עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
איזה תוצאות? 😁הגיע הזמן לראות תוצאות סוף סוף.
מה מה מה?לבצע מתחת ל8 חזרות
מה מה מה?
שניה. מההתחלה.
תסביר את עצמך
די הגיוני שאנשים שנוטים להיפצע עדיף להם לבצע 8/15 חזרות מאשר 4/7
אני באיבוד כבר הרבה זמן. הדברים שנאמרו פה הם ברורים, כל אחד ודעתו. וגם הנטיות שלי ברורות לי.מרוב עצות את הולכת לאיבוד..
ועד שאוכל לאפשר זאת כלכלית, עליי לדעתך להפסיק להתאמן?העצה הכי טובה (ויסכימו איתי הרוב) זה להשקיע זמן וכסף
ולקחת מאמן שיבנה לך תוכנית אישית בהתאם למצבך
חן חן. וכן למרברכה והצלחה
אני יודע,הילד עוקב קצתאני באיבוד כבר הרבה זמן. הדברים שנאמרו פה הם ברורים, כל אחד ודעתו. וגם הנטיות שלי ברורות לי.
מה נכון לגוף שלי, מה יהיו ההשלכות של כל דבר שאעשה, ואיך כדאי לעצב בצורה מדוייקת את התכנית וכל ההתנהלות שלי, אני לא יודעת, ואני לא יודעת אם יש מישהו שיודע.
אצטט לך לך את האורטופד שלי,אנטולי:ועד שאוכל לאפשר זאת כלכלית, עליי לדעתך להפסיק להתאמן?
יצחק/הילד/פוטבול/קונג פו פנדה/אבו עמאן (השם קוד)
מעריכה את דעתך אך לא נראה לי שאפשר או שנכון לשרטט קו בכזו גסות
די הגיוני שאנשים שנוטים להיפצע עדיף להם לבצע 8/15 חזרות מאשר 4/7
לצורך ההדגמה: ההדרדרות בהמס קרתה בדדליפט קל ל-8 חזרות, אחרי זמן לא מבוטל של חמישיות/שישיות (אמנם לא למשקלי קצה בשום שלב, אבל כן מעט יותר כבד).מעריכה את דעתך אך לא נראה לי שאפשר או שנכון לשרטט קו בכזו גסות
חחח די נו.מה? למה שלא יהיה אפשרי לטעון משהו כזה? זה ברור לי כמו שהשמיים כחולים.
בטח שלא הייתי רצה כבחירה ראשונה להאשים מספר חזרות מסויים
מסכימה.מבין את מה שאמרת, אבל באופן כללי כן נכון להניח שיותר בטוח לבצע טווח חזרות גבוה על נמוך. זו פשוט עובדה, יש פחות לחץ על המפרקים / גידים / רצועות וכו'.
נעים מאוד פנדה 😃היכרות רישמית משהו
תיזהרי,זה גורם לקלל משום מה..חושבת שיכול להיות אפילו ממש כיף
-
😁נעים מאוד פנדה 😃
לאאאתיזהרי,זה גורם לקלל משום מה..
במקסימום נמאס לי לדבר על הפציעות שלי. אבל לשמוע, אני יותר משמחה לשמוע מניסיון של אנשים. חושבת שזה שווה זהב.יש מצב שנמאס לשמוע לך עצות בקשר לפציעות
לא מופרך בכלל. גם נוטה להאמין שמעורבות פה בעיקר סיבות צדדיות. ציינתי את הישיבה הממושכת שלי שמכאיבה לי מאוד.יש מצב שהעניין הוא פשוט עומס מצטבר על הגב התחתון.
קחי בחשבון שגם אם באותו רגע בסט את לא תרגישי זה עדיין יכול להתבטא בכאבים אחרי זה. אם בכללי עדיין יש כאבים בברכיים זה אומר שעדיין יש משהו שמפריע. גם זה תרגיל לא הכי קריטי בלשון המעטה עם מלא תחליפים.מעניין שלרוב פשיטות ברכיים אכן לא היו נוחות לי. לאחרונה כן נתתי לזה צ'אנס נוסף. ועד כה זה די בסדר..
היה לי בעבר (ולעוד אנשים שאני מכיר) כאבים מאחורי הברך ובהאמסטרינגס בגלל זה. עבר כמעט במיידי איך שהורדתי את התרגיל ועשיתי דילואד.יש סיבה לא לבצע כפיפות ברכיים? (ואגב שעושה ספסל רומי (קוראת לזה גלוט אקסטנשן'ס חח)
מקבל לגבי הלואו באר, אבל אני עדיין חושב ששווה לך לנסות להחליף את הדדליפט הקלאסי בסומו כדי לראות איך את מגיבה לזה.הלואו בר סלחני יותר לברכיים שלי ולכן עברתי אליו. אבל רושמת לי את ההצעה, ואנסה לבדוק את זה אחרי שאתאושש מספיק (הישיבה בעיקרון שוברת אותי אז עדיין כאבים ברקע).
עכשיו שאת אומרת את זה, זה הזכיר לי מאמר שקראתי לגבי ההבדלים בין גברים לנשים מבחינת אימוני כוח. היה כתוב שם שנשים צריכות יותר דגש לשרירי הליבה. ראיתי שאת עושה תרגילי בטן, אולי לעלות את התדירות יעזור.מופרך בכלל. גם נוטה להאמין שמעורבות פה בעיקר סיבות צדדיות. ציינתי את הישיבה הממושכת שלי שמכאיבה לי מאוד.
וחוץ מזה, ספציפית מה שהרגשתי בסקוואט שבו התחזק הכאב ומשם הדרדר, זה חולשה של הבטן למרות שכן היה כיווץ סביר.
חח איזה. הלוואי. מה שעשיתי לאחרונה זה רק מתוך הבנה שחייבת להשקיע בה ספציפית, אולי בניגוד לדעה שרווחת פה בפורום. מעבר לזה ממש ממש הזנחתי אותה, ואני מרגישה את המחירים. (בעבר הייתי מקדישה כמה סטים של סטטי עם משקל והרגשתי שממש עוזר לי)ראיתי שאת עושה תרגילי בטן,
מעניין ממש. זוכר איפה ראית את זה?הזכיר לי מאמר שקראתי לגבי ההבדלים בין גברים לנשים מבחינת אימוני כוח. היה כתוב שם שנשים צריכות יותר דגש לשרירי הליבה
הניסיון שלי לגמרי חותם על זה.קחי בחשבון שגם אם באותו רגע בסט את לא תרגישי זה עדיין יכול להתבטא בכאבים אחרי זה
זה לא טכניקה שאמורה להיות סופר מדויקת בסומו? מלחיץ קצתששווה לך לנסות להחליף את הדדליפט הקלאסי בסומו
הדעה שהמורכבים מספיקים,אישית חושב שצריך עוד קצתשרווחת פה בפורום
כדאי לך לחזור לךבעבר הייתי מקדישה כמה סטים של סטטי עם משקל והרגשתי שממש עוזר לי
אה, וזה:לגבי ברייסינג - איזה cue יש לך בשביל זה? אולי פה גם אפשר לשפר משהו.
הדעה הרווחת בפורום שווה לתחת 😛 אני מאשים בזה את ריפטו והתוכניות המעפנות שלו. גרם לכולם לחשוב שתרגילים מבודדים זה השטן ושאי אפשרות להתאושש מיותר מסט אחד של דדליפט. בסופו של דבר מלא מהכאבים האפשריים אפשר לפתור עם איזון בתוכנית האימונים בין שרירים נגדיים. לדוגמא, כמה חברים שלי היו עם כאבים במרפקים. הם לא עשו בייספס קרלז כדי "לא להיות מאלה". אמרתי להם לנסות לתקופה קצרה והכאבים נעלמו כמו קסם. אם לוחצים מלא אז יהיה חוסר איזון בין היד האחורית לקדמית (כן כן אפילו אם יש בתוכנית חתירה ומתח).חח איזה. הלוואי. מה שעשיתי לאחרונה זה רק מתוך הבנה שחייבת להשקיע בה ספציפית, אולי בניגוד לדעה שרווחת פה בפורום. מעבר לזה ממש ממש הזנחתי אותה, ואני מרגישה את המחירים. (בעבר הייתי מקדישה כמה סטים של סטטי עם משקל והרגשתי שממש עוזר לי)
ניסיתי לחפש ולא מצאתי את מה שראיתי במקור, אבל קבלי משהו אחר שמצאתי שגם מדבר ספציפית על הנושא הזה (תסתכלי על החלק של injutry prevention):מעניין ממש. זוכר איפה ראית את זה?
אני אישית משתמש רק בלג פרס כדי לבודד את הקוואדס, לדעתי אין סיבה לתת הרבה יותר תרגילים חוץ ממנו והסקוואטים בשביל זה.הניסיון שלי לגמרי חותם על זה.
עם זאת, זה תחליף לתחליף לתחליף חח
אז כבר לא רואה כמה אופציות נשארות.
את באמת צריכה להיות הרבה יותר מדוייקת מבחינת התיזמון, אבל בפועל זה בא לידי ביטוי כשמתקרבים למשקלי מקסימום, ומשהו אומר לי שאת לא הולכת לבדוק את המקסימום שלך בדדליפט בזמן הקרוב עם כל הכאבים מסביב חחזה לא טכניקה שאמורה להיות סופר מדויקת בסומו? מלחיץ קצת
סה"כ נשמע בסדר. בקשר לנשימה - לשים לב שהיא תהיה לבטן ולא לחזה. לגבי הכיווץ - פעולה דומה שעושים למתי שמישהו נגיד בא לתת לך אגרוף לבטן ואת אוטומטית מחזקת אותה. את זה עושים בזמן שהאוויר בבטן. יכול להיות שזה מה שהתכוונת, רק מוודא.אה, וזה:
אין cue 🤭 (להרביץ בעדינות, אה?)
בכלל מלחיץ אותי קצת כל העסק (בעיקר פחד מטחורים, אבל גם שאר מרעין בישין)
מה שעושה זה לקחת נשימה לא גדולה מדי (גדולה מדי = סחרחורת ושחור בעיניים), להחזיק אותה חזק, לכווץ/להפעיל בטן, ליישר אגן (זה רלוונטי להוצאה) ולחשוב על בטן-גב אסופים, ישרים וחזקים.
אשמח להצעות לשיפור