הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הבדלים בין לג פרס לסקוואט

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
אם אני עושה לחיצות כבדות כלומר עם rm5 האם צריך גם תרגיל לתאומים ולהמסטרינג?

איך היי באר לא מתאים לסקוואט כבד? אם כבר היי באר ATG יפיק הכי הרבה תועלת מבחינת כוח והיפרטרופיה.

באמת?
אתה מעלה סרטון של Clarence Kennedy?
הוא ווייטליפטר ולא פאוורליפטר.
אין ספק שמתאים לו להשקיע ב HB. כי המטרה שלו זה לא להיות חזק בסקוואט, אלא בתרגילים של ווייטליפטינג אחרים.

ללא ספק הוא ירים יותר אם הוא יתחיל להשקיע ב LB.
מה גם ש-HB כבד, אומר שאתה מסוגל לבצע LB כבד.
לרוב זה לא יקרה הפוך.
מסכים, אבל זה לא סיבה לעשות HB.
גם אחד שחזק במתח כנראה יהיה חזק בדדליפט, אבל אחד שישקיע רק בדדליפט יהיה חזק יותר בדדליפט מאחד שיעשה רק מתח.

באמת?
אתה מעלה סרטון של Clarence Kennedy?
הוא ווייטליפטר ולא פאוורליפטר.
אין ספק שמתאים לו להשקיע ב HB. כי המטרה שלו זה לא להיות חזק בסקוואט, אלא בתרגילים של ווייטליפטינג אחרים.

ללא ספק הוא ירים יותר אם הוא יתחיל להשקיע ב LB.

מסכים, אבל זה לא סיבה לעשות HB.
גם אחד שחזק במתח כנראה יהיה חזק בדדליפט, אבל אחד שישקיע רק בדדליפט יהיה חזק יותר בדדליפט מאחד שיעשה רק מתח.
נכון שLB עדיף לליפטר מתחרה שמחפש להרים כמה שיותר, אבל אני לא מסכים שאי אפשר להיות ליפטר מאוד חזק עם HB. ובגלל זה היי באר עדיף למי שלא מתאמן ספציפית לפאוורליפטינג, אלא למטרות כלליות.

נכון שLB עדיף לליפטר מתחרה שמחפש להרים כמה שיותר, אבל אני לא מסכים שאי אפשר להיות ליפטר מאוד חזק עם HB. ובגלל זה היי באר עדיף למי שלא מתאמן ספציפית לפאוורליפטינג, אלא למטרות כלליות.
מה זה מטרה כללית?
אם אתה מחפש להיות חזק בסקוואט, או להתאמן בטוח ללא פציעות, אין ספק שעדיף LB.
לכל אחד שעושה סקוואט כדאי שיעשה LB.
למעט בודדים שהמטרה שלהם זה וויטליפטינג או שמשתמשים ברצועות ברכיים.

מי שמחפש לעבוד קוואדס, מה רע בפרונט סקוואט?

חוסר בגמישות לרוב האנשים לבצע את הווריאציה הזאת.
איזה גמישות צריך בשביל זה שלא צריך בסקוואט רגיל ששובר מקביל?
וחוסר גמישות זה לא סיבה לוותר על תרגיל לדעתי, אלא סיבה לעבוד עליו יותר ולפתח גמישות.

מה זה מטרה כללית?

אתלט שרוצה להתחזק באופן כללי בטווח תנועה הכי גדול, יקבל יותר תועלת מלעבוד היי באר ATG.
אני דווקא חושב שהסיכון לפציעה יותר גבוה בLB, להרבה אנשים אין מספיק גמישות וזה גורם להם לכאבים במפרק כף היד \ מרפק \ כתפיים, וגם בגלל שיש יותר סיכוי שLB יהפוך לגוד מורנינג לאנשים שלא שולטים מספיק בטכניקה או שהמבנה גוף שלהם לא אידיאלי. היי באר לעומת זאת הרבה יותר טבעי.

איזה גמישות צריך בשביל זה שלא צריך בסקוואט רגיל ששובר מקביל?
וחוסר גמישות זה לא סיבה לוותר על תרגיל לדעתי, אלא סיבה לעבוד עליו יותר ולפתח גמישות.
חוסר גמישות באצבעות שמחזיקות את המוט.
היי באר לעומת זאת הרבה יותר טבעי.
יש שמועות שהיי באר דווקא עשה סייקל טסט לאחרונה, אז אני מפקפק בטבעיות שלו.

אתלט שרוצה להתחזק באופן כללי בטווח תנועה הכי גדול, יקבל יותר תועלת מלעבוד היי באר ATG.
טווח תנועה לקוואדס יותר גדול, פחות לגולטס.
אני דווקא חושב שהסיכון לפציעה יותר גבוה בLB, להרבה אנשים אין מספיק גמישות וזה גורם להם לכאבים במפרק כף היד \ מרפק \ כתפיים, וגם בגלל שיש יותר סיכוי שLB יהפוך לגוד מורנינג לאנשים שלא שולטים מספיק בטכניקה או שהמבנה גוף שלהם לא אידיאלי. היי באר לעומת זאת הרבה יותר טבעי.
חוסר גמישות זה לא סיבה לוותר על תרגיל לדעתי.
וחוסר שליטה בטכניקה גם היא לא סיבה.
תלמד טכניקה, ותשפר גמישות. ובכך תוכל לעבוד בסקוואט יותר בטוח.

אני לא בדיוק מבין מה טבעי ב HB.
בעיני, תרגיל בצורה הבטוחה שלו, עם הכי הרבה שרירים הוא הכי טבעי.

טווח תנועה לקוואדס יותר גדול, פחות לגולטס.

חוסר גמישות זה לא סיבה לוותר על תרגיל לדעתי.
וחוסר שליטה בטכניקה גם היא לא סיבה.
תלמד טכניקה, ותשפר גמישות. ובכך תוכל לעבוד בסקוואט יותר בטוח.

אני לא בדיוק מבין מה טבעי ב HB.
בעיני, תרגיל בצורה הבטוחה שלו, עם הכי הרבה שרירים הוא הכי טבעי.
אין שום סיבה לוותר על תרגיל אלא אם קיימת בעיה רפואית שמגבילה, אבל בדיוק בגלל הסיבות האלה היי באר יותר טבעי, המיקום של המוט יותר נוח לרוב המתאמנים, אין צורך להשתמש בהיפ דרייב (שזה גם משהו שלהרבה מתאמנים לוקח זמן לבצע כמו שצריך), התנועה זה נטו לשבת ולקום. בסופו של דבר סקוואט זה סקוואט ואני לא רואה איך אי אפשר להגיע לסקוואט כבד בהיי באר.

אין שום סיבה לוותר על תרגיל אלא אם קיימת בעיה רפואית שמגבילה, אבל בדיוק בגלל הסיבות האלה היי באר יותר טבעי, המיקום של המוט יותר נוח לרוב המתאמנים, אין צורך להשתמש בהיפ דרייב (שזה גם משהו שלהרבה מתאמנים לוקח זמן לבצע כמו שצריך), התנועה זה נטו לשבת ולקום. בסופו של דבר סקוואט זה סקוואט ואני לא רואה איך אי אפשר להגיע לסקוואט כבד בהיי באר.
גם LB זה פשוט לשבת ולקום.
אולי אתה לא שם לב, אבל כשאתה יושב סתם, אתה משתמש בהיפ דרייב. זה דבר טבעי.

מיקום נוח למוט לא אומר יותר בטוח. גם דדליפט עם גב עקום הוא יותר נוח, ואפשר לטעון שזה יותר טבעי.

אפשר להגיע לסקוואט כבד ב HB, אבל אין ספק שב LB אפשר הרבה יותר, למעט משתמשי רצועות ברכיים ואנשים ממש מיוחדים.

גם LB זה פשוט לשבת ולקום.

מיקום נוח למוט לא אומר יותר בטוח. גם דדליפט עם גב עקום הוא יותר נוח, ואפשר לטעון שזה יותר טבעי.

אפשר להגיע לסקוואט כבד ב HB, אבל אין ספק שב LB אפשר הרבה יותר, למעט משתמשי רצועות ברכיים ואנשים ממש מיוחדים.
ההיפ דרייב הרבה יותר משמעותי בLB, לעומת HB שזה נטו לדחוף את הרצפה בעלייה בLB צריך לדעת גם להשתמש באגן כדי לצאת מבור, ואני לא מדבר על בטוח או לא למרות שלדעתי HB עדיין יותר בטוח.

ההיפ דרייב הרבה יותר משמעותי בLB, לעומת HB שזה נטו לדחוף את הרצפה בעלייה בLB צריך לדעת גם להשתמש באגן כדי לצאת מבור, ואני לא מדבר על בטוח או לא למרות שלדעתי HB עדיין יותר בטוח.

בנץ' פרס זה התרגיל הכי מסוכן בחד"כ. 10-12 אנשים מתים מזה כל שנה בארצות הברית (אם אני זוכר נכון)
Wtf איפה שמעת את זה?
לא בקטע של בא לסתור אותך באמת רוצה לראות בעצמי את הסרטון/כתבה וואטאבר

שהמותן עולה מעט לפני החזה.
אתה מסכים שזו אחת הסיבות ללמה לואו באר עלול להיות יותר מסוכן? הרבה מתאמנים לא מצליחים להחזיק זווית גב טובה במשקל כבד ויוצא שהחזה שלהם נופל לגמרי ונוצר עומס על הגב התחתון.

מה זה מטרה כללית?

לגבי הפרונט סקוואט אענה את דעתי
צריך גמישות עקב מטורפת שיש למעטים, זה לא כיף לבצע את זה כשזה נכנס לך לגורגרת וכשאתה גם ככה לא weightlifter אין למה לסבול את החרא הזה, וhb פשוט יפתור את 2 אלה עם פחות עבודה על הקוואדס מי ישמע מי מת

לא מנסה לצאת גאון, זה פשוט מאוד רוב גדול באוכלוסיה לא יצליחו להתקדם בפרונט סקוואט בגלל בעיות גמישות (אם בכלל יצליחו לבצע)

Wtf איפה שמעת את זה?
לא צריך לנבל את הפה 😉
איזה סרטון אתה רוצה לראות? של מישהו שמת מבנץ' פרס? הנה, קח:

סקוואט אתה נתקע בבור, יכול לזרוק את המוט אחורה (או לתת למוטות הביטחון, אם יש, לספוג את המכה של המוט). דדליפט לא הצלחת להרים לא קרה כלום אתה פשוט משחרר את המוט. אתה לא תקוע מתחת למוט. אבל בנץ' פרס זה התרגיל הכי מסוכן בחד"כ - מהסיבה שאם אתה בלי תומך והוא נופל עליך אתה עלול להיחנק ולמות. (וגם יש תומכים שהם חלשים מדי כדי להרים את המשקל ממך אם הוא נופל)
לגבי ה10-12 אנשים קראתי את זה איפשהו אני לא זוכר לכן גם כתבתי (אם אני זוכר נכון)

Wtf איפה שמעת את זה?
לגבי ה10-12 אנשים קראתי את זה איפשהו אני לא זוכר לכן גם כתבתי (אם אני זוכר נכון)
זה בספר של מארק ריפטו.
אני חושב שזה דבר מוסכם בין מאמני פאוורליפטינג שבנצ' הוא התרגיל שפוצע והורג הכי הרבה ספורטאים (בעיקר חובבנים, ללא ספוטרים, ושעושים סואסייד גריף).
אתה מסכים שזו אחת הסיבות ללמה לואו באר עלול להיות יותר מסוכן? הרבה מתאמנים לא מצליחים להחזיק זווית גב טובה במשקל כבד ויוצא שהחזה שלהם נופל לגמרי ונוצר עומס על הגב התחתון.
הפיתרון הוא פשוט, תוריד משקל, ותדייק בטכניקה.
רוב הפציעות זה אצל אלה שמתאמנים עד למקסימום שלהם, ורוצים להרגיש פאמף, מה שפוצע אותם זה לא התרגיל, אלא הגישה השגויה שלהם לאימונים.

גישה שאומרת להחליף את התרגיל האידיאלי בתרגיל פחות אידיאלי בגלל חוסר רצון לדייק בטכניקה היא גורמת פציעות, ולא התרגיל עצמו.

זה בספר של מארק ריפטו.
אני חושב שזה דבר מוסכם בין מאמני פאוורליפטינג שבנצ' הוא התרגיל שפוצע והורג הכי הרבה ספורטאים (בעיקר חובבנים, ללא ספוטרים, ושעושים סואסייד גריף).

הפיתרון הוא פשוט, תוריד משקל, ותדייק בטכניקה.
רוב הפציעות זה אצל אלה שמתאמנים עד למקסימום שלהם, ורוצים להרגיש פאמף, מה שפוצע אותם זה לא התרגיל, אלא הגישה השגויה שלהם לאימונים.

גישה שאומרת להחליף את התרגיל האידיאלי בתרגיל פחות אידיאלי בגלל חוסר רצון לדייק בטכניקה היא גורמת פציעות, ולא התרגיל עצמו.
פחות אידיאלי לפאוורליפטינג, ולא לכל תחום אחר. זה נטו דעתך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית