הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Carb Cycling

HenBiton

משתמש מתחיל
242
37
נק' מוניטין:
40
242
37
מה דעתכם על Carb Cycling? כרגע אני אוכל לפי תפריט קבוע שלא משתנה ובלי העמסות עם ציט פעם בשבוע וחצי בערך והתחלתי להיתקע במשקל לעיתים תכופות למרות שאני אוכל ממש קצת ואז ראיתי את הסרטון הזה: V Shred
הוא מסביר על 3 שיטות להוריד את השכבה האחרונה של השומן(אציין שעד עכשיו לא עשיתי שום דבר מהדברים האלה ואני מעוניין להתחיל לנסות) ואחד מהם הוא carb cycling ורציתי לדעת מה אתם חושבים על הנושא

אין הבדל שאני מכיר לפחות בין קארב סייקלינג לגרעון קלורי על כמות חלבון גבוהה , אם יותר נוח לך אז סלמתק אבל בעקרון המפתח הוא סבלנות בשניהם

להוריד את השכבה האחרונה של השומן
אני חושב שזה מסכם את כל הסיבות ללמה לעשות דברים כאלה.
דיאטות מיוחדות עם מניפולציות של המאקרו יעילות רק לשלב האחרון, לפני תחרות או משהו, לא כדי לרדת בשומן בכללי, ששם גירעון קלורי רגיל יספיק בהחלט.
השכבה האחרונה לא מורכבת מ-10% שומן

אני חושב שזה מסכם את כל הסיבות ללמה לעשות דברים כאלה.
דיאטות מיוחדות עם מניפולציות של המאקרו יעילות רק לשלב האחרון, לפני תחרות או משהו, לא כדי לרדת בשומן בכללי, ששם גירעון קלורי רגיל יספיק בהחלט.
השכבה האחרונה לא מורכבת מ-10% שומן

ולדעתך גרעון קלורי רגיל לא יעשה את השלב האחרון ביעילות גם?

ולדעתך גרעון קלורי רגיל לא יעשה את השלב האחרון ביעילות גם?
אולי אם אתה מתכונן לתחרות באדיבילדינג יהיו יתרונות למניפולציות מיוחדות שיעזרו לך לרדת בשומן ונוזלים בלי איבוד מסיבי בנפח השריר, אבל כדי לרדת בשומן אפילו עד לאחוז שומן חד ספרתי גרעון קלורי רגיל יספיק

אולי אם אתה מתכונן לתחרות באדיבילדינג יהיו יתרונות למניפולציות מיוחדות שיעזרו לך לרדת בשומן ונוזלים בלי איבוד מסיבי בנפח השריר, אבל כדי לרדת בשומן אפילו עד לאחוז שומן חד ספרתי גרעון קלורי רגיל יספיק

כן הבנתי אותך זה מה שחשבתי גם , אנשים מנסים למכור כל הזמן את הסוד הגדול ולעשות כסף מזה איכשהו

• פותח/ת השרשור
כבר במשך חודש וחצי אני אוכל 1600 קלוריות ביום שבנויות מ160 גרם חלבון 62 שומן ו100 פחמימה,
תקוע על המשקל ורק אחרי ציט אני מרגיש שאני עולה במשקל ואחרי יומיים שלושה מקבל בוסט קטן של ירידה.. הפעילות אירובית שלי שואפת ל0, לדעתך להמשיך בתפריט הקבוע ולהוסיף אינטרוולים יעשה את אותה פעולה כמו קארב סייקלינג?

• פותח/ת השרשור
או פשוט להגדיל את הגרעון
גובה 180, משקל 76, בערך 13-14 אחוזי שומן ואוכל כרגע 1600 קלוריות.
כל פעם שהרגשתי תקיעה במשקל הגדלתי את הגירעון אבל עכשיו הוא כבר מרגיש לי כל כך גדול שאני תקוע במקום והמטבוליזם שלי כבר לא עובד

כל פעם שהרגשתי תקיעה במשקל הגדלתי את הגירעון אבל עכשיו הוא כבר מרגיש לי כל כך גדול שאני תקוע במקום והמטבוליזם שלי כבר לא עובד
יש מצב אתה מפספס משהו בספירה של הקלוריות?

אני מדבר בתור מישהו עם נתונים דומים ואחוז שומן יותר נמוך בקצת, תעלה טיפה קלוריות ותפצה על זה באירובי, אני לדוגמה על 1900 קלוריות 5 אימוני כוח ו150 דקות אירובי בשבוע, הסיבה שאני חושב שזה יעזור לך זה בגלל שתוכל "לתת" יותר באימונים + זה שינוי שהגוף לא רגיל אליו, אין למה לרדת ל1600 קלוריות בגלל אם זה בגלל שאתה מתעצל לעשות אירובי

כבר במשך חודש וחצי אני אוכל 1600 קלוריות ביום שבנויות מ160 גרם חלבון 62 שומן ו100 פחמימה,
תקוע על המשקל
אתה כמעט בטוח מפספס משהו, כי עם גרעון כזה אין שום דרך שלא תרד.
האופציות שלך הן או להוריד את הקלוריות או להוסיף אירובי, אבל תנסה קודם כל במשך שבוע לספור כל גרם שנכנס לך לפה ולחפש מה אתה מפספס.

הפעילות אירובית שלי שואפת ל0
אז תוסיף אירובי, זה יהיה קל יותר מלשנות את התזונה

ולהוסיף אינטרוולים
לא צריך אינטרוולים, גם פעילות אירובית מתונה-בינונית תעשה את העבודה

יעשה את אותה פעולה כמו קארב סייקלינג?
קארב סייקלינג זה לא דרך מיוחדת לרדת במשקל, זה יעיל רק ממש בשלבים האחרונים שבהם גירעון קלורי רגיל עלול להשפיע לרעה על התוצאות, בכל שאר הזמן זה לא יעשה שום דבר מיוחד

• פותח/ת השרשור
מפספס משהו בקלוריות זה לא, אפילו המיץ לימון שקול בסלט בארוחות..
אני מרגיש שאני יורד יותר במשקל אחרי ציט מאשר במהלך השבוע.. (כרגע אחרי שירדתי 10 קילו)

מפספס משהו בקלוריות זה לא, אפילו המיץ לימון שקול בסלט בארוחות..
אני מרגיש שאני יורד יותר במשקל אחרי ציט מאשר במהלך השבוע.. (כרגע אחרי שירדתי 10 קילו)
אתה שוקל את עצמך כל יום ועושה ממוצע, או פעם בשבוע?

• פותח/ת השרשור
אתה שוקל את עצמך כל יום ועושה ממוצע, או פעם בשבוע?
נשקל כל בוקר באופן קבוע אבל לא עושה ממוצע בגלל שבדרך כלל יום אחרי ציט אני עולה במשקל אז אני לא יודע אם זה נחשב ממוצע נכון..
ועוד שאלה:
אם אני כן רוצה לנסות להתחיל carb cycling ולראות אם זה עוזר לי איך לחלק את הקלוריות בימים? נניח שבשבוע אני עושה 4 אימוני כוח, אוסיף 2 אימוני אירובי ויום אחד של מנוחה אז כמה קלוריות להחלק לכל יום וכמה פחמימה לאכול בכל יום? והאם החלבון והשומן צריכים להיות כל יום באותה כמות או שזה גם משתנה?

נערך לאחרונה:
נשקל כל בוקר באופן קבוע אבל לא עושה ממוצע בגלל שבדרך כלל יום אחרי ציט אני עולה במשקל אז אני לא יודע אם זה נחשב ממוצע נכון..
אז אם אתה לא עושה ממוצע, אז איך אתה יודע אם אתה באמת יורד? בכל זאת גם בלי קשר לצ'יט יהיו לך ימים שבהם תשקול יותר וימים שבהם פחות.
ודרך אגב, אתה יודע שאתה לא חייב לעשות צ'יט, נכון?

אם אני כן רוצה לנסות להתחיל carb cycling ולראות אם זה עוזר לי איך לחלק את הקלוריות בימים? נניח שבשבוע אני עושה 4 אימוני כוח, אוסיף 2 אימוני אירובי ויום אחד של מנוחה אז כמה קלוריות להחלק לכל יום וכמה פחמימה לאכול בכל יום? והאם החלבון והשומן צריכים להיות כל יום באותה כמות או שזה גם משתנה?
הרעיון הוא לחלק את הפחמימות השבועיות שלך בצורה שיש יותר בימי אימון, שבהם אתה קרוב יחסית לנייטרלי, ושאר הימים שבהם יש פחות פחמימות, שבהם הגירעון גבוה יותר מהרגיל.
החלבון והשומן נשארים זהים בכל יום, אולי מעט יותר שומן בימים שהם לא אימון, אבל לא בהבדל גדול

• פותח/ת השרשור
אז אם אתה לא עושה ממוצע, אז איך אתה יודע אם אתה באמת יורד? בכל זאת גם בלי קשר לצ'יט יהיו לך ימים שבהם תשקול יותר וימים שבהם פחות.

הרעיון הוא לחלק את הפחמימות השבועיות שלך בצורה שיש יותר בימי אימון, שבהם אתה קרוב יחסית לנייטרלי, ושאר הימים שבהם יש פחות פחמימות, שבהם הגירעון גבוה יותר מהרגיל.
החלבון והשומן נשארים זהים בכל יום, אולי מעט יותר שומן בימים שהם לא אימון, אבל לא בהבדל גדול
יודע שלא חייב ציט אבל לפעמים המשקל מראה בדיוק אותה תוצאה כמה ימים רצוף ורק אחרי ציט יש עלייה ובוסט של ירידה..
בכל מקרה אז לפי מה שהבנתי אני סוכם את הפחמימה השבועית ומחלק אותה לפי עצימות של ימים, אנסה את זה ואשלח פה את התפריט ואשמח שתסתכל!
ותגיד זה הגיוני שיצא לאכול יום אחד 1400 קלוריות ובשני 2200?(סתם לדוגמא)

אז בגדול חישבתי את זה ככה:
בשבוע אני עושה 4 אימוני כוח ואוסיף 4 אימוני אינטרוולים, ככה שיוצא לי יומיים של אימון שכוללים כוח ואינטרוולים ביחד, ארבעה ימים של אימוני כוח או אינטרוולים ויום אחד מנוחה.
לפי תפריט של 1800 קלוריות ליום ממוצע בשבוע חישבתי ככה:
כל יום אני אוכל 160 גרם חלבון ו70 גרם שומן, נתון שלא ישתנה במהלך כל השבוע ובפחמימות המשחק הוא כזה- ביום של אימון כוח ואינטרוולים 193 גרם פחמימה, בימים של כוח או אינטרוולים 128 גרם פחמימה וביום חופש 30 גרם של פחמימה.
בממוצע שבועי זה יוצא 132 גרם פחמימה ליום ו1800 קלוריות.
הבנתי נכון את השיטה של carb cycling? ככה זה אמור להיות? או שעשיתי משהו לא נכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית