עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
דיברתי על מתאמן מתחיל.
כל עוד האימון גורם לקרעים מיקרוסקופיים (AKA מפר את ההומאוסטאסיס) הוא יגרום לגדילה ובגלל זה אותו מתאמן מדובר יגדל לאורך זמן.
דיברתי על מתאמן מתחיל.
כל עוד האימון גורם לקרעים מיקרוסקופיים (AKA מפר את ההומאוסטאסיס) הוא יגרום לגדילה ובגלל זה אותו מתאמן מדובר יגדל לאורך זמן.
אם אני נניח תקוע על משקל עבודה מסויים, ואני מעלה משקל, אך מוריד את מספר החזרות מ5 למשל שאני אמור לעשות, נניח ויוצא לי 3 אפילו במקרה ממש גרוע 2, האם השריר גדל? זה הרי נותן גידול לשריר...
אני תקוע בבנץ פרס ובמילטרי כבר די הרבה זמן, לפעמים אני מבקש מאנשים שישמרו לי ומנסה להעמיס בכוונה, אני חושב שאני אחזור לHST לתקופה מסויימת, אני זוכר שכשעשיתי אותה התקדמתי בצורה יפה מאוד במשקלי העבודה, ב5x5 אני תקוע כבר די הרבה זמן, אפילו הסקוואט שלי נעצר כבר 2 אימונים על אותו המשקל, רק הדדליפט מתקדם.
כן, התכוונתי לזה שאני אמשיך עוד קצת זמן ואראה אם יש שיפור, אם לא נראה מה עושים משם.
עדיין, לא נמצא על מאזן חיובי בכלל, נייטרלי לעוד כמה ימים ואז חיובי.
אם זה אין ויכוח, אם כי המנוחה בHST, ה14 יום מנוחה זה בעצם אותם ימים שבהם אתה עובד עם ה50%, 60%, 70% שלך וכדומה...יכול להיות ששווה לך באמת לבחור תוכנית אחרת לעליה בכוח/מאסה. HST קצת מבאסת, כי כמו שאתה יודע: 1) צריך 9-14 ימי מנוחה (מלאים) לפני ההתחלה; 2) העבודה בטווחי 15 ו-10 דיי מחרבשת טכניקה אם אתה רגיל לעבוד על כוח.
אם זה אין ויכוח, אם כי המנוחה בHST, ה14 יום מנוחה זה בעצם אותם ימים שבהם אתה עובד עם ה50%, 60%, 70% שלך וכדומה...
למרות שזה קצת מבאס היתה לי התקדמות יפה בתוכנית, ולא נתקעתי אף פעם אחרי כל בלוק היתה עלייה במשקלים, גל יכול להעיד על כך:)
השריר גדל כאשר העומס גדל, והדרך הכי טובה להגדיל עומס היא ע"י עליה הדרגתית במשקלי עבודה.
אז איך זה שמתאמנים טבעיים ממשיכים לגדול בלי להוסיף משקל למוט (או יותר נכון - למכונה)?
ובשלב כשאתה לא מצליח להעלות את המשקל בצורה ליניארית פה נכנס כבר שימוש ביותר נפח?הם מוסיפים הרבה נפח.
אתה יכול להסתכל על ss כדוגמא.
אתה גודל בה הכי מהר והרבה הרבה בגלל ששם אתה כל הזמן מעלה את המשקלי עבודה.
יכולה להיות לנפח הצדקה אצל מתאמן מתחיל בתרגילי הלחיצה (בנץ', פרס), שגם ככה זקוקים לקצת יותר נפח לטעמי ממה שקיים ב-SS (ובתכל'ס, רוב האנשים נתקעים שם דיי מהר). אבל לתרגילי רגליים/משיכה אין הרבה הצדקה לנפח אצל מתחיל.
על סמך מה אתה חושב שאם תוסיף יותר נפח לתרגילי לחיצה אתה תמשיך להתקדם יותר זמן? אנשים נתקעים בלחיצות בSS כי הם ממשיכים עם קפיצות של 2.5 ק"ג, במקום של 1-1.25ק"ג. זה יותר קשור לתכנון של המתאמן מאשר לחוסר הנפח בתוכנית.