הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ימים של צום כדי לזרז חיטוב?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
לפי מה שאני יודע שריר לא מאבדים כזה מהר גם בצום אולי רק אחרי 3 ימים אז למה לא לצום יום אחד לזרז את הירידה במשקל בלי לאבד שריר לאכול יומיים 3 בגירעון ואז שוב פעם צום? או למשל לעשות שבוע של גירעון ממש גדול ואז שבוע של גירעון יותר קטן כי אני יודע שגם בשבוע של גירעון לא מאבדים שריר

היום אתה צודק, גברים בכלליות באמת יותר פזיזים. ולכן רוב הדברים של הנשים השתנו, גם החלטת הגירושין, אבל בהיסטוריה ברור שזה נכון.
תקרא סיפורים סתם מההיסטוריה. אתה בקלות יכול למצוא סיפורים שנכתבו ב 1800. אני קראתי כמה/ the strawberry girl הוא מסביר את הזמנים האלה די יפה, וזה ספר קל לקריאה.
לא השתננו כל כך באלפי השנים האחרונות, גברים תמיד היו גברים ונשים תמיד היו נשים, אבל פעם כמו שאמרת לנשים היה הרבה פחות כוח והרבה פחות השכלה, ושפוט תפקיד חברתי שהן לא יכלו לברוח ממנו בקלות כמו היום, ולכן לפי ההיסטוריה זה נראה כאילו גברים היו חכמים יותר משנים, זה הכל שאלה של קונטקסט

זה בגלל שלגבר יש את המצווה לקדש, ולאישה אין.
יש הרבה מצוות שיש לגבר ולאישה אין, כמו תפילין. ברגע שיש לו מצווה ולה אין, אין סיבה שהוא לא יעשה את זה.
זה לא כאילו הם יכולים להתחתן אם אחד מהם לא מסכים. הוא לא יכול להתחתן איתה בעל קורחה.
אבל למה לגברים יש מצוות של קדושה נוספת ונשים לא? שאלה אמיתית.
מה הופך גבר לבעל יותר יכולת לבצע מצוות קדושה?

ממש לא, אני בטוח שיש מקומות שמותר לך להיכנס בבית חולים ולאחרים אסורים, זה שוני.
אתה צודק, המקומות האלה הם מקומות שבהם אין שיוויון זכויות.
שיוויון זכויות אומר שכולם זכאים לאותם זכויות, ללא הבדל דת, גזע ומין.

שאלות מצוינות, אבל כדי לענות עליהם, צריך לענות ללב השואל, וזה לא תמיד האמת, וזה די מורכב. ושני קרובי משפחה שלי יש קושי בהתנהגות של דתיים מסוימים, וזה כאילו התירוץ שלהם לא להיות דתי בכלל.
נראה שיותר קשה להם אורח חיים דתי בכלל, והסוג הדתי המסוים הזה הוא התירוץ שלהם.
אם תענה על הדבר האמיתי, שזה בסך הכל תירוץ, הם יכחישו, ואם תענה על הסוג הספציפי של הדתיים האלה, הם ימצאו תירוץ אחר. זה כמו להתווכח עם ילד עייף. לא שזה לא אפשרי, אבל זה דורש תבונה.
אין באמת תשובות לשאלות האלה, רק תירוצים. בסופו של דבר התשובה תהיה "נסתרות הן דרכי האל".
אבל אותי מטריד שחכמי התורה הבינו יפה מאוד למה התכוון אלוהים בלא לבשל גדי בחלב אימו, והבינו שיש גם צורך בכלים נפרדים, והבינו יפה מאוד מה צריך לעשות אם אתה מערבב אותם. והם הבינו יפה מאוד מה הדין של כל דבר וכל הפלפולים למיניהם, אבל השאלות האמיתיות על המהות של אלוהים, למה הוא מתנהג שונה ממה שהוא מתואר אחרי התנ"ך ואפילו בתוך התנ"ך עצמו, לזה אין תשובה. למה החכמים ידעו מצויין מה רצון האל בדברים שהם יכולים לשלוט עליהם, ולא הבינו אפילו את הבסיס כשאין להם שליטה על הדברים?

רבי נחמן אומר
כמו שאדם הרואה הר מרחוק מבין שעדיין אינו שם
כך על אדם המבין דבר להבין שעדיין אינו יודע
זו טענה שהרבה דתיים משתמשים, שאנחנו עדיין לא יודעים מספיק. אבל האמת היא שככל שאנחנו יודעים יותר, ככה אנחנו מגלים כמה פחות אלוהים מעורב בסיפור.

אם אתה צריך אמונה אתה יכול לבקש אמונה, אם אתה לא יודע מה אתה צריך זה גם בסדר, אפשר לבקש עזרה כללית
אם אין אלוהים זה סתם בזבוז זמן
אבל אם יש אלוהים (ויש) אז התפילה הפשוטה הזו הרבה פעמים עושה ישועות, וזה בדוק
אז במקום להמשיך להתנצח ולהתווכח
תפנימו שלפעמים אלוהים נותן לנו "משקפיים" שדרכם לא רואים הכל (בלשון המעטה)
והתפקיד שלנו הוא תמיד לנסות להבריק את המשקפיים, עד רמה שאנחנו בטוחים שאנחנו בלי משקפיים בכלל מרוב שהן נקיות
זה יפה מאוד שזה עובד, וזה חבל שזה לא עובד, אבל נראה שאין איזושהי התאמה בין מתי התפילות עובדות ומתי הן לא לשום דבר, כאילו כל הדבר הזה היה רנדומלי וקשור בצורה חזקה לחוקי העולם. קטוע רגליים לא משנה כמה הוא יתפלל, הרגליים שלו לא יצמחו חזרה. אם אדם מבקש למצוא פרנסה זה יהיה קשור בורה ישירה לכמה מאמץ הוא ישקיע, ולא לכמה חזק הוא מתפלל

ציטוט מהלוג שלו:

''בכנות שאני רק מניח את הידיים על המוט, עושה את מה שאני יכול, ואלוקים מרים את המשקל בשבילי''

אז זה לא היה כזה תמוהה להגיב מה שהגבתי, גם אם זה נרשם בצחוק 🫤
אמת

אני מאמין כי כתבת את התגובה ברצינות אז:

כשאתה מניח את הידיים על המוט ומרים את המשקל נגיד מוט ריק בבנץ׳ - אתה מאמין שאלוקים מרים את המשקל ולא אתה?

(ברור שאם הוא רוצה שלא תרים - לא תרים, וכן להפך. אבל אתה באמת חושב שאלוקים הוא זה שמרים את המשקל?)

יכול להיות שהמשפט אלוקים עוזר למי שעוזר לעצמו התאים פה יותר משחשבתי.

אבל למה לגברים יש מצוות של קדושה נוספת ונשים לא? שאלה אמיתית.
מה הופך גבר לבעל יותר יכולת לבצע מצוות קדושה?
זה לא עניין של יכולת, גם לאישה יש יכולת ומותר לה לקיים את אותם מצוות.
אבל גבר צריך לעשות את המצוות שהאלוקים ציווה עליו, כמו שהאדם צריך. זה תפקידו.
לגבר יש תפקיד לקיים את המצוות הספציפיות שיעזרו לו להשלים את נשמתו, שהרי זה הסיבה שהוא נמצא בעולם.
למה יש הבדל. כי בהבדל יש את הכוח לעבוד יחד כל אחד עם היתרונות שלהם.
במו שעם הרגישות של האישה והאינטלגנציה של הגבר (וזה לא גורף) אפשר לגדל ילדים ומשפחה בקלות רבה יותר.
כך גם במילוי התפקיד שלנו בעולם.
אתה צודק, המקומות האלה הם מקומות שבהם אין שיוויון זכויות.
שיוויון זכויות אומר שכולם זכאים לאותם זכויות, ללא הבדל דת, גזע ומין.
חבל שאין לי זכות להיכנס לשירותי נשים, או לישכב עם אישה של מישהו אחר, ולהיות נשיא אפריקה.
אין באמת תשובות לשאלות האלה, רק תירוצים. בסופו של דבר התשובה תהיה "נסתרות הן דרכי האל".
אולי בנצרות, אף פעם לא שמעתי תשובה כזאת.
אבל אותי מטריד שחכמי התורה הבינו יפה מאוד למה התכוון אלוהים בלא לבשל גדי בחלב אימו, והבינו שיש גם צורך בכלים נפרדים, והבינו יפה מאוד מה צריך לעשות אם אתה מערבב אותם. והם הבינו יפה מאוד מה הדין של כל דבר וכל הפלפולים למיניהם, אבל השאלות האמיתיות על המהות של אלוהים, למה הוא מתנהג שונה ממה שהוא מתואר אחרי התנ"ך ואפילו בתוך התנ"ך עצמו, לזה אין תשובה. למה החכמים ידעו מצויין מה רצון האל בדברים שהם יכולים לשלוט עליהם, ולא הבינו אפילו את הבסיס כשאין להם שליטה על הדברים?
זה היה דיון ארוך, אני מבטיח להיכנס לדיון על זה אחר כך.
אני מאמין כי כתבת את התגובה ברצינות אז:

כשאתה מניח את הידיים על המוט ומרים את המשקל נגיד מוט ריק בבנץ׳ - אתה מאמין שאלוקים מרים את המשקל ולא אתה?

(ברור שאם הוא רוצה שלא תרים - לא תרים, וכן להפך. אבל אתה באמת חושב שאלוקים הוא זה שמרים את המשקל?)

יכול להיות שהמשפט אלוקים עוזר למי שעוזר לעצמו התאים פה יותר משחשבתי.
חחח... אתה נשמע מופתע. זה דבר מאוד נפוץ איפה שאני מתאמן עם הצדיק.

לפי התפיסה הזו - אני משכנע שלאברהם אבינו היה טוטאל של 800kg אלוקים כנראה היה עוזר לו.
היה לו כשהרים את האבן מהבאר.
חחח... אופס, זה היה משה ויעקב.
אז כשנילחם נגד המלכים לבד.

לפי התפיסה הזו - אני משכנע שלאברהם אבינו היה טוטאל של 800kg אלוקים כנראה היה עוזר לו.

הוא לדעתך גם עוזר לתור האדם החזק בעולם? אוכל חזיר, בשר חלב, מקיים יחסים עם החברה ואז הולך לשמוע מוזיקה מטאל צרחות איך הזמר חותם
על ציצים של נשים שבקשר עם אנשים שהוא שונא? 🤤 כי ככה הוא זכה בWSM אני מניח.

הוא לדעתך גם עוזר לתור האדם החזק בעולם? אוכל חזיר, בשר חלב, מקיים יחסים עם החברה ואז הולך לשמוע מוזיקה מטאל צרחות איך הזמר חותם

בשיא הכנות לא הבנתי כלום מהתגובה שלך..🫤

כמו שאמרתי שם דגש על המצוות ההגיונית ומקיים את השאר כי אני מאמין בתבונה והאמונה מדור לדור.

נסה לקרוא שוב רק שהפעם:

תור - האדם החזק בעולם כרגע (HAFTHOR BJORNSSON)

WSM - תחרות בשם World's Strongest Man

לגבר יש תפקיד לקיים את המצוות הספציפיות שיעזרו לו להשלים את נשמתו, שהרי זה הסיבה שהוא נמצא בעולם.
לדעתי זה מסכם את הנושא טוב, לגברים יש צורך להיות קדושים, לנשים לא, מכאן שנשים הן פחות קדושות, או פחותות לגברים, נטו בגלל היותן נשים, ולא בגלל היכולות שלהן

חבל שאין לי זכות להיכנס לשירותי נשים, או לישכב עם אישה של מישהו אחר, ולהיות נשיא אפריקה.
לשירותי נשים אסור לך כי זה מקום שמוגדר בתכליתו לנשים, אבל אתה מקבל זכות שווה לחלוטין עם אישור שמוגדר רק לגברים, בעל אותה המטרה.
אתה יכול לשכב עם אישה של מישהו אחר, אבל אתה תצטרך להתמודד עם ההשלכות המוסריות הנלוות.
אם היית נולד במדינה אפריקאית היית יכול, על תפקיד נשיא ישראל אתה יכול להתמודד, אף אחד או שום דבר לא עוצר אותך.
אתה צריך להבדיל בין חוסר שוויון מכורח הנסיבות לחוסר שוויון כתוצאה מדעות קדומות.

אולי בנצרות, אף פעם לא שמעתי תשובה כזאת.
אתה כנראה תקבל הרבה תשובות שהן לא התשובה הזאת, אבל הם לא שונות מהתשובות של אשה מוכה.
"בעלי מכה אותי כי לא ידעתי מה שהוא אמר" "בעלי מכה אותי כי לא מילאתי את מחויבותיי", אבל היא אף פעם לא תגיד "בעלי מכה אותי כי הוא חרא בנאדם".
כשתשאל רב למה אלוהים לא עזר ליהודים בשואה אתה תקבל מגוון הסברים, מגוחכים בחלק מהמקרים ונבזים באחרים, ואף אחד לא יגיד את האמת המרה שלאלוהים פשוט לא אכפת מהיהודים או בני האדם בכלל, וזה אם הוא קיים בכלל

מעולם לא טענתי שהאמונה באלוקים תעשה אותי חזק העולם.
אני מאמין שאלוקים מאפשר לי להרים משקלים שלא האמנתי שאני ארים, והוא גם מאפשר לאותם אנשים אולי לא כל כך הוגנים במעשים שלהם גם להרים את השיאים שלהם.
השאלה שלך צריכה להיות מדוע האלוקים מאפשר לאנשים שלא הולכים בדרכיו להרים את זה?
לדעתי התשובה טמונה במה שה' אמר למשה, אחרי שהוא שאל את אותה שאלה.
"הראני נא כבודך" הרמב"ן מסביר, תראה לי למה לפעמים אתה עוזר לרשעים, ולא לצדיקים.
ועל זה ענה ה' "לא יראני אדם וחי" בחיים אנושיים בלי יכולת צפיה בדורות אחורה, ובלי יכולת לישקול משקל של כל מצווה הכי קלה שתהיה, לא תצליח להבין.
אבל אחרי שתמות, ותוכל להבין את המושגים האלה, תבין.
לדעתי זה מסכם את הנושא טוב, לגברים יש צורך להיות קדושים, לנשים לא, מכאן שנשים הן פחות קדושות, או פחותות לגברים, נטו בגלל היותן נשים, ולא בגלל היכולות שלהן
אולי תסביר לי לדעתך מה זה המושג "קדוש", ואז אני אסביר לך למה את טועה באפליה.
אתה צריך להבדיל בין חוסר שוויון מכורח הנסיבות לחוסר שוויון כתוצאה מדעות קדומות.
כי לדעתך התנ"ך זה דעות קדומות. לדעתי הם הדעות הנכונות גם אם החברה פיתח לעצמו דעות חדשות ולפעמים הרסניות למין שלו. הקונצנזוס של הנצים לשוני של היהודים זה דעה מודרנית אך שגויה.
אם היית נולד במדינה אפריקאית היית יכול, על תפקיד נשיא ישראל אתה יכול להתמודד, אף אחד או שום דבר לא עוצר אותך.
אם אדם נולד יהודי, הוא יהודי, ואם לא הוא גם יכול להתגייר. אבל גבר לא יכול להיות אשה או להיפך ביהדות, כי הם נולדו עם גוף ומוח משל עצמם.
כשתשאל רב למה אלוהים לא עזר ליהודים בשואה אתה תקבל מגוון הסברים, מגוחכים בחלק מהמקרים ונבזים באחרים, ואף אחד לא יגיד את האמת המרה שלאלוהים פשוט לא אכפת מהיהודים או בני האדם בכלל, וזה אם הוא קיים בכלל
בוא אני אפתיע אותך, תגיד לי איזה רב אתה רוצה לשאול שמקובל עלי כבעל דעה שאני מכבד, ונראה מה שיענה.
התשובות שקיבלתי לשלה הזאת נשמעו אחרת.

מעולם לא טענתי שהאמונה באלוקים תעשה אותי חזק העולם.
אני מאמין שאלוקים מאפשר לי להרים משקלים שלא האמנתי שאני ארים, והוא גם מאפשר לאותם אנשים אולי לא כל כך הוגנים במעשים שלהם גם להרים את השיאים שלהם.

מה זה לא האמנת שתרים? אתה מתאמן קצת פחות מ10 שנים....כמעט 10 שנים שאתה משקיע בתחום. אתה השקעת בעצמך את כל המאמצים
האלו והמספרים הגיוניים. עבודה = תוצאה. אם היית נותן 200 דדליפט אחרי חודש של אימונים הייתי אומר לך ''אה, מבין למה אתה *חושב* ככה''

מה זה לא האמנת שתרים? אתה מתאמן קצת פחות מ10 שנים....כמעט 10 שנים שאתה משקיע בתחום. אתה השקעת בעצמך את כל המאמצים
האלו והמספרים הגיוניים. עבודה = תוצאה. אם היית נותן 200 דדליפט אחרי חודש של אימונים הייתי אומר לך ''אה, מבין למה אתה *חושב* ככה''
7 שנים.
אני מאמין שאלוקים שלל מני שנה של אימונים כך שזה רצף של 5 בערך.
ואני מאמין שגם עם 20 שנה זה מתנה של אלוקים.
גם דבר הגיוני בדרך הטבע, זה לא סותר שזה מאלוקים שמנהל את הטבע.
אני לא חייב להרים פיל כדי להאמין שזה מגיע מאלוקים.

7 שנים.

5 שנים של השקעה וכנראה גם גנטיקה טובה (הרבה אנשים לא מגיעים למספרים האלו גם שהם רוצים) הגיוני לחלוטין. עבודה = תוצאה.
אבל אני לא אנסה ממש לסתור פה משהו כי שאתה מעלה במשקלים זה נותן לי מוטיבציה, תאמין במה שאתה רוצה 🏋️

7 שנים.

הצעה - מה אתה אומר ללמוד תורה במקום הזמן שייעדת להתאמן ולבוא לתחרות אחרי תפילה טובה ולבדוק PR?

הצעה - מה אתה אומר ללמוד תורה במקום הזמן שייעדת להתאמן ולבוא לתחרות אחרי תפילה טובה ולבדוק PR?

שהייתי קטן שמתי פתק בכותל עם 3 משאלות....אני יכול לומר לך שלא רק שהן לא התגשמו זה היה בדיוק ההפך 😕

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית