הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
אני רוצה לשתף כאן את דעתי האישית לתזונה ואימונים.
חשוב לי לציין שאני לא מגיע ממקום של מחקר או אפילו דעה מקצועית.
זה נטו הנסיון האישי שלי שעובד לי ולאחרים שראיתי שעושים את זה.
אם למשהו יש דעה אחרת (ואני בטוח שיש הרבה), או שחושב שאני טועה, אני אשמח לשמוע ממכם בצורה מכבדת.

אני חושב שכולם יודעים שספירת קלוריות זה לא מספיק. זה בסך הכל האנרגיה שהגוף שלנו מקבל מהאוכל.
זה לא לוקח בחשבון איזה סוג מזון אני אוכל מאבות המזון. כל מתאמן יודע שצריך בתוך המסגרת של הספירה הקלורית לספור גם חלבון, שומן, ופחמימה.
הקלוריות בעצמם זה השערה שכל גרם פחמימה או חלבון נותנת 4 קלוריות, וכל גרם שומן נותנת 9.
מייק הטיב להסביר זאת
הערכים התזונתיים שאתם רואים בכל מה שאתם אוכלים כנראה לא מאוד מדויקים. הם מבוססים בעיקר על שיטה שנקראת Atwater (על שם מייסד השיטה) שפותחה לפני כ-100 שנה. בזמנו Atwater ביצע מחקרים על מזונות מבודדים או כחלק מדיאטה כוללת ומצא את הממוצעים שרובינו מכירים כיום: 1 גרם חלבון או פחמימה שווים ל-4 קל', 1 גרם שומן 9 קל' ו-1 גרם אלכוהול 7 קל'. את סך הפחמימות Atwater לא באמת חישב באופן ישיר אלא קיבל מנוסחה מתמטית ע"י החסרה של החלבונים, שומנים, נוזלים ואפר מסך המשקל הכולל של המוצר. הבעיה העיקרית בשיטה זו שהיא אינה מדויקת מכמה סיבות עיקריות:

1. אינה לוקחת בחשבון סיבים תזונתיים ומחשבת אותם כחלק מסך הפחמימות הכללי. לסיבים תזונתיים יש ערך קלורי מעט שונה מגרם פחמימה קלאסי. נהוג לחשוב כיום ש-1 גרם סיב תזונתי שווה לערך ל 1.5-2 קל' לגרם. דוגמאות נוספות הם סוכרים פשוטים מכילים כ-3.75 קל' לגרם מוצר ופוליולים (בין היתר פחמימה רב כהלית) יכול לנוע המספר בין 2-3 קל'/גרם.

2. רוב המידע נאסף ע"י שריפה של מזון כזה או אחר ע"י קלורימטר שזה בעצם מכשיר שמודד חום הנפלט מריאקציה כימית כלשהי (במקרה הזה שריפה של מזון) וע"י כך הערכה של הסך הקלורי של אותו מוצר (בנוסף להערכה גסה של עלות עיכול אותו מזון בגוף האדם).

3. אינו לוקח בחשבון מוצרים שמגיעים בעיקר מהצומח ששם ישנה קליפה שלעיתים גורמת לקושי בעיכול או ספיגה של אותו מזון ולכן בסופו של דבר לערך קלורי מופחת ממה שרשום על התווית בפועל.
דוגמה קלאסית לסעיף 3 הם שקדים. נמצא שב-100 גרם שקדים קלויים יש כ-630 קל'. כך לפחות רשום על התווית. אומנם, חוקרים לקחו את אותם השקדים למבחן התוצאה וניסו למצוא כמה מהם באמת מתעכלים בגוף האדם וכמה יוצאים בסופו של דבר בצואה ולא נספגים כנדרש. ע"י מודלים ומכשור כזה או אחר, יכלו החוקרים לחשב כמה קלוריות לערך נספגו בגוף האדם. באופן דיי מפתיע, ל-100 גרם שקדים נספג בגוף האדם רק 460 קל'. ז"א סטייה של כ-170 קל' ל-100 גרם מוצר (כ-25% הפרש) בין מה שכתוב על התווית לבין מה שמתרחש בפועל.
(תזונה ותוספים - האם קלוריה שווה לקלוריה?) ציטטתי את ההודעה שלו, כי יש אנשים שמגיבים בלי לקרוא את הקישור, וזה חבל)
לצורך חיטוב, אם תהיו בגרעון קלורי, אתם קרוב לוודאי שתרדו במשקל שלכם, פשוט בגלל שהגוף שלכם באופן טבעי משתמש ביותר אנרגיות ממה שהוא מקבל, ולכן הוא צריך להתחיל להשתמש בגוף עצמו כדי לקבל את מה שחסר לו.
ואם החישוב של 4,9,4 לא נכון, הרווחתם וקיבלתם פחות קלוריות.

כל זה נכון וטוב למי שמחפש לרדת במשקל.
אבל אם אתם מנסים להתקדם במשקלים שאתם מרימים, או לגדול במסה, זה מאוד משנה איזה סוג קלוריות אתם אוכלים.
אז דבר ראשון, צריך לספור כמות חלבון רצויה כדי להתקדם, אחרי הכל, השריר עשוי מחלבון. דבר שני צריך לצרוך פחמימות (הייתם חושבים שזה מובן מאליו, אז משום מה זה לא), ומספיק פחמימות. האנרגיה הוא היכולת שלנו לזוז בכלל ולהתאמן. השומן חיוני להמון דברים, בין היתר, הורמונים.
אז עד כאן אני חושב שהכל מוסכם:
  • לספור קלוריות.
  • ובתוך הספירה הזאת, לספור אבות מזון.
אבל אני רוצה להציע כאן עוד רעיון שהרבה מפספסים, וחושבים שזה לא חשוב משום מה לאימונים, ורק רלונטי לבריאות.
אם הסכמתם שחישוב הקלוריות שלכם לא מדויקות, יוצא שיש סיכוי גדול שאתם לא אוכלים מספיק גם אם רשום שאכלתם מספיק קלוריות (ולא מספיק מאבות המזון), והפער יכול להיות גדול מאוד, תלוי איזה סוגי מזון אכלתם (כמו שמייק ציין).
אני מאמין שמזון הוא לא רק מתחלק לאבות המזון, כמו שמוסכם שהוא לא מתחלק רק לקלוריות.
בתוך אבות המזון יש סוגים שונים של מזון (ואני לא מציין את זה לצורך בריאות בכללי, אלא זה לצורך התקדמות באימונים למקסימום שלכם).
לדוגמא פחמימות:
יש פחמימות בדגנים, ויש בפירות ואפילו בירקות. בדגנים יש בלי הסיבים התזונתיים, ויש עם. יש דגנים עם גלוטן, ויש בלי. לחיטה יש יותר וויטמין E משמעותית מדגנים אחרים. ולשיפון יש הרבה מחומצת האמינו טירוזין. גם פירות הם פחמימות שמכילות הרבה יותר מהמינרל אשלגן ביחס לדגנים. וגם לקטניות יש פחמימות.

בחלבון שלכם יש חלבון שאתם אולי רגישים אליו כמו חלב, וסופגים ממנו פחות כתוצאה משילשול. אם נהיה לכם נזלת כשאתם אוכלים חלב, תדעו שהריר הזה הוא חלבון, ואתם מאבדים אותו כשאכלתם את האלרגן שלכם. חלבון הגלוטן שלא מתאים למישהו ספציפית, גונב גם ברזל הרבה פעמים, ולא נספג כמו שהייתם רוצים.

גם בשומן יש הרבה סוגים כמו שומן רווי שמגיע לכם מהחי שידוע כמגביר כולסטרול. שומן רווי מהצומח כמו קוקוס ובוטנים שמכילים חומצות שומניות שונות. וכמובן שיש שומן בלתי רווי כמו שמן זית, קנולה בקבישה קרה שמכילים את האומגות (3,6,9). יש כמובן את השומן מהדגים שמכילים EPA ו DHA.

בכל סוג מזון יש סוגים ומינונים שונים של וויטמינים, מינרלים ופיטו כימיקלים. כדי להשיג את כולם צריך תפריט מגוונת.

אני מציע:
  1. שמתוך החלבון שאתם אוכלים, תוודאו שזה חלבון שאתם לא אלרגים אליו. אל תנסו להיות גיבורים נגד הגוף שלכם.
  2. תאכלו פחמימות מדגנים מלאים, פירות וירקות בשפע, ולמה לא, קטניות.כך תקבלו אנרגיה איטית לגוף במהלך היום. הרעיון הוא לקבל מזון שמכיל את החומרים שיעזרו לגוף שלך לקבל את המזון עם מינימום ביזבוז חומר. הגוף מקבל את אבות המזון עם הוויטמינים והמינרלים שחיוניים לניצול של האוכל, במקום שהגוף יצטרך להשתמש במאגר הפרטי שלו. הסיבים התזונתיים מיועדים לעזור לגוף לקבל את מה שטמון באוכל (אבות המזון), אם זה על ידי התרבות החיידקים הטובים במעיים, או על ידי הגברת פראסתלטיקה (הפעילות השרירית) של המעיים.
  3. אני ממליץ על שומן בעל תפקידים רבים יותר מרק כולסטרול. עדיף שמן בלתי רווי מאשר רווי.
  4. וחשוב שלא לאכול מזון ריק, מזון עם ערך קלורי גבוה ותו לא. במזון שלנו יש הרבה יותר ממה שהצלחנו לראות בעינים עד היום. כמו שבמאה השנה האחרונות גילינו הרבה דברים חדשים במזון. יש עוד הרבה שנסתר עדיין מן העין. תעדיפו לאכול את המזון כמו שהטבע (או אלוקים) יעד לנו. מזון שלא מועיל לגוף הרבה, והשיקול לקחת אותו הוא נטו הטעם, זה לא יעזור לאימונים שלכם כמו שמזון אחר יכול. תעדיפו מזונות על פי הטעם בתוך המסגרת של מה שמועיל לגוף שלכם.
כתוצאה מתזונה כזאת, הגוף שלכם מקבל הרבה יותר מאנרגיה. הוא מקבל את אבני היסוד כדי להשתמש באנרגיה באפקטיביות (חילוף חומרים תקין), להעביר את החלבון למקומות הנכונים. וכמובן שהגוף הוא מערכת שחשוב שכל בורג יהיה מחובר כדי לקבל מקסימום תוצאות.

המינוס הגדול
בזה. זה שאתה מקבלים פחות אנרגיה (קלוריות) ממה שרשום שאתם מקבלים. ואתם משקיעים הרבה אנרגיה על פירוק המזון שלכם.
הפיתרון הוא פשוט, להיות בפלוס קלורי גדול יותר. אתם תראו שמה שרשום על האריזה לא נוגע אליכם. אתם זקוקים ליותר קלוריות ככאלה שאוכלים מזון שבאמת הערך הקלורי שלהם נמוך יותר.
בתזונה כזאת, אי אפשר להסתמך על קלוריות בלבד. ואני מאמין שתראו תוצאות מקסימליות באימונים.
אז לפעמים אני כותב שקלוריות זה חרטא. זה לא באמת כוונתי, כוונתי שאתם לא יכולים לספור קלוריות בלבד ולצפות להתחזק (כמו שאם הקלוריות שלכם מפחמימות או שומן בלבד). כך גם אתם לא יכולים לאכול סתם מאבות המזון ולהגיע למקסימום שלכם באימונים.
"כדי להיות יותר טוב מכל השאר, צריך לעשות משהו שכל השאר לא עושים".

נערך לאחרונה:
במסה האחרונה שלי אכלתי חצי נקי חצי מלוכלך.
שמתי דגש מאד גדול על רדיפה אחרי משקלי העבודה במסה, ותוך חודשיים סיימתי מסה עם משקלי עבודה מכובדים מאד וגדילה מאד מאד משמעותית, ברוך השם.
חודש וחצי עבר מאז סיום המסה, ואני שוקל כעת 9 קילו פחות. אני נראה גדול יותר ומצליח להרים יותר אפילו, ברוך השם. מרוצה מאד, ושמח מאד, ברוך השם.

אתה תעלה שומן גם אם תחשב כל קלוריה ותבחר את המאכלים הכי בריאים, בהנחה שאתה אוכל במאזן חיובי.
ברוך השם

• פותח/ת השרשור
אתה תעלה שומן גם אם תחשב כל קלוריה ותבחר את המאכלים הכי בריאים, בהנחה שאתה אוכל במאזן חיובי.
אבל יהיה קשה להיות במאזן קלורי חיובי בריא, בגלל שהמושג קלוריות משתנאת כשאתה אוכל בריא.
במסה האחרונה שלי אכלתי חצי נקי חצי מלוכלך.
שמתי דגש מאד גדול על רדיפה אחרי משקלי העבודה במסה, ותוך חודשיים סיימתי מסה עם משקלי עבודה מכובדים מאד וגדילה מאד מאד משמעותית, ברוך השם.
חודש וחצי עבר מאז סיום המסה, ואני שוקל כעת 9 קילו פחות. אני נראה גדול יותר ומצליח להרים יותר אפילו, ברוך השם. מרוצה מאד, ושמח מאד, ברוך השם.
מדהים. אבל 9 קילו פחות זה אומר שכנראה זה היה ממש מלוכלך, ואולי כמה מהפרטים לא מדויקים.

אבל יהיה קשה להיות במאזן קלורי חיובי בריא, בגלל שהמושג קלוריות משתנאת כשאתה אוכל בריא.

מדהים. אבל 9 קילו פחות זה אומר שכנראה זה היה ממש מלוכלך, ואולי כמה מהפרטים לא מדויקים.
המושג "קלוריות" לא משתנה אם אתה אוכל בריא או מלוכלך. תכניס קלוריות מחזה עוף ואורז, שיבולת שועל או מבורקסים ועוגיות, תראה עלייה זהה במשקל במידה שאכלת אתו מספר קלוריות
אתה יכול לקרוא לי שקרן, אבל שאלת אותי מה התוצאות שלי - וקיבלת תשובה.

• פותח/ת השרשור
המושג "קלוריות" לא משתנה אם אתה אוכל בריא או מלוכלך. תכניס קלוריות מחזה עוף ואורז, שיבולת שועל או מבורקסים ועוגיות, תראה עלייה זהה במשקל במידה שאכלת אתו מספר קלוריות
קודם תקרא, ואז תכתוב.
http://www.sciam.co.il/כל-מה-שאתם-יודעים-על-קלוריות-שגוי/
קלוריה – ויקיפדיה

מה החידוש פה? המאמר בסך הכל אומר דברים פשוטים וידועים. סיביים תזונתיים - ידוע שזה לא באמת נספג. מזון מטוגן מכיל יותר קלוריות מלא מטוגן. איפה בדיוק אתה רואה שאם אוכל 3,000 קלוריות ממזון בריא אעלה פחות במשקל לעומת אם אצרוך 3,000 קלוריות ממזון לא בריא?

מה החידוש פה? המאמר בסך הכל אומר דברים פשוטים וידועים. סיביים תזונתיים - ידוע שזה לא באמת נספג. מזון מטוגן מכיל יותר קלוריות מלא מטוגן. איפה בדיוק אתה רואה שאם אוכל 3,000 קלוריות ממזון בריא אעלה פחות במשקל לעומת אם אצרוך 3,000 קלוריות ממזון לא בריא?
לדעתי אתה צודק אבל חבל על הוויכוח,ברוך השם

אשתף ארוחת בוקר שלי. אני אישית אוכל לפי התיאבון שלי בלבד ולא סופר דבר, כך שזה די גמיש ומשתנה.
בערך ליטר מיץ גזר, תפוחים וג'ינג'ר. קוואקר גס עם מים חמים קינמון צימוקים ודבש. 4 ביצים XL מטוגנות במעט שמן זית.
ארוחת צהריים לפני אימון אורז מלא, חזה עוף או דג מושט עם סלט עצבני עם כל הצבעים שאני מוצא (סלק חי, גזר, קייל, בצל ירוק, גמבה, עגבניות...).
זה הכיוון בגדול של הצורה שאני אוכל.
פשוט מיישם את מה שאני ממליץ בהודעה שלי.
ולמי שרוצה לראות איזה תוצאות זה נתן לי,מומלץ לעקוב אחריי המסלול האישי שלי.

בריאות ישפיע על התוצאות של פיתוח שריר. בגלל שבריאות זה הורמוניה בין האיברים של הגוף שלי אחד עם השני (ספר מארק).
כשהגוף מכיל את הוויטמינים, מינרלים, ופיטונוטריאנטים שחיוניים לו, הוא מצליח להשתמש באבות המזון בצורה נכונה יותר ולעזור למתאמן להיות חזק, שרירי, חטוב יותר.
סוג המזון משנה בתוך המשפחה של האב מזון. כמו שהברתי בהודעה הראשונה שלי.

וואלה שמע אתה ממש משקיע עם האוכל חח יפה.. מה לגבי חיטוב?
אגב ראיתי שרמת משהו לגבי נזלת אחרי אכילת חלב, ופתאום שמתי לב השבוע שאני ניהיה מצונן לפני שאני הולך לישון, שזה אחרי ארוחת ערב בדרך כלל, אבל בחיים לא היתה לי בעיה עם חלב מוצרי חלב אבקת חלבון ממי גבינה כלום.. ופתאום כשאני אוכל הרבה חלבון גם שעשוי מחלב והצינון שתקף אותי התחלתי לחשוב על מה שאמרת.. יש דרך לקרוא עלזה עוד? מחקרים משהו? מאיפה הבאת את זה ואיך אפשר לדעת מה המצב אצלי?

• פותח/ת השרשור
שיטת מדידה אחרת המקובלת כיום למדידת הערך הקלורי של המזון מכונה "כלל 4-9-4". על פי שיטה זו לכל גרם חלבון במזון מיוחסת אנרגיה הניתנת לניצול של 4 קלוריות, לכל גרם שומן 9 קלוריות ולכל גרם של פחמימות 4 קלוריות. בנוסף, גרם אלכוהול תורם 7 קלוריות, גרם חומצה אורגנית 3 קלוריות ורב-כהלים 2.4 קלוריות לגרם. 4-9-4 היא שיטה מקורבת מקובלת ונוחה לרמת האנרגיה שהגוף מסוגל להפיק מהמזון. שיטה זו משמשת לרישום הערך הקלורי על מוצרי מזון כמתחייב בחוק. אולם, גם שיטה זו אינה מדויקת, מאחר שקיימת שונות בין יכולת הספיגה של אבות המזון ממקורות שונים. כך למשל, גרם חלבון ביצה שייספג כמעט בשלמותו בגוף יחושב כמו חלבון שבסובין, שרק 40 אחוזים ממנו נספג בגוף. כמו כן, הנוסחה אינה מבחינה בין סוכרים שונים או בין שמנים רוויים לשמנים בלתי רוויים. קושי נוסף הקיים במדידת רמת האנרגיה שבמזון הוא העובדה כי פרוק המזון עצמו הוא תהליך הדורש אנרגיה. כמות האנרגיה המושקעת בפרוק המזון משתנה מאוד מסוג מזון אחד לאחר. כך למשל פרוק וספיגת 100 גרם סוכרוז נקי (שהוא הסוכר הלבן הנפוץ) הוא נמוך ביחס לאנרגיה הדרושה לצורך פרוק וספיגת 100 גרם בשר. כמות האנרגיה הדרושה לפרוק אינה מחושבת בשתי השיטות לאמדן הערך הקלורי ובכך מביאה לעיוות נוסף באמדן האנרגיה הפוטנציאלית שבמזון.

3000 קלוריות מטוגן הוא רווי והספיגה שלו משתנאת. בסוכר לבן לא מושקע אנרגיה בפירוקו וממילא הערך הקלורי גבוה יותר.
לעומת 3000 קלוריות משומן בלתי רווי, פחמימה מוכבת, הערך הקלורי משתנאת.
חישוב הקלוריות הנפוץ שלנו (4,9,4), הוא לא מדויק בכלל. ובמזון "בריא"הספיגה ושימוש בקלוריות תהיה שונה.
נראה לי שאתה רק אוהב להתווכח, או שאתה באמת לא מבין את הקישורים שלי והנקודה שלי.
בכל אופן, בעז"ה לא אגיב כאן לך יותר, פשוט כי אין לי יותר מה להוסיף.

וואלה שמע אתה ממש משקיע עם האוכל חח יפה.. מה לגבי חיטוב?
לגבי חיטוב תקרא מה שמייק כתב על זה תזונה ותוספים - האם קלוריה שווה לקלוריה?.
אגב ראיתי שרמת משהו לגבי נזלת אחרי אכילת חלב, ופתאום שמתי לב השבוע שאני ניהיה מצונן לפני שאני הולך לישון, שזה אחרי ארוחת ערב בדרך כלל, אבל בחיים לא היתה לי בעיה עם חלב מוצרי חלב אבקת חלבון ממי גבינה כלום.. ופתאום כשאני אוכל הרבה חלבון גם שעשוי מחלב והצינון שתקף אותי התחלתי לחשוב על מה שאמרת.. יש דרך לקרוא עלזה עוד? מחקרים משהו? מאיפה הבאת את זה ואיך אפשר לדעת מה המצב אצלי?
קראתי על זה ממקורות אלטרנטיבים ולא מקובלים כל כך. אבל ראיתי שזה עובד. החלב והצינון הוא בעל קשר גדול מאוד. אז אני לא יודע מה ההסבר המדעי של זה, אבל בשיטות אלטרנטיביות כמו נטורופתיה זה מקובל שם.
קראתי ולמדדתי המון מהשיטות האלטרנטיביות, אבל אני בדרך כלל לא משתף את זה כאן, בגלל שזה לא מקובל באתר כאן. אבל שיתפתי את הנושא של החלבי כי ראיתי את זה בחוש על אחרים.

שיטת מדידה אחרת המקובלת כיום למדידת הערך הקלורי של המזון מכונה "כלל 4-9-4". על פי שיטה זו לכל גרם חלבון במזון מיוחסת אנרגיה הניתנת לניצול של 4 קלוריות, לכל גרם שומן 9 קלוריות ולכל גרם של פחמימות 4 קלוריות. בנוסף, גרם אלכוהול תורם 7 קלוריות, גרם חומצה אורגנית 3 קלוריות ורב-כהלים 2.4 קלוריות לגרם. 4-9-4 היא שיטה מקורבת מקובלת ונוחה לרמת האנרגיה שהגוף מסוגל להפיק מהמזון. שיטה זו משמשת לרישום הערך הקלורי על מוצרי מזון כמתחייב בחוק. אולם, גם שיטה זו אינה מדויקת, מאחר שקיימת שונות בין יכולת הספיגה של אבות המזון ממקורות שונים. כך למשל, גרם חלבון ביצה שייספג כמעט בשלמותו בגוף יחושב כמו חלבון שבסובין, שרק 40 אחוזים ממנו נספג בגוף. כמו כן, הנוסחה אינה מבחינה בין סוכרים שונים או בין שמנים רוויים לשמנים בלתי רוויים. קושי נוסף הקיים במדידת רמת האנרגיה שבמזון הוא העובדה כי פרוק המזון עצמו הוא תהליך הדורש אנרגיה. כמות האנרגיה המושקעת בפרוק המזון משתנה מאוד מסוג מזון אחד לאחר. כך למשל פרוק וספיגת 100 גרם סוכרוז נקי (שהוא הסוכר הלבן הנפוץ) הוא נמוך ביחס לאנרגיה הדרושה לצורך פרוק וספיגת 100 גרם בשר. כמות האנרגיה הדרושה לפרוק אינה מחושבת בשתי השיטות לאמדן הערך הקלורי ובכך מביאה לעיוות נוסף באמדן האנרגיה הפוטנציאלית שבמזון.

3000 קלוריות מטוגן הוא רווי והספיגה שלו משתנאת. בסוכר לבן לא מושקע אנרגיה בפירוקו וממילא הערך הקלורי גבוה יותר.
חישוב הקלוריות הנפוץ שלנו (4,9,4), הוא לא מדויק בכלל. ובמזון "בריא"הספיגה ושימוש בקלוריות תהיה שונה.

קראתי על זה ממקורות אלטרנטיבים ולא מקובלים כל כך. אבל ראיתי שזה עובד. החלב והצינון הוא בעל קשר גדול מאוד. אז אני לא יודע מה ההסבר המדעי של זה, אבל בשיטות אלטרנטיביות כמו נטורופתיה זה מקובל שם.
קראתי ולמדדתי המון מהשיטות האלטרנטיביות, אבל אני בדרך כלל לא משתף את זה כאן, בגלל שזה לא מקובל באתר כאן. אבל שיתפתי את הנושא של החלבי כי ראיתי את זה בחוש על אחרים.
תראה לי מקור אחד אמין שאם אוכל ביצה כמעט כל החלבון ממנה ייספג, לעומת סובין שבו רק 40% ייספג. מקור אחד אמין!!!!!
נו? כמה קלוריות אני שורף באכילת 100 גרם בשר לעומת אכילת סוכר לבן? אני בטוח שההבדל הוא לפחות 200 קלוריות, נכון? אז זהו, שלא. ההבדלים הם כל כך מינוריים שזה פשוט לא נחשב טענה. כנ"ל לגבי השטויות לגבי הספיגה בין השומן רווי לבין השומן הלא רווי. כי אם ההבדלים באמת היו בעלי משמעות, רוב האנשים שמבחינתם מה שנכנס בערכים אפשר לאכול, היו נכשלים בחיטוב כנראה ולא רואים ירידה במשקל. בפועל, אתה תרד במשקל גם אם תאכל 1800 קלוריות מסוכר לבן או מאוכל נקי לחלוטין (בהנחה שאתה אמור להיכנס לגרעון, לכאורה).

אז אם יש ל את המקורות האלה המאמרים/כתבות, אשמח אם תשתף אותי מעניין אותי קצת, אפילו תשלח בפרטי 😃
ולגבי אותו נושא בעצם, זה מיוחס רק לרגישות של אנשים לחלב נגיד, או שמדובר בתופעה שאתה צורך יותר חלבון ממה שהגוף צריך? ואם אני רגיש, איך אפשרי לבדוק?

אמנם פוסט ישן,אבל אני חייב לציין שאני כל כך מתחבר ל@elchonon .
זה בדיוק המצב שאני נמצא בו עכשיו.אחרי שנים של ספירת קלוריות שבהם כל גרם וקלורית שנכנסה לי לפה עברה בדיקה,אני רק יכול להודות שזה הסיבה שלא התקדמתי כמו שאני רוצה.מנעתי מעצמי כל כך הרבה דברים,התעסקתי בשטויות ולא בעיקר,זה גרם לי לדאונים ולחוסר הנאה מוחלט בתהליך .
אני עכשיו מתחיל תקופת מסה ברגע שחדרי הכושר יחזרו,ואני הולך ליישם את כל הכללים שכאן!לעקוב אחרי משקלים והתקדמות בחדר כושר זה המדד הכי טוב!כמובן שויזואליות חשובה ויהיו מעקבים אחרי משקל גוף אבל גיליתי על עצמי שאין אצלי באמצע,ואם אני מתחייב למשקל מזון זה עושה לי רק רע מכל הבחינות,ואני מעדיף להגיע לתוצאות שלי חודשיים אחרי אבל להמשיך להנות שנים קדימה,מאשר לסבול מכל רגע ולסבול מדאונים כל שבוע.
סליחה ששפכתי אבל הייתי חייב
משפט ששמעתי ממישהו שאני מאוד מעריך בתחום :
עדיף 80% לאורך שנים מאשר 100% לשבועות ספורים.
כנראה שהאידיאל בתחום הזה שבמקרה שלנו ספירה של כל קלוריה על הגרם כמו אחד שעולה לבמה עוד יומיים לתחרות היא לא בשבילי.ואני מאמין שאחרי שנים של שקילות אני כמו משקל מזון מהלך,ובאמת ברוב הבדיקות שעשיתי הסטיות מינוריות לחלוטין
ואני בכלל לא נכנס לזה שזה מיותר לשקול הכל על הגרם מהסיבה הפשוטה שבחיים לא ניתן לגלות את ההוצאה הקלורית היומית שלנו כי היא משתנה מיום ליום בהתאם לרמות פעילות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית