הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השלמת קלוריות למאזן קלורי חיובי ע"י עוגות?!?!

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
שלום!

ע"מ לבנות שריר אז יש צורך להיות במאזן קלורי חיובי.
השאלה שלי אם זה בסדר להגיע לסך הקלוריות ע"י עוגות חטיפים שוקולדים וכו' או שחייב שזה יגיע אך ורק מארוחות "בריאות ומזינות"? או שזה בסדר שאני אוכל כמות חלבונים נדרשת + ארוחות בסיסיות ועל מנת להשלים קלוריות אז לאכול עוגות ושטויות?

תודה רבה!

משה, כבדים מטוגנים בשמן עם בצל וצ'יפס זה אוכל נקי? 🥷

תלוי באיזה שמן אתה מטגן את הכבד והצ'יפס. עדיף שומן רווי (קוקוס, חמאה, חיות).

ב"קלוריות ריקות" הכוונה בדרך כלל לאוכל שיש בו מעט מאוד ערך תזונתי מעבר לפחמימות ושומנים. בברוקלי יש מעט אנרגיה אבל הרבה ויטמינים ומינרלים. בכוס סוכר אין כלום חוץ מפחמימות. לכן כוס סוכר היא "קלוריות ריקות".

תלוי באיזה שמן אתה מטגן את הכבד והצ'יפס. עדיף שומן רווי (קוקוס, חמאה, חיות).

ב"קלוריות ריקות" הכוונה בדרך כלל לאוכל שיש בו מעט מאוד ערך תזונתי מעבר לפחמימות ושומנים. בברוקלי יש מעט אנרגיה אבל הרבה ויטמינים ומינרלים. בכוס סוכר אין כלום חוץ מפחמימות. לכן כוס סוכר היא "קלוריות ריקות".

תנסה אתה להתאושש מאימון ע"י אכילת 2 קילו ברוקולי.

מה זה אוכל "נקי"?
בשיא הרצינות,לא מבין את ההגדרה שלכם.
אוכל ללא כולסטרול(LOL)?אוכל ללא הרבה שומן רווי(LOL)?אוכל ללא שומן טראנס(שזאת ההגדרה שלי)?אוכל ללא פחממות פשוטות?אוכל עם הרבה חלבון?
קיצר תהיו ספציפיים.
אני למחייתי כרגע עובד במקדונלדס,ו"נאלץ" לאכול שם מדי יום(רויאלים זורמים לי בדם),וחייב לומר שמאז שהתחלתי לעבוד שם הרזיתי 10 קילו רובם שומן ובדיקות הדם שלי יצאו מעולות(תודה מולטי ואומגה3).
אז באמת שאני לא מבין מה כל ההייפ הזה סביב אוכל "לא נקי".
כסמק חיים רק פעם אחת,חלאס לחשוב יותר מדי,וחלאס להתנזר מאוכל טעים.
אני אוהב לאכול ואני לא מתכוון לשנות את זה בקרוב.

אני אציע את זה לדיאטנית של ההורים שלי, היא כבר תחזור אליך בעצמה.
כשדיאטניות יתחילו להציע הרכב מזון כזה לאנשים (אולי לא את הכמות) אז המצב יהיה הרבה, הרבה יותר טוב. לא יקרה בשנים הקרובות אבל

מה זה אוכל "נקי"?
בשיא הרצינות,לא מבין את ההגדרה שלכם.
אוכל ללא כולסטרול(LOL)?אוכל ללא הרבה שומן רווי(LOL)?אוכל ללא שומן טראנס(שזאת ההגדרה שלי)?אוכל ללא פחממות פשוטות?אוכל עם הרבה חלבון?
קיצר תהיו ספציפיים.
אני למחייתי כרגע עובד במקדונלדס,ו"נאלץ" לאכול שם מדי יום(רויאלים זורמים לי בדם),וחייב לומר שמאז שהתחלתי לעבוד שם הרזיתי 10 קילו רובם שומן ובדיקות הדם שלי יצאו מעולות(תודה מולטי ואומגה3).
אז באמת שאני לא מבין מה כל ההייפ הזה סביב אוכל "לא נקי".
כסמק חיים רק פעם אחת,חלאס לחשוב יותר מדי,וחלאס להתנזר מאוכל טעים.
אני אוהב לאכול ואני לא מתכוון לשנות את זה בקרוב.

אמת

כשדיאטניות יתחילו להציע הרכב מזון כזה לאנשים (אולי לא את הכמות) אז המצב יהיה הרבה, הרבה יותר טוב. לא יקרה בשנים הקרובות אבל

אני נוטה להסכים. הודות ל"דיאטנית" גם אני קיבלתי הרצאה בסופשבוע על כמה ששומן זה רע ושצריכים לאכול ארטיקים דלי קלוריות. זה היה לצד ניסיון להבהיר לי שסקוואטים פוגעים בברכיים ושפילאטיס זה האלוהים החדש. תענוג.

אני עובד כשליח פיצה,בעבר כשעבדתי יום יום,פירקתי כל יום 4 משולשים,עם נסטי,כבר לא הייתי מרגיש טעם של פיצה,היום אחרי שאני לא אוכל שבועיים פיצה,אני מרגיש טעם של גבינה.
למרות שבמשך 4 חודשים אכלתי יום יום בדיקות הדם שלי יצאו מעולות.
אה כן,רק יש לי בעיה עם היציאות,כל פעם שהייתי הולך לשירותים הייתי נשבע שאני יאכל ירקות,כמובן שנשבעתי כל פעם מחדש.
אבל היום הכל זורם חלק 😃

אז היפוטתית, אם אני במאזן קלוריות ניטראלי מבחינת אוכל, אבל יש לי שריטה שאני שותה כל יום 100 גרם של כוהל נקי, שהוא שווה ערך ל 700 קלוריות, אז אני אעלה במסת שריר?
לא. כי כוהל לא מתנהג בגוף כפחממה. זה החומר היחיד שהוא לא שומן אבל מתפרק בגוף לחומצות שומן. (למרות שכל הנושא הזה שנוי במחלוקת ותמיד תמצא מקומות שיגידו לך אחרת)

לא. כי כוהל לא מתנהג בגוף כפחממה. זה החומר היחיד שהוא לא שומן אבל מתפרק בגוף לחומצות שומן. (למרות שכל הנושא הזה שנוי במחלוקת ותמיד תמצא מקומות שיגידו לך אחרת)

ואללה? אבל חשבתי שקלוריה = קלוריה ,איזה באסה

אלכוהול הוא מיוחד. כשאני מדבר על אלכוהול אני מדבר על אתנול. עדיין לא סגורים על הנושא סופית. מרוב הספרים שאני קראתי הוא נאגר כשומן ומעט מאוד משמש לאנרגיה. בנצרום, מה הידע שלך בנושא?

אלכוהול הוא מיוחד. כשאני מדבר על אלכוהול אני מדבר על אתנול. עדיין לא סגורים על הנושא סופית. מרוב הספרים שאני קראתי הוא נאגר כשומן ומעט מאוד משמש לאנרגיה. בנצרום, מה הידע שלך בנושא?

הידע שלי בנושא הוא:
- אני איש של גינס אבל הוגרדן בקיץ זה להיט.

ועכשיו ברצינות, הכבד מטפל באלכוהול (בצורה דומה לפרוקטוז). הוא יכול להשתמש בו כאנרגיה זמינה (נכנס לתוך מעגל קרבס), העודפים ממורים לשומן ומיוצאים מהכבד (לשימוש של הגוף או לאגירה). אם יש הרבה יותר מדי אז הם מצטברים כשומן בכבד - צירוזיס. לא כדאי.

היום ראיתי בדיסקציה גידול בגודל כדור טניס על הכבד. ממליץ לכולם. עשה לי תאבון והלכנו לעשות על האש מיד אחרי.

---------- התגובה התווספה ב 21:43 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:43 ----------

הידע שלי בנושא הוא:
- אני איש של גינס אבל הוגרדן בקיץ זה להיט.

ועכשיו ברצינות, הכבד מטפל באלכוהול (בצורה דומה לפרוקטוז). הוא יכול להשתמש בו כאנרגיה זמינה (נכנס לתוך מעגל קרבס), העודפים ממורים לשומן ומיוצאים מהכבד (לשימוש של הגוף או לאגירה). אם יש הרבה יותר מדי אז הם מצטברים כשומן בכבד - צירוזיס. לא כדאי.
אבל הוא מפרק אותו לגלוקוז?

היום ראיתי בדיסקציה גידול בגודל כדור טניס על הכבד. ממליץ לכולם. עשה לי תאבון והלכנו לעשות על האש מיד אחרי.

---------- התגובה התווספה ב 21:43 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:43 ----------

אבל הוא מפרק אותו לגלוקוז?

לא, הוא מומר ל- acetaldehyde ומשם ל- acetate ומשם acetyl-coA שנכנס לקרבס.
אם אני זוכר נכון, בהרצאה של לוסטיג על פרוקטוז הוא גם מראה את המסלולים של אלכוהול בשביל להראות כמה זה דומה.

* וכמובן ה"לא כדאי" היה בנושא השחמת. להיות אלכוהוליסט = לא כדאי.

אז דינו כדין פרוקטוז?
אגב, אפשר לינק להרצאה? ראיתי אותה פעם אחת ואני לא מוצא את האשכול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית