בהתחלה כי חשבתי שהם רציניים (2015 וזה...)לא מבין איך אתם מסוגלים להכנס לפורום כושר שם (או לכל פורום אחר שם לצורך העניין)
עכשיו סתם לצחוקים
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בהתחלה כי חשבתי שהם רציניים (2015 וזה...)לא מבין איך אתם מסוגלים להכנס לפורום כושר שם (או לכל פורום אחר שם לצורך העניין)
אם מה שמעניין אותך זה בילדינג אני לא רואה שום סיבה שתעשה SS
כן, לא הפסקתי לצחוק
טעות בבן אדם:)זה לא נכון. בשביל מתחיל לחיצות יספיקו לטרייספס, מקסימום תוספת קטנה של מקבילים. ומשיכות יספיקו לבייספס, ואם לא אז להוסיף מתח.
לא קראתי את כל הפוסט - מודה אז לא יודע אם מישהו העלה את הנקודה הזאת או לא.
בכל מקרה מה שמתפספס פה בשאלה האם לעשות בייספס או לא בכלל מפספס את הנקודה. הסיבה העיקרית שבSS אתה לא עושה שטויות מסביב היא שהמטרה העיקרית בSS מעל להכל היא טכניקה בתרגילי הבסיס. זאת המטרה מספר אחד והסיבה העיקרית שSS היא התכנית המושלמת למתאמן מתחיל. בSHORT RUN יכול מאד להיות שלא יהיה את המקסימום GAINZ אבל אתה תשיג משהו הרבה יותר חשוב - אתה יודע להרים. ופה אני לא מדבר בכלל על התוספת של משקלי עבודה וכמה זה גורם לנפח של האימון לעלות (=גדילה)
ואיזה תכניות כן אפשר לעשות בלי הדרכה ועם טכניקה גרועה?SS יפה בתיאוריה (שיפור טכניקה בנוסף לעלייה מתמדת במשקלי עבודה). בפועל, מתאמן הולך למכון איפה שאין מדריך שיודע בכלל איך לבצע סקוואט או דדליפט כמו שצריך ומה שקורה שהמתאמן אולי עולה במשקלי עבודה אבל בנוסף ישנה גם עלייה בסיכון לפציעות.
SS או מדקאו הן תוכניות טובות במקרים שבהם למתאמן המתחיל יש גם הדרכה טובה.
ואיזה תכניות כן אפשר לעשות בלי הדרכה ועם טכניקה גרועה?
תכניות עם נפח גבוהה יהיו עם סיכון יותר נמוך לפציעה?אי אפשר לעשות תוכניות עם טכניקה גרועה. פשוט הסיכון לפציעה מדדליפט גרוע או סקוואט גרוע הרבה יותר גבוה מאשר מישהו שמבצע מתח גרוע או כפיפת מרפקים גרועה.
ותוכניות עם נפח גבוה יותר לא יפאשרו עלייה מהירה במשקלים, כמו ש-SS או מדקאו מאפשרות, מה שאומר שבנאדם לא יגיע ל-100 קילו בסקוואט מהר כל-כך ולכן הסיכון לפציעה ירד.
בנוסף, התוצאה האסתטית אצל רוב מתאמני ה-SS או המדקאו היא על הפנים
איפה ריפטו אומר שהדבר הכי חשוב זה התקדמות ולא משנה מה אתה חייב להוסיף משקל? אף אחד לא מכריח אותך להוסיף משקל כשהטכניקה שלך לא מספיק טובה.הבעיה עם SS היא שהיא לא נותנת דגש על טכניקה, אלא על התקדמות מהירה.
שיפור בטכניקה לרוב משיגים בטווח של 70%-80% מהמקסימום שלך, אבל ב-SS אתה עובד תמיד באחוזים גבוהים יותר (חוץ מממש בהתחלה, אבל זה לא נחשב בגלל הקושי היחסי). בסופו של דבר אין לך מרווח תמרון בטכניקה, אין לך מקום שבו יש לך אפשרות לעשות שינוייםץ
נכון שללא הדרכה לכל תוכנית יש פוטנציאל כישלון עצום, אבל תוכנית שתמיד תיקח אותך לקושי המקסימלי מבחינת עצימות היא לא תוכנית טובה במיוחד למי שיש בעית טכניות
כמו שכבר אמרו לך. כל תכנית שתעשה יכולה לפצוע אותך אם הטכניקה שלך לא טובה. מישהו פה אמר למישהו תעשה SS כשאתה לא יודע לשפוף בכלל? הנחת הבסיס היא שיש לבן אדם איך ללמוד להתאמן כי אם זה לא קיים שום דבר לא יכול לעזור לו גם ככהSS יפה בתיאוריה (שיפור טכניקה בנוסף לעלייה מתמדת במשקלי עבודה). בפועל, מתאמן הולך למכון איפה שאין מדריך שיודע בכלל איך לבצע סקוואט או דדליפט כמו שצריך ומה שקורה שהמתאמן אולי עולה במשקלי עבודה אבל בנוסף ישנה גם עלייה בסיכון לפציעות.
SS או מדקאו הן תוכניות טובות במקרים שבהם למתאמן המתחיל יש גם הדרכה טובה.
הרעיון הוא להתקדם מאימון לאימון.איפה ריפטו אומר שהדבר הכי חשוב זה התקדמות ולא משנה מה אתה חייב להוסיף משקל? אף אחד לא מכריח אותך להוסיף משקל כשהטכניקה שלך לא מספיק טובה.
אף אחד לא מתווכח שאי אפשר לתקן טכניקה במשקלים מקסימליים. אבל אני עדיין לא מבין איך העובדה הזאת מביאה אותך לטעון שSS זאת לא תכנית טובה.הרעיון הוא להתקדם מאימון לאימון.
גם אם ניקח מקרה של טכניקה שהיא לא זוועתית, כי שם יהיה כישלון בכל תוכנית, טכניקה יחסית טובה אבל עם כמה בעיות פונדמנטליות, הבעיות האלה לא יפתרו, ולא יהיה שום אופציה לנסות לתקן אותן, כאשר אתה עובד במקסימום עצימות.
כשאתה עובד בנפח גבוה יחסית, אבל עצימות לא גבוהה מדי, אתה יכול להתאים את הטכניקה בצורה טובה יותר.
כמובן שכדי לשפר את הטכניקה דרוש ידע, אף אחד לא מצפה שתשפר את הטכניקה סתם ככה, אבל בעצימות גבוהה אתה לא יכול לנסות לשנות דברים קטנים כי דרוש שהגוף יתרגל לשינויים לרוב, ובמשקלים גבוהים אתה תיכשל לפני שתצליח להכניס את השינויים ביעילות.
לא תוכנית טובה למתחילים בגלל שאין מרווח תמרון לטכניקה.אף אחד לא מתווכח שאי אפשר לתקן טכניקה במשקלים מקסימליים. אבל אני עדיין לא מבין איך העובדה הזאת מביאה אותך לטעון שSS זאת לא תכנית טובה.
אני חושב שמה שקוטזר מנסה להגיד זה שבגלל שבss ההתקדמות מהירה ״מידי״, למתאמן אין כל כך אפשרות לעבוד על טכניקה. מצד שני, תמיד אפשר להתחיל ממוט ריק אבל הבעיה מתחילה כשהמשקל הופך להיות רציני יותר ושם נבחנת הטכניקה. לכן מומלץ למתאמן מתחיל לעשות fbw או ab הגיונית משום שההתקדמות בעצימות תיהיה איטית יותר ויהיה דגש יותר על נפח עבודה (סטים/חזרות) דבר שיאפשר לתת דגש על טכניקה. kotzer תקן אותי אם אני טועה.אף אחד לא מתווכח שאי אפשר לתקן טכניקה במשקלים מקסימליים. אבל אני עדיין לא מבין איך העובדה הזאת מביאה אותך לטעון שSS זאת לא תכנית טובה.
אתה לא טועה, אבל הנקודה היא שבגלל שההתקדמות כל כך מהירה, העצימות תמיד נשארת גבוהה מדי לשיפור טכניקהאני חושב שמה שקוטזר מנסה להגיד זה שבגלל שבss ההתקדמות מהירה ״מידי״, למתאמן אין כל כך אפשרות לעבוד על טכניקה. מצד שני, תמיד אפשר להתחיל ממוט ריק אבל הבעיה מתחילה כשהמשקל הופך להיות רציני יותר ושם נבחנת הטכניקה. לכן מומלץ למתאמן מתחיל לעשות fbw או ab הגיונית משום שההתקדמות בעצימות תיהיה איטית יותר ויהיה דגש יותר על נפח עבודה (סטים/חזרות) דבר שיאפשר לתת דגש על טכניקה. kotzer תקן אותי אם אני טועה.
אני חולק עליך לחלוטין. מבחינת משקלים נמוכים יש לך הרבה חימום מוכתב בתכנית. בסקוואט יש לך 20 חזרות לפני שהגעת למשקל עבודה עם משקלים שלגמרי יתנו לך את האפקט הזה, ויש לך אחרי זה 3 סטים בעצימות לא כזאת גבוהה. ב3x5 אתה כנראה מגיע לסובב ה80 אחוז שזה לא נורא, ובכל מקרה בהתחלה אתה אמור להתקדם כל אימון כל עוד הטכניקה נשארת טובה. ולא רק אם עלו 15 חזרותהרעיון הוא להתקדם מאימון לאימון.
גם אם ניקח מקרה של טכניקה שהיא לא זוועתית, כי שם יהיה כישלון בכל תוכנית, טכניקה יחסית טובה אבל עם כמה בעיות פונדמנטליות, הבעיות האלה לא יפתרו, ולא יהיה שום אופציה לנסות לתקן אותן, כאשר אתה עובד במקסימום עצימות.
כשאתה עובד בנפח גבוה יחסית, אבל עצימות לא גבוהה מדי, אתה יכול להתאים את הטכניקה בצורה טובה יותר.
כמובן שכדי לשפר את הטכניקה דרוש ידע, אף אחד לא מצפה שתשפר את הטכניקה סתם ככה, אבל בעצימות גבוהה אתה לא יכול לנסות לשנות דברים קטנים כי דרוש שהגוף יתרגל לשינויים לרוב, ובמשקלים גבוהים אתה תיכשל לפני שתצליח להכניס את השינויים ביעילות.
ותראה שאחרי חיטוב הוא יחזור ל 37.5 (אם יש לך פזם של אימונים ואתה טבעי)גדל במסה האחרונה (מספטמבר) מ37 סמ ל40 סמ
ואני בקושי מפמפם בייספס
חימום זה לא רציני, ה גם יש לך בכל מקום אחר, ורק בחימום האחרון ואולי גם זה לפניו אתה מגיע למשקלי עבודה של איזור ה-70%, שהם אלה חשובים לטכניקה, ואז אתה עושה הרבה עבודה בטכניקה שיכולה להיות מעט, אבל משמעותית שונה מהחימום, אז יוצא לך 5-10 חזרות תיאורטית טובות ו-15 לא בהכרח טובות (כמובן מתייחס אך ורק לדוגמא של מישהו שהטכניקה בעייתית אבל לא גרועה)מבחינת משקלים נמוכים יש לך הרבה חימום מוכתב בתכנית. בסקוואט יש לך 20 חזרות לפני שהגעת למשקל עבודה עם משקלים שלגמרי יתנו לך את האפקט הזה
3X5 כנראה יהיה בין 80%-90%, שהם דורשניים מאוד, כאן הבעיות הקטנות יהפכו לבעיות גדולות, אז אם הבעיות מספיק גדולות מלכתחילה זה יכול להוביל לכשל או אפילו פציעה.יש לך אחרי זה 3 סטים בעצימות לא כזאת גבוהה. ב3x5 אתה כנראה מגיע לסובב ה80 אחוז שזה לא נורא
יש הרבה פאקים שקשה לשים לב אליהם בהתחלה, ואתה לא יודע שעוד 2-3 אימונים הם ידפקו אותך, אבל בינתיים אתה מתאמן עליהם.בכל מקרה בהתחלה אתה אמור להתקדם כל אימון כל עוד הטכניקה נשארת טובה. ולא רק אם עלו 15 חזרות