הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עומס עבודה

Omri453523

משתמש מתחיל
178
5
נק' מוניטין:
5
178
5
האם אני עושה משקל 30 קילו כל צד שזה 60 קילו בסקוואט ל5 חזרות ב 3 סטים אז העומס יוצא 60x5x3=900
האם אני עושה 25 קילו כל צד ושזה 50 קילו בסקאווט ל 6 חזרות ב3 סטים אז העומס 50x6x3=900
אז החישוב נכון והעומס על השרירים זהה?

1. איך 30 קילו כל צד זה סה"כ 60 קילו? איפה המשקל של המוט בסיפור?
2. מה אתה בעצם מצפה לקבל מ"נוסחת העומס" שהגדרת כאן? מה זאת הנוסחה הזאת? מה היא מבטאת בדיוק?

• פותח/ת השרשור
30 כל צד הכוונה אני שם פלטות שמשקלם הוא 30 ולכן אני שם בשני הצדדים ולחשב את המוט לא רלוונטי כי גם ככה התוצאה תיהיה שווה בשתי הנוסחאות(הרי יש שני צדדים למוט)

אוקיי. הבנתי. אתה המצאת הגדרה חדשה למילה "עומס" באמצעות נוסחה מתמטית כלשהי, שגם כן המצאת, ועכשיו אתה טוען שהנוסחה מבטאת את מה שהחלטת שאתה רוצה שהיא תבטא, שזה אומר ש"עומס" לפי ההגדרה שלך עבור 3 סטים של 5 חזרות עם 60 קילו שווה לעומס עבור 3 סטים של 6 חזרות עם 50 קילו. מצטער לאכזב אותך אבל מתמטיקה לא עובדת ככה והנוסחה שלך לא תקפה לשום דבר.
להלן דוגמא נגדית:
סט אחד של חזרה אחת עם 900 קילו יתן בדיוק את אותו ה"עומס" לפי הנוסחה שלך

• פותח/ת השרשור
חס וחלילה. רואים שהוא נראה נהדר והשקיע המון באימונים והגיע לתוצאות יפות מבחינת מסת שריר. פשוט מה שהוא אומר בוידאו הספציפי הזה זה בולשיט.
יש בזה היגיון דווקא כי עומס מתחלק גם על משקל וגם על מספר חזרות
אשמח לשמוע עוד דעות

יש בזה היגיון דווקא כי עומס מתחלק גם על משקל וגם על מספר חזרות
ההגיון נכון. הביצוע לא נכון. כשאתה כופל אותם זה בזה אתה טוען שיש יחס לינארי בין משקל למספר חזרות. למה דווקא לינארי? למה זה לא מספר חזרות בריבוע כפול משקל? או שורש של מספר חזרות כפול פאי בחזקת המשקל?
זה מאוד נכון לתת הסברים שמבדילים בין עצימות לנפח על מנת שמתאמנים ידעו איך לתכנן נכון את האימונים שלהם אבל כשאתה זורק על זה נוסחאות חסרות שום הגיון מתמטי אתה קצת הורס את הנקודה שאתה מנסה להעביר...

מצחיק אותי שהוא משתמש בעצימות ואינטנסיביות כשני פרמטרים שונים, שאינטנסיביות זה פשוט עצימות באנגלית.
בכל מקרה אתה מדבר על נפח אימון וזה פרמטר חשוב מאוד בתכנון האימונים, אבל בסופו של דבר הוא רק פרמטר, המספר המדוייק לא משנה באמת, ומה שחשוב זה איך אתה משחק איתו ביחס לעצימות של האימון ולמטרה.
בגדול מתחילים פשוט צריכים להעלות את נפח האימון בצורה קבועה ולינארית, כי זה יעבוד גם על כוח וגם על מסה, לרוב נטו ע"י העלאת המשקלים ובהמשך ע"י טכניקות אחרות, בהמשך זה יהיה יותר תלוי מטרה, בגלל שלהעלות את הנפח בצורה לינארית יהיה קשה, ולכן צריך יהיה לדעת על מה להתמקד.
גם אנשים מסויימים יגיבו טוב יותר לנפח בעצימות גבוהה יותר, עם מעט חזרות ומעט סטים, ויש כאלה שיגיבו טוב יותר לעצימות נמוכה יותר, עם יותר חזרות או סטים, אבל כמתחיל עדיף לך להתמקד בבסיס, ולא לנסות לעשות מניפולציות כאלה ואחרות

• פותח/ת השרשור
שלא תבינו אותי לא נכון אני כן תומך בעבודה סדירה ובלי לשחק בעומס. פשוט חשבתי שזאת דרך די טובה לצאת מ Plato

שלא תבינו אותי לא נכון אני כן תומך בעבודה סדירה ובלי לשחק בעומס. פשוט חשבתי שזאת דרך די טובה לצאת מ Plato

״לשחק בעומס״ (פרוגרסיב אוברלואד) זה פרמטר הכרחי להתקדמות.

עבודה סדירה זה מתכון לשמור על הקיים, לא להתקדם.

30 כל צד הכוונה אני שם פלטות שמשקלם הוא 30 ולכן אני שם בשני הצדדים ולחשב את המוט לא רלוונטי כי גם ככה התוצאה תיהיה שווה בשתי הנוסחאות(הרי יש שני צדדים למוט)
שים לב שבמקרה אחד הרמת את המוט 15 פעמים, ואילו במקרה השני הרמת אותו 18 פעמים, כך שגם על פי הנוסחה שתיארת, אין כאן שוויון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית