הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עליה במשקל גוף ולא במשקלי עבודה

Johnny_i

משתמש פעיל
355
51
נק' מוניטין:
58
355
51
אני כבר מתחיל להתייאש.
אני משתדל לעשות הכל בשביל תהליך המסה - לקחתי ייעוץ אישי כאן, אוכל עם תפריט מסודר כל יום, מקפיד על חלבון פחמימה ושומן, ישן מינימום 7 שעות כל לילה, משתדל לעבוד בטכניקה הכי טובה שיש וכל פעם לומד משהו חדש, נותן את הכל במכון ולא מצליח להתקדם עם משקלי העבודה שלי...

אני כל שבוע עולה 200 גרם ואוכל סרט שהכל הולך לשומן כי אני לא מצליח להתקדם.
אני כן מנסה לעשות יותר חזרות עם אותו המשקל אבל עדיין לא מצליח להעלות משקלי עבודה בלחיצות, מתח ובסקוואט.

היום באתי למכון בטוח בעצמי שאני יכול להרים 65 בבנץ' וכבר בחזרה הראשונה היה לי קשה רצח והפסקתי באמצע, כנל לגבי לחיצת כתפיים
מה לעזאזל אני עושה לא בסדר?

בנץ 60
לחיצת כתפיים 17.5 כל צד בדאמבלים
סקוואט 60
מתח מצליח בקושי 5 עם משקולת 5 קילו
פולי עליון 50

זה מתסכל והיום זה הוציא אותי מהכלים וכמעט עזבתי את המכון מהעצבים.

מתאמן 9 חודשים בכולל, מסה כבר שלושה חודשים.
בגוף אני רואה סוג של שינוי ואני יודע שזה תהליך ארוך אבל מרגיש שאני מפספס המון ולא ממצה את כל היכולות שלי.

בן 29, 180, 75.
אני כבר מתחיל להתייאש.
אני משתדל לעשות הכל בשביל תהליך המסה - לקחתי ייעוץ אישי כאן, אוכל עם תפריט מסודר כל יום, מקפיד על חלבון פחמימה ושומן, ישן מינימום 7 שעות כל לילה, משתדל לעבוד בטכניקה הכי טובה שיש וכל פעם לומד משהו חדש, נותן את הכל במכון ולא מצליח להתקדם עם משקלי העבודה שלי...

אני כל שבוע עולה 200 גרם ואוכל סרט שהכל הולך לשומן כי אני לא מצליח להתקדם.
אני כן מנסה לעשות יותר חזרות עם אותו המשקל אבל עדיין לא מצליח להעלות משקלי עבודה בלחיצות, מתח ובסקוואט.

היום באתי למכון בטוח בעצמי שאני יכול להרים 65 בבנץ' וכבר בחזרה הראשונה היה לי קשה רצח והפסקתי באמצע, כנל לגבי לחיצת כתפיים
מה לעזאזל אני עושה לא בסדר?

בנץ 60
לחיצת כתפיים 17.5 כל צד בדאמבלים
סקוואט 60
מתח מצליח בקושי 5 עם משקולת 5 קילו
פולי עליון 50

זה מתסכל והיום זה הוציא אותי מהכלים וכמעט עזבתי את המכון מהעצבים.

מתאמן 9 חודשים בכולל, מסה כבר שלושה חודשים.
בגוף אני רואה סוג של שינוי ואני יודע שזה תהליך ארוך אבל מרגיש שאני מפספס המון ולא ממצה את כל היכולות שלי.

בן 29, 180, 75.

ושוב כמובן שטעיתי בפורום, סליחה.

למרות שאני לא מצליח להתקדם בכתפיים?
אחרי החזה ממש קשה לי עם המשקל הכתפיים..
אתה יכול לנסות לעשות את הפרס ישרמאחרי הבנץ או אחרי הפרפר כדי לתת לפחות ליד האחורית להתאושש

או אם לא אז בכל מקרה תעשה לפני ההרמות לצדדים..

עושה הרמות לצדדים לפני
אז אל..
פרס זה תרגיל שמערב יותר שרירים וכך אתה יכול להרים יותר משקל, אין שום הגיון לעשות הרמות לצדדים לפני..(כי ככה הוא ייעיף גם אותך בכללי, וגם את הכתך האמצעית שעוזרת בפרס)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז תוריד משקל.
אני לא חושב שהמשקל שקשה לך משנה, אלא עצם זה שקשה לך מקדם אותך.
אם קשה לך עם 20 ק"ג אתה תתקדם בדיוק כמו אחד שקשה לו 200 ק"ג.
כי המשקל לא משנה, זה הקושי. אין טעם או צורך להקל על עצמך ולראות משקל גבוה על המוט. צריך פשוט להתאמן לפי תוכנית טובה שלוקחת בחשבון דברים אחרים מלבד משקל גבוה.

יש לך מושג איך מעלים לפה סרטון? צילמתי את עצמי מבצע לחיצת כתפיים ואני רוצה חוות דעת של חברי האתר לגבי הטכניקה.

יש לך מושג איך מעלים לפה סרטון? צילמתי את עצמי מבצע לחיצת כתפיים ואני רוצה חוות דעת של חברי האתר לגבי הטכניקה.
תכלס הדרך הכי קצרה זה להעביר את הסרטון מהטלפון לגוגל דרייב, להיכנס אליו מהמחשב ולשתף פה את הקישור לסרטון.

@kotzer
@elchonon
@MasterSplitter

אשמח אם תראו איך הטכניקה בביצוע הבנץ' ואיך בכללי אני מבצע את התרגיל, בסרטון אני מרים בכל צד 18.5

ואתה עדיין מצליח להתקדם עם טכניקה כזאת?? כיף לך שהגעת לאיפה שהגעת אבל צריך לעבוד על הטכניקה

תיישר מפרק כף יד זה קודם כל, תן למוט לשבת על העצם של האמה, שזה בעצם בכף יד התחתונה

אתה צריך לקחת כתפיים אחורה ולמטה, אני רואה שאתה מנסה אבל לא מצליח.. תבדוק ביוטיוב על איך לעשות את זה ואיך להכנס לסט אפ

אני חושב שאתה מוריד את המוט הרבה יותר מדי גבוה על החזה. וכשהחזרות ניהיות קשות אתה "מרמה" ומוציא את המרפקים החוצה מה שגם יכול לפגוע לל בכתפיים. זה בעצם מוציא את הטרייספס מהמשוואה ומכניס יותר חזה אבל זה לא שווה את הסיכון..
תוריד את המוט לבערך קו הפטמות תבדוק עם עצמך את העמדה הטובה בשבילך..

נראה גם שאתה בכלל לא יודע מה הדרך של המוט צריכה להיוץ, המרפקים צריכים להיות מלפניו, והוא צריך לרדת יותר נמול מנקודת ההתחלה(שהיא מעל הכתפיים), ולחזור אליה

לא רואים את הרגליים שלך אבל די בטוח שאתה לא עושה לג דרייב.., תבדוק על זה ותתחיל לעשות

@kotzer
@elchonon
@MasterSplitter

אשמח אם תראו איך הטכניקה בביצוע הבנץ' ואיך בכללי אני מבצע את התרגיל, בסרטון אני מרים בכל צד 18.5

סך הכל בסדר.
הנה כמה דברים שכדאי לך ללמוד כדי שהטכניקה תהיה טובה יותר, ותוכל להרים משקל כבד יותר.

טכניקה לא רעה סך הכל, רק שכן צריך ליישר את מפרק כף היד, ולשפר את הלג דרייב. וגם תנסה להתפוצץ יותר חזק למעלה, זה נראה שאתה באופן כללי די אדיש בתרגיל, תכניס את עצמך למנטליות מתאימה ותתרכז יותר בלהצליח את הסט.

• פותח/ת השרשור
ואתה עדיין מצליח להתקדם עם טכניקה כזאת?? כיף לך שהגעת לאיפה שהגעת אבל צריך לעבוד על הטכניקה

תיישר מפרק כף יד זה קודם כל, תן למוט לשבת על העצם של האמה, שזה בעצם בכף יד התחתונה

אתה צריך לקחת כתפיים אחורה ולמטה, אני רואה שאתה מנסה אבל לא מצליח.. תבדוק ביוטיוב על איך לעשות את זה ואיך להכנס לסט אפ

אני חושב שאתה מוריד את המוט הרבה יותר מדי גבוה על החזה. וכשהחזרות ניהיות קשות אתה "מרמה" ומוציא את המרפקים החוצה מה שגם יכול לפגוע לל בכתפיים. זה בעצם מוציא את הטרייספס מהמשוואה ומכניס יותר חזה אבל זה לא שווה את הסיכון..
תוריד את המוט לבערך קו הפטמות תבדוק עם עצמך את העמדה הטובה בשבילך..

נראה גם שאתה בכלל לא יודע מה הדרך של המוט צריכה להיוץ, המרפקים צריכים להיות מלפניו, והוא צריך לרדת יותר נמול מנקודת ההתחלה(שהיא מעל הכתפיים), ולחזור אליה

לא רואים את הרגליים שלך אבל די בטוח שאתה לא עושה לג דרייב.., תבדוק על זה ותתחיל לעשות

אני משתדל כמה שיותר להקשית את הגב ולהוריד את ההכתפיים למטה ואחורה.
צפיתי בהמון מדריכים ביוטיוב וזה מה שאני יכול, לא יודע איך עוד אפשר לשפר את זה, אולי אתה לא שם לב בגלל שהחולצה קצת משוחררת ולא רואים טוב.

הרגליים שלי צמודות לרצפה ואני מדמיין שאני דוחף את עצמי מהרצפה לתקרה עם הרגליים, לא שזה עוזר מי יודע כמה אבל בסדר.

טכניקה לא רעה סך הכל, רק שכן צריך ליישר את מפרק כף היד, ולשפר את הלג דרייב. וגם תנסה להתפוצץ יותר חזק למעלה, זה נראה שאתה באופן כללי די אדיש בתרגיל, תכניס את עצמך למנטליות מתאימה ותתרכז יותר בלהצליח את הסט.

אני לא אדיש, אני פשוט תמיד כלכך מרוכז בלעשות את התרגיל כמה שיותר טוב מבחינת טכניקה שאולי אפילו אני מפספס כמה דברים בגלל זה.

הרגליים שלי צמודות לרצפה ואני מדמיין שאני דוחף את עצמי מהרצפה לתקרה עם הרגליים, לא שזה עוזר מי יודע כמה אבל בסדר.

אתה לא אמור לעשות את זה.
אתה צריך לקחת את הרגליים קצת אחורה ולנסות לדחוף את הרצפה קדימה. לא את עצמך למעלה.

• פותח/ת השרשור
אתה לא אמור לעשות את זה.
אתה צריך לקחת את הרגליים קצת אחורה ולנסות לדחוף את הרצפה קדימה. לא את עצמך למעלה.

אוקיי אקח את זה לתשומת הלב.
יש לך עוד הערות חוץ ממה שאמרו כאן?

החבר'ה פה די מיצו את העניין.
אם מאמן יהיה איתך בזמן האימון וישגיח עליך הוא כנראה ימצא עוד 20 טעויות בטכניקה שאנחנו לא יכולים לראות לכן הייתי ממליץ לך בפשטות לראות הרבה סרטוני טכניקה.

לי יש
גם כשאתה מיישר את מפרק כך היד, המרפקים שלך מאוד אחורה, תדאג להביא אותם מקדימה למוט. כנראה זה קשור גם בחוסר נעילת הרחב גבי ועירוב הגב בחלק האקצנטרי(שאתה מוריד את המוט) של התרגיל. יכול גם להיות מחולשה בטרייספס וזה שתי דגלים אדומים כי גם בחזרו. שם את מוציא את המרפקים החוצה(flared elbows) כי הטרייספס לא יכולים להתמודד כנראה עם המשקל

אני אפילו לא מתאמן שנה אז מה קשור עשר שנים לא הבנתי?
לפי ההיגיון אני אמור להתקדם יפה במשקלים כי אני מתאמן מתחיל, או שאני בכלל טועה ואתה מחדש לי כאן משהו..

בכל מקרה הורדתי קצת משקלים ואראה איך זה יתקדם שוב

לפי ההיגיון אתה אמור להתקדם יפה במשקלים עם תוכנית שמותאמת להתקדמות במשקלים. התוכנית שלך היא תוכנית נפח, כל תוספת במשקלי
העבודה תקפיץ את הנפח באופן יחסית משמעותי, בנוסף לכך שיש גבול לעומס שהגוף יכול להתאושש ממנו. זאת הסיבה שקשה להתקדם במשקלים ככה.

בשיא הכנות, אני לא מת על תוכניות נפח למתאמנים מתחילים. עד כמה שזכור לי המחקרים שבהם נמצא שנפח גבוה יותר מביא ליותר היפרטרופיה נעשו על מתאמנים יותר מתקדמים.

עם זאת, ניסית להוסיף משקל לסט אחד או שניים ולהמשיך את השאר עם המשקל של האימון הקודם? ובאימון הבא לעשות עוד סט עם המשקל החדש וכו'.

בנוסף לכך, עוד משהו שהייתי מנסה זה לבחור תרגיל אחד עיקרי לקבוצת שרירים שבו תתקדם (כמו בנץ' פרס) ולעשות אותו בעצימות יחסית גבוהה, ובשאר התרגילים לעבוד עם משקלים יחסית קלים, לא לעבור את ה-8 בסולם מאמץ של 1-10. בנץ' מנה עיקרית, השיפוע זה הסלט בצד, והמבודדים זה הרוטב.

נערך לאחרונה:
נראה שאתה יודע לשלוט על המשקל, אבל טכניקה אין לך, אתה צריך ללמוד למשוך את המוט למטה ולדחוף אותו בעזרת הגב וחגורת הכתפיים (שזה כולל את החזה)

• פותח/ת השרשור
נראה שאתה יודע לשלוט על המשקל, אבל טכניקה אין לך, אתה צריך ללמוד למשוך את המוט למטה ולדחוף אותו בעזרת הגב וחגורת הכתפיים (שזה כולל את החזה)

תודה, אסתכל עוד על סרטוני טכניקה ואלמד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית