נק' מוניטין:
1,285
- 350
- 0
ואני ציינתי עבודה שפיטר פן יכול לעוף .
מה זה אומר ?
מה הקשר?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מה זה אומר ?
איזה יופי של תגובה, התחלת בשיר הלל לצבא המוסרי בעולם, המשכת בזה שאתה בכלל לא חושב שהוא צריך להיות מוסרי, וסיימת שזה שלא משנה אם הוא מוסרי או לא, גם ככה יגידו שאנחנו לא מוסריים.
מה הקשר?
יחסית לצבאות אחרים בעולם אנחנו הצבא הכי מוסרי שיש אין מה לומר (אני מדבר על צבאות שאשכרה נלחמים לא על הצבא השוייצרי).
ברוב הצבאות בעולם עפים פשעי מלחמה על ימין ועל שמאל, ולאף אחד לא אכפת.
רק פה יש את התופעה המוזרה של תמיכה באויב (כן אני חושב ששמאלנים תומכים באויב) כי "זה לא מוסרי להרוג חפים מפשע בלה בלה בלה".
לנסות ליהיות צבא מוסרי זה אחד הדברים המטומטמים שצה"ל יכול לעשות, ותכלס יש הבדל בין פשעי מלחמה כמו לירות באזרחים שבויים אחרי שהקרב הסתיים או חיילים שאונסים מישהי, מבין פאקינג לירות לתוך בית שיורים ממנו למרות שיש בו אזרחים.
ולומר את האמת שיזדיינו האזרחים בעזה, הם בכל מקרה רוצים לראות אותנו מתים, אז שימותו הם קודם (כן אני קיצוני מה לעשות).
והעולם תמיד ימצא סיבה לשנוא אותנו, אז מה זה משנה מהיא (ואל תחשבו שארה"ב תמהר כלכך לנתק איתנו את הקשרים).
שנינו ציינו עובדות מעניינות .
שלי קצת יותר מבוססת משלך , הנה סרט:
YouTube- Peter Pan - Forever Young
אתה לעומת סתם זרקת הצהרה לאוויר .
המוסריות של צה"ל היא הנושא של הדיון, לא פיטר פן.
הכל הזיונים/אונס שהיו בצבא בזמנו וטויחו (של קצינים בכירים ופקידות שלהם)
כל ההטרדות המיניות בצבא
זה ממש מוסרי
בצבא שלנו זה נוסטלגיה, חלק המשירות
אתה יודע בשצבא ארה"ב מעיפים קצין על ניאוף ?
על מה אתה מדבר מוסרי ?
שמזיינים בשכל בתקשורת ?
מה זה אומר ?
איפה אתה ממקם אותו על הסקאלה ?
כי אני מקביל מוסרי למטומטם (לרוב לא של הצבא עצמו אלא של הדרג המדיני ששלח אותו)
צבא לא צריך להיות מוסרי
צבא צריך לעמוד במשימות שהדרג המדיני נתן לו
זה גם מה שאני אמרתי, צה"ל לא צריך ליהיות מוסרי או לנסות ליהיות מוסרי, זה שבמציאות המדינה רוצה שהצבא יהיה מוסרי זה דפוק מהיסוד אבל מה לעשות.
ובסקאלה של מוסריות יחסית למדינות אחרות מ 1-10 אני שם אותו ב9, אולי אפילו 10.
בסקאלה של מוסריות בכללי הייתי שם אותו יותר נמוך.
צה"ל הכוונה לכל זרועות הבטחון ?
כי המוסד עובד בצורה של ארגון טרור...
וזה לא מוסרי
צה"ל הצבא, לא המוסד וארגונים דומים.
צה"ל לא מוסרי בכלל. הוא לא אונס נשים פלסטיניות. אני ממליץ על המאמר של טל ניצן, האוניברסיטה העברית
בהנחיית: פרופ' אייל בן ארי, דר' עדנה לומסקי-פדר, "גבולות הכיבוש: נדירותו של אונס צבאי בסכסוך הישראלי פלשתיני".
נוהל שכן זה מוסרי ?
עוד פעם הדיון עם הגיוס חובה? אני לא אכנס לזה שוב, את מה שהיה לי להגיד על זה אמרתי.כן אחלה נימוק עם האו"ם , ואתה מכיר ממש טוב בזכות הנסיון הרחב שלך בצה"ל.
ירו בבית ספר ,ירו בבית חולים, ירו בבניין מגורים ,ירו בבית של הרופא למרות שידעו שהילדות שלו שם , ירו על כאלה שהרימו דגל לבן , ירו על כולם ...
השימוש בזרחן הינו פשע מלחמה גם אם אינו פגע באף אחד .
בוא תגדיר לי מה הכוונה שלך במוסרי .
כי צה"ל עקב היותו צבא בעל גיוס חובה פחות מוסרי עקב כך מכל צבא מקצועי .
אז אתה בעצם אומר לי שיש אנשים יותר רעים מאיתנו ולכן זה סבבה .עוד פעם הדיון עם הגיוס חובה? אני לא אכנס לזה שוב, את מה שהיה לי להגיד על זה אמרתי.
אתה רוצה נימוק על האו"ם? אתה מודע לזה שאת ישראל באו"ם גינו 26 פעמים, כאשר את סודן גינו 0? כן כן סודן, אחד המקומות בו היה הרצח עם השני בגודלו אחרי השואה, כן זה עם דארפור.
אתה לוקח את מה שהאו"ם אומרים ברצינות אחרי זה? אם כן אתה בדיחה.
אם אני אחפש טוב אני אמצא סימוכין (בין לאומי) לזה שההפצצות של צה"ל פגעו מחוץ לבית ספר בכלל, כאשר מאותו מקום נורתה על חיילי צה"ל אש מרגמות.
לא ירו בבית החולים.
ירו בבנייני מגורים כי אכסנו שם נשק ויש תיעודים של זה, תגיד לי איפה אתה חי?
לגבי המקרה של הרופא ההוא והבנות שלו, אני לא מכיר את המקרה לעומק ואני לא אדבר על זה, אבל קשה לי להאמין שירו לשם בכוונה ויותר מזה, שידעו שהוא וכל המשפחה שלו שם.
השימוש בנשק אוטומטי הוא פשע מלחמה, אם אני זוכר נכון אתה היית קרבי, אתה פושע מלחמה.