הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה בSS לא עובדים על ידיים?

יש הרבה פאקים שקשה לשים לב אליהם בהתחלה, ואתה לא יודע שעוד 2-3 אימונים הם ידפקו אותך, אבל בינתיים אתה מתאמן עליהם.
דוגמא טובה לזה היא היפראקסטנשיין בגב התחתון, שבהתחלה יחסית אתה יכול להתקדם למרות הפאק הזה, ולא בגללו, אבל אחרי כמה אימונים המשקלים יתחילו להיתקע, הגב יתחיל לקרוס, יהיה באט וינק, כאבי גב ותקיעה כוללת בתוכנית בגלל הכאבים.

מתחילים לא יודעים לשלוט מספיק בשרירים שלהם, והם לא יכולים לאזן הכל בעצימות גבוהה, מה שיקרה זה שמה שיעבוד הכי חזק ישתלט על התנועה (גב תחתון בסקוואט, כתפיים בבנצ', וגב בדדליפט), והם צריכים בשילוב עם העצימות עבודה טכנית, משהו שאין ב-SS. רק מאמן ידע לתקן אותם מספיק בזמן וביעילות במהלך SS, וזה למה זו תוכנית מעולה למתחילים עם הדרכה או טכניקה טובה מלכתחילה, אבל לא למי שאין גם וגם.
אמרת נכון אמרת מדוייק

אנשים מתעלמים לרגע מההנחיות של SS. לא, היא לא תוכנית רעה. היא טובה, יש בה אלמנטים ועקרונות אימון נכונים. אני אישית גם חושב שריפטו אחד הענקים שהביאו ערך מוסף לניתוח תנועתי, קינזיולוגיה, מוטוריקה וכיוצ"ב. יש המון מה ללמוד מהאדם והפרוגרמות שלו. אבל, וזה אבל גדול, הגישה של SS אינה כה אינדיבידואלית, ופה הבעיה הגדולה. מה שתיארת לגבי איזון העצימות ועוד "פאקים" (וטוב שבחרת לקרוא להם כך) הם מאוד בעייתיים, ותוכנית כזו דורשת הכנה מאוד מוקדמת של לימוד טכניקה, שיפור יציבה, מוביליטי, שליטה בשרירים כנדרש ועוד ועוד. לא אחת אני מוצא הרבה מאמנים מהטובים באצנו היפה והקטנה (שלא נדבר על חו"ל), שפשוט מתאימים FBW למתאמן שלהם עם עקרונות בסיסיים שגם ניתן למצוא בSS. אבל מה שכן, ב-FBW שכזו תהיה התמקדות אישית כדי להביא את המתאמן לנקודת פתיחה טובה בה הוא יכול לדבוק בעצימות שכזו ולשלוט בהתקדמות. ולא דיברנו על עוד הרבה פרמטרים מסביב שצריך גם עליהם לתת את הדעת - תזונה, בעיקר

אז אל תגיד "אני לא מאמן ידיים וההיקף שלי עלה מ 37 ל 40" , בשביל להוסיף שומן ונוזלים להיקף יד בהחלט לא צריך לבודד ידיים , אפשר גם לא להתאמן
או שאפשר ללחוץ ולמשוך הרבה

לא עובד ידיים כבר שנתיים בערך ובחלט ראיתי גדילה משמעותית, האם אני ייתן למתחיל לעשות בייספ קרולז? ברור כי 90% מהזמן הוא לא יתקדם מספיק בתרגילים מורכבים כי הוא לא אכל\לא שם זין על טכניקה\אלפי משתנים אחרים שאין לי שליטה עליה, אז כדאיי ירגיש נוח עם עצמו אני ייתן לו לפמפם את היד.

האמת שלפי ריפטו תרגיל עזר שהוא די בסדר איתו הוא מתח כפות ידיים כלפי הפנים מה שבעצם כן עובד על בייספסת אבל לא נכנס לתוכנית המקורית, יש לו בספר דוגמאות לאיך לשלב את זה.
מעבר לזה, מניסיון אישי, בגלל שהתאמנתי והפסקתי וחזרתי הרבה פעמים בגלל פציעות (לא פציעות במכון), יצא לי לבלות הרבה זמן בתוכנית ולאחר פעם פעמיים כל פעם שרציתי לחזור לכושר הייתי מריץ את המתכונת הזאת, אבל הייתי מוסיף מתח, לפעמים עבודת טרייספס או בייספס בנוסף (טרייספס במידה ולא הייתי מרגיש מותש מהפרס), ותאכלס לא באמת הרגשתי שיש פגיעה בהתאוששות ולדעתי ריפטו קצת מגזים אם החשש שהמתאמן לא יתאושש לאימון הבא, ועבודה על כתפיים (צדדית ואחורית) לדעתי ממש חסרה
אבל לא מאמן מקצועי סתם דעה

האמת שלפי ריפטו תרגיל עזר שהוא די בסדר איתו הוא מתח כפות ידיים כלפי הפנים מה שבעצם כן עובד על בייספסת אבל לא נכנס לתוכנית המקורית, יש לו בספר דוגמאות לאיך לשלב את זה.
מתח סופינציה לא מערב מאוד את הבייספס, בכדי לתת היפרטרופיה נאותה. הוא כן, אבל לא מספיק

מתח סופינציה לא מערב מאוד את הבייספס, בכדי לתת היפרטרופיה נאותה. הוא כן, אבל לא מספיק

היה איזה אחד ברט קונטררס לא יודע מה המוניטין שלו בתחום אבל ראיתי פרסום שהוא בדק פעילות עצבית על הבייספס ומתח בסופינציה דורג ראשון (כמובן שזה היה רק עליו וזה לא מחקר), אבל כעיקרון זה תרגיל מורכב שמערב בייספס אז זה כבר הרבה יותר מכלום, כמובן שבטוח יש תוכנית הרבה יותר אופטימלית להיפרטרופיה בידיים

מעבר לזה, מניסיון אישי, בגלל שהתאמנתי והפסקתי וחזרתי הרבה פעמים בגלל פציעות (לא פציעות במכון), יצא לי לבלות הרבה זמן בתוכנית ולאחר פעם פעמיים כל פעם שרציתי לחזור לכושר הייתי מריץ את המתכונת הזאת, אבל הייתי מוסיף מתח, לפעמים עבודת טרייספס או בייספס בנוסף (טרייספס במידה ולא הייתי מרגיש מותש מהפרס), ותאכלס לא באמת הרגשתי שיש פגיעה בהתאוששות ולדעתי ריפטו קצת מגזים אם החשש שהמתאמן לא יתאושש לאימון הבא, ועבודה על כתפיים (צדדית ואחורית) לדעתי ממש חסרה
אבל לא מאמן מקצועי סתם דעה

אם קראת את הספר אז ריפ מסביר שם איך לעשות את הקרלז בצורה שהיא גם כביכול הופכת את התרגיל למורכב. (כנל ללחיצה הצרפתית)
סתם אנקדוטה:sporty074-39:

אם קראת את הספר אז ריפ מסביר שם איך לעשות את הקרלז בצורה שהיא גם כביכול הופכת את התרגיל למורכב. (כנל ללחיצה הצרפתית)
סתם אנקדוטה:sporty074-39:

התרגיל טרייספס שלו דווקא ממש אהבתי, לגבי הקורלס פחות
קראתי לפני 4 שנים כזה וגם רפרפתי מידי פעם אבל טוב לדעת

אני לא מבין מה מונע מכל מתאמן פשוט ללמוד לעומק את הטכניקה של התרגילים עם כל המשאבים שקיימים ברשת, ואז לצלם את עצמו בכל סט מזווית שונה, לעבור על זה בבית ולכתוב דגשים לאימון הבא...

זה אולי מצריך יותר מאמץ ולוקח יותר זמן ממאמן שעובד איתך ומתקן אותך במקום, אבל זה משהו שגם ככה תצטרך ללמוד במוקדם או במאוחר. ויש את האפשרות של שותף לאימונים כל עוד גם הוא יודע את הטכניקה. וסבבה, זה אולי לא משהו שכל אחד יכול לעשות אבל זה רחוק מלהפוך את SS לתוכנית גרועה למתחילים... ולא הייתי מגביל אותה "למי שיש טכניקה טובה מלכתחילה או הדרכה", אלא כל אחד שיכול ללמוד את הטכניקה.

ולגבי הבייספס... צ'ין אפס זה מספיק בחודשים הראשונים.

אני לא מבין מה מונע מכל מתאמן פשוט ללמוד לעומק את הטכניקה של התרגילים עם כל המשאבים שקיימים ברשת, ואז לצלם את עצמו בכל סט מזווית שונה, לעבור על זה בבית ולכתוב דגשים לאימון הבא...

זה אולי מצריך יותר מאמץ ולוקח יותר זמן ממאמן שעובד איתך ומתקן אותך במקום, אבל זה משהו שגם ככה תצטרך ללמוד במוקדם או במאוחר. ויש את האפשרות של שותף לאימונים כל עוד גם הוא יודע את הטכניקה. וסבבה, זה אולי לא משהו שכל אחד יכול לעשות אבל זה רחוק מלהפוך את SS לתוכנית גרועה למתחילים... ולא הייתי מגביל אותה "למי שיש טכניקה טובה מלכתחילה או הדרכה", אלא כל אחד שיכול ללמוד את הטכניקה.
הבעיה היא שעם כל המידע הטוב שקיים ברשת, מידע גרוע קיים בכמויות יותר גדולות ויותר נגיש, ומתאמן מתחיל לא ידע להבחין מהו מידע טוב ומה לא

לא יודע, בתפיסה שלי קצת קשה לטעות כשיש סרטוני לימוד של הבן אדם שכתב את התוכנית.

לא יודע, בתפיסה שלי קצת קשה לטעות כשיש סרטוני לימוד של הבן אדם שכתב את התוכנית.
סרטונים של בנאדם אחד לא מספיקים ללימוד יעיל של הטכניקה לא משנה כמה ההסבר טוב, צריך לקלוט רמזים ודברים קטנים מהרבה מקומות

ולגבי הבייספס... צ'ין אפס זה מספיק בחודשים הראשונים.

מה שאתה אומר דורש המון בגרות וביקורת עצמית. לא כולם כאלו, בטח לא ילדים שמריצים גוגל זריז וקוראים ברפרוף. תגיד להם לחפש את הPDF של הספר, יראו את האנגלית, יקבלו חלחלה ולא ישקיעו בעקרונות ובבסיס.
אני כן מחשיב את עצמי כבחור רציני ובוגר, ובתכלס התחלתי לעשות מה שאתה אומר - לצלם, לבדוק, ללמוד, לקרוא עוד ועוד -רק בחודשיים האחרונים. לא תמיד נופל האסימון כל כך מהר.

אם הייתי עובד עם מאמן טוב מההתחלה (אפריל מבחינתי) הייתי היום לדעתי עם עוד 30-40 קילו בסקאווט ובדדליפט ו15 קילו בבנצ'. בתכלס, בזבזתי זמן.

Back
למעלה תחתית