הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון עמית ספיר שובר שיא נוסף בסקוואט

איפה בדיוק אמרתי שיש לי בעיה עם זה שמתחרים אומרים שהם שברו שיא באיגוד שלהם? עם זה אין לי בעיה.
יש לי בעיה עם אלה ששברו שיא באיזה איגוד ספציפי וטוענים שהם שברו שיא עולם, זה פשוט לא נכון.
זו באמת בעיה, למרות שעדיין לא שמעתי על מקרה כזה בעצמי

הרבה אנשים מפרסמים שיא איגוד בתור שיא עולם (שזה חצי נכון).

אם זה למטרת קידום עסק, וואלק יכול להבין אותם.

לצורך העניין אני סגן אלוף עולם עם טוטאל שבקושי הייתי מעפיל לאליפות אוסטרליה.

ברמה העולמית כל האיגודים קיקיוניים, כולל אלה שאני מתחרה בהם. להבדיל מIPF שהשיאים שם יושבים לחלוטין בקטגוריה נפרדת.

ברמה העולמית כל האיגודים קיקיוניים, כולל אלה שאני מתחרה בהם. להבדיל מIPF שהשיאים שם יושבים לחלוטין בקטגוריה נפרדת
אבל מרבית ה all time world records לא שייכים ל ipf, אלא דווקא לאותם אירגונים "קיקיוניים" (כולל אלחזוב שהתחרה בחצר האחורית של אולג), אז מה זה אומר על הספורט הזה ועל העוסקים בו?

אבל מרבית ה all time world records לא שייכים ל ipf, אלא דווקא לאותם אירגונים "קיקיוניים" (כולל אלחזוב שהתחרה בחצר האחורית של אולג), אז מה זה אומר על הספורט הזה ועל העוסקים בו?
זה אומר שיש צורך ביצירת סטנדרט אחיד
זו אחת הטענות המרכזיות שאני מכיר ללמה פאוורליפטינג עדיין רחוק מלהיכנס לאולימפיאדה (זה וסמים)

זה אומר שיש צורך ביצירת סטנדרט אחיד
זו אחת הטענות המרכזיות שאני מכיר ללמה פאוורליפטינג עדיין רחוק מלהיכנס לאולימפיאדה (זה וסמים)

זה אומר הרבה יותר מזה, פשוט מראה שהנפשות הפועלות (בארץ ובעולם) פועלות פחות מהאהבה והקידום לספורט אלא יותר בשביל כסף, "פרסום" רגעי והרבה מאוד אגו.

חבל...

זה אומר הרבה יותר מזה, פשוט מראה שהנפשות הפועלות (בארץ ובעולם) פועלות פחות מהאהבה והקידום לספורט אלא יותר בשביל כסף, "פרסום" רגעי והרבה מאוד אגו.

חבל...
זו בעיה שקיימת בכל תעשיית הספורט, לא רק בפאוורליפטינג

זו בעיה שקיימת בכל תעשיית הספורט, לא רק בפאוורליפטינג

אתה מבולבל ידידי, אתה רוצה להשוות כדורגל לפווארליפטינג?

בוא נתחיל בלהשוות בין ענפים שיש להם את אותה רמת עניין וביקוש, לדוגמא פטאנק ופווארליפטינג. אתה מוזמן להוכיח לי שבספורט הפטאנק קורה אותו דבר שקורה בפווארליפטניג....

אתה מבולבל ידידי, אתה רוצה להשוות כדורגל לפווארליפטינג?

בוא נתחיל בלהשוות בין ענפים שיש להם את אותה רמת עניין וביקוש, לדוגמא פטאנק ופווארליפטינג. אתה מוזמן להוכיח לי שבספורט הפטאנק קורה אותו דבר שקורה בפווארליפטניג....
תואיל להסביר להדיוטות מה זה פטאנק? מה הם החוקים ומה מרכיבי הכושר בענף?

אין מה להשוות בכלל ספורט קבוצתי לספורט יחידים, כי בספורט יחידים כל אחד יכול להשוויץ לבד

אין מה להשוות בכלל ספורט קבוצתי לספורט יחידים, כי בספורט יחידים כל אחד יכול להשוויץ לבד

אז לאיזה ספורט כן אפשר להשוות את זה לדעתך?(העניין פה הוא לא המתחרה או מתחרים אלא האירגון האיגודים והאגו)

אז לאיזה ספורט כן אפשר להשוות את זה לדעתך?(העניין פה הוא לא המתחרה או מתחרים אלא האירגון האיגודים והאגו)
באדיבילדינג, הנפת משקולות (למרות ששם יש מעט יחסית אלופי מכון), ובכלל כל אלופי היוטיוב כמו בראד קסטלברי

באדיבילדינג, הנפת משקולות (למרות ששם יש מעט יחסית אלופי מכון), ובכלל כל אלופי היוטיוב כמו בראד קסטלברי

באדיבילדינג זאת תחרות יופי, הרמת (לא הנפת) משקולות זה ספורט אולימפי מסודר אירגונית ואיגודית יותר מגרמניה הנאצית.
לגביי אלופי היוטיוב מה הקשר?

אתה בכלל הבנת על מה הייתה הביקורת?

באדיבילדינג זאת תחרות יופי, הרמת (לא הנפת) משקולות זה ספורט אולימפי מסודר אירגונית ואיגודית יותר מגרמניה הנאצית.
לגביי אלופי היוטיוב מה הקשר?

אתה בכלל הבנת על מה הייתה הביקורת?
תרצה או לא, באדיבילדינג זה סוג של ספורט, פשוט אין לו מדד כמותי
והכוונה שלי בתעששית הספורט לא הייתה בהכרח תחרויות, הכוונה הייתה תעשייה, כל מי שיכול להרוויח מספורט

תרצה או לא, באדיבילדינג זה סוג של ספורט, פשוט אין לו מדד כמותי
והכוונה שלי בתעששית הספורט לא הייתה בהכרח תחרויות, הכוונה הייתה תעשייה, כל מי שיכול להרוויח מספורט

אם באדיבילדינג זה ספורט אז גם תחרות מיס יוניברס זה ספורט.

כדי להרוויח מספורט צריך שיהיה לו ביקוש ושאנשים יבינו מה הולך שם (לווא דווקא אלו שמתעסקים בספורט הזה ספציפית) או להפוך אותו לספורט אולימפי ולהתפרנס מהמדינה קצת וקצת מהספונסרים (היצע וביקוש).
פווארליפטינג לא יגיע לשם בגלל שהאנשים שעוסקים בו חושבים (או יותר נכון מתבלבלים) שהוא כבר שם ולא מבינים שההתנהלות הזאת לא מתאימה לשלב של המיקום של הספורט כיום.

קח לדוגמא את הIFL , ליגת הפוטבול הישראלית. ליגה חובבנית לגמריי בעיקבותיה נפתחה ליגת תיכונים, אנשים יוצאים ומקבלים מלגות בקולג'.
עזוב שפוטבול זה ספורט מסודר בארה"ב, אתה רואה פה שנפתחת עוד ליגה במקביל ומנסה לפתוח קבוצות חדשות ולהביא שחקנים חדשים?
לא, כולם מסכימים שיש ליגה אחת ורק ככה גם הספורט וגם הם עצמם יוכלו להתקדם.

אם באדיבילדינג זה ספורט
זה ספורט, זה דורש הכנה פיזית לא קלה ליום התחרות, גם אם התחרות היא תחרות יופי
ומי שעוסק בבאדיבילדינג כדי להרוויח ממנו לכל אורך השנה, כמו בדוגמנות, זה דורש ממנו עוד יותר עבודה

כדי להרוויח מספורט צריך שיהיה לו ביקוש ושאנשים יבינו מה הולך שם (לווא דווקא אלו שמתעסקים בספורט הזה ספציפית) או להפוך אותו לספורט אולימפי ולהתפרנס מהמדינה קצת וקצת מהספונסרים (היצע וביקוש).
תתפלא כמה אפשר להרוויח מזה, אפילו רק מערוץ יוטיוב מנוהל טוב אפשר להרוויח יפה, אבל עם חשיפה אתה משיג ספונסרים, וזה כסף

קח לדוגמא את הIFL , ליגת הפוטבול הישראלית. ליגה חובבנית לגמריי בעיקבותיה נפתחה ליגת תיכונים, אנשים יוצאים ומקבלים מלגות בקולג'.
עזוב שפוטבול זה ספורט מסודר בארה"ב, אתה רואה פה שנפתחת עוד ליגה במקביל ומנסה לפתוח קבוצות חדשות ולהביא שחקנים חדשים?
לא, כולם מסכימים שיש ליגה אחת ורק ככה גם הספורט וגם הם עצמם יוכלו להתקדם.
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד פה, תוכל להסביר את עצמך?

זה ספורט, זה דורש הכנה פיזית לא קלה ליום התחרות, גם אם התחרות היא תחרות יופי
ומי שעוסק בבאדיבילדינג כדי להרוויח ממנו לכל אורך השנה, כמו בדוגמנות, זה דורש ממנו עוד יותר עבודה

עדיין לא הבנתי איך זה ספורט, אם הניקוד הוא סובייקטי ובתחרות עצמה אתה לא עושה שום דבר ספורטיבי חוץ מפוזות?
ונכון כמו דוגמנית שרוצה להתפרנס כל השנה, כדי להיראות טוב ולהרוויח מזה כסף צריך לעבוד קשה, זה לא סוד וזה לא הופך תחרות באדיבילדינג לספורט.

תתפלא כמה אפשר להרוויח מזה, אפילו רק מערוץ יוטיוב מנוהל טוב אפשר להרוויח יפה, אבל עם חשיפה אתה משיג ספונסרים, וזה כסף

אני יודע בדיוק כמה אפשר להרוויח מיוטיוב, מה הקשר?

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד פה, תוכל להסביר את עצמך?

אתה אמרת שיש צורך ביצירת סטנדרט אחיד, רשמתי לך למה בפווארליפטינג הבעיה היא יותר עמוקה ולא יהיה ניתן להגיע לסטנדרט אחיד.
נתתי לך דוגמא לענף ספורט לא מוכר בארץ שיצר סטנדרט אחיד והענף בעליה ומתפתח יפה (ואפילו יש מצב שהגיע לתיקצוב מדיני ברמה כזאת או אחרת).

אתה ניסית להשוות וויטליפטינג שהוא ספורט אולימפי מסודר ומאורגן עם X100 עניין בערך , לפווארליפטינג שהוא ספורט לא מסודר ולא מאורגן בשום דרך וכמובן לא אולימפי.

אתה צריך להבין איפה פווארליפטינג עומד היום , התגובה שלך לגביי מה שכתבתי (שפווארליפטינג בעולם ובארץ לא פועל מאהבה לספורט אלא יותר מאינטרסים כלכליים ואגו) לא רלוונטית, כי זה קורה בכל ספורט? לא, זה קורה בכל ספורט שהביא את עצמו למצב שאפשר להתפרנס ממנו ולהבין מה שהולך שם מהבחינה האירגונית, בשלב הזה, אין בעיה.
בשלב שהפווארליפטינג נמצא היום, אין מקום לגישה כזאת כי היא משמרת את חוסר האירגון ומבלבלת את הקהל עוד יותר.
כל יום צץ אלוף עולם חדש שמשתמש בתואר לקידומים כאלו ואחרים , ככל שהתדירות של הדבר הזה יקרה ככה ה"עייפות" וחוסר העניין של הקהל בספורט הזה תעלה.

אם הייתה תחרות אחת שהיו מתחרים בה ריי,ולאד,זהיר,דן גרין, לילברידג', עמית ספיר,הנמלה וכו' וכו'

או תחרות אחת בארץ שהיו מתחרים בה אושר נגד ולאד נגד בוכניק והיה מוכתר אלוף הארץ "הרישמי" בפווארליפטניג (לקט' משקל ספציפי) לא היה יותר מעניין? לא היה מביא יותר קהל? לא היה נותן מוטיבציה לעוד אנשים להכנס לתחום כי התחום תופס עניין?

לא, במקום זה היום כל אחד מנסה לפתוח איגוד , להכתיר אלופים ולהשתמש בהם כדי לקדם אינטרסים כלכליים.

העולם ובמיוחד עולם הספורט התחרותי לא עובד ככה.

ואני תמיד לוקח דוגמא את הקרוספיט כענף ספורט חדש שהצליח לסדר את החיים להמון אנשים (כלכלית) , הביא לעולם מודעות כושר חדשה, עוזר לענפים אחרים להיות בעלי עניין ורלוונטים ועוד 1001 דברים חיובים, רק כי כשפתחו את הקרוספיט אף אחד לא ניסה לפתוח במקביל משהו דומה (למרות שזה פשוט מאוד) אלא מי שהאמין בזה כספורט וכסוג אימון הלך עם האיגוד "הרישמי" , תרם, קידם (לא את עצמו אלא את התחום והאיגוד ה"רישמי" בחינם ובפרגון מלא) ועכשיו הם כולם קוצרים את הפירות.
וכן, היום שהקרוספיט גדל יש מליון סוגי תחרויות אבל עדיין ידוע מה היא התחרות הגדולה בעולם, מה הפרסים ומה התמריצים לנסות להגיע ולהתחרות שם.
אז היום, אין בעיה שיהיה בקרוספיט אגו ואינטרסים כלכלים אבל זה לא היה מתאפשר לולא כולם דחפו ביחד לאותה מטרה בשלב ההקמה.

פווארליפטינג קיים 200 שנה ולא מגרד לקרוספיט את הקרוסליים מבחינת עניין וכסף והסיבה היא בדיוק מה שכתבתי ומה שנכתב פה בנושא
וכנראה אנשים שאינטיליגנציה זה לא הצד החזק שלהם, שיושבים בראשי האיגודים האלו ולא מסוגלים לממש את הפוטנציאל של הספורט.

מקווה שהבנת.

אם IPF נכנסים לאולימפיאדה (לא מנותק מהמציאות) כל העניין הזה יסתיים.

אגב, יש תחרות באוקטובר שפחות או יותר רוב הטופ 20 העולמי הולכים ראש בראש. מנגד, זה לא קרה אף פעם (כמעט) בהסטוריה.

בעזהי"ת

באיגודים קיקיוניים כשלעצמם אין בעיה, אלא בחוסר סטנדרטיזציה. קח להשוואה את ה-Undisputed champion של עולם האגרוף, המהווה את היכל התהילה האולטימטיבי של הענף, הרחק לאחור עם המפציץ החום ורוקי מרסיאנו, ועד מייק טייסון ולנוקס לואיס. והסיבה היא: הסטנדרט לניצחון באגרוף אחיד לחלוטין בכל האיגודים, ולכן תמיד יהיה אלוף עולם לגיטימי. בפאוורליפטינג הבעיה מתחילה כבר ברמת החלוקה לסקוואט ברכיים חשופות, ברכיים עם שרוולים, ברכיים עם רצועות, סקוואט סינגל פליי ואחרון חביב המולטי פליי. ולך תבנה מדינה.

אם IPF נכנסים לאולימפיאדה (לא מנותק מהמציאות) כל העניין הזה יסתיים.

גם ה-IPF עצמם, חלק מתופעת חוסר הסטנדרטיזציה שפירטתי, כך שמעניין איזו דיאטה הם יאלצו לבצע כדי באמת להצליח להיכנס לאולימפיאדה. האם רק לוותר על הסינגל פליי, או גם רה-ארגון מקיף לכללי השיפוט המוגזמים שלהם, כמו גם לכל מיני כללי השתתפות מגוכחים כמו איזו חולצה מותר ללבוש מתחת הסינגלט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית