הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Carb Cycling

HenBiton

משתמש מתחיל
242
37
נק' מוניטין:
40
242
37
מה דעתכם על Carb Cycling? כרגע אני אוכל לפי תפריט קבוע שלא משתנה ובלי העמסות עם ציט פעם בשבוע וחצי בערך והתחלתי להיתקע במשקל לעיתים תכופות למרות שאני אוכל ממש קצת ואז ראיתי את הסרטון הזה: V Shred
הוא מסביר על 3 שיטות להוריד את השכבה האחרונה של השומן(אציין שעד עכשיו לא עשיתי שום דבר מהדברים האלה ואני מעוניין להתחיל לנסות) ואחד מהם הוא carb cycling ורציתי לדעת מה אתם חושבים על הנושא

• פותח/ת השרשור
ואתה באמת חושב שמה שיורד זה שומן? בזכות "צ׳יט"? הכל נוזלים
התחלתי עם 85 קילו ועכשיו אני 76.1, ברור שיש עליות וירידות של נוזלים שנצברים ומתרוקנים מהגוף במיוחד כשביום יום אני אוכל מעט פחמימה ואז מגיע ציט(ארוחת ציט, לא יום) אבל חלק גדול ממה שיורד זה שומן.
בכל מקרה אם אתה מבין בנושא של carb cycling אשמח שתסתכל למעלה על איך שחילקתי את הימים והפחמימות ותיתן דעה

התחלתי עם 85 קילו ועכשיו אני 76.1, ברור שיש עליות וירידות של נוזלים שנצברים ומתרוקנים מהגוף במיוחד כשביום יום אני אוכל מעט פחמימה ואז מגיע ציט(ארוחת ציט, לא יום) אבל חלק גדול ממה שיורד זה שומן.

אז הוא יורד כתוצאה מהגרעון הקבוע שלך ולא כתוצאה מהצ׳יט. אין שום הגיון בזה שהחזרה לשגרה מהציט היא זו שמורידה לך אחוזי שומן.
על פניו נראה שהכל מתקדם טוב, למה אתה צריך להתעסק בcarb cycling?

בכל מקרה אם אתה מבין בנושא של carb cycling אשמח שתסתכל למעלה על איך שחילקתי את הימים והפחמימות ותיתן דעה

פחות מבין בזה על מנת לספק חוות דעת אז מעדיף לא להטעות, חכה למישהו אחר.
מה שאני סבור זה שאין לך צורך בזה בכל אופן

יודע שלא חייב ציט אבל לפעמים המשקל מראה בדיוק אותה תוצאה כמה ימים רצוף ורק אחרי ציט יש עלייה ובוסט של ירידה..

אבל חלק גדול ממה שיורד זה שומן.
אלה כנראה רק נוזלים, לא שומן, אתה פשוט שוטף את הגוף שלך ככה

ותגיד זה הגיוני שיצא לאכול יום אחד 1400 קלוריות ובשני 2200?(סתם לדוגמא)
זה אפשרי, אבל בידיוק בגלל זה זה מומלץ לא לעשות קארב סייקלינג לאורך זמן, אלא רק בשלבים הסופיים, כי זה פשוט יגרום לך לסבול יחסית

בשבוע אני עושה 4 אימוני כוח ואוסיף 4 אימוני אינטרוולים, ככה שיוצא לי יומיים של אימון שכוללים כוח ואינטרוולים ביחד, ארבעה ימים של אימוני כוח או אינטרוולים ויום אחד מנוחה.
לפי תפריט של 1800 קלוריות ליום ממוצע בשבוע חישבתי ככה:
כל יום אני אוכל 160 גרם חלבון ו70 גרם שומן, נתון שלא ישתנה במהלך כל השבוע ובפחמימות המשחק הוא כזה- ביום של אימון כוח ואינטרוולים 193 גרם פחמימה, בימים של כוח או אינטרוולים 128 גרם פחמימה וביום חופש 30 גרם של פחמימה.
בממוצע שבועי זה יוצא 132 גרם פחמימה ליום ו1800 קלוריות.
הבנתי נכון את השיטה של carb cycling? ככה זה אמור להיות? או שעשיתי משהו לא נכון?
במצב כזה אתה תכלס עושה רק יום אחד של פחמימה נמוכה ובכל השאר פחמימה הגיונית או גבוהה יחסית, אין פה שום סייקלינג אמיתי, סתם מניפולציות קלות יומיות.
ואם אתה עושה 0 אירובי אני לא ממליץ לך לעבור ישירות לאינטרוולים, יהיה לך עדיף להתחיל מפעילות אירובית מתונה

• פותח/ת השרשור
אלה כנראה רק נוזלים, לא שומן, אתה פשוט שוטף את הגוף שלך ככה

זה אפשרי, אבל בידיוק בגלל זה זה מומלץ לא לעשות קארב סייקלינג לאורך זמן, אלא רק בשלבים הסופיים, כי זה פשוט יגרום לך לסבול יחסית

במצב כזה אתה תכלס עושה רק יום אחד של פחמימה נמוכה ובכל השאר פחמימה הגיונית או גבוהה יחסית, אין פה שום סייקלינג אמיתי, סתם מניפולציות קלות יומיות.
ואם אתה עושה 0 אירובי אני לא ממליץ לך לעבור ישירות לאינטרוולים, יהיה לך עדיף להתחיל מפעילות אירובית מתונה
אז איך בונים את זה נכון? כמה ימים של פחמימה נמוכה אמורים להיות לי?

אז איך בונים את זה נכון? כמה ימים של פחמימה נמוכה אמורים להיות לי?
זה "יעבוד" רק אם יש לך לפחות 2-3 ימים בשבוע של פחמימה נמוכה.
אבל שוב, אתה לא תראה הבדל במצב שלך, אולי רק בנוזלים, אבל בממוצע שבועי של שקילות זה לא ישנה יותר מדי.
במצב שלך זה יהיה יעיל אך ורק במצב שבו אתה מגיע לאימונים עייף יחסית מהחיטוב, וזה ייתן לך ללכת לאימונים עם יותר אנרגיה, תוך כדי שאתה שומר על גירעון קלורי שבועי

אתה כמעט בטוח מפספס משהו, כי עם גרעון כזה אין שום דרך שלא תרד.
האופציות שלך הן או להוריד את הקלוריות או להוסיף אירובי, אבל תנסה קודם כל במשך שבוע לספור כל גרם שנכנס לך לפה ולחפש מה אתה מפספס.

היי,
מה הכוונה ב"גרעון כזה"?
לפי חישוב הBMR שלו הוא בערך 1700. הוא עושה 0 אירובי והוא "נתקע" רק כמה ימים ואז יורד...
למה אתה חושב שהוא מפספס פה משהו? לי נראה דיי הגיוני, הגרעון שלו קטן והוא יורד בקצב שמצביע על זה.

• פותח/ת השרשור
היי,
מה הכוונה ב"גרעון כזה"?
לפי חישוב הBMR שלו הוא בערך 1700. הוא עושה 0 אירובי והוא "נתקע" רק כמה ימים ואז יורד...
למה אתה חושב שהוא מפספס פה משהו? לי נראה דיי הגיוני, הגרעון שלו קטן והוא יורד בקצב שמצביע על זה.
0 אירובי אבל 4 אימוני כוח בשבוע

בסדר. לי נשמע שאתה יורד בקצב סביר.
כמה ימים זאת לא תקיעה.
אתה לפי חישוב בערך בגרעון של 1300-1600 קלוריות בשבוע, כמה קילוגרמים אתה חושב שזה?

• פותח/ת השרשור
בסדר. לי נשמע שאתה יורד בקצב סביר.
כמה ימים זאת לא תקיעה.
אתה לפי חישוב בערך בגרעון של 1300-1600 קלוריות בשבוע, כמה קילוגרמים אתה חושב שזה?
איך הגעת לגירעון של 1300-1600?
אם הbmr שלי הוא 2200 קלוריות בלי שהוספתי את אימוני הכוח ואכלתי עד עכשיו 1600 קלוריות ביום?

• פותח/ת השרשור
זה "יעבוד" רק אם יש לך לפחות 2-3 ימים בשבוע של פחמימה נמוכה.
אבל שוב, אתה לא תראה הבדל במצב שלך, אולי רק בנוזלים, אבל בממוצע שבועי של שקילות זה לא ישנה יותר מדי.
במצב שלך זה יהיה יעיל אך ורק במצב שבו אתה מגיע לאימונים עייף יחסית מהחיטוב, וזה ייתן לך ללכת לאימונים עם יותר אנרגיה, תוך כדי שאתה שומר על גירעון קלורי שבועי
כמו שאתה אומר אני באמת מגיע לפעמים מותש לאימונים בנוסף לעובדה שאני מתאמן בבוקר על בטן ריקה(אין לי זמן אחר) אז אני אקח לעצמי שבועיים שלושה של ניסיון עם הסייקלינג(מאוד מעניין אותי אם זה ישפיע על הגוף) ועוד שאלה קטנה עדיף לחלק את זה ליומיים/שלושה של ימים עם מעט מאוד פחמימה ובשאר הימים לאכול בכל יום את אותה כמות פחמימה או לחלק את זה ל3 תפריטים שמשתנים לפי האימונים והמנוחות במהלך השבוע? סליחה שדי חפרתי לך על הנושא הזה אבל הפכתי את האינטרנט ולא מצאתי מקור מידע מספיק ברור ומפורט על התהליך הזה
הBMR שלך לא 2200.. הוא בערך 1750
אפשר הסבר לחישוב? גובה 180 גיל 22 משקל 76

תעשה חיפוש בגוגל BMR calc.
יש כל מיני נוסחאות לחישוב. אם נגיד אתה הולך לפי זאת:
BMR = 66.47 + ( 13.75 × weight in kg ) + ( 5.003 × height in cm ) − ( 6.755 × age in years )
אז
66.47+1045+900.54 - 148
אז יוצא 1850

זה קצת משתנה בין נוסחאות.

• פותח/ת השרשור
BMR = 66.47 + ( 13.75 × weight in kg ) + ( 5.003 × height in cm ) − ( 6.755 × age in years )
אז
66.47+1045+900.54 - 148
אז יוצא 1850

ואת זה כופלים ב1.2 לא? ואז צריך להוסיף לחישוב את אימוני הכוח

ואת זה כופלים ב1.2 לא? ואז צריך להוסיף לחישוב את אימוני הכוח
אז אתה מדבר כבר על RMR ואתה נכנס לחישובים לא מדוייקים.
זה מוגזם מאוד. אנשים גם בדרך כלל מגזימים כאן ומוסיפים 400 קלוריות לאימוני כוח כשהם במשקל שלך..

לBMR אתה מוסיף את הקלוריות שאתה שורף בפעולה, כמו אימוני כח. כמו הליכה לעבודה וכ'ו.
כל מה שהוא לא אימון, כל עוד העבודה שלך היא עבודה לא מאומצת זה בדרך כלל זניח.
ואימון כח הוא לא 300-400 קלוריות.. לא כשאתה שוקל 76.

בקיצור, אתה יורד בקצב נורמלי.
בחישובים שלך יש הרבה מקום לטעויות.

אז אתה מדבר כבר על RMR ואתה נכנס לחישובים לא מדוייקים.
זה מוגזם מאוד. אנשים גם בדרך כלל מגזימים כאן ומוסיפים 400 קלוריות לאימוני כוח כשהם במשקל שלך..

לBMR אתה מוסיף את הקלוריות שאתה שורף בפעולה, כמו אימוני כח. כמו הליכה לעבודה וכ'ו.
כל מה שהוא לא אימון, כל עוד העבודה שלך היא עבודה לא מאומצת זה בדרך כלל זניח.
ואימון כח הוא לא 300-400 קלוריות.. לא כשאתה שוקל 76.

בקיצור, אתה יורד בקצב נורמלי.
בחישובים שלך יש הרבה מקום לטעויות.

מה זה חישובים לא מדוייקים? מה לא מדוייק בrmr?

אז
66.47+1045+900.54 - 148
אז יוצא 1850

והמספרים בנוסחא הזאת סבבה לך אבל ההכפלה ב1.2 כבר גנרית ומוגזמת?
אי אפשר לחשב רק עפ הbmr לפי מה שאני יודע , אם יש מישהו עם מקור בנושא אשמח לקרוא

והמספרים בנוסחא הזאת סבבה לך אבל ההכפלה ב1.2 כבר גנרית ומוגזמת?
אי אפשר לחשב רק עפ הbmr לפי מה שאני יודע , אם יש מישהו עם מקור בנושא אשמח לקרוא

מזתומרת? מה הבעיה עם המספרים בנוסחה?
זאת אחת מכמה נוסחאות לחישוב BMR. לא אני כתבתי אותה...

ואתה צודק. לא מחשבים רק לפי BMR, מוסיפים את הקלוריות, בהחלט.
אני רק אומר שאנשים נוטים להגזים פה. "אימון כח 400 קלוריות". "הליכה למקרר 20 קלוריות".. אולי אם אתה שוקל 150 קילו.
הכפלה ב1.2 לא תמיד נכונה.. והיא לא מדוייקת.

ועובדה שהוא יורד בקצב שמשקף את זה, ואוכל מאוד מדוייק.
אז מה? המטבוליזם שלו שרוף? זהו?
יכול להיות שנפגע ב50 קלוריות אבל בחייאת.. החישוב פה פשוט לא נכון זה הכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית