הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית מוכנה כנגד בניית תכנית

אנונימי7797

משתמש מתחיל
217
14
נק' מוניטין:
62
217
14
אז ככה, אני מתאמן מתחיל. באוגוסט שנה שעברה התחלתי SS ואפשר להגיד שלא עשיתי דברים כמו שצריך מבחינת אימונים ומבחינת תזונה ולכן התוצאות היו בהתאם (משקלים די מועטים ביחס למה שיכולתי לבצע עם רצינות ועבודה נכונה). בסיום SS עברתי למדקאו לתקופת החיטוב שכרגע סיימתי - ההתקדמות הייתה מועטת ביותר.
עכשיו שאני חוזר למסה יותר רציני, אני מתלבט האם לקחת את SS ולעשות אותה שוב עד שאמצה אותה או שאבנה לעצמי תכנית אימונים תוך כדי ייעוץ עם מאמן פאוורליפטינג שאפשר לסמוך עליו (שיטה זו מדברת אליי מאוד כי אני יודע שאני ארכוש איתה כלים וידע שיעזרו לי בהמשך).
אשמח לשמוע את דעתכם מה עליי לעשות.

@TheTzadik
@PowerLifting
@White Walker
@MasterSplitter

לדעתי אם יש לך מאמן עם ידע ונסיון עם מתאמנים שיעזור לך לבנות תכנית וגם יעקוב אחריך בשביל תיקונים/התאמות/שיפורים, זה עדיף, אבל אחרת ברמה של מתאמן מתחיל או מתחיל-בינוני עדיף לקחת משהו מוכן.

מאמן טוב יכול לתת לך כלים שיעזרו לך מאוד בעתיד, אבל האם הוא יגרום לך להתקדם משמעותית יותר מתוכנית מוכנה מראש לפחות בשלב הזה, אני קצת בספק

לדעתי, תתחיל SS, רק הפעם תקנה את הספר ותקרא אותו, וכשתסיים תקנה את PPST ותקרא גם אותו, ותמשוך את התכנית לפי הספר כמה שתצליח. תוך כדי גם תצבור ניסיון וגם תצבור ידע שישמש אותך בעתיד.

אשמח לקצת יותר נתונים עליך -
גיל, משקל וגובה, משקלי עבודה.

אם אתה מרגיש שאין פערי טכניקה ושכמו שאתה אומר באמת לא מיצית את עצמך בכלל עד עכשיו זה SS תיהיה אחלה בחירה לחודשים הקרובים (בהנחה ויש לך את כל התנאים לבצע אותה - תזונה,התאוששות). במיד ואתה כן חושב שהחוסר התקדמות שלך בפעם שעברה נבעה מחוסר הבנה של ביצוע התוכנית\ התרגילים אז כן אמליץ להיפגש עם מאמן שמבין עניין לכמה אימונים בודדים.

• פותח/ת השרשור
אשמח לקצת יותר נתונים עליך -
גיל, משקל וגובה, משקלי עבודה.

גיל - 15
משקל - 70
גובה - פעם אחרונה שמדדתי (לפי כמה חודשים) הייתי 175
משקלי עבודה:
סקוואט - 105 ק''ג לחמישייה
בנץ' - 55 ק''ג לחמישייה
דדליפט - 120 לחמישייה

גיל - 15
משקל - 70
גובה - פעם אחרונה שמדדתי (לפי כמה חודשים) הייתי 175
משקלי עבודה:
סקוואט - 105 ק''ג לחמישייה
בנץ' - 55 ק''ג לחמישייה
דדליפט - 120 לחמישייה
טוב אתה עוד בחור צעיר אתה תתחזק ותגדל גם בלי קשר לאימונים. בכל מקרה אני לא כל כך בטוח שSS יושבת עליך בול כי מה שדי חלש אצלך זה הבנצ' ובדרך כלל הוא דורש יותר נפח, בכל מקרה כן הייתי מתחיל בSS ומנסה לסחוט קצת התקדמות אבל אחר כך לעבור הלאה

המטרה היא העלאה במסת השריר ובכוח.

זאת מטרה כללית מידיי.

אתה מאוד צעיר, תגדיר לעצמך לאיזה משקלי עבודה היית רוצה להגיע עכשיו עם תוכנית, על איזה אחוז שומן ובכמה זמן בערך אתה רוצה להגיע לשם.
על מה תרצה לשים דגש יותר? מה חשוב לך באימונים.

בנייה אישית של תוכנית על ידי מישהו שיודע מה שהוא עושה עדיפה לדעתי.
כמובן שבנוסף מעקב התקדמות, תיקון טכניקה ושמירה על תזונה נכונה זה חלק מהתהליך.

בעזהי"ת

מאמן טוב בוודאי ידחוף אותך קדימה להישגים משמעותיים באופן ניכר מול עבודה עצמאית. מנגד העלות של מאמן כזה נמצאת בצידה. השאלה מכאן היא האם אתה יכול להרשות לעצמך. משהו כמו, למרות שממש לא באותו קנה מידה, מה עדיף: לנסוע במרצדס OC-500, או במרצדס בראבוס SL500?

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

מאמן טוב בוודאי ידחוף אותך קדימה להישגים משמעותיים באופן ניכר מול עבודה עצמאית. מנגד העלות של מאמן כזה נמצאת בצידה. השאלה מכאן היא האם אתה יכול להרשות לעצמך. משהו כמו, למרות שממש לא באותו קנה מידה, מה עדיף: לנסוע במרצדס OC-500, או במרצדס בראבוס SL500?
חשבתי רק על התייעצות והיעזרות במישהו מהפורום שיכוונו אותי לכיוון הנכון בבניית תכנית יעילה.

חשבתי רק על התייעצות והיעזרות במישהו מהפורום שיכוונו אותי לכיוון הנכון בבניית תכנית יעילה.
בשלב שלך זה עוד לא הזמן לדעתי, במיוחד אחרי שפישלת ב-SS, שהיא התוכנית שהכי פשוט לעקוב אחריה
כדי לבנות לעצמך תוכנית טובה, ולא סתם לרשום משהו שמוצא חן בעינייך, אתה צריך להכיר יסודות בבניית תוכנית, ולהכיר טוב מספיק את הגוף שלך כדי לדעת מה עובד ומה לא, וזה דורש גם ניסיון
מאמן טוב ידע את כל העקרונות הדרושים כדי לבנות תוכנית כמו שצריך, וידע לזהות מהר מה יעבוד עליך יותר טוב, אז רק לבוא לשאוב ממנו מעט מדי מידע ולא לדעת ליישם אותו נכון לא באמת יקדם אותך לשום מקום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית