הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם זה תקין לאכול 130 גרם חלבון בישיבה אחת? (5 קופסאות טונה)

• פותח/ת השרשור Oi3
  • פורסם בתאריך

Oi3

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
לא שאני מתכוון לעשות את זה
רק רוצה לדעת אם הדבר הזה תקין מבחינת הגעה לכמות חלבון יומית סופית שמתבקשת למתאמן מסה

לדעתי יכול להיות שהספיגה תפגע מזה מעט, ולא כל החלבון שתכניס ייספג. אבל אולי זה זניח.
בנוסף, כדאי לגוון ולא לאכול רק טונה, וכמובן יש גם את עניין הכספית שהוזכר.
בקיצור, לא הייתי עושה את זה.

תקין, זה לא.
כמו רוב הדברים שמתאמנים עושים.
ככל שתאכל כמות רבה יותר של חלבון בארוחה, פחות יספג.
גם ככה רק איזה 40% מה 30 גרם חלבון שאתה אוכל נספג. אז מ 130 גרם חלבון יספג נגיד 20 אחוז.
זה עדיין יותר חלבון מפחית אחת, אבל זה לא הכמות שאתה בטח מצפה.
מנקודת מבט של חלבון, זה טוב ושווה. אבל יש בזה הרבה כספית, אז אולי תעדיף מקור אחר לחבון.
ואם זה תחליף לארוחות מרובות, אני חושב שזה פחות טוב מלפזר את הארוחות שלך במהלך היום.
אבל יש דעות שעדיף לאכול ארוחה אחת ענקית ביום, אבל אני לא מסכים עם זה.

גם ככה רק איזה 40% מה 30 גרם חלבון שאתה אוכל נספג. אז מ 130 גרם חלבון יספג נגיד 20 אחוז.
זה לא תופס לחלבון שמתעכל לאט (בניגוד לאבקת חלבון נגיד), הכל נספג.

לגבי הטונה לא מומלץ, כי אלה כמויות גדולות של כספית ורעלנים אחרים בבת אחת. אם זה חד פעמי אז לא הכי נורא, בצורה קבועה ממש לא.
בנוסף, בגלל שלגוף אין מאגרי חלבון אז יותר חשוב לחלק את החלבון לאורך היום לתוצאות אידאליות, ולא הכל בבת אחת

תקין, זה לא.
כמו רוב הדברים שמתאמנים עושים.
ככל שתאכל כמות רבה יותר של חלבון בארוחה, פחות יספג.
זה עדיין יותר חלבון מפחית אחת, אבל זה לא הכמות שאתה בטח מצפה.
מנקודת מבט של חלבון, זה טוב ושווה. אבל יש בזה הרבה כספית, אז אולי תעדיף מקור אחר לחבון.
ואם זה תחליף לארוחות מרובות, אני חושב שזה פחות טוב מלפזר את הארוחות שלך במהלך היום.
אבל יש דעות שעדיף לאכול ארוחה אחת ענקית ביום, אבל אני לא מסכים עם זה.
זה לא ממש מדויק ואפילו הייתי אומר שזה לא נכון בכלל, מכיר מלא מפתחי גוף שאוכלים פעמיים ביום והצליחו, מספר הארוחות זה לא משנה באמת, כל העניין של הספיגה לא מאמין שזה נכון, כי מי שאוכל 5 ביום ומי שאוכל 2 או 3 ארוחות ביום מגיעים לאותה תוצאה, תכלס עניין של נוחיות ( לא מדבר על טונה והרעלה) מתכוון לספיגת הגוף לחלבונים.

לא 100%, אבל לא 20%, מדובר על ספיגה מאוד יעילה כשלא מדובר על חלבון מהיר לעיכול שנצרך לבד
אבל ככל שכמות המזון שנאכל גבוה יותר כך הספיגה יורדת.
זה לא ממש מדויק ואפילו הייתי אומר שזה לא נכון בכלל, מכיר מלא מפתחי גוף שאוכלים פעמיים ביום והצליחו, מספר הארוחות זה לא משנה באמת, כל העניין של הספיגה לא מאמין שזה נכון, כי מי שאוכל 5 ביום ומי שאוכל 2 או 3 ארוחות ביום מגיעים לאותה תוצאה, תכלס עניין של נוחיות ( לא מדבר על טונה והרעלה) מתכוון לספיגת הגוף לחלבונים.
אמרתי ששמעתי שיש הטוענים את מה שטענת עכשיו, אבל אני חושב (ממה שקראתי) שבכמות גדולה של מזון, פחות נספג.

אבל ככל שכמות המזון שנאכל גבוה יותר כך הספיגה יורדת.

אמרתי ששמעתי שיש הטוענים את מה שטענת עכשיו, אבל אני חושב (ממה שקראתי) שבכמות גדולה של מזון, פחות נספג.
זה לוקח יותר זמן לעכל את האוכל כן כן אבל תכלס כנראה הכל נספג, מכיר אנשים מקרוב שאוכלים ככה והצליחו.

אבל ככל שכמות המזון שנאכל גבוה יותר כך הספיגה יורדת
זה תלוי מאוד בבריאות מערכת העיכול שלך.
אם יש לך יציאות רטובות ותכופות אז כן, לא הכל מתעכל, אבל אם הכל מתפקד כמו שצריך אז הרוב יתעכל בצורה יעילה

זה לוקח יותר זמן לעכל את האוכל כן כן אבל תכלס כנראה הכל נספג, מכיר אנשים מקרוב שאוכלים ככה והצליחו.
זה תלוי מאוד בבריאות מערכת העיכול שלך.
אם יש לך יציאות רטובות ותכופות אז כן, לא הכל מתעכל, אבל אם הכל מתפקד כמו שצריך אז הרוב יתעכל בצורה יעילה
אין ספק שהרוב יתעכל, אבל לדעתי אפשר לעכל יותר (אולי במעט אולי בהרבה) אם מפרידים ואוכלים במינונים טיפה יותר קטנים.
אז אני לא אומר שלא טוב להעמיס ארוחות גדולות, אני אומר שעדיף לאכול כמה ארוחות במקום אחד.
מעניין אותי את חבר שלך היה עושה את זה, מה יהיו התוצאות שלו.

אין ספק שהרוב יתעכל, אבל לדעתי אפשר לעכל יותר (אולי במעט אולי בהרבה) אם מפרידים ואוכלים במינונים טיפה יותר קטנים.
אז אני לא אומר שלא טוב להעמיס ארוחות גדולות, אני אומר שעדיף לאכול כמה ארוחות במקום אחד.
יתעכל יותר טוב זה כנראה נכון, אבל זה לא אומר שהוא לא יתעכל טוב בארוחה גדולה

תכלס למה שהוא הגיע אין הבדל במספר הארוחות, זה סתם מיתוס ואני גם כמוך האמנתי בזה עד לא מזמן ולהפך התחלתי לאמץ את זה בימים של לחץ שאין לי זמן להכין וואללה באמת אין הבדל !! קצת אוכל אתה מעמיס עם תחושה של בטן מתפוצצת אבל עובר תוך שעתיים שלוש ולהפך, אם נגיד יש לך יום אחד שאתה לא נמצא בבית ואין לך זמן להכין לקופסאות וכל מני, אפשר לחבר את הארוחות ל3 ארוחות גדולות אחת בבוקר אחת בצהריים ואחת בערב ואתה מסודר ותסכים איתי שזה הרבה יותר קל מאשר לחיות מסביב לשעון ולאכול כל 3 שעות ולהיות מודאג כל הזמן ולראות מה השעה כמו מטורף, ואם עדיין יש לך ספק ? תנסה ותראה.

תכלס למה שהוא הגיע אין הבדל במספר הארוחות, זה סתם מיתוס ואני גם כמוך האמנתי בזה עד לא מזמן ולהפך התחלתי לאמץ את זה בימים של לחץ שאין לי זמן להכין וואללה באמת אין הבדל !! קצת אוכל אתה מעמיס עם תחושה של בטן מתפוצצת אבל עובר תוך שעתיים שלוש ולהפך, אם נגיד יש לך יום אחד שאתה לא נמצא בבית ואין לך זמן להכין לקופסאות וכל מני, אפשר לחבר את הארוחות ל3 ארוחות גדולות אחת בבוקר אחת בצהריים ואחת בערב ואתה מסודר ותסכים איתי שזה הרבה יותר קל מאשר לחיות מסביב לשעון ולאכול כל 3 שעות ולהיות מודאג כל הזמן ולראות מה השעה כמו מטורף, ואם עדיין יש לך ספק ? תנסה ותראה.
זה נשמע כמו שזה נורא לאכול כמה ארוחות נורמליות ביום.
התחושה הרעה שאתה מספר עליו, זה דבר שאני מעדיף להימנע ממנו ככל האפשר.
אני אוכל 5 ארוחות מלאות ביום, אם הייתי מנסה, לא הייתי יכול להכניס הרבה יותר ממה שאני אוכל בכל ארוחה.
אז ברור שעדיף הרבה ארוחות עם הרבה אוכל (במידה ואתה כמוני ולא סופר קלוריות). אבל עדיפות שניה לדעתי, זה לאכול את הכמות הקלורית שלך מחולקת במהלך היום כדי לא להרגיש בעיות עיכול (שכנראה גם מעיד על חוסר ספיגה), וכדי לא להרגיש נפילות סוכר וחולי במהלך היום.
אם אכילה תחופה גורמת לך להרגיש מודאג ולחוץ, אולי באמת עדיף לאכול רק 3 ארוחות, אבל לי אישית זה סבבה ולא קשה לי בכלל.
זה בעיקר עניין של נוחות בגלל שתועלת הספיגה היא באמת מינורית.

זה נשמע כמו שזה נורא לאכול כמה ארוחות נורמליות ביום.
התחושה הרעה שאתה מספר עליו, זה דבר שאני מעדיף להימנע ממנו ככל האפשר.
אני אוכל 5 ארוחות מלאות ביום, אם הייתי מנסה, לא הייתי יכול להכניס הרבה יותר ממה שאני אוכל בכל ארוחה.
אז ברור שעדיף הרבה ארוחות עם הרבה אוכל (במידה ואתה כמוני ולא סופר קלוריות). אבל עדיפות שניה לדעתי, זה לאכול את הכמות הקלורית שלך מחולקת במהלך היום כדי לא להרגיש בעיות עיכול (שכנראה גם מעיד על חוסר ספיגה), וכדי לא להרגיש נפילות סוכר וחולי במהלך היום.
אם אכילה תחופה גורמת לך להרגיש מודאג ולחוץ, אולי באמת עדיף לאכול רק 3 ארוחות, אבל לי אישית זה סבבה ולא קשה לי בכלל.
זה בעיקר עניין של נוחות בגלל שתועלת הספיגה היא באמת מינורית.
שכחתי שאתה לא סופר, אני לא יודע מה אתה עושה בחיים אבל אני בנאדם מאוד פעיל בחיי לא יושב כמו מובטל במטבח וכל היום מבשל ואוכל אז יש חיים מעבר לכך ומי שמקפיד יבין זה לא מדבר אלייך ( אתה ננעל על הנושא של הספיגה למרות שנתתי לך כבר דוגמא לאנשים שאכלו פעמיים ביום וזכו בתחרויות אז נעזוב את זה בצד אין טעם למרוח כי עם עובדות לא מתווכחים ) תאכל 5 תאכל 10 זה עניין של נוחיות והגוף כבר ידאג לשאר.

אני מחוץ לבית מ 9 בבוקר עד 10 וחצי בערב, ואני מבשל את האוכל שלי, אני לא קונה אוכל מוכן.
זה עניין של הרגל, אחרי שאתה בונה הרגלים נכונים זה אפשרי ומרגיש טבעי.
אני מאוד פעיל, אני עסוק ב5 6 נושאים שונים במהלך היום הרגיל שלי (מקצועות ותעסוקה).

כל עוד אוכלים מספיק אוכל כדי שיהיה לגוף מה לפרק עד לארוחה הבאה, זה לא משנה כמה ארוחות אוכלים אם אוכלים את אותה הכמות בסופו של דבר. עניין הספיגה די זניח לדעתי, לא חושב שצריך להתחשב בו.
העניין הוא, שכשלגוף אין יותר מה לפרק מאוכל (מהארוחה האחרונה), הוא יתחיל לפרק את "עצמו" (שרירים ושומן).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית