נק' מוניטין:
18,773
- 7,794
- 6,163
גם באוסטרליה יש קוד לבוש די ברור.מאוד מעניין. התראיינתי כאן בארץ לא מזמן לחברה שעשתה בדיוק את אותו סוג הראיונות שאתה מתאר בארה"ב וזה היה ממש לא צפוי. בחברה הזאת גם בין הראיון הטלפוני לראיון הטכני עשו ראיון on site שבו פשוט נתנו משימת כתיבת קוד ל4 שעות בלי מראיין (רק להגיע למקום, לכתוב קוד למשימה וללכת). רציתי לשאול אם כבר התחלת לדבר על זה, אחרי שהתקבלת איך עובד אצלכם עניין הdress code? האמת שזה אחד הדברים שפחות משכו אותי ברילוקיישן כי שמעתי שאין שם את החופש המוחלט שנותנים כאן בארץ להגיע לעבודה פחות או יותר איך שמתחשק לך.
אצלי (אני לא עובד מול לקוחות) זה יחסית ״רגוע״ וצריך מכנס מחויט / צ׳ינו, נעלי אלגנט וחולצה מכופתרת. ביום שישי אפשר טי שרט / פולו, נעלי ספורט, ג׳ינס.
יש עבודות שצריך עניבה / חליפה, יש אצלי בחברה (חברת מעליות) אנשים שבוחרים לבוא ככה, אבל לא הרבה. בדר״כ בכירים.
איך המיסים באוסטרליה
לצורך השוואה, אני משלם 21% כולל מס בריאות וכו׳, נשאר בכיס 79% מהברוטו. לא משלמים כאן בנפרד על ביטוח לאומי.
אם אני לא טועה, זה הרבה יותר נמוך מהארץ.
המע״מ כאן הוא 10% ולא חל על כל דבר, אני חושב שיש שירותים / מוצרי יסוד שפטורים ממע״מ.
אתה טוען שהכל חרא בארץ ויותר טוב בחול פעם אחרונה שבדקתי אפשר לצאת מהארץ בלי יותר מידי בעיה
זה לא נכון. אולי אתה רואה הרבה אנשים מהגרים למקומות אחרים וזה נראה קל, אבל זה ממש ממש לא קל מבחינה בירוקרטית לא רגשית. רוב המדינות המערביות (שעל הנייר ״יותר טובות״ מהארץ) לא יקבלו אותך סתם ככה כי בא לך לנסות. צריך סיבה מאוד ספציפית או דרכון אירופאי וכו׳.
סתם אנקדוטה שהייתה כאן, היה מחבל מוסלמי שדקר כמה שוטרים ובמשך 2 דקות בערך הם התקוטטו איתו עד שהעזו לירות בו (הוא מנופף עם סכין, כן?). הטרור כאן כמעט לא קיים למרות שכוחות הבטחון יחסית ברמה מאוד גבוהה, אבל חסרי נסיון מעשי עם דברים כאלה.איך דיון על קליפורניה הגיע לאלאור עזריה
לפי דעתי זה צירוף של הרבה דברים - חינוך דבר ראשון, אבל גם החיים בארץ קשים לרוב האנשים (אפילו שהם לא חושבים שהם קשים ובסקרי שביעות רצון הם יגידו שהם מאושרים מאוד בחיים). לא כולם בוגרי טכניון ועובדי הייטק ואתה תרצה שלכולם יהיה טוב בחיים, שכולם יוכלו לקנות דירה בלי עזרה מההורים (לא בית, דירה! באיזו מדינה אי אפשר לקנות דירה...), שאנשים לא יעבדו כמו מטורפים כל הזמן ורק יחשבו איך לסגור את החודש וירגישו איך עוקצים אותם במיסים, בכביש ובחיים בכלל.
כאן יש סוג של משוב חיובי להתנהגות רגועה - גם לקופאית בסופר יש כסף לקנות בית (לא צריך אפילו 20% מהכסף והמשכנתא מוכרת לצורכי מס), בהרבה משקי בית רק אחד מבני הזוג עובד (המיסים הם פר משק בית ולא פר הכנסה), אין פקקים בכבישים בדר"כ (בבוקר יש פקק עצום ממקסיקו ואחר הצהריים יש פקק עצום למקסיקו), הטמפ' נעימה כל השנה ואתה לא מטפטף זיעה כל הזמן, יש תרבות פנאי מאוד מפותחת ושבוע העבודה מוגדר רשמית כ-40 שעות ולא 45 (לא משנה שבארץ עובדים יותר) ועוד דברים כאלו ואחרים שאני אגע בהם בהמשך.
עם כל הדברים האלו, לא היית רגוע הרבה יותר בחיים ועל הכביש?
אה כן, גם החום שיש בארץ ממש לא עוזר - אני יכול להעיד על עצמי שבמילואים (רס"ר במיל' כמו שכתבתי בו באחד מהשרשורים, סיימתי סמ"ר ועשיתי יותר משנה במצטבר - כולל צו 8 ביום שישי בבוקר) הפיוז שלי מתקצר משמעותית כשאני נמצא בצאלים עייף ומלוכלך בחום של 40 מעלות בצל (ואין צל).
אם כבר הזכרתי את זה, אז קצינת הקישור עדיין מתכתבת איתי בוואטסאפ כל כמה חודשים לשאול אם אני עדיין בארה"ב (אפילו שאני כבר לא תושב ישראל) 😃
Having said that, בלוס אנג'לס שמרוחקת כשעתיים נסיעה ממני ראיתי אנשים מתחרפנים על הכביש בגלל הפקקים וגם הרבה יותר חם שם.
קיבלתי את השאלה הזו גם offline והתכוונתי להתייחס אליה בהמשך - לא יודע אם אתה זוכר איך הייתי מתלבש לעבודה לארץ אבל זה היה ג'ינס, אולסטאר וחולצת טי עם כיתוב מצחיק.
כאן - אין כזה דבר. אף אחד לא יאמר לך כלום כמובן אבל זה יפגע באפשרויות הקידום שלך ויפגע באיך שאנשים מתייחסים אליך - מבחינתם זה סוג של זלזול בעבודה.
אני לובש ג'ינס, חולצה מכופתרת מחוץ למכנסיים (אפשר גם בפנים אבל אני מעדיף בחוץ) ונעליים אלגנטיות בלי שרוכים. בארץ הייתי רק מקצץ זיפים במכונה - כאן אני מתגלח כל יומיים (שגם זה גבולי).
אם אתה מציג משהו יכול להיות שתרצה לעבור מהג'ינס למכנסיים שחורים ולהיות מגולח באותו היום, אם אתה מציג משהו למאות אנשים - חליפה אבל בלי עניבה.
היה לנו אוונט קריסטמס בעבודה והיה רשום שקוד הלבוש הוא Business Casual/Festive, אני הבנתי את מחיפוש בגוגל שחולצה מכופתרת עם שרוולים ארוכים (Dress shirt) בתוך המכנסיים (שחורים) עם חגורה יהיה בסדר - 95% מהגברים היו חנוטים בחליפות ועניבות. להבא אני לא אעשה את הטעות הזו.
קורה בכל מקום בארה"ב, לא רק אצלי.
אני לא יודע אם הוא הכי יקר כי גם הבתים בקליפורניה עולים הרבה אבל המשכנתא מוכרת במס ואפשר לקנות בית גם אם אין לך 20% מהסכום הנדרש. אני ארחיב על המושג של Credit score שיש כאן בהמשך.
הבעיה בארץ היא שהרבה אנשים לא יכולים לקנות דירה לעצמם בלי עזרה של ההורים אפילו כשהם עובדים במשרה מלאה, משלמים מיסים ושירתו בצבא.
כן, הרכבים בארה"ב זולים בצורה מגוחכת. כשהגענו קנינו במחיר של 65000 ש"ח Ford Fusion 2016 Titanium בת פחות משנתיים עם מושבי עור חשמליים, חימום לחורף מובנה במושב וזיכרון לפי הנהג (בלחיצת כפתור גם המושב וגם המראות מתכוונות לפי מה שהגדרת), גג שמש, מערכת סראונד של סוני (12 רמקולים או משהו), מסך מגע עצום, התנעה מרחוק ועוד ועוד. אני מאוד מרוצה ממנה.
טסלה הולך כאן ממש חזק אגב.
קליפורניה נחשבת אחד המקומות היקרים ביותר לדלק בארה"ב, בתדלוק האחרון שילמתי 2.81 ש"ח לליטר - עדיין מאוד זול יחסית לארץ.
לגבי דלק - המחירים כאן לא אחידים בין התחנות ויכול להיות הבדל של חצי דולר לגלון אם לא יותר בין תחנה לתחנה. בהתחלה השתמשתי באפליקציית GasBuddy בשביל למצוא את התחנות הזולות אבל היום אני כבר יודע איפה הן נמצאות.
כן, עובדים בישראל מאוד קשה בשביל מעט מאוד כסף והמיסים בשמיים ולא לפי משק בית. אני לא מבין למה מהנדס הייטק שאשתו עובדת חצי משרה (ויש הרבה כאלו) צריך לשלם מיסים כמו משק בית בו שני בני הזוג מהנדסי הייטק - ואני כותב את זה בתור מישהו שכביכול היה נפגע אם היו משנים את זה.
כן, בעיה מאוד קשה של ישראל והם בכלל לא נכללים באחוזי האבטלה שמפרסמים כל חודש כי הם לא מחפשים עבודה. האחוז שלהם באוכלוסיה רק הולך וגדל ולכן המצב רק ילך ויהיה גרוע יותר - מדינת ישראל חייבת לחשוב על דרכים לשלב אותם בעבודה כי זה לא יכול להימשך.
יש לי הרגשה שנבחרי הציבור שלהם רוצים לשמור על המצב כמו שהוא עם קצבאות ולשמור אותם עניים כי ככה הם ימשיכו להצביע ש"ס ולא ישאלו שאלות מיותרות.
אם החרדים בארה"ב עובדים ומשלמים מיסים, למה החרדים בארץ לא יכולים? לא היה איזה ציווי בתנ"ך שאדם חייב לעבוד לפרנסתו?
אני לא מבין איך אנשים ממשיכים להצביע לנתניהו כל כך הרבה שנים אפילו אם כל החיים הם הצביעו ליכוד. צריך לחוקק חוק בארץ שראש ממשלה לא יכול לכהן יותר משתי קדנציות בדיוק כמו שיש בארה"ב ויאללה הביתה.
אני רק אכתוב שלא כזה פשוט לצאת מהארץ לארה"ב, לאוסטרליה או לכל מקום נורמלי אחר ולקבל אישור עבודה.
הרוב המוחלט של הישראלים שעברו לסן דייגו לפחות באמת מרוצים, בעיקר מרמת החיים והרוגע.
ממה שראיתי הישראלים שרוצים לחזור לארץ רוצים לחזור או בשביל להיות קרובים למשפחה ולחברים בארץ או כי בן הזוג (בדר"כ בת הזוג) לא הסתדר פה מבחינת עבודה ומטפס על הקירות בבית.
האנשים בארץ מאושרים כי הם לא מודעים למצב בארצות אחרות, בשילוב של אשליה ששאר העולם אנטישמי ונשקפת להם סכנה במדינה מערבית אחרת.
גם כאן באוסטרליה 5% מינימום פקדון למשכנתא. ספציפית בסידני המחירים זוועה (אבל ירדו בשנה האחרונה ב9% אם אני לא טועה) אבל הם זוועה כי כולם רוצים לקנות בית פרטי ומתלוננים שיכולים רק דירה. סתם להשוואה, בעוד בארץ ת״א תהיה 95% דירות ו5% בתים פרטיים (אם לא פחות) בסידני זה הפוך, 95% בתי פרטיים ו5% דירות. זה נחשב מאוד חצי כוח לגור משפחה בדירה (אני לא מסכים עם זה, אבל זו התרבות) וכמעט כל אחד שואף לקנות בית פרטי בשלב מסויים.
משהו שלילי בתרבות / מצב כאן, בגלל שזה יקר בטירוף לקנות בית בסידני (קרוב למרכז סידני יותר נכון) אנשים קונים בפרברים הרחוקים ומוכנים לנסוע לעבודה שעה וחצי בשביל לגור בבית פרטי. זה די נורמלי לנסוע כאן ככ הרבה ברכב, אני לא מוכן ומשלם יחסית הרבה על חדר בדירת שותפים 5 דקות מהעבודה ומהמרכז. זה ייחודי לסידני ובשאר הערים הגדולות באוסטרליה זה הרבה יותר טוב מבחינת מחירים וזמני נסיעה לעיר.
רכבים כאן יותר זולים משמעותית מהארץ, אבל לא כמו ארה״ב.
מאזדה 2 חדשה תעלה 42,000 ש״ח.
ראב 4 ארוך חדש יעלה 74,000 ש״ח.
ההבדל הוא בשכר בעיקר, אם אני חוסך במשך שנה אני יכול לקנות מאזדה 2 למשל (חוסך 30% מהשכר, שזה הרבה אבל עדיין).
יש לי הרבה חברים בגילי או צעירים ממני שנוסעים במכוניות לא רעות בכלל - מרצדס CLA, STI, גולף R וכו׳... זה לא בשמיים כאן בכלל אם זו התשוקה שלך.
דלק כאן גם זול, ברמה שאני בדר״כ לא טורח להשוות בין תחנות דלק כי זה לא קריטי. סביב 3 ש״ח לליטר.
בארץ הייתי משלם שכר של משמרת שלמה בבר על טנק מלא, כאן זה סביב שעה וחצי - שעתיים עבודה.
בארץ אכן יש בעיה דמוגרפית מאוד קשה עם החרדים וערבים שגדלים באופן יחסי בקצב מאוד גבוה בשנה. לא שהם אנשים רעים, אלא שהשאיפות שלהם שונות מהשאיפות של האדם החילוני / דתי.
אני מקווה שאולי הבחירות האלו משהו ישתנה, אולי גוש השמאל-מרכז יתאחד מעט ואז יהיה סיכוי להחליף את הרודן. אם יבחר שוב, המצב שלנו יהיה מאוד עגום.
זהו, אני מת על אוסטרליה.
incin, מצטער, סאן דיאגו הפסידה בענק. 10 0 לאוסטרליה. 🏋️😅😵💫🥊
מצד שני אתה שוכח שבגלל שהרמה כאן כל כך גבוהה, מאמן שאולי יהיה מוביל בארץ, יהיה כאן דג רקק. מנגד, יש מספיק מתחרים לכולם אבל להתמחות בפאוורליפטינג זה לא קל. רמת הידע והנסיון כאן היא עצומה, יהיה קשה להתחיל מאפס, אבל התחום בצמיחה אדירה, בהחלט אפשר.
אני חושב שהמיסים כאן הם פר בנאדם ולא משק בית.@MasterSplitter איך אלו באוסטרליה ?
עניתי על הלבוש, לגבי הגילוח יחסית לא אכפת למקומות עבודה כאן, בעיקר בגלל המהגרים שהביאו תרבות שונה של שיער פנים, ככה שזה לא הגיוני לבקש מאף אחד להיות מגולח. הייתי אומר שזה כן משנה אם אתה מטופח, אבל לא ממש אם אתה בתפקיד קבוע במשך שנים. כנראה ישפיע בראיון וכו׳.