עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
יש לך מושג מה זה אומר עבודת כוח? לפי מה אתה כותב במיוחד לא בפלג גוף עליון?לא מספיק נפח (במיוחד לפלג גוף עליון)
לא נכון
אתה מוזמן לתקן אותיזה אתה סתם ממציא...
אתה יודע שעבודת כוח לא אומר SS בהכרח, נכון?היא מגיעה מנפח עבודה כלשהו מחזרה אחת סט אחד אף אחד לא עומד לגדול
טקסס?5/3/1?יש לך מושג מה זה אומר עבודת כוח? לפי מה אתה כותב במיוחד לא בפלג גוף עליון?
אתה מוזמן לתקן אותי
אתה יודע שעבודת כוח לא אומר SS בהכרח, נכון?
לא מספיק נפח (במיוחד לפלג גוף עליון)
זה, אני מניח שאתה מודע שעבודת כוח לא אומר לבוא, לעשות סינגל אחד וללכתחזרה אחת סט אחד
אלה דוגמאות לתוכניות כוח גנריות קלאסיות, אבל זה ממש לא אומר שהן הכלל.טקסס?5/3/1?
תראה לי באדיבילדר מצליח אחד שלא עובד על שיפור המשקלים שלו לפחות לתקופות בתרגילי הבסיס.גם בבילדינג צריך טכניקה ומפתחים טכניקה
מה זה בדיוק אומר לא לשפר את הכוח ולהתמקד רק בשריר? הרי עליה במשקלי העבודה גורמת לעליה בשריר אתה מתכוון רק לעלות בכמות סטים או חזרות? הרי גם זה לעלות בכוח לעשות 10 במקום 8 לאותו משקחשריר גדל תחת 3 פקטורים עיקריים כשהוא נמצא בתנאים אנאבוליים: סטרס מכני, סטרס מטבולי, ומיקרוטראומה. זה גם סדר החשיבות שלהם.
אימונים, גם אם אתה לא עולה במשקלי העבודה, יוצרים את 3 התנאים האלה. פרוגרסיב אוברלואוד ידאג שהגורמים האלה תמיד יהיו בכמויות גבוהות ברמה אידאלית יותר, אבל סתם להתאמן גם יגרום לגורמים האלה.
כוח דורש גם שריר, אבל גם יעילות מכנית ונוירולוגית.
בהתחלה חשוב לפתח גם שריר, אבל גם יעילות מכנית ונוירולוגית, זה למה בהתחלה מומלץ להתאמן למטרות כוח, אבל ברגע שיש לך שליטה טובה אתה יכול גם לא לנסות לשפר את הכוח, ולהתמקד רק בשריר
כן רואה מספיק ליפטרים במכון אצלי (שבתור לפיטרים הם אחלה 200++ סקוואט ודד) מבחינת נפח אימון הנפח שלהם מאוד נמוךזה, אני מניח שאתה מודע שעבודת כוח לא אומר לבוא, לעשות סינגל אחד וללכת
שלחתסתכל על תוכניות כמו של שייקו, גם למתחילים יחסית, ותגיד לי שחסר שם נפח.
\תראה לי באדיבילדר מצליח אחד שלא עובד על שיפור המשקלים שלו לפחות לתקופות בתרגילי הבסיס.
עליה במשקלי העבודה זו דרך אחת להשתפר בנפח העבודה, אבל מגיע שלב שזה לא נהיה פשוט, ואז אתה מתמקד בעיקר בשיפור הנפח, ואם המשקלים משתפרים אז אחלהמה זה בדיוק אומר לא לשפר את הכוח ולהתמקד רק בשריר? הרי עליה במשקלי העבודה גורמת לעליה בשריר אתה מתכוון רק לעלות בכמות סטים או חזרות? הרי גם זה לעלות בכוח לעשות 10 במקום 8 לאותו משקח
תגדיר נפח נמוך. אני גם חייב לומר ש-200 דדליפט זה לא מספר מרשים ואפשר להגיע אליו יחסית בקלות.כן רואה מספיק ליפטרים במכון אצלי (שבתור לפיטרים הם אחלה 200++ סקוואט ודד) מבחינת נפח אימון הנפח שלהם מאוד נמוך
https://physiqz.com/wp-content/uploads/2018/10/Sheiko-Program-Novice-Routine.png
הדוגמאות שקופצות לי הכי מיידית לראש הם ארנולד שוורצנגד ורוני קולמן.כולם תראה לי כאלה שכן
10 סטים לשריר כמישהו שרק נכנס לחדכ אחרי חודש/חודשיים שהתאמנת כמו שצריך 20 מינימוםתגדיר נפח נמוך. אני גם חייב לומר ש-200 דדליפט זה לא מספר מרשים ואפשר להגיע אליו יחסית בקלות.
לא מספיק גב כתפיים אין ידיים
לא יודע לגבי ארנולד אבל לגבי רוני הוא היה ליפטר לפני והוא עשה את זה כי הוא אהב לא כי צריךעכשיו תורך להביא דוגמאות לאנשים שלא ניסו להתחזק בכלל
10 סטים לשריר כמישהו שרק נכנס לחדכ אחרי חודש/חודשיים שהתאמנת כמו שצריך 20 מינימום
לא מספיק גב כתפיים אין ידיים
לא יודע לגבי ארנולד אבל לגבי רוני הוא היה ליפטר לפני והוא עשה את זה כי הוא אהב לא כי צריך
אף ליפטר היום לא עובד כוח גם לא באוף סיזן הם כן מעלים משקלים אבלל על הדרך ממש לא כמטרה
הטענה שלי שאף מתאמן היום שרוצה לנצח באוליפמיה לא עומד לעבוד על כוח זה אולי יבוא על הדרך אבל ממש לא בתור מטרה- ארנולד עבד כבד אבל גם בווליום מפחיד (התאמן פעמיים ביום לפני האולימפיה) לא נטו כוח כמובן.
- למה שהוא יתאמן לכיף בזמן שהוא מתחרה לקחת מקום 1 באולימפיה? זו עוד דרך, פחות עדיפה פשוט (מצבו כיום) אם כי הטענה שלך שלא צריך, מי יודע לגביו.
- על הדרך, יאפ.
להתקדם בנפח זה אומר יותר חזרות גל אבל זה מצד שני גם אומר להתקדם בכוח כי יותר חזרות לאיקס משקל זה גם יותר משקל לחזרות שעבדת לפני לכן ממה שאני מבין הכוונה שלך היא להעלות את כמות הסטים הבעיה שאיך אפשר לעלות ככה? זה לא נגמר אם כל אימון אני אעלה בסט או אפילו כל חודש אני אגיע למצב של 10 סטים וכל אימון יקח לי נצחעליה במשקלי העבודה זו דרך אחת להשתפר בנפח העבודה, אבל מגיע שלב שזה לא נהיה פשוט, ואז אתה מתמקד בעיקר בשיפור הנפח, ואם המשקלים משתפרים אז אחלה
תגדיר נפח נמוך. אני גם חייב לומר ש-200 דדליפט זה לא מספר מרשים ואפשר להגיע אליו יחסית בקלות.
https://physiqz.com/wp-content/uploads/2018/10/Sheiko-Program-Novice-Routine.png
הדוגמאות שקופצות לי הכי מיידית לראש הם ארנולד שוורצנגד ורוני קולמן.
עכשיו תורך להביא דוגמאות לאנשים שלא ניסו להתחזק בכלל
10 סטים בשבוע או באימון? 10 סטים בטוטאל או לתרגיל?10 סטים לשריר כמישהו שרק נכנס לחדכ אחרי חודש/חודשיים שהתאמנת כמו שצריך 20 מינימום
כי זו תוכנית פאוורליפטינג, היא ממוקדת על כוח ספציפי, לא באדיבילדינגלא מספיק גב כתפיים אין ידיים
כל הבאדיבילדרים עובדים על כוח.אף ליפטר היום לא עובד כוח גם לא באוף סיזן הם כן מעלים משקלים אבלל על הדרך ממש לא כמטרה
אתה שוכח שהתקדמות היא לא רק לינארית, אתה לא יכול תמיד לעלות ולעלות, אתה תצטרך לחלק את ההתקדמות לבלוקים, ולנסות להשתפר מבלוק לבלוקלהתקדם בנפח זה אומר יותר חזרות גל אבל זה מצד שני גם אומר להתקדם בכוח כי יותר חזרות לאיקס משקל זה גם יותר משקל לחזרות שעבדת לפני לכן ממה שאני מבין הכוונה שלך היא להעלות את כמות הסטים הבעיה שאיך אפשר לעלות ככה? זה לא נגמר אם כל אימון אני אעלה בסט או אפילו כל חודש אני אגיע למצב של 10 סטים וכל אימון יקח לי נצח
מה יגרום להיפרטרופיה גדולה יותר? בנץ 8*4 80 או 100 בנץ' 3*5?אלה דוגמאות לתוכניות כוח גנריות קלאסיות, אבל זה ממש לא אומר שהן הכלל.
תסתכל על תוכניות כמו של שייקו, גם למתחילים יחסית, ותגיד לי שחסר שם נפח.
תראה לי באדיבילדר מצליח אחד שלא עובד על שיפור המשקלים שלו לפחות לתקופות בתרגילי הבסיס.
רוב האנשים שההולכים למכון טוענים שהם עושים באדיבילדינג, בפועל הם סתם משחקים עם משקולות, ולא גדלים באמת לרמה גבוהה. האנשים שגדלים באמת יעבדו גם על כוח
האחד שתצליח להתמיד בו ולהתקדם איתו, היפרטרופיה לא מסתכמת באימון אחדמה יגרום להיפרטרופיה גדולה יותר? בנץ 8*4 80 או 100 בנץ' 3*5?
ליפטר חובבני הכוונה מרים משקולות לכיף? אם כן אז ברור שאפשר, דדליפט הוא לא תרגיל חובה, הוא פשוט בעל הרבה יתרונות.אפשרי להיות ליפטר חובבני בלי דדליפט?
קוצר כנראה מתבייש להגיד אבל לטווח ארוך 4*8 , הנפח משמעותי יותר גדולמה יגרום להיפרטרופיה גדולה יותר? בנץ 8*4 80 או 100 בנץ' 3*5?
ועוד שאלה לא קשורה.
אפשרי להיות ליפטר חובבני בלי דדליפט?
אם הוא יכול להתמיד לטווח הארוך, להתקדם במשקל, ויאפשר לו לעשות יותר נפח במהלך השבוע, אז כן.קוצר כנראה מתבייש להגיד אבל לטווח ארוך 4*8 , הנפח משמעותי יותר גדול
עוד שאלה שקשורה, אם אני לא מצליח להתקדם במשקלי עבודה כי התוכנית שלי לא מתאימה למשל אבל אני כן עולה במשקל כי אוכל בפלוס קלורי, עכשיו הדבר שגורם לשריר לגדול זה פרוגרסיב אוברלואד ופה באמת לא יהיה אותו כי אני נשאר עם אותו נפח כל הזמן נגיד 3 סטים של 100 ולא עולה (פרוגרסיב אוברלואד דרך אגב זה הדבר היחיד שגורם לגדולה במסת שריר או שיש עוד דברים? עומס מטבולי או משהו כזה לא?)
מה שכן אני מתאמץ כל אימון ונותן הכל על רפי 9-10 אז כן יש גירוי מתמיד לשריר, אז במצב כזה בכל זאת השריר לא יגדל?
אבל מצד שני אם אני לא עולה במשקלים אין פרוגרסיב אוברלואד ואז בעצם השריר לא אמור לגדול כי הגירוי עליו לא גדל לא? אבל כן נשמע לי לא הגיוני שאני נותן את כל כולי ומתאמץ והשריר לא גדלאם אתה בפלוס קלורי ונותן את כל כולך ועולה במשקל אז אתה עולה גם בשריר.
סתם שתדע התגייסתי ליפני איזה חדש והבנץ שלי עלה באיזה 10 קילו לאותו מספר חזרות ואני בטוח שלא עליתי גרם שריר פשוט אני מתאמן עם הרבה פחות נפח כי אין לי זמן אז מתחזק מהר.
שוב פעם זה מראה שעלייה במשקל על המוט לא אומר עוד מסת שריר.
אבל מצד שני אם אני לא עולה במשקלים אין פרוגרסיב אוברלואד ואז בעצם השריר לא אמור לגדול כי הגירוי עליו לא גדל לא? אבל כן נשמע לי לא הגיוני שאני נותן את כל כולי ומתאמץ והשריר לא גדל