הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ימים של צום כדי לזרז חיטוב?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
לפי מה שאני יודע שריר לא מאבדים כזה מהר גם בצום אולי רק אחרי 3 ימים אז למה לא לצום יום אחד לזרז את הירידה במשקל בלי לאבד שריר לאכול יומיים 3 בגירעון ואז שוב פעם צום? או למשל לעשות שבוע של גירעון ממש גדול ואז שבוע של גירעון יותר קטן כי אני יודע שגם בשבוע של גירעון לא מאבדים שריר

אני רק אצטט לך משפט אחד מאחד הסרטונים שאומר הרבה מאוד:
הבחור שואל אותו מה הוא אומר על האבולוציה של האדם, כשמוצאים גולגלות עם מצח נמוך יותר ורכסי גבות עבים יותר (מה שמעיד על מוח קטן יותר).
הרב ענה:
"זה היה בהתחלה סיני, שעבר אחר כך לאפריקה, הגבות שלו נהיו עבות, והוא מת"
אתה בטוח שהרב לא ענה זאת בצחוק? מה ההקשר? שאלת את הרב למה הוא התכוון כשהוא אמר זאת? אני לא הייתי ממהר לשפוט כל כך מהר לפי משפט.

אתה בטוח שהרב לא ענה זאת בצחוק? מה ההקשר? שאלת את הרב למה הוא התכוון כשהוא אמר זאת? אני לא הייתי ממהר לשפוט כל כך מהר לפי משפט.
לא, הסרטון השני זה 4 דקות שבו הוא מסביר את זה.
הוא אומר שהוא יודע שזה סיני כי סינים יש בכל מקום ואפריקאים יש בכל מקום.
הוא ממשיך לבלבל מה זה אבולוציה, וטוען שאבולוציה תדאג לשפר את כולם, וזה למה הגולגלות של כולם שונות, ואין לו שמץ של מושג בכלל מה זה אבולוציה, ומה גולגלות שונות אומר.

לא, הסרטון השני זה 5 דקות שבו הוא מסביר את זה
צריך לראות את ההקשר, לא פעם הרב אמנון יצחק השתמש בהומור. וגם צריך לשאול למה הרב התכוון, האם הוא יכול להרחיב יותר
ייתכן ואתה צודק, אני לא חסיד של הרב אמנון יצחק, אבל לא פעם יצא לי לראות ויכוחים שלו עם כופרים (אני יודע שיש כאלה שהמילה הזאת מפריעה להם... כופרים= כופרים בתורת משה רבנו) והוא נותן להם תשובות משגעות. פשוט חזקות מאד.

צריך לראות את ההקשר, לא פעם הרב אמנון יצחק השתמש בהומור. וגם צריך לשאול למה הרב התכוון, האם הוא יכול להרחיב יותר
ייתכן ואתה צודק, אני לא חסיד של הרב אמנון יצחק, אבל לא פעם יצא לי לראות ויכוחים שלו עם כופרים (אני יודע שיש כאלה שהמילה הזאת מפריעה להם... כופרים= כופרים בתורת משה רבנו) והוא נותן להם תשובות משגעות. פשוט חזקות מאד.
יש לו תשובות טובות מאוד, הוא יודע לירות מהתחת ללא הפסקה, אבל מי שיודע על מה מדובר רואים שאין לו מושג על מה הוא מדבר.
אתה לא חושב שזה מעניין שאדם שההשכלה היחידה שלו היא בתורה תהיה לו תמיד תשובה להכל? הוא לא צריך לבדוק את הנושאים עליהם הוא מדבר? זה הדרך מספר 1 לאתר שרלטן, שיש לו תמיד תשובה גם בדברים שלא בהכרח יש לו מידע

יש לו תשובות טובות מאוד, הוא יודע לירות מהתחת ללא הפסקה, אבל מי שיודע על מה מדובר רואים שאין לו מושג על מה הוא מדבר.
אתה לא חושב שזה מעניין שאדם שההשכלה היחידה שלו היא בתורה תהיה לו תמיד תשובה להכל? הוא לא צריך לבדוק את הנושאים עליהם הוא מדבר? זה הדרך מספר 1 לאתר שרלטן, שיש לו תמיד תשובה גם בדברים שלא בהכרח יש לו מידע
אשמח אם לא תתנסח בצורה כזו, לפחות איתי 😃
תנסה לשים לב, בוויכוחים עצמם מה שהרב עושה הוא פשוט מנסה למצוא את ההיגיון של האדם העומד מולו. איך נברא העולם? איך נוצר האדם הראשון? והוא מבסס את התשובה שלו המון פעמים על היגיון, ונראה שזה עובד טוב. תוצאה> המון אתאיסטים חוזרים בתשובה בזכותו.

אני רק אצטט לך משפט אחד מאחד הסרטונים שאומר הרבה מאוד:
הבחור שואל אותו מה הוא אומר על האבולוציה של האדם, כשמוצאים גולגלות עם מצח נמוך יותר ורכסי גבות עבים יותר (מה שמעיד על מוח קטן יותר).
הרב ענה:
"זה היה בהתחלה סיני, שעבר אחר כך לאפריקה, הגבות שלו נהיו עבות, והוא מת"

בכל עדה או קהילה יהיו אנשים חכמים יותר או פחות.

ישנם חרדים חכמים וישנם טיפשים.

ישנם אתאיסיטים חכמים וטיפשים.

אני לא מאמין ברבנים אורתודוקסים אלא רק בנאו אורתודוקסים.

היה דיון מעניין. המוח שלי מתבשל מכמות הדברים הלא הגיוניים שנרשמים כאן.

3187893-1539376234-KuH.g.gif

אשמח אם לא תתנסח בצורה כזו, לפחות איתי 😃
קיבלתי

תנסה לשים לב, בוויכוחים עצמם מה שהרב עושה הוא פשוט מנסה למצוא את ההיגיון של האדם העומד מולו. איך נברא העולם? איך נוצר האדם הראשון? והוא מבסס את התשובה שלו המון פעמים על היגיון, ונראה שזה עובד טוב
הוא לא מתבסס על היגיון הוא מתתבסס על מה שהוא חושב שנכון, למרות שהוא לא יודע

תוצאה> המון אתאיסטים חוזרים בתשובה בזכותו.
לא ממש, הוא מופיע רבות בדפים אתאיסטים בפייסבוק בתור בדיחה בגלל הרבה דברים שהוא אומר, ולא בתור בדיחה, אלא בשיא הרצינות

בכל עדה או קהילה יהיו אנשים חכמים יותר או פחות.

ישנם חרדים חכמים וישנם טיפשים.

ישנם אתאיסיטים חכמים וטיפשים.
נכון, אבל העובדה שהם נחשבים גדולי דעת בתחומם זה מעיד הרבה על התחום

הוא לא מתבסס על היגיון הוא מתתבסס על מה שהוא חושב שנכון, למרות שהוא לא יודע
תסתכל על הויכוחים שלו עם כל מיני אתאיסטים ביוטיוב, הוא מוביל להיגיון.
לא ממש, הוא מופיע רבות בדפים אתאיסטים בפייסבוק בתור בדיחה בגלל הרבה דברים שהוא אומר, ולא בתור בדיחה, אלא בשיא הרצינות
[/QUOTE]

מה זה שייך אם יש אתאיסטים שמנסים לצחוק עליו? יש לא מעט אתאיסטים, תסתכל על הויכוחים שלו ביוטיוב איתם ותראה איך הוא מצליח להוביל את חלקם או אפילו רובם לחזור בתשובה, ועוד מול המצלמה. היה לו גם ויכוח עם בחור דתי שהלך לנצרות והוא החזיר אתו בתשובה

תסתכל על הויכוחים שלו עם כל מיני אתאיסטים ביוטיוב, הוא מוביל להיגיון.
הוא לא, הוא משתמש בפסאודו היגיון, כלומר הוא לוקח דברים שבאים מהיגיון, ומוציא אותם לחלוטין מקונטקסט.
כמו הדיון שלו עם הבחור על הגולגלות. הוא אומר שהגולגלות של כולם שונות וזה מסביר את השוני בגולגלות שמוצאים בחפירות ארכיאולוגיות, אבל השוני הזה לא רלוונטי בכלל שמדברים על דברים כמו גדול מצח ורכסי גבות
מה זה שייך אם יש אתאיסטים שמנסים לצחוק עליו? יש לא מעט אתאיסטים, תסתכל על הויכוחים שלו ביוטיוב איתם ותראה איך הוא מצליח להוביל את חלקם או אפילו רובם לחזור בתשובה, ועוד מול המצלמה.
אין אתאיסטים שלוקחים אותו ברצינות, אנשים שמגיעים לשמוע אותו מאמינים ומחפשים תשובות שיספקו אותן.
תראה לי מקרה אחד של מישהו שחזר בתשובה מאתאיזם בגללו

הוא לא, הוא משתמש בפסאודו היגיון, כלומר הוא לוקח דברים שבאים מהיגיון, ומוציא אותם לחלוטין מקונטקסט.
כמו הדיון שלו עם הבחור על הגולגלות. הוא אומר שהגולגלות של כולם שונות וזה מסביר את השוני בגולגלות שמוצאים בחפירות ארכיאולוגיות, אבל השוני הזה לא רלוונטי בכלל שמדברים על דברים כמו גדול מצח ורכסי גבות
לגבי המצח והגבות - לא יודע לא ראיתי. הוא כן מדבר מהיגיון והוא לא סתם ממציא אלו דברים שהתורה אומרת.. תראה סרטונים שלו ביוטיוב אחי
תראה לי מקרה אחד של מישהו שחזר בתשובה מאתאיזם בגללו
אתה צוחק, נכון? היוטיוב מפוצץ בסרטונים כאלה. רק חפש

לגבי המצח והגבות - לא יודע לא ראיתי. הןא כן מדבר מהיגיון והוא לא סתם ממציא אלו דברים שהתורה אומרת.. תראה סרטונים שלו ביוטיוב אחי
ראיתי, זה למה אני אומר את זה.
כשהוא נמצא עוד איכשהו בתחום שלו יש לו מה להגיד שלא הזוי, אבל שהוא נמצא מחוץ לתחום שלו הוא כמו דג במדבר, אבל עדיין מדבר כאילו יש לו מושג מה הוא אומר. זה גורם לך לחשוב על התשובות שאף אחד לא התווכח איתו
אתה צוחק, נכון? היוטיוב מפוצץ בסרטונים כאלה. רק חפש
יש מלא סרטונים שלו, אבל לא שהוא מחזיר אתאיסט בתשובה, רק מאשש אמונה של מאמינים

אפילו הלכתי וחיפשתי משהו כמו שאתה אומר ומצאתי מאמינים אבל חילונים במקרה הטוב, ומצאתי דיון אחד עם אתאיסט:

שלא תגיד שחיפפתי, הקשבתי להכל.
לרב באמת יש המון להגיד, אבל אני יכול לסכם את כל מה שהוא אמר במשפט אחד:
"אתה לא יודע מה היה לפני שנולדת ככה שאתה לא יודע למה אתה פה, אבל אני כן יודע והתשובה שלי חד משמעית"
וזה משהו שאי אפשר להגיד ללא הוכחות חותכות, הדעה של הרבה לא שונה מהדעה של כל אדם מהרחוב, ההבדל הוא שהרב למד תורה, וזה לא הסמכה

נערך לאחרונה:
אז חברי קבהילה שמכירים את אותם הסיפורים כתבו את הספרים על בסיס אותם הסיפורים ואף אחד מאותה הקהילה לא התווכח על זה? זה לא משהו מדהים.
גם העם היהודי היה עם קטן מאוד וחסר כל חשיבות לכל אורך ההיסטוריה, גם בתקופה שכתבו את התנ"ך, זה לא שכולם קראו ואישרו את הכתוב, אלא רק מעט מאוד אנשים שהיו בני אותו העם, כל שאר העולם די דחה את זה. הדת האברהמית תפסה תאוצה רק עם הנצרות, ובהמשך האיסלם, אבל היהדות תמיד הייתה די מנורית ולא משמעותית היסטורית
העם היהודי מפורסם בחוכמתו, הסנהדרין שהיו החכמים ביותר שידעו 70 שפות, ניתחו את הספרים.
יש מלא דברים, אבל בגלל שמדובר באירועי עבר ואתה לא מוכן לקבל את אירועי העבר כדוגמא, אז הנה משהו קטן שפשוט מתואר כלא נכון ותופס עד היום:
וְאֶת-הַשָּׁפָן, כִּי-מַעֲלֵה גֵרָה הוּא, וּפַרְסָה, לֹא יַפְרִיס; טָמֵא הוּא, לָכֶם. ו וְאֶת-הָאַרְנֶבֶת, כִּי-מַעֲלַת גֵּרָה הִוא, וּפַרְסָה, לֹא הִפְרִיסָה; טְמֵאָה הִוא, לָכֶם.
ארנב ושפן לא מעלים גירה, כפי שמתואר בויקרא י"א
האם ארנבת מעלה גרה?
וקי, אז לאלוהים יש את הידע מה יקרה למרות יכולת הבחירה החופשית של האדם, והוא מחליט להעניש את החוטא, זכותו לבצע ככה.
אבל מה עם אנס ילדים? אלוהים יודע שהוא יאנוס את הילדים, ויעניש את האנס אחרי מעשה. אבל מה עם הילדים? הם לא בחרו להיאנס ועדיין קיבלו מנה יפה של רעה. האם אלוהים לא שותף לפשע כי הוא ידע ולא מנע?
אם הפשע הוא ללא קורבנות אז סבבה, צודק, אבל מה עם פשע עם קורבנות? להם מגיע?
הכוונה היא שאם זה נראה כאילו אלוהים מתעלם מפשע ללא קורבנות אז אנחנו לא יודעים מה באמת קורה, אולי יש תוכנית גדולה יותר שבה הוא יענש. אבל בפשעים שבהם יש קורבנות, גם אם העבריין יענש, הקורבנות נפגעו ואת זה אי אפשר להחזיר לאחור, אז למה לאפשר לאנשים להיפגע?
סתם בן אדם מדהים שעבר המון קשיים בחיים עם התמכרויות, וקשיים במשפחה, גירושין קשים ואיבד את כל הכסף שהיה לו (והוא היה מאוד עשיר) והיום אחד האנשים שעוזרים לאלפים וגם עשיר מהמקצוע האישי שלו (ראה לי עורך דין) .
הוא מספר על זה שקשיים זה חלק מהחיים שאלוקים שם כדי לחזק אתנו ולתת לנו את היכולת להזדהות עם כאב של אחר ולהיבנות מזה.
סבל הוא לא רע, גם אונס שהוא דבר נורא, הוא כלי שהקב"ה שם בחיו של אדם כדי לעזור לך.
אפשר להפוך טראומה, לכוח.

רק תראה את זה ותגיד לי אם הוא מבין בביולוגיה או לא.
גם השאלה היא לא אם הוא מבין או לא, אלא עם איזה ביטחון הוא מדבר שטויות

או את זה:

דוקא הרב אמנון יצחק לא מקובל כל כך במגזר הדתי. אבל אני אישית חושב שהוא אדיר.
הוא קריזמטי ודמגוג מוצלח עם יכולת לסחוף אנשים.
המטרה שלו הוא לא לשכנע את האדם שהוא מדבר איתו, אלא לשכנע את הקהל שלו. והוא עושה את זה בצורה מצחיקה ומוכשרת.
אתה כמו אחד שמוצא טעויות בסטאנד אפ, זה לא אמור להיות מושלם.

בסרטון הראשון עם צ'אק נוריס, מדובר באחד שניסה להרוס את ההרצאה. היו לו הרבה אנשים שניסו להרוס את ההרצאות שלו ולא לתת לו לדבר. ויאמר לשבחו של הרב, שהוא התיחס אליו די בכבוד למרות הדמגוגיה הרגילה שלו.
ולגבי הסרטון השני, אני חושב שהוא טען טענה טובה על אבולוציה, מדוע לא כולם דומים? אני אישית מאמין באבולוציה, אבל אני מעריך את דעתו.
לגבי הגולגולת הסינית, זה היה חצי דמגוגיה לדעתי כדי לעשות מהמדע טיפשים כדי להחשיב את עצמו ולהיות נואם טוב וקלאסי.
כמו שבפרסומות דוחפים לך שטויות, גם נואמים עושים את זה בכוונה אפילו.
גם בוויכוחים אינטלקטואלים בהרוורד אתה תראה דמגוגיה זולה בוויכוחים, זה נחשב לגטימי.
אז אתה לא חייב להסכים איתו, וגם אני לא מסכים עם הרבה דברים שלו, אבל תודה שיש לו סטייל, ולפעמים הוא אומר דברי טעם.
הנה הרצאה שניסו להרוס לו, ותראה שגם אנשים עם השכלה לםעמים מתנהגים בצורה ילדותית וטיפשית.
.
נכון, אבל העובדה שהם נחשבים גדולי דעת בתחומם זה מעיד הרבה על התחום
כמו שאמרתי, הוא לא מקובל היום בקהילה שלו. אבל הוא לא מתיימר להיות רב או מדען. הוא מרצה משכנע עם הומור. ואני אישית מאוד נהנה ממנו.

העם היהודי מפורסם בחוכמתו, הסנהדרין שהיו החכמים ביותר שידעו 70 שפות, ניתחו את הספרים.
היסטורית זה לא נכון, היהודים מעולם לא היו מפורסמים בחוכמה יוצאת דופן. היהדות הפיקה הרבה חכמים ואנחנו נחשב עם די פיקח, אבל לא משהו יוצא דופן.
עניין הסנהדרין, אלה עלילות כדי ליפות את החוכמה שלהם, אין אמת בזה שהם היו חכמים בצורה כמעט על טבעית. לא אומר שהם לא היו חכמים, אבל כנראה רק מעט יותר משאר הקהילה שלהם. 70 שפות אפילו מומחי שפות לא מתקרבים לזה וזה המקצוע שלהם. אם אני לא טועה המתורגמן הראשי של האו"ם דובר 36 שפות, חצי ממה שכל הסנהדרין כביכול ידעו

האם ארנבת מעלה גרה?
אלה הרבה דרכים לעקוף את העובדה שהתנ"ך טוען שהארנבת והשפן מעלים גירה. כל זה בגלל שמי שכתב את הספר, ראה איך הארנב והשפן לועסים ושיער שהם מעלים גירה, לפעמים המציאות פשוטה יותר. טעויות דומות ניתן למצוא אצל חז"ל, שכמה הם נחשבים חכמים אני לא צריך לספר לך. הם טעו והאמינו שמני חיות וחרקים מסויימים נולדים מאדמה, כי פשוט הם ראו את היצורים האלה בלי לראות אותם אי פעם מתרבים. היום ברור לנו שאין אמת או חצי אמת בדבר, הם פשוט טעו בתצפיות שלהם.

הוא מספר על זה שקשיים זה חלק מהחיים שאלוקים שם כדי לחזק אתנו ולתת לנו את היכולת להזדהות עם כאב של אחר ולהיבנות מזה.
סבל הוא לא רע, גם אונס שהוא דבר נורא, הוא כלי שהקב"ה שם בחיו של אדם כדי לעזור לך.
אפשר להפוך טראומה, לכוח.
אני לא מערער על החשיבות של טראומה וקשיים בחיים, אני מודע להם היטב, אני פשוט אומר שאלוהים יכל לברוא אותנו בעלי יכולת להתעלות על עצמנו בלי קשיים. אי אפשר להגיד שככה הוא חשב שזה הדרך הכי טובה, ולהגיד שהוא אוהב אותנו ורוצה רק בטובנו באותו זמן.
או שהוא יכל לעשות אחרת ובחר לא לעשות זאת, ואז הוא אל רשע.
או שהוא רצה, אבל לא יכל, ואז הוא לא כל יכול.
תמיד גם קיימת האופציה שלא אכפת לו והוא פשוט הטיל את הקוביות אז שמשהו תפס.
אבל הוא לא יכול להיות הכל מהכל אם זה המצב הקיים.
אתה השתמשת בדוגמאת הניתוח, אבל זה להיות מוגבל ע"י התפיסה שלנו של מה אפשרי ומה לא. אם הייתי רופא שיכול להקיש באצבעותיו ולרפא את החולה, הייתי בוחר את זה על פני ניתוח

היסטורית זה לא נכון, היהודים מעולם לא היו מפורסמים בחוכמה יוצאת דופן. היהדות הפיקה הרבה חכמים ואנחנו נחשב עם די פיקח, אבל לא משהו יוצא דופן.
סתרת את עצמך.
עניין הסנהדרין, אלה עלילות כדי ליפות את החוכמה שלהם, אין אמת בזה שהם היו חכמים בצורה כמעט על טבעית. לא אומר שהם לא היו חכמים, אבל כנראה רק מעט יותר משאר הקהילה שלהם. 70 שפות אפילו מומחי שפות לא מתקרבים לזה וזה המקצוע שלהם. אם אני לא טועה המתורגמן הראשי של האו"ם דובר 36 שפות, חצי ממה שכל הסנהדרין כביכול ידעו
חחח... חתיכת חוכמה אה...
אלה הרבה דרכים לעקוף את העובדה שהתנ"ך טוען שהארנבת והשפן מעלים גירה. כל זה בגלל שמי שכתב את הספר, ראה איך הארנב והשפן לועסים ושיער שהם מעלים גירה, לפעמים המציאות פשוטה יותר. טעויות דומות ניתן למצוא אצל חז"ל, שכמה הם נחשבים חכמים אני לא צריך לספר לך. הם טעו והאמינו שמני חיות וחרקים מסויימים נולדים מאדמה, כי פשוט הם ראו את היצורים האלה בלי לראות אותם אי פעם מתרבים. היום ברור לנו שאין אמת או חצי אמת בדבר, הם פשוט טעו בתצפיות שלהם.
אני לא מסכים איתך. לא מעט בעלי חיים הוכחדו, ואני לא מתפלא שגם מה שלא מצאת אולי נכחד.
עניתי לך, ופשוט חזרת על האמירה שלך שהחכמים טעו. מה הטעם לענות. פשוט תגיד שלא השתכנעת, זכותך.
אי אפשר להגיד שככה הוא חשב שזה הדרך הכי טובה, ולהגיד שהוא אוהב אותנו ורוצה רק בטובנו באותו זמן.
למה לא? כי אתה מבין יותר ממנו? כי אתה רואה את העבר והעתיד?

נקודת ההתחלה שלי שהוא יצר את היקום וכל אחד מאיתנו, ועשה את זה כדי להיטיב לנו, הוא טוב ורחמן.
אז כל סבל שמגיע לנו הוא לטובתינו.
יוסף נמכר לעב, וניכנס לכלא להמון שנים, ובסוף כל התהליך הוא אמר לאחיו, שרק ככה היה הדרך בשבילו למלוך.
הקב"ה עושה את הדרך הכי טובה בשבילנו, וככה זה נראה, לפעמים עם סבל, כי הוא בחוכמתו ראה שזה הדרך הטובה ביותר, ואני גם אבין למה זה היה כך כשאני אמות.

מומחי שפות לא מתקרבים לזה
תאמת אם מומחי שפות לא מתקרבים לזה זה רק משום שזה לא מעניין אותם אחרי שאתה לומד כבר כמה שפות ללמוד עוד שפה זה הרבה יותר קל (ללמוד שפה שישית הרבה הרבה יותר קל מללמוד שפה שנייה/שלישית
היסטורית זה לא נכון, היהודים מעולם לא היו מפורסמים בחוכמה יוצאת דופן.
היסטורית במאות שנים אולי אפילו יותר יהודים כן חכמים אבל לא מסיבה שאנחנו העם הנבחר או משהו פשוט כל יהודי היה צריך לדעת קרוא וכתוב (בשביל התנך) והאנטישמיות דחפה את היהודים לעסוק בעבודה לא שחורה בגדול יש תרבות של השכלה
למה לא? כי אתה מבין יותר ממנו? כי אתה רואה את העבר והעתיד?
אשאל אותך שאלה אחרת כי זה ברור שאין שום היגיון להאמין באלוהים אלה רק בחירה אישית
למה דווקא האלוהים שלך הוא הנכון?

אשאל אותך שאלה אחרת כי זה ברור שאין שום היגיון להאמין באלוהים אלה רק בחירה אישית
למה דווקא האלוהים שלך הוא הנכון?
קודם כל, אני רוצה להבהיר שאני לא מנסה לשכנע אף אחד באלוקים, ולא בשלי.
אני טענתי שאפשר להגיע למסקנה שיש אלוקים מידיעה ולא מאמונה. וסוג האלוקים (טוב או רע, יהודי או נוצרי) הוא דבר שניתן להגיע מכוח האמונה.
שאומר, כל אחד אוסף לעצמו ידע בדת שהוא חושב שהגיוני, ידע כללי שיעזור לו להחליט מה גורם לו להאמין בדת אחת על פני אחרת.
אני אישית מוצא ביהדות תוכן לחיים שלי, ועם שחי על פי התנ"ך באמת. מספיק דברים בתנ"ך שכנעו אותי בהימצאות אלוקים.
אמונה זה אישי, אני לא טוען שכולם צריכים ללכת אחרי, אבל דעתי היא דעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית