הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם שריר נבנה גם כאשר אנחנו תקועים על אותו משקל עבודה?

Enforcer

משתמש פעיל
673
1
נק' מוניטין:
163
673
1
עניין אותי לדעת אם כאשר בנאדם נתקע בבנץ' או בתרגילים אחרים, כאשר במשך תקופה הוא עושה תרגיל מסוים עם אותו משקל עבודה, האם עדיין יש גירוי לשריר? אם הוא ממשיך להבנות?
או שהשריר נבנה יותר והגירוי הוא יותר חזק ויעיל כאשר יש עליה במשקלים?

דיברתי על מתאמן מתחיל.
כל עוד האימון גורם לקרעים מיקרוסקופיים (AKA מפר את ההומאוסטאסיס) הוא יגרום לגדילה ובגלל זה אותו מתאמן מדובר יגדל לאורך זמן.

OMG 😵

Bariah, אתה יודע מה זה פיצוי יסף ומה העיקרון שלו?

לא יודע בעוד כמה ואריאציות צריך לכתוב את זה כדי שתבין, אבל שריר לא יתחזק למצב שהוא עומד בעומס של 100 קילו בזמן שאתה עובד רק עם 50. לא מדובר פה רק בקרעים מיקרוסקופיים, מדובר על איזו רמה של חידוש רקמות מתבצעת בעיקבות העומס שהופעל על השריר. אם העומס לא משתנה, רקמת השריר תשוחזר לאותו מצב בו היא היתה.

ועקב צריכת האנרגיה הגבוהה של השרירים שבהם אין יותר צורך, אתה גם תחלש עם הזמן.
הגוף ימצא דרך להרים את אותו המשקל בצורה שיותר חסכונית לו.

דיברתי על מתאמן מתחיל.
כל עוד האימון גורם לקרעים מיקרוסקופיים (AKA מפר את ההומאוסטאסיס) הוא יגרום לגדילה ובגלל זה אותו מתאמן מדובר יגדל לאורך זמן.

זה בדיוק לא יגרום ליצציאה מהשיווי המשקל .
הגוף מפרק ובונה מסה רזה כל הזמן , על מנת המסה הרזה תעלה אתה צריך להוציא את הגוף מהמצב בו הוא נמצא עכשיו , אתה לא יכול לעשות את זה באמצעות הדבר שהכניס אותו לשיווי השקל הזה .

בקשר למאזן חיובי גם מי שאף פעם לא התאמן יעלה מסה רזה כאשר הוא יעלה במשקל .
אתה רוצה לנסות , תהנה .

אם אני נניח תקוע על משקל עבודה מסויים, ואני מעלה משקל, אך מוריד את מספר החזרות מ5 למשל שאני אמור לעשות, נניח ויוצא לי 3 אפילו במקרה ממש גרוע 2, האם השריר גדל? זה הרי נותן גידול לשריר...

אני תקוע בבנץ פרס ובמילטרי כבר די הרבה זמן, לפעמים אני מבקש מאנשים שישמרו לי ומנסה להעמיס בכוונה, אני חושב שאני אחזור לHST לתקופה מסויימת, אני זוכר שכשעשיתי אותה התקדמתי בצורה יפה מאוד במשקלי העבודה, ב5x5 אני תקוע כבר די הרבה זמן, אפילו הסקוואט שלי נעצר כבר 2 אימונים על אותו המשקל, רק הדדליפט מתקדם.

אם אני נניח תקוע על משקל עבודה מסויים, ואני מעלה משקל, אך מוריד את מספר החזרות מ5 למשל שאני אמור לעשות, נניח ויוצא לי 3 אפילו במקרה ממש גרוע 2, האם השריר גדל? זה הרי נותן גידול לשריר...

אני תקוע בבנץ פרס ובמילטרי כבר די הרבה זמן, לפעמים אני מבקש מאנשים שישמרו לי ומנסה להעמיס בכוונה, אני חושב שאני אחזור לHST לתקופה מסויימת, אני זוכר שכשעשיתי אותה התקדמתי בצורה יפה מאוד במשקלי העבודה, ב5x5 אני תקוע כבר די הרבה זמן, אפילו הסקוואט שלי נעצר כבר 2 אימונים על אותו המשקל, רק הדדליפט מתקדם.

אתה שוכח שהיית תקופה על חיטוב, קשה מאוד לצאת מתקיעות בחיטוב.
כשתתחיל לאכול יותר יש מצב שתוכל לצאת מזה (אולי נדרש ריסט).

כן, התכוונתי לזה שאני אמשיך עוד קצת זמן ואראה אם יש שיפור, אם לא נראה מה עושים משם.
עדיין, לא נמצא על מאזן חיובי בכלל, נייטרלי לעוד כמה ימים ואז חיובי.

כן, התכוונתי לזה שאני אמשיך עוד קצת זמן ואראה אם יש שיפור, אם לא נראה מה עושים משם.
עדיין, לא נמצא על מאזן חיובי בכלל, נייטרלי לעוד כמה ימים ואז חיובי.

יכול להיות ששווה לך באמת לבחור תוכנית אחרת לעליה בכוח/מאסה. HST קצת מבאסת, כי כמו שאתה יודע: 1) צריך 9-14 ימי מנוחה (מלאים) לפני ההתחלה; 2) העבודה בטווחי 15 ו-10 דיי מחרבשת טכניקה אם אתה רגיל לעבוד על כוח.

בהנחה שהטכניקה לא משתנה - בטוח שלא תגדל לאורך זמן. אבל, למשל, אם אתה מרים את המשקל מהר יותר (עבודה מתפרצת), אז אותם ה 40 ק"ג מפעילים עומס רב יותר על השריר (פיסיקה פשוטה F=MA). אם האחיזה משתנה כך שהמנוף של העומס משתנה, אז אותו כנ"ל. אם אתה עושה תנועה מורכבת, ועייפת קודם את אחד השרירים המעורבים, אתה מאלץ את האחרים לעבוד קשה יותר, כי אחד מהם "יוצא מהתמונה".

יכול להיות ששווה לך באמת לבחור תוכנית אחרת לעליה בכוח/מאסה. HST קצת מבאסת, כי כמו שאתה יודע: 1) צריך 9-14 ימי מנוחה (מלאים) לפני ההתחלה; 2) העבודה בטווחי 15 ו-10 דיי מחרבשת טכניקה אם אתה רגיל לעבוד על כוח.
אם זה אין ויכוח, אם כי המנוחה בHST, ה14 יום מנוחה זה בעצם אותם ימים שבהם אתה עובד עם ה50%, 60%, 70% שלך וכדומה...
למרות שזה קצת מבאס היתה לי התקדמות יפה בתוכנית, ולא נתקעתי אף פעם אחרי כל בלוק היתה עלייה במשקלים, גל יכול להעיד על כך:)

אם זה אין ויכוח, אם כי המנוחה בHST, ה14 יום מנוחה זה בעצם אותם ימים שבהם אתה עובד עם ה50%, 60%, 70% שלך וכדומה...
למרות שזה קצת מבאס היתה לי התקדמות יפה בתוכנית, ולא נתקעתי אף פעם אחרי כל בלוק היתה עלייה במשקלים, גל יכול להעיד על כך:)

לא לא, ה-14 ימי מנוחה הם ימי מנוחה מלאים, בלי שום פעילות גופנית מאומצת (כלומר הימנעות מחדר כושר), ורק אח"כ אתה מתחיל עם ה-70% מה-RM. אחרת אתה לא עושה את התוכנית כמו שצריך וההתקדמות שלך מבחינת היפרטרופיה אמורה להיפגע.

אז איך זה שמתאמנים טבעיים ממשיכים לגדול בלי להוסיף משקל למוט (או יותר נכון - למכונה)?

הם מוסיפים הרבה נפח.
אתה יכול להסתכל על ss כדוגמא.
אתה גודל בה הכי מהר והרבה הרבה בגלל ששם אתה כל הזמן מעלה את המשקלי עבודה.

הם מוסיפים הרבה נפח.
אתה יכול להסתכל על ss כדוגמא.
אתה גודל בה הכי מהר והרבה הרבה בגלל ששם אתה כל הזמן מעלה את המשקלי עבודה.
ובשלב כשאתה לא מצליח להעלות את המשקל בצורה ליניארית פה נכנס כבר שימוש ביותר נפח?
סתם לדוגמא ישנה התוכנית באתר Stronglifts 5X5
http://www.kilogram.co.il/620/%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-stronglifts-5%C3%975-beginner-strength-training-program/

שלפי מה שאני רואה יש בה יותר נפח (מאשר SS), אבל פחות התקדמות במשקל, האם יכולה להיות לזה הצדקה אצל מתאמן מתחיל? (אני חושב שזו שאלה רטורית, אבל יותר מחפש הסבר על מדוע זה ככה)

יכולה להיות לנפח הצדקה אצל מתאמן מתחיל בתרגילי הלחיצה (בנץ', פרס), שגם ככה זקוקים לקצת יותר נפח לטעמי ממה שקיים ב-SS (ובתכל'ס, רוב האנשים נתקעים שם דיי מהר). אבל לתרגילי רגליים/משיכה אין הרבה הצדקה לנפח אצל מתחיל.

יכולה להיות לנפח הצדקה אצל מתאמן מתחיל בתרגילי הלחיצה (בנץ', פרס), שגם ככה זקוקים לקצת יותר נפח לטעמי ממה שקיים ב-SS (ובתכל'ס, רוב האנשים נתקעים שם דיי מהר). אבל לתרגילי רגליים/משיכה אין הרבה הצדקה לנפח אצל מתחיל.

על סמך מה אתה חושב שאם תוסיף יותר נפח לתרגילי לחיצה אתה תמשיך להתקדם יותר זמן? אנשים נתקעים בלחיצות בSS כי הם ממשיכים עם קפיצות של 2.5 ק"ג, במקום של 1-1.25ק"ג. זה יותר קשור לתכנון של המתאמן מאשר לחוסר הנפח בתוכנית.

Vannostrun יש בתוכנית רק יותר נפח מSS, להגיד שהיא חרא תוכנית זה די להגיד גם שSS חרא תוכנית חח.

ואני אצטרך להסכים עם kabab, ההתאוששות מלחיצות אצלי ממש קשה, אני בספק עד כמה נפח נוסף היה עוזר לזה חח

על סמך מה אתה חושב שאם תוסיף יותר נפח לתרגילי לחיצה אתה תמשיך להתקדם יותר זמן? אנשים נתקעים בלחיצות בSS כי הם ממשיכים עם קפיצות של 2.5 ק"ג, במקום של 1-1.25ק"ג. זה יותר קשור לתכנון של המתאמן מאשר לחוסר הנפח בתוכנית.

וכמה זמן נראה לך שאתה תגרור את ההתקדמות עם קפיצות של קילו, וסטים על הגבול היכולת שלך? עוד שבוע? עוד שבועיים? ברכותיי, תרוויח עוד 3 קילו על המוט, תתקע ותתחיל להתקדם לכיוון השני.

בכל מקרה זה יהיה הזמן להחליף את התכנון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית