הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נתניהו זכאי? (ושאר ספקולציות)

זכאי?

• מעשיהו לעד

הצבעות: 42 72.4%
  • נתניהו לעד

הצבעות: 16 27.6%

• סה"כ מצביעים
    58
אבל זה באמת עם כול הכבוד אשליה שנוצרה מגזענות , גם הפולנים נחשבו בעבר על ידי הגרמנים תואם לתיאור הברברי של מזרחי.
(נוהג גרוע עושה רעש ובכללי חצוף)
אני מניח שבגלל שאתה במקום מבודד מכור היתוך שלנו שנקרא ישראל אתה יוצר את הקשר.
בקשר למנהיגים תרבותים שלקחנו מימי הערב כמו המימנונה והכו' כן בזה אני מסכים איתך
אבל להגיד שהם ערבים יהודים זה ממש להרחיק לכת ופשוט לא הגיוני.
( דרך אגב רק להבהיר אני לא מתייחס לערבי, מזרחי כדבר רע או רומז שאתה גזען שהוא עדות המזרח אני פשוט שהצהרה יהודים ערבים רחוקה מין המציאות )

אוסטרליה היא כור היתוך הרבה יותר גדול מישראל. בארץ כמעט אין לך מהגרים, אלא בני מהגרים ונכדי מהגרים. כאן אני מסתכל ומימין לי יושב הודי, משמאל יושב בנגלי (בנגלדש), מאחורי יושב איטלקי וממולי יושב פרואני. יש כאן ריבוי תרבויות מאוד קיצוני (לטובה) והרבה דברים חיוביים ושליליים אני מקשר בין הערבים לישראלים (גם לאשכנזים) בכל הנוגע לתרבות.

להכחיש שיש כזה מונח ערבי יהודי, שווה ערך להכחיש שיש כזה מונח יהודי אירופאי. ערבי זה לא לאום, זה מוצא. חצי האי ערב = ערבי.

הסיבה היחידה שמתכחשים למציאות הזאתי, בגלל שבארץ ערבי = משהו שלילי.

אני יכול לפרט רשימה עם המון דברים דומים לטוב ולרע בין תרבות מזרחית (וישראלית) לתרבות ערבית. מה שמשעשע, שכל הערבים שאני בקשר איתם פה, מסתכלים על זה בתור דבר חיובי ואנחנו צוחקים על זה ביחד כי יש לנו דברים במשותף.

אתה מנסה לערבב פה את 1 ו-2 ביחד וזה פשוט לא נכון. זה שיש התנחלויות שלא שייכות לישראלים, זה אני מסכים ומקבל, אבל זה שאתה אומר שכל ההתנחלויות שייכות לערבים זה כבר שקר גס מאד. אם אכן כך היה הדבר, הערבים היו תובעים בעלות על המקום כמו שהם עושים כשהם מגלים שההתנחלות בעצם שייכת לערבי.

המשפחה שלי גרה באלפי מנשה, אחת ההתנחלויות הכי פחות ״התנחלות״ שיש. יישוב גדול עם המון משפחות, בצד הישראלי של הגדר, יישוב מאוד חילוני על הדרך.

שההורים שלי קנו את הדירה שלהם שם, התהליך היה שונה לחלוטין מאשר קניית דירה בכפר סבא לדוגמא. הם חתמו על טפסים שהם קונים נכס בשטח ששייך במקור לירדן וכל מיני השלכות בעקבות זה וכו׳ וכו׳ וכו׳... הם היו מאוד מופתעים מזה, אבל זה התהליך.

כמו שקוצר אמר, מבחינה חוקית השטחים לא שייכים לנו. הם שטחים בשליטת הצבא. לא יודע אם אתה מודע לכך, אבל שאוניברסיטת אריאל הפכה לאוניברסיטה, זה היה בהחלטת אלוף פיקוד מרכז ושר הבטחון, לא בהחלטת המל״ג, כי האוניברסיטה לא שוכנת בישראל באופן רשמי.

כל מה שאמרתי למעלה לא קשור לדעה הפוליטית שלי, זוהי המציאות. אני לא חושב שצריך לפנות את אלפי ומנשה ולא חושב שצריך לפנות את אריאל, אבל רשמית - זה לא שטח ישראלי. זה חלק מהאבסורד, שבמשך 50+ שנה יש שטח ״אפור״ שהמנהיגות שלנו לא מסוגלת לקבל החלטה לגביו (כמובן שהצד הפלסטיני לא חף מפשע עקב סירובו לכל הצעה), הביקורת הזאת נוגעת לכל הממשלות, ימין ושמאל כמובן.

אוסטרליה היא כור היתוך הרבה יותר גדול מישראל. בארץ כמעט אין לך מהגרים, אלא בני מהגרים ונכדי מהגרים. כאן אני מסתכל ומימין לי יושב הודי, משמאל יושב בנגלי (בנגלדש), מאחורי יושב איטלקי וממולי יושב פרואני. יש כאן ריבוי תרבויות מאוד קיצוני (לטובה) והרבה דברים חיוביים ושליליים אני מקשר בין הערבים לישראלים (גם לאשכנזים) בכל הנוגע לתרבות.

להכחיש שיש כזה מונח ערבי יהודי, שווה ערך להכחיש שיש כזה מונח יהודי אירופאי. ערבי זה לא לאום, זה מוצא. חצי האי ערב = ערבי.

הסיבה היחידה שמתכחשים למציאות הזאתי, בגלל שבארץ ערבי = משהו שלילי.

אני יכול לפרט רשימה עם המון דברים דומים לטוב ולרע בין תרבות מזרחית (וישראלית) לתרבות ערבית. מה שמשעשע, שכל הערבים שאני בקשר איתם פה, מסתכלים על זה בתור דבר חיובי ואנחנו צוחקים על זה ביחד כי יש לנו דברים במשותף.

אני חייב להגיד שזה מרגיש שאתם מתנדנדים בין הגישה לערבי כלאום\תרבות לבין ערבי כמוצא.
ואמרתי כבר אני לא רואה ערבי כדבר שלילי אלא פשוט אני שם לב להבדל העצום בין היהודים אשר ישבו במדינות הערב לבין הרבים עצמם

אני חייב להגיד שזה מרגיש שאתם מתנדנדים בין הגישה לערבי כלאום\תרבות לבין ערבי כמוצא.
ואמרתי כבר אני לא רואה ערבי כדבר שלילי אלא פשוט אני שם לב להבדל העצום בין היהודים אשר ישבו במדינות הערב לבין הרבים עצמם

ברור שאתה תראה הבדל, כי אתה חי ביניהם (יחסית). זה כמו שסינים יגידו לך שמי שמגיע משנחאי ומי שמגיע מבייג׳ינג הם אנשים שונים לגמרי עם מבטא שונה ומנהגים שונים וכו׳ וכו׳ וכו׳.. אבל אתה לא תבדיל ביניהם כי מהנקודת מבט שלך - הם נראים ומתנהגים מאוד דומה.

זה מה שאני אומר, שאם תיקח שוויצרי או אוסטרלי או צרפתי או ברזילאי, ערבים ומזרחים / ישראלים יראו ויתנהגו אותו דבר יחסית.

אח יקר, אנחנו כבר עכשיו מדינת יהודים וערבים. יש למעלה מ20% ערבים במדינה.

מעבר לכך, יהדות המזרח הם גם ערבים. זה אולי ישמע כמו משהו נוראי להגיד עליהם, אבל מי שהגיע מעיראק, תימן וכו׳ - ערבי.

ככה שמשעשע אותי לשמוע חברה מזרחיים שהם ״נגד ערבים״.

ערבים זה לא לאום, זה שיוך גיאוגרפי. יהודים זה לאום.

אני מסכים איתך על הרבה דברים אבל במקרה הזה, אני מוכרח לחלוק על רוב הדברים שכתבת. לאום או אומה, זה לא משהו שקל להגדיר, אבל הדבר הכי אובייקטיבי שעל פיו ניתן להגדיר לאום זה מוצא אתני.

יהודי זה מונח טיפה מעורפל כי לא מובן איפה עובר הגבול בין דת למוצא אתני. היום המונח יהודי בעיקר מתייחס למוצא אתני ככה שגם אדם שאינו דתי
יחשב ליהודי. בחלק מהשפות כמו רוסית לא משתמשים במילה יהודי, אלא "עברי". על סמך השפה שלנו שהתפתחה (אני משער) במקביל עם התרבות וההגדרה העצמית שלנו כעם.

זה נכון שחצי האי ערב זה מיקום גאוגרפי, אבל גם אזור יהודה... האנשים מהאזור נושאים איתם שפה ותרבות. ברגע שלוקחים את זה בחשבון, קל להבין למה מזרחיים בהרבה מקרים נגד ערבים, כי ההגדרה העצמית מבוססת על הרקע התרבותי והשורשים האתניים (ישראל, לא ארצות ערב) ומאוד חשוב להם להציב גבול ברור.

אם מזרחיים הם גם ערבים, אז אני רוסי, השכנים שלי בוכרים, ומה בדיוק הציונות מייצגת?

גרים במדינה ערבים, אני רוצה לקוות שיש אחוז גדול של ערבים ישראלים, כאלה שמקבלים את העובדה שזאת מדינת ישראל. מדינה יהודית או על פי הגדרה יותר כוללנית, עברית (עברים - כינוי מקראי לבני ישראל). אבל אני לא יודע לגבי התפלגות הדעות הפוליטיות במגזר הערבי.

אין ספק שערבי לא יושב במקביל ליהודי. זוהי קבוצה שונה ולא חופפת. בדיוק בגלל זה, אפשר להיות גם ערבי וגם יהודי.

בדיוק כמו שאפשר להיות ערבי נוצרי, ערבי ישראלי, יהודי אירופאי, נוצרי אמריקאי, צ׳רקסי ישראלי, ערבי דרוזי וכו׳ וכו׳ וכו׳...

עצם זה שאתה משתייך לקבוצה Y לא אומר שאתה לא יכול להשתייך לקבוצה X.

שוב, אני עובד עם לא מעט ערבים - תימן, לבנון ומצרים, וכולם חושבים חד משמעית שהאוכלוסיה היהודית במדינה שלהם הם ערבים יהודים, זה לא אומר שאני צודק, זה אומר שיש פרספקטיבה שונה לנושא.

-

- זה שהם מיעוט זה לא אומר שהם לא קיימים באחוז גבוה יחסית. גם החרדים הם מיעוט.

- לא הסקתי שאתה מזרחי. לא דיברתי עליך אלא באופן כללי.
צודק, כי חרדים זה עם בפני עצמו, הם לא יהודים.
ואל תנסה להיות צדיק עכשיו, הגזענות כלפי המזרחים יצאה ממך.
זה המשפט שהוצאת מקונטקסט לחלוטין, וממנו פרשת הכל.
אם המשפט הזה לא היה נאמר (והוא נאמר בקונטקסט שונה לחלוטין ממה שאתה טוען), לא היה לך שום טיעון, אין שום פירוט מה המשפט הזה אומר

זו קפיצה לוגית עצומה לקשר בין 2 הדברים האלה.
כמו שתאמר שביבי אוהב נשים, ויש לו כוח, מכאן הוא אנס כל בחורה שאי פעם נכנסה למשרדו, בין אם היא בת 2 או 102.

כבר במשפט הראשון של המקור שלך פסלת את עצמך. רשום שטח מוחזק צבאית. כלומר הוא לא שטח שנמצא תחת תחום השיפוט של ממשלת ישראל. בית המשפט שם הוא צבאי, כוחות הביטחון הם צבאיים ולא משטרה, והחוקים שם צבאיים. זה לא שטח רשום במנהל מקרקעי ישראל, ככה שישראל לא יכולה לתת את השטח למתנחלים, הם לא שלה לתת

אז? כמו שאמרתי, מצידי שיהיו סינים, זה לא היותם יהודים הבעיה.

הוא סיכן חיילים כדי להגן על אזרחים, בתוך שטח המחיה של האזרחים, שזה מה ש"הצבא המוסרי בעולם" צריך לעשות, שזה שונה מלהגן על אזרחים שפלשו לשטח של אזרחים אחרים

אזרחים הם אזרחים, לא תפקיד הצבא לשפוט אותם

אני רוצה שאף אחד לא ימות למען אדמה, לא יהודים ולא ערבים.
כדי למנוע מוות, הפתרון הכי טוב יהיה להוציא את היהודים מגוב האריות, ולא להרוג את האריות.
אם אתה רוצה להילחם למען אדמה, תעשה את זה על חשבונך ועל חשבון חייך, וחשבון החיים של החברים והילדים שלך, לא על חשבון של כל האחרים.

אף התנחלות לא שייכת לישראלים, כמו שציינתי קודם

צר לי לנפץ לך את הבועה, אבל הם עדו, עושים ויעשו את זה כל הזמן, אבל בגלל שהם תחת שיפוט צבאי, אתה יודע לאיפה הם יכולים לדחוף את התביעות שלהם.

המצב לפני זה היה שהכל היה שלהם, ואז הכריזו להם שחלק עכשיו לא שלהם.
ברור שהמצב היה הרבה יותר מורכב מזה, וברור שזו בעיקר שנאת יהודים, אבל זה לא משהו שלא נשמע עליו בעולם, שמדינות נלחמות כדי לכבוש שטח שהפך להיות חופשי משליטה כבדה יותר.
זה לא היה מרד, זה היה ניסיון כיבוש כמו שקורה בכל העולם.

אז הם לא יירו עלינו רקטות, הם יהיו מספיק קרובים כדי לדקור אותנו או לפוצץ אותנו אם נספח אותם.
ודרך אגב, ירי הרקטות מעזה התחיל שנים לפני ההתנתקות

אף אחד לא מתכוון לקרוא את כל הויקיפדיה של אלוהים יודע מה אם זה לא תורם לדיון. תישאר תמציתי.

גנטית ותרבותית הם חלקית ערבים, מבחינת לאום הם יהודים לכל דבר, אבל מהבחינות האחרות יש קשר ערבי
הוצאתי מהקונטסט את המשפט? אין שום פירוט מה המשפט הזה אומר? עד מתי תמשיך לברוח מהאמת; קוצר? אה? גנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה אם יהיה ראש הממשלה שאלו מפלגות שמאלניות מאוד.. איזה פירוט בדיוק אתה רוצה פה? אם הוא אמר את זה לפני או אחרי הבחירות? גנץ הוא שמאלני, לא משנה כמה תשקר.. הוא אפילו לא מכחיש זאת.
ואתה טוען שהמשפט הזה נאמר בקונטסט אחר מאיך שפירשתי אתו אבל אתה טוען שאנחנו לא יכולים לדעת מה פירוט המשפט הזה.. סתירה רצינית, אינך חושב?
גנץ סיכן חיילי גולני בשביל השונאים שלנו. תראה לי מקרה אחד שביבי (ימין) נתן הוראה לחיילי צה"ל שנכנסים לעזה לא לירות אם יורים עליהם. הוראות כאלה באות רק משמאלנים כמו גנץ וזה שאנחנו צבא מוסרי לא אומר שהחיילים שלנו צריכים למות למען הסר ספק שהשונאים שלך לא ימותו.
שוב אתה סותר את עצמך.
אתה טוען שגנץ צודק בכך שהוא סיכן חיילי גולני למות למען השונאים שלנו, שאנחנו צבא מוסרי ואסור לנו לתת לאף אדם למות (כולל השונאים שלנו) אבל כשמדובר פה על מתנחלים אתה טוען שזו בעיה של המתנחלים שהם לא מתפנים ואם הם נשארים בהתנחלות זו בעיה שלהם, ואם הם ימותו זו ממש לא הבעיה של צה"ל. גזענות לשמה.
עוד סתירה - אתה טוען שאם אתה רוצה להרוויח אדמה אז תסכן את החיים שלך ואת חיי משפחתך (לכן צה"ל לא צריך להגן על המתנחלים וזו בעיה שלהם וצריך לפנות אותם מההתנחלויות או לתת להם למות) אבל כשמדובר בשונאים שלנו אתה שולף את הטענה "אנחנו צבא מוסרי" וזה בסדר שחיילי גולני שמחרפים את נפשם בעבורנו ימותו, אבל לא שהשונאים שלנו שקיים סיכוי שהם עוזרים למחבלים ימותו. גזענות!!
התנחלויות שייכות לישראלים. אם הם לא היו שייכות לנו הם לא היו שם. אתה לא יודע כשערבים מגלים שיש להם בעלות על איזו התנחלות הם גורמים לגירוש של היהודים מהמקום? יפה שלפחות בזה אתה מודה. ואנא ממך, אל תתנסח בצורה כזאת.
זה היה מרד, אבל יפה שאתה מנסה להצדיק אותם ולומר שמה שהם עשו היה דבר טוב (גזען).
הכל נשאר על כנו - הערבים ממשיכים לטעון שכל המדינה שלהם, ותהיה בטוח שהם לא יפסיקו.
במשך שנים המצב בהתנחלויות הוא שקט יחסית, ברוך השם. אם היו פיגועים כל הזמן המתנחלים כבר מזמן לא היו גרים שם.
אם אתה לא מתכוון לקרוא את מה שהבאתי מויקפידיה אז אין לי מה לדון אתך, כי זה חלק נרחב מהדיון שלנו.
להעתיק תכנים שלמים מויקיפדיה לא הולך לתרום לדיון. תהיה ענייני ותעביר את הנקודות שלך, אף אחד לא יטרח לקרוא את את מה שפרסמת.
לא רוצה לקרוא? אל תקרא. ממילא לא הפניתי את הציטוט מוויקפידיה אליך.

תכלס, כן, הם עם נפרד, והם אומרים את זה בעצמם

אל תדבר שטויות, באמת

הוצאתי מהקונטסט את המשפט? אין שום פירוט מה המשפט הזה אומר?
בידיוק, מה המשמעות אומרת זה משהו שאתה קישרת בעצמך, או מישהו קישר בשבילך, אבל אתה לקחת את המשפט הרנדומלי הזה, לקחת את המצע של העבודה ומרצ, וחיברת אותם.
לקחת מקל, דחפת אותו על ראש של סוס, וקראת לו חד קרן.

אתה טוען שהמשפט הזה נאמר בקונטסט אחר מאיך שפירשתי אתו אבל אתה טוען שאנחנו לא יכולים לדעת מה פירוט המשפט הזה.. סתירה רצינית, אינך חושב?
כי קונטקסט ופירוש הם 2 דברים שונים, למרות שקונטקסט כן יכול להצביע על פירוש.
"הרגתי את הילדים" הוא משפט נורא כשמוציאים אותו מהקונטקסט של "הרגתי את הילדים מצחוק", אבל הקונטקסט בהחלט אומר לי שאין ילדים מתים בסיפור הזה

גנץ סיכן חיילי גולני בשביל השונאים שלנו. תראה לי מקרה אחד שביבי (ימין) נתן הוראה לחיילי צה"ל שנכנסים לעזה לא לירות אם יורים עליהם. הוראות כאלה באות רק משמאלנים כמו גנץ וזה שאנחנו צבא מוסרי לא אומר שהחיילים שלנו צריכים למות למען הסר ספק שהשונאים שלך לא ימותו.
שוב אתה סותר את עצמך.
ביבי הוא מלך התקשורת, הוא לא יאמר משהו שעלול לסכן את התדמית שלו (כמובן אחרי התקרית המביכה שקרתה לו לפני המון שנים, ומאז הוא עשה קורס בתקשורת).
אני מבטיח לך שגם נתניהו סיכן חיילים, הוא פשוט לא יאמר את זה אף פעם. לא קיים כזה דבר מישהו בכיר במערכת הביטחונית שלא סיכן חיילים, בין במודע או לא

אתה טוען שגנץ צודק בכך שהוא סיכן חיילי גולני למות למען השונאים שלנו, שאנחנו צבא מוסרי ואסור לנו לתת לאף אדם למות (כולל השונאים שלנו) אבל כשמדובר פה על מתנחלים אתה טוען שזו בעיה של המתנחלים שהם לא מתפנים ואם הם נשארים בהתנחלות זו בעיה שלהם, ואם הם ימותו זו ממש לא הבעיה של צה"ל. גזענות לשמה.
יש הבדל עצום בין מה החובות המוסריות של הצבא כלפי אוכלוסיה בשטח אויב (פלישה צבאית), לבין חובות המדינה כלפי אזרחים שבוחרים לעבור לשוח אויב

עוד סתירה - אתה טוען שאם אתה רוצה להרוויח אדמה אז תסכן את החיים שלך ואת חיי משפחתך (לכן צה"ל לא צריך להגן על המתנחלים וזו בעיה שלהם וצריך לפנות אותם מההתנחלויות או לתת להם למות) אבל כשמדובר בשונאים שלנו אתה שולף את הטענה "אנחנו צבא מוסרי" וזה בסדר שחיילי גולני שמחרפים את נפשם בעבורנו ימותו, אבל לא שהשונאים שלנו שקיים סיכוי שהם עוזרים למחבלים ימותו. גזענות!!
אין אפילו טיפה של קשר בין הדברים, אפילו לא מדובר על אותו איזור

התנחלויות שייכות לישראלים. אם הם לא היו שייכות לנו הם לא היו שם.
אני לא חושב שהבנת איך כיבוש עובד, המתנחלים לא שם כי הם מאמינים באמת ובתמים שהאדמה היא בשטח ישראל והכל בסדר וחוקי.
המתנחלים הדתיים שם כי הם מאמינים שזו האדמה שניתנה להם מאלוהים ולכן זו זכותם להיות שם, ושישרפו כל השאר.
וכמו שאמרתי קודם, אין ריבון ישראלי בשטחים, אתה מוזמן להביא מקור שיסתור אותי, אבל בהצלחה.

אתה לא יודע כשערבים מגלים שיש להם בעלות על איזו התנחלות הם גורמים לגירוש של היהודים מהמקום?
זה קורה במקרים נדירים מאוד שבאמת מכבדים את זה

ואנא ממך, אל תתנסח בצורה כזאת.
אז אנא ממך אל תגיד את המילה גזען 5 פעמים בפוסט, אתה לא יכול לשלוף את הקלף הזה מתי שנוח לך

זה היה מרד
אז הנה בידיוק מה שאתה עשית, הנה הויקיפדיה של מרד:

מרד או מרי (התקוממות) הוא סירוב להכרה בסמכות. מונח כללי זה מקיף אוסף של התנהגויות, החל מאי ציות אזרחי ועד לניסיונות מאורגנים ואלימים להרוס סמכות מבוססת.

שימוש נפוץ במונח הוא כדי לתאר התנגדות חמושה כנגד ממשלה מבוססת, או שלטון כובש. אבל הוא יכול לתאר גם תנועת התנגדות לא אלימה. אלו המשתתפים במרידות מכונים "מורדים".

הסיבות הנפוצות ביותר לביצוע מרד הן תגובה לתנאי מחיה קשים או כחלק מהפיכה צבאית. מרד נחשב לעבירה חמורה על ידי השלטונות שכלפיהם הוא מופנה, וגורר עונש כבד מצדם, במיוחד בעת מלחמה.

מלחמה או ניסיון כיבוש הוא לא מרד.

אם היו פיגועים כל הזמן המתנחלים כבר מזמן לא היו גרים שם.
אז לא הייתה האינתיפדיה הראשונה, השניה, אינתיפדת הסכינים האחרונה, וניסיונות פיגוע רנדומליים? דמיינתי הכל?

אם אתה לא מתכוון לקרוא את מה שהבאתי מויקפידיה אז אין לי מה לדון אתך, כי זה חלק נרחב מהדיון שלנו.
קראתי גדול, וזה היה היסטוריה של התנחלויות ספציפיות, והפסקתי בסיפור האישי שהיה שם.
שום דבר מזה לא רלוונטי אפילו מעט לדיון

בתור מדינה דמוקרטית שומרת חוק הוא אכן אשם ועקרונית צריך להתפטר מתפקידו .
אבל למרבה הצער אין תחליף לנתניהו , לא חושבת שיש מישהו כרגע שיכול להיכנס לו לנעליים ובטח לא גנץ.

אני יכול להעיד שהוא תמיד היה אחלה איתי למרות שאני ממוצא עיראקי

אפילו פעם חסך לי 300 ש"ח משלוח על חגורה
השאלה אם היית ממוצא עיראקי ועם טוטאל נמוך אם הוא היה איתך עדיין אחלה, זה המדד האמיתי

הוצאתי מהקונטסט את המשפט? אין שום פירוט מה המשפט הזה אומר? עד מתי תמשיך לברוח מהאמת; קוצר? אה? גנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה אם יהיה ראש הממשלה שאלו מפלגות שמאלניות מאוד.. איזה פירוט בדיוק אתה רוצה פה? אם הוא אמר את זה לפני או אחרי הבחירות? גנץ הוא שמאלני, לא משנה כמה תשקר.. הוא אפילו לא מכחיש זאת.
ואתה טוען שהמשפט הזה נאמר בקונטסט אחר מאיך שפירשתי אתו אבל אתה טוען שאנחנו לא יכולים לדעת מה פירוט המשפט הזה.. סתירה רצינית, אינך חושב?
שוב אתה סותר את עצמך.
התנחלויות שייכות לישראלים. אם הם לא היו שייכות לנו הם לא היו שם. אתה לא יודע כשערבים מגלים שיש להם בעלות על איזו התנחלות הם גורמים לגירוש של היהודים מהמקום? יפה שלפחות בזה אתה מודה. ואנא ממך, אל תתנסח בצורה כזאת.
זה היה מרד, אבל יפה שאתה מנסה להצדיק אותם ולומר שמה שהם עשו היה דבר טוב (גזען).
הכל נשאר על כנו - הערבים ממשיכים לטעון שכל המדינה שלהם, ותהיה בטוח שהם לא יפסיקו.
במשך שנים המצב בהתנחלויות הוא שקט יחסית, ברוך השם. אם היו פיגועים כל הזמן המתנחלים כבר מזמן לא היו גרים שם.

לא רוצה לקרוא? אל תקרא. ממילא לא הפניתי את הציטוט מוויקפידיה אליך.

הם חרדים-יהודים
כמו שיש ערבים-יהודים
כמו שיש ערבים מוסלמים

זה הכל.

עזוב שאני לא קראתי, אף אחד לא קורא את זה כי אתה לא באמת מביא את הטענה שלך, אתה זורק עמודים שלמים שמישהו אחר כתב. זכותך לפרסם, אני רק אומר שזה לא תורם לטענה שלך וקצת הופך אותה למגוחכת כי אתה לא יכול להסביר את זה במילים שלך.

לגבי גזענות נגד מזרחים - אני שמח שזה משחק לנרטיב שלך.

מזרחים ואשכנזים הם שונים (במקור, כיום הרבה פחות) מגיעים מארצות שונות ולכן עם הבדלים תרבותיים שונים. זה לא שאחד יותר טוב מהשני, זה פשוט שונה. אצל המזרחים עקרון המשפחתיות מאוד חשוב, תמיד שמח, אוכל טוב, כולם קרובים, אצל האשכנזים פחות. יש הרבה הכללות חיוביות ושליליות כלפי שני הצדדים, אני לא אומר ש״ככה זה״ כי לא חסרות הרבה דוגמאות סותרות. אני פשוט מכליל בגסות.

נערך לאחרונה:
בתור מדינה דמוקרטית שומרת חוק הוא אכן אשם ועקרונית צריך להתפטר מתפקידו .
אבל למרבה הצער אין תחליף לנתניהו , לא חושבת שיש מישהו כרגע שיכול להיכנס לו לנעליים ובטח לא גנץ.

בתור מישהו שחושב שהוא בהחלט צריך להתפטר.
עקרונית הוא לא חייב להתפטר.

האמונה שאין תחליף לנתניהו... קשקוש. ראשי ממשלה באים והולכים, חלקם טובים יותר וחלקם טובים פחות. מה שנתניהו ממש טוב בו - זה להראות טוב. הבנאדם משדר כוח ועוצמה כמו שאף אחד אחר לא יכול, לכן אנשים מקבלים את המצג שווא בגלל שמישהו לא נראה פיזית עוצמתי, או היכולת שלו לנאום או להתמודד עם התקשורת אינה אידיאלית, הוא כנראה יהיה רוה״מ לא טוב.

בסופו של דבר גדולתו של רוה״מ זה ההחלטות שהוא מקבל. על זה אני שואל - איזה החלטות גדולות ביבי קיבל? לסגת מעזה? לא לעשות כלום למוטט את החמאס? להתחנף ולשלם לקורבנות המרמרה ולטורקים בשביל שארדואן ירק לו בפרצוף? אני יכול להמשיך... אבל באמת - איזה החלטות גדולות ביבי עשה?

העבר לא תמיד מעיד על ההווה.
אם תקרא טוב טוב מה שאני אומר.

אני אומר שמזרחים הם ערבים יהודים.
אני חוזר ואומר שהערבים שאני עובד איתם ובקשר איתם הם אחלה ואני בקשר טוב איתם.

אם אתה שואל אותי, היית צריך להגיע למסקנה שאני ״אוהב ערבים״ = ״אוהב מזרחים״.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית