הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עליה במשקל ללא עליה במשקלי עבודה

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
בהנחה ואוכלים מספיק חלבון ומתאמנים באופן קבוע הגיוני דבר כזה? אם כן מה זה אומר הרי חייב לעלות שריר אז איך הגיוני ששריר עולה ולא משקלי עבודה?

לא מספיק נפח (במיוחד לפלג גוף עליון)
יש לך מושג מה זה אומר עבודת כוח? לפי מה אתה כותב במיוחד לא בפלג גוף עליון?

זה אתה סתם ממציא...
אתה מוזמן לתקן אותי

היא מגיעה מנפח עבודה כלשהו מחזרה אחת סט אחד אף אחד לא עומד לגדול
אתה יודע שעבודת כוח לא אומר SS בהכרח, נכון?

יש לך מושג מה זה אומר עבודת כוח? לפי מה אתה כותב במיוחד לא בפלג גוף עליון?

אתה מוזמן לתקן אותי

אתה יודע שעבודת כוח לא אומר SS בהכרח, נכון?
טקסס?5/3/1?

לגבי התיקון
גם בבילדינג צריך טכניקה ומפתחים טכניקה

אלה דוגמאות לתוכניות כוח גנריות קלאסיות, אבל זה ממש לא אומר שהן הכלל.
תסתכל על תוכניות כמו של שייקו, גם למתחילים יחסית, ותגיד לי שחסר שם נפח.

גם בבילדינג צריך טכניקה ומפתחים טכניקה
תראה לי באדיבילדר מצליח אחד שלא עובד על שיפור המשקלים שלו לפחות לתקופות בתרגילי הבסיס.
רוב האנשים שההולכים למכון טוענים שהם עושים באדיבילדינג, בפועל הם סתם משחקים עם משקולות, ולא גדלים באמת לרמה גבוהה. האנשים שגדלים באמת יעבדו גם על כוח

• פותח/ת השרשור
שריר גדל תחת 3 פקטורים עיקריים כשהוא נמצא בתנאים אנאבוליים: סטרס מכני, סטרס מטבולי, ומיקרוטראומה. זה גם סדר החשיבות שלהם.
אימונים, גם אם אתה לא עולה במשקלי העבודה, יוצרים את 3 התנאים האלה. פרוגרסיב אוברלואוד ידאג שהגורמים האלה תמיד יהיו בכמויות גבוהות ברמה אידאלית יותר, אבל סתם להתאמן גם יגרום לגורמים האלה.
כוח דורש גם שריר, אבל גם יעילות מכנית ונוירולוגית.
בהתחלה חשוב לפתח גם שריר, אבל גם יעילות מכנית ונוירולוגית, זה למה בהתחלה מומלץ להתאמן למטרות כוח, אבל ברגע שיש לך שליטה טובה אתה יכול גם לא לנסות לשפר את הכוח, ולהתמקד רק בשריר
מה זה בדיוק אומר לא לשפר את הכוח ולהתמקד רק בשריר? הרי עליה במשקלי העבודה גורמת לעליה בשריר אתה מתכוון רק לעלות בכמות סטים או חזרות? הרי גם זה לעלות בכוח לעשות 10 במקום 8 לאותו משקח

זה, אני מניח שאתה מודע שעבודת כוח לא אומר לבוא, לעשות סינגל אחד וללכת
כן רואה מספיק ליפטרים במכון אצלי (שבתור לפיטרים הם אחלה 200++ סקוואט ודד) מבחינת נפח אימון הנפח שלהם מאוד נמוך
שלח
תראה לי באדיבילדר מצליח אחד שלא עובד על שיפור המשקלים שלו לפחות לתקופות בתרגילי הבסיס.
\
כולם תראה לי כאלה שכן

מה זה בדיוק אומר לא לשפר את הכוח ולהתמקד רק בשריר? הרי עליה במשקלי העבודה גורמת לעליה בשריר אתה מתכוון רק לעלות בכמות סטים או חזרות? הרי גם זה לעלות בכוח לעשות 10 במקום 8 לאותו משקח
עליה במשקלי העבודה זו דרך אחת להשתפר בנפח העבודה, אבל מגיע שלב שזה לא נהיה פשוט, ואז אתה מתמקד בעיקר בשיפור הנפח, ואם המשקלים משתפרים אז אחלה

כן רואה מספיק ליפטרים במכון אצלי (שבתור לפיטרים הם אחלה 200++ סקוואט ודד) מבחינת נפח אימון הנפח שלהם מאוד נמוך
תגדיר נפח נמוך. אני גם חייב לומר ש-200 דדליפט זה לא מספר מרשים ואפשר להגיע אליו יחסית בקלות.

https://physiqz.com/wp-content/uploads/2018/10/Sheiko-Program-Novice-Routine.png

כולם תראה לי כאלה שכן
הדוגמאות שקופצות לי הכי מיידית לראש הם ארנולד שוורצנגד ורוני קולמן.
עכשיו תורך להביא דוגמאות לאנשים שלא ניסו להתחזק בכלל

תגדיר נפח נמוך. אני גם חייב לומר ש-200 דדליפט זה לא מספר מרשים ואפשר להגיע אליו יחסית בקלות.
10 סטים לשריר כמישהו שרק נכנס לחדכ אחרי חודש/חודשיים שהתאמנת כמו שצריך 20 מינימום
לא מספיק גב כתפיים אין ידיים
לא יודע לגבי ארנולד אבל לגבי רוני הוא היה ליפטר לפני והוא עשה את זה כי הוא אהב לא כי צריך
אף ליפטר היום לא עובד כוח גם לא באוף סיזן הם כן מעלים משקלים אבלל על הדרך ממש לא כמטרה

Shawn Rhoden Dexter Jackson Kai Greene Jay Cutler phil heath או דוגמה מהארץ דני

10 סטים לשריר כמישהו שרק נכנס לחדכ אחרי חודש/חודשיים שהתאמנת כמו שצריך 20 מינימום

לא יודע לגבי ארנולד אבל לגבי רוני הוא היה ליפטר לפני והוא עשה את זה כי הוא אהב לא כי צריך
אף ליפטר היום לא עובד כוח גם לא באוף סיזן הם כן מעלים משקלים אבלל על הדרך ממש לא כמטרה

- ארנולד עבד כבד אבל גם בווליום מפחיד (התאמן פעמיים ביום לפני האולימפיה) לא נטו כוח כמובן.

- למה שהוא יתאמן לכיף בזמן שהוא מתחרה לקחת מקום 1 באולימפיה? זו עוד דרך, פחות עדיפה פשוט (מצבו כיום) אם כי הטענה שלך שלא צריך, מי יודע לגביו.

- על הדרך, יאפ.

- ארנולד עבד כבד אבל גם בווליום מפחיד (התאמן פעמיים ביום לפני האולימפיה) לא נטו כוח כמובן.

- למה שהוא יתאמן לכיף בזמן שהוא מתחרה לקחת מקום 1 באולימפיה? זו עוד דרך, פחות עדיפה פשוט (מצבו כיום) אם כי הטענה שלך שלא צריך, מי יודע לגביו.

- על הדרך, יאפ.
הטענה שלי שאף מתאמן היום שרוצה לנצח באוליפמיה לא עומד לעבוד על כוח זה אולי יבוא על הדרך אבל ממש לא בתור מטרה

• פותח/ת השרשור
עליה במשקלי העבודה זו דרך אחת להשתפר בנפח העבודה, אבל מגיע שלב שזה לא נהיה פשוט, ואז אתה מתמקד בעיקר בשיפור הנפח, ואם המשקלים משתפרים אז אחלה

https://physiqz.com/wp-content/uploads/2018/10/Sheiko-Program-Novice-Routine.png

הדוגמאות שקופצות לי הכי מיידית לראש הם ארנולד שוורצנגד ורוני קולמן.
להתקדם בנפח זה אומר יותר חזרות גל אבל זה מצד שני גם אומר להתקדם בכוח כי יותר חזרות לאיקס משקל זה גם יותר משקל לחזרות שעבדת לפני לכן ממה שאני מבין הכוונה שלך היא להעלות את כמות הסטים הבעיה שאיך אפשר לעלות ככה? זה לא נגמר אם כל אימון אני אעלה בסט או אפילו כל חודש אני אגיע למצב של 10 סטים וכל אימון יקח לי נצח

10 סטים בשבוע או באימון? 10 סטים בטוטאל או לתרגיל?
10 סטים בכל האימון זה באמת לא הרבה, אבל עדיין יכול להביא אותך לתוצאות לא רעות אם כל סט הוא סט טוב

כי זו תוכנית פאוורליפטינג, היא ממוקדת על כוח ספציפי, לא באדיבילדינג

כל הבאדיבילדרים עובדים על כוח.
כוח לא אומר לעבוד לשיפור משמעותי של ה-RM1 או אפילו ה-RM5, אלא הכוונה לשיפור משקלי העבודה. אפשר להשתפר בכוח גם ב-8 חזרות, הרעיון הוא פשוט לעשות עבודה שמתמקדת על שיפור משקלי העבודה, ולא רק להתמקד בנפח

להתקדם בנפח זה אומר יותר חזרות גל אבל זה מצד שני גם אומר להתקדם בכוח כי יותר חזרות לאיקס משקל זה גם יותר משקל לחזרות שעבדת לפני לכן ממה שאני מבין הכוונה שלך היא להעלות את כמות הסטים הבעיה שאיך אפשר לעלות ככה? זה לא נגמר אם כל אימון אני אעלה בסט או אפילו כל חודש אני אגיע למצב של 10 סטים וכל אימון יקח לי נצח
אתה שוכח שהתקדמות היא לא רק לינארית, אתה לא יכול תמיד לעלות ולעלות, אתה תצטרך לחלק את ההתקדמות לבלוקים, ולנסות להשתפר מבלוק לבלוק

אלה דוגמאות לתוכניות כוח גנריות קלאסיות, אבל זה ממש לא אומר שהן הכלל.

רוב האנשים שההולכים למכון טוענים שהם עושים באדיבילדינג, בפועל הם סתם משחקים עם משקולות, ולא גדלים באמת לרמה גבוהה. האנשים שגדלים באמת יעבדו גם על כוח
מה יגרום להיפרטרופיה גדולה יותר? בנץ 8*4 80 או 100 בנץ' 3*5?
ועוד שאלה לא קשורה.
אפשרי להיות ליפטר חובבני בלי דדליפט?

מה יגרום להיפרטרופיה גדולה יותר? בנץ 8*4 80 או 100 בנץ' 3*5?
האחד שתצליח להתמיד בו ולהתקדם איתו, היפרטרופיה לא מסתכמת באימון אחד

אפשרי להיות ליפטר חובבני בלי דדליפט?
ליפטר חובבני הכוונה מרים משקולות לכיף? אם כן אז ברור שאפשר, דדליפט הוא לא תרגיל חובה, הוא פשוט בעל הרבה יתרונות.

קוצר כנראה מתבייש להגיד אבל לטווח ארוך 4*8 , הנפח משמעותי יותר גדול
אם הוא יכול להתמיד לטווח הארוך, להתקדם במשקל, ויאפשר לו לעשות יותר נפח במהלך השבוע, אז כן.
טעות שהרבה מתאמנים עושים היא ליצור אימונים קשים במיוחד, ואז בשאר השבוע הם גמורים ולא יכולים לעשות כלום כמו שצריך אחרי, כמו למשל אנשים שעושים אימון רגליים גומר, אבל רק פעם בשבוע.
מה שחשוב הוא לא רק הנפח, אבל גם התדירות, והעצימות

• פותח/ת השרשור
עוד שאלה שקשורה, אם אני לא מצליח להתקדם במשקלי עבודה כי התוכנית שלי לא מתאימה למשל אבל אני כן עולה במשקל כי אוכל בפלוס קלורי, עכשיו הדבר שגורם לשריר לגדול זה פרוגרסיב אוברלואד ופה באמת לא יהיה אותו כי אני נשאר עם אותו נפח כל הזמן נגיד 3 סטים של 100 ולא עולה (פרוגרסיב אוברלואד דרך אגב זה הדבר היחיד שגורם לגדולה במסת שריר או שיש עוד דברים? עומס מטבולי או משהו כזה לא?)
מה שכן אני מתאמץ כל אימון ונותן הכל על רפי 9-10 אז כן יש גירוי מתמיד לשריר, אז במצב כזה בכל זאת השריר לא יגדל?
@kotzer

נערך לאחרונה:
עוד שאלה שקשורה, אם אני לא מצליח להתקדם במשקלי עבודה כי התוכנית שלי לא מתאימה למשל אבל אני כן עולה במשקל כי אוכל בפלוס קלורי, עכשיו הדבר שגורם לשריר לגדול זה פרוגרסיב אוברלואד ופה באמת לא יהיה אותו כי אני נשאר עם אותו נפח כל הזמן נגיד 3 סטים של 100 ולא עולה (פרוגרסיב אוברלואד דרך אגב זה הדבר היחיד שגורם לגדולה במסת שריר או שיש עוד דברים? עומס מטבולי או משהו כזה לא?)
מה שכן אני מתאמץ כל אימון ונותן הכל על רפי 9-10 אז כן יש גירוי מתמיד לשריר, אז במצב כזה בכל זאת השריר לא יגדל?

אם אתה בפלוס קלורי ונותן את כל כולך ועולה במשקל אז אתה עולה גם בשריר.

סתם שתדע התגייסתי ליפני איזה חדש והבנץ שלי עלה באיזה 10 קילו לאותו מספר חזרות ואני בטוח שלא עליתי גרם שריר פשוט אני מתאמן עם הרבה פחות נפח כי אין לי זמן אז מתחזק מהר.
שוב פעם זה מראה שעלייה במשקל על המוט לא אומר עוד מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
אם אתה בפלוס קלורי ונותן את כל כולך ועולה במשקל אז אתה עולה גם בשריר.

סתם שתדע התגייסתי ליפני איזה חדש והבנץ שלי עלה באיזה 10 קילו לאותו מספר חזרות ואני בטוח שלא עליתי גרם שריר פשוט אני מתאמן עם הרבה פחות נפח כי אין לי זמן אז מתחזק מהר.
שוב פעם זה מראה שעלייה במשקל על המוט לא אומר עוד מסת שריר.
אבל מצד שני אם אני לא עולה במשקלים אין פרוגרסיב אוברלואד ואז בעצם השריר לא אמור לגדול כי הגירוי עליו לא גדל לא? אבל כן נשמע לי לא הגיוני שאני נותן את כל כולי ומתאמץ והשריר לא גדל

אבל מצד שני אם אני לא עולה במשקלים אין פרוגרסיב אוברלואד ואז בעצם השריר לא אמור לגדול כי הגירוי עליו לא גדל לא? אבל כן נשמע לי לא הגיוני שאני נותן את כל כולי ומתאמץ והשריר לא גדל

לא הכל זה פוגרסיב אוברלוד. אפשר לגדול יופי וגם להתקע במשקלי עבודה.

יש תקיעות מה לעשות. אתה תעלה יותר מאוחר.
אחד נתקע בבנץ 100 ואחד ב60....גנטיקה זה פאקטור גדול בקטע הזה ותן לזמן לעשות את שלו.
תנסה להוסיף עוד 2-3 סטים תרגילי עזר לא עד כשל בישביל להוסיף נפח זה גם טוב לא צריך רק לרדוף אחרי המשקלים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית