נתניהו זכאי? (ושאר ספקולציות)

זכאי?

• מעשיהו לעד

הצבעות: 42 72.4%
  • נתניהו לעד

הצבעות: 16 27.6%

• סה"כ מצביעים
    58
איזה מקור? לא שלחתי את המקור לך, אלא לקוצר, למרות שמוטב שגם אתה תסתכל בו.
אתה טוען שוב ושוב שאני עושה קפיצות לוגיות בתגובות שלי בלי שום היגיון, אבל אתה לא מוכן להסביר למה. ששלחתי לך הוכחות לכך שזה לא נכון, הלכת לכל מיני דברים לא קשורים כמו ההשוואה שגנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והאג'נדה של העבודה הוא שמאלני, לבין זה שמנחם בגין פעם נתן אזרחות מפלט לפליטים מוייטנאם הוא לכן הוא שמאלני. האמת היא שאין שום קשר בין השניים. לתמוך במפלגות הכי שמאלניות בארץ ולהצהיר שהוא מתכוון לקיים את האג'נדה שלהם זה להעיד על עצמו שהוא שמאלני, לבין לתמוך בפליטים מסכנים - שאין שום קשר בין זה לבין שמאל, רק עצם היותנו בני אדם.

אז מה? מה זה מוכיח?

שאם ביבי היה נאמן למילים שיצאו מהפה שלו בעבר - הוא היה צריך להתפטר.

זכאי באקלים הנוכחי בבתי המשפט בישראל הוא לא יצא. עם זאת כל משפטן שאין לו משהו נגד נתניהו והציבור שהוא מייצג יגיד שמה שמאשימים אותו הוא חסר תקדים במדינות מערביות במיוחד כנגד ראשי ממשלות.
האפשרות היחידה שיהיה משפט צדק תהיה שהוא יקבל חסינות כל עוד הוא בתפקיד ואך ורק שהוא יסיים אותו ישפטו אותו, למה? כי אז לפקידים הבלתי נבחרים יהיה תמריץ קטן בהרבה לפגוע בו אחרי שהוא כבר לא ייצג את הציבור הימני בארץ.

אתה טועה, דווקא לראש ממשלה שלא מתיישר עם האג'נדה של מערכת המשפט, התקשורת ואנשים שנהנים משוק סגור ומונופולים יש סיכוי גבוה מאוד לתפירת תיקים משום שלבעלי עניין יש את התמריץ גבוה להעיף אותו מעמדת השפעה.

הבעיה שאין הגבלה כהונה. מבחינתי במצב דומה אם מחכים לסוף הקדנציה (נגיד 4 שנים) ואז שופטים - זה בסדר גמור כל עוד אין סכנה לבטחון המדינה (בתיקים 1000,2000,4000 אין סכנה).

הבעיה היא שאין הגבלת כהונה ויש סיכוי ריאלי שביבי ימשיך להיות רוה״מ ב10-20 שנה הבאות.

מערכת המשפט רוצה להמשיך לשמור על מועדון סגור שהם יכולים למנות את קרובי משפחתם, חבריהם מהלימודים ועושי דברם בשביל להמשיך להשליט את האג'נדה שלהם על המדינה למרות שהם לא נבחרו לכך.

.

אתה מתבלבל עם נמל אשדוד וחברת חשמלי אחשלי.

היועמ״ש, מפכ״ל ופרקליט המדינה - זה מינוי של ביבי. שום מועדון סגור.

קונספירציה?
זו קונספירציה ששיטת מינוי שופטים במדינה היא נדירה בעולם המערבי?
זו קונספירציה שכמעט לכל תפקיד פקידותי יש וועדת איתור אשר יושבים בה אותם אנשים מאותו סוג ו"מאתרים" בדרך כלל מועמד אחד להצבעת הממשלה?
זו קונספירציה שלבגצ יש יכולת לפסול חוקים רק כי ככה הם "מפרשים"?
זו קונספירציה שב92' תומכי עריצות המשפט העבירו חוקי יסוד ששינו את המדינה ונתנו כח בלתי מוגבל למערכת המשפט?

כן. קונספירציה. בכל ארץ מערבית לבית המשפט העליון יש כוח מאוד מאוד משמעותי. ממליץ לך לעקוב אחרי הסיקורים התקשורתיים כל פעם שיש מועמד לשופט עליון בארה״ב.

שוב, מפכ״ל, פרקליט מדינה ויועמ״ש - מינויים של ביבי. לא ה״חונטה המשפטית״.

תפסיקו לחשוב שהכל סובב סביב כן ביבי לא ביבי.
אידאולוגיית השמאל הביאה על העולם עוני ,חרפת רעב ומוות של המונים שאי אפשר לתאר במדינה שלנו ברוך השם.
מי שתומך באידאולוגיית שמאל תומך בלקיחת הקניין הפרטי שלך, ולהביאו למדינה שהעומדים בראשה שחושבים שהם יודעים יותר טוב מה לעשות עם קניינך יותר ממך.
למזלנו השמאל הישראלי לא מצליח בינתיים במשימה שלו.

סבבה דיון בין קפיטליזם וסוציאליזם הוא מאוד לגיטימי וסוף סוף מישהו מהצד הימני של המפה הביא דוגמא רצינית למה זה ״שמאל״.

גם שהעבודה היו בשלטון, לא הייתה לך מדינה סוציאליסטית פה. כרגע שביבי בשלטון, ההסתדרות חזקה, הועדים חזקים, ברכבת עושים מה שרוצים, עסקים קטנים לא שורדים בגלל הגבלים ורגולציות, ביטוח לאומי גוזל לך כסף כל חודש ומביא לך יריקה בפרצוף אם אי פעם תבקש, המיסים לא הגיוניים (מע״מ 17%, מיסים על דלק, על רכב, מס הכנסה...) ציבור שלם (חרדים) מקבלים קצבאות על כלום ושום דבר, אברכים מרוויחים יותר מחיילים, ישיבות מקבלות תקציבים ומלמדות דין שור שהרג שור בשבת...

אז תמשיך לצעוק השמאל יהרוס את המדינה, ביבי עשה הרבה דברים, מדינה קפיטליסטית ושוק חופשי - לא היה אחד מהם.

המדינה לא נבנתה סוציאל דמוקרטית, היא נבנתה סוציאליסטית, ההבדל הוא בין ונצואלה לשבדיה.
ללא ספק קשה לשנות את זה אבל מאז שנתניהו מונה לשר האוצר אנחנו בכיוון לאט לאט, כי בכל זאת זו פוליטיקה ואי אפשר לעשות כל מה שעולה בא לך. במיוחד שהעם נותן למפלגות אווירה כמו יש עתיד .

יש עתיד (כחול לבן) הם המפלגה הכי גדולה בכנסת, נעים מאוד.

וואלה? אתה יודע שהוא מושחת? למה כי ראית כתבה בווינט שטוענת ככה? תקרא את כתב האישום ותבין שזו חרטה בפיתה, ולא סתם חרטה בפיתה אלא ראשונה מסוגה בעולם.

הוא מושחת כמו כל הפוליטיקאים שצעקו אין כלום אין כלום ונשלחו לכלא. אולמרט. קצב. דרעי. הירשזון.

כל פעם ביבי צועק שהנה עוד רגע מגדל הקלפים יקרוס ויראו ש״לא היה כלום״ - אבל זה לא קורה. הציבור שלו עיוור שהוא מאמין לזה. זה כמו אמא שלוקחת את הילד שלה לאילת והילד חסר סבלנות בנסיעה והאמא אומרת מתחילת הנסיעה - ״הנה בצומת הבאה הגענו״ והילד איכשהו מאמין לה.

אם כבר הגענו למצב הנוכחי של בחירות שלישיות ברצף זה כי אף אחד לא התפשר.
העם הוא לא מקשה אחת, לא כל בוחר הצביע בקלפי לאותה מפלגה שמייצגת את אותו דעות זה למה יש עשרות מפלגות, כל פוליטיקאי חותר להשיג את התוצאה הטובה ביותר שהוא יכול לקבל בוחריו, איך זה קורה? לא ע"י משחק סכום אפס של הכל או כלום אלא ע"י הבנה שעדיף להשיג חלק ממה שהבטחתי מאשר להביא לקהל שלי אפס הישגים.

כל זה לא ישנה אם סוף סוף נוציא את הכח מידי המדינה, כל איש לביתו ויעשה כרצונו, אין צורך באנשים שיכתיבו לאזרחים מה לעשות.
איזה כוח מידי המדינה? היו בחירות ומה לעשות לא הצליחו להקים ממשלה. זה גרוע אבל דווקא בזה אני לא ממש יכול להאשים את נתניהו.

מה אתה רוצה שלא תהיה ממשלה באופן רגיל?

באמת שאין לי מושג, יכול להיות שהוא יצא זכאי ויכול גם להיות שהוא יכנס לכלא.
מה שכן אפשר לדעת זה שיש לנו מערכת משפט דיקטטורית, השופטים הראשיים והפרקליט הראשי לא נבחרים מטעם הכנסת, גם ידוע לכולם שמערכת המשפט מקורבת לשמאל, אז האופציה שתפרו לו תיקים למרות שהבן אדם זכאי לחלוטין בהחלט אפשרית.

יועמ״ש, פרקליט מדינה ומפכ״ל - כל אלא מינויים של נתניהו.

על מה אתה מדבר תגיד לי?

1.
3.לא קראתי לו שמאלני, קראתי לו הבובה התורנית של השמאל. מזה אומר? שאם הוא יהיה רה"מ הוא כנראה יישם אידאולוגית שמאל אבל אידיאולוגיה אין לו.

בוא תסביר לי מה האידיאולוגיה של נתניהו?

מה החזון שלו בעזה? באיו״ש?

מה מנע ממנו ליישר את זה בעשור האחרון? הכי זה לא שהוא ישב עם מרצ שמנעו מהלכים.

וזה דבר רע בהכרח?
אני אשאל אותך ככה, נגיד ואתה גר בחיפה ויש לך קרובים בשטחים, אתה תלך לבקר אותם ביום שבת ברגוע (או במהלך השבוע אם אתה שומר שבת)? או שאתה תשים חיתול כדי לא לחרבן מפחד תוך כדי שאתה שם?
אין לנו מה לעשות בשטחים, זה שטח אויב, אתה לא יכול לזוז מילימטר בלי רובה או ליווי צבאי.
ולא חייבים לפנות, פשוט אומרים למתנחלים שמ-2021 זה שטח פלסטין, מי שרוצה מוזמן לעבור לשטח ישראל, ומי שלא יהפוך להיות אזרח פלסטין, ואז נראה מי מהם בהם ירצה להישאר בלי ילדים בני 18 עם רובה שייגנו עליו.

אני אומנם בצד שלך בדיון הזה, אבל אתה מגזים. לא כל השטחים זהים, יש לי משפחה שגרה באלפי מנשה, שתכ׳לס זה התנחלות אבל לא מרגיש שום פחד לגור שם ולהסתובב שם ב2 בלילה.

יצא לי בצבא לעשות אבט״שים וכו׳ במקומות אחרים, יותר עמוק בשטחים, כולל לשרת בבקעה, זה לא כמו שאתה מתאר. אנשים חיים שם די בשלום ושלווה.

לדעתי לרהמ צריך להיות חסינות עד שהוא מסיים את תפקידו כי רק אז הוא יוכל לזכות במשפט צדק, למעט מקרים חמורים. המקרה של רבין הוא חמור מאוד, הוא ביודעין העלים מס וזייף מסמכים.

.

מה שרבין עשה זה היה בהחלט לא בסדר, אבל להגיד שזה יותר חמור מביבי? הצחקת אותי.

ביבי מסריח מנהנתנות ושכרון כוח בלי מוגבל, אסור להגיד לו לא. הוא חייב לקבל כל מה שהוא רוצה או ששוברים את הכלים. איזה מיליונר מוציא הזמנה חודשים ל״מתנות״ מ״חברים״? את פאקר הוא בכלל לא מכיר. איש עסקים אוסטרלי שבקושי פגש והוא שולח לו מתנות במאות אלפי שקלים.

אתה צודק, גנץ יכול לעשות כרצונו.. אבל אם גנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של מרצ והעבודה אם יהיה ראש ממשלה מה גורם לך לחשוב שגנץ לא יעשה את זה?
לא אמרתי שגנץ יהפוך להיות "ראש ממשלה מטעמם של מרצ" אם יהפוך לראש ממשלה.. גנץ בעצמו אמר את זה.. הוא אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה שלהם - מה בדיוק גורם לך לחשוב שהוא מסכים איתם רק על חלק קטן מהדברים? אתה מנסה להפוך את גנץ לצדיק ולהסביר שהחלוקה שגנץ רוצה לעשות היא לא כמו שמרצ רוצים, אבל זה פשוט לא עובד. הציבור לא טיפש, ולא מתיימר להאמין שגנץ התכוון לזה בצורה אחרת ( אני לא קורא לך טיפש).
אתה שואל אם זה דבר רע שבאים אליך הביתה, מקום שבו גרת כל חייך, דופקים לך על הדלת ואומרים לך לפנות את הבית ולעבור למקום אחר כדי שהשונאים שלך ואלה שרוצים במותך ורוצים לראות אותך נופל יחיו כאן במקומך? כן, זה בהכרח רע. ואני עוד בכלל לא לוקח בחשבון שאם התוכנית של גנץ חלילה תקרה הערבים יחלו במרד אלים, כפי שהיה בעבר, שלא הספיק להם חלוקת הארץ בין הערבים והיהודים לכן הם ניסו להשמיד את היהודים ולהשתלט על כל הארץ. אגב, אין לי מושג על מה אתה מדבר. יש לי חברים שגרים בהתנחלויות ואין להם שום בעיות עם ערבים וכן, באתי לבקר את חלקם.. ולא הרגשתי פחד ולא חוויתי בעיות עם ערבים. למעשה - לא פגשתי כאלה שם (נראה לי)
אני לא מבין למה יש לך ספק שירושלים תחולק אם גנץ יהיה ראש הממשלה? הרי אתה יודע שגנץ אמר בביטחון שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של מרצ והעבודה אם יהיה ראש ממשלה.. אם גנץ היה אומר שהוא בעד שלום הייתי מסכים אתך שלא ניתן לומר שהוא שמאלני ושלא ניתן לומר שירושלים תחולק אם גנץ יהיה ראש הממשלה.. ולמה בעצם? מפני שלהגיד "אני רוצה שלום" זהו דבר הרבה יותר כוללני.. לעומת להגיד "אני אממש את האג'נדה של מרצ והעבודה אם אהיה ראש ממשלה" ששם מפורט בדיוק איך "תהליך השלום" אמור להיראות!! וגנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה שלהם! הוא לא אמר פשוט "אני בעד שלום" ואם אתה חושב עדיין שגנץ לא שמאלני ולא הולך לממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה אתה בטח חושב שגנץ שקרן.. ואם אתה חושב כך, אז הוא בטח שיקר על זה שאמר שלא ישב עם הערבים בכנסת.. אגב.. איימן עודה הולך להיות שר ביטחון אם גנץ יתמנה לראשות הממשלה.. עושה רושם שגנץ שקרן? יופי, אני לא יכול להסתובב חופשי בשטחים ובירושלים (אין לי מושג על מה אתה מדבר לגבי ירושלים.. לגבי השטחים אני לא מבין מספיק) אז אני מחליט לתת את הזכות לשונאים שלי לדרוך עליי ולקחת ממני את הזכות לדרוך על האדמה שלי.ממש רעיון גאוני.. זה כמו מישהו שעושה butt wink בלי כוונה בסקוואט עם 250 קילו ומחליט להוסיף גם קריסת ברכיים בכוונה כדי להיפצע בכל הגוף ולא רק בגב..
למה אתה חושב שגנץ מסכים עם מרצ והעבודה רק בחלק מהדברים? גנץ לא אמר שהוא מסכים רק עם העמדה הכלכלית-חברתית שלהם. הוא דיבר על הכל. וגם אם גנץ מסכים רק עם העמדה המדינית (לא קונה את זה) רק זה אוי לנו אם יהיה ראש ממשלה.
אל תדאג, זה בסדר, אנחנו לא מוותרים על השטחים - לא בשבילם ולא "בשבילנו". המצב בהתנחלויות בסדר גמור, כפי שכבר ציינתי מקודם. אני לא יודע באיזה עולם אתה חי אבל המציאות בהתנחלויות שונה לגמרי ממה שאתה מתאר, אחרת כל המתנחלים כבר היו מפונים מבתיהם בעקבות סכנה ממשית לחייהם. ולא הבנתי למה אתה חושב שארה"ב יפסיקו לתמוך בנו? בניגוד למה שאתה חושב, טראמפ לא יפסיק לתמוך בנו רק כי אנחנו שומרים על העקרונות שלנו שיש בהם בסיס והיגיון והעקרונות הן טובות. אם ארה"ב לא היתה אוהבת את זה שיש מתנחלים אז כבר בתקופת אובמה היינו מפסיקים לקבל תמיכה מהם. להזכירך - אובמה לא מת עלינו.
בנוסף לכך, יש הרבה סיבות לכך שמתנחלים בוחרים לגור בהתנחלויות, ולא, הם לא יפסיקו להתגורר שם רק כי אתה מאמין שאם נמשיך ככה ארה"ב תפסיק לתמוך בנו. להלן, הסיבות להתיישבות בהתנחלויות:
חלק ניכר מתושבי ההתנחלויות התיישבו ממניעים אידאולוגיים וראו בהתיישבותם חלק מהגשמת מטרה חשובה יותר, כגון מצווה דתית, הקדמת הגאולה המשיחית, תרומה לביטחון ישראל, הגשמת הציונות והזדמנות להקים חברת מופת במסגרת התיישבות חלוצית הרחק מחיי העיר הסואנת. טיעונים ומניעים מקובלים למפעל ההתנחלויות הם:

ביטחון ישראל ומניעים מדיניים
חלק מהתומכים בקיומן של ההתנחלויות מנמקים זאת בחשיבותן עבור ביטחונה של מדינת ישראל או של אזורים ותשתיות רגישים בה - גבולות בני הגנה. טענה מרכזית המושמעת בהקשר זה היא שללא שטחי יהודה ושומרון רוחבה המינימלי של מדינת ישראל הוא כ-15 קילומטרים, ולכן ניתן לפצלה לשניים במתקפת בזק מהירה. עוד נטען שהרי יהודה וגבעות השומרון חולשים על מישור החוף, גוש דן וירושלים וללא התנחלויות, טרוריסטים פלסטינים ומדינות ערב העוינות את ישראל, ינצלו אותם כבסיסים להתקפות רקטות וטילים על ריכוזי האוכלוסייה והתשתיות של ישראל. טיעונים דומים מושמעים בזכות ההתיישבות בבקעת הירדן, המהווה טריז בין ערביי השטחים לערביי ירדן, עיראק וסוריה ומונעת יצירת חזית ערבית מאיימת מהמזרח הנושקת לעורפה של ישראל.

מנגד, המתנגדים להתנחלויות אומרים שהגנתן היא נטל הפוגע בביטחון ישראל ובכלכלתה. בפרט בלט הדבר בדיונים על גדר ההפרדה. יש הסבורים כי ההתנחלויות והמאחזים הוקמו ומוקמים במגמה למנוע מסירת שטחים אלו במסגרת הסדר שלום עם הפלסטינים. עוד נטען כי מרביתם של המתנחלים הם "מתנחלי איכות חיים" שאינם מוכנים להתיישב באזורים מבודדים יחסית, ומעדיפים אזורים בעלי גישה נוחה ומהירה לערים הגדולות. טענה זו מתבססת על העובדה כי רק כשליש מהמתנחלים יושבים באזורים שאינם סמוכים לקו הירוק.

זיקה דתית והיסטורית
טיעונים היסטוריים מתבססים על כך ששטחי יהודה ושומרון הם חלק מרכזי מארץ ישראל ההיסטורית וערש תרבות התנ"ך. על פי התנ"ך ועל פי מקורות אחרים, שטחים אלו ברובם היו בריבונות יהודית בתקופת מלכות יהודה וישראל ובתקופת החשמונאים. עיקר הטענה מוסב על שטחי יהודה ושומרון שבהם היה עיקר ההתיישבות היהודית בעת העתיקה ולא במישור החוף בו מרוכזת מרבית ההתיישבות היום. מסיבות אלו נטען כי אין לוותר על שטחים אלו בשל הזכות ההיסטורית שיש לעם היהודי על ארץ ישראל. גם החשמונאים התבססו בכיבושיהם על זכויות היסטוריות (לרבות במישור החוף) וידועה תשובתו של שמעון החשמונאי (שכבש את יפו ואת גזר) לשליח אנטיוכוס השביעי שבא בדרישות טריטוריאליות: "לא ארץ נוכריה לקחנו ולא ברכוש זרים משלנו, כי אם נחלת אבותינו, אשר בידי אויבינו בעת מן העיתים בלא משפט נכבשה. ואנחנו כאשר הייתה לנו עת, הושיבונו נחלת אבותינו".

טיעונים דתיים - שעיקרם הדגשה גוברת והולכת של מצוות יישוב ארץ ישראל, עד כדי טענה שהיא מהחשובות שבמצוות - העלה בין היתר הרב צבי יהודה קוק, שהגותו שילבה בין הצד המעשי בציונות המעשית, הצד הלאומי אצל המחנה הרוויזיוניסטי, והתפיסה של מדינת ישראל כתחילת תהליך הגאולה מהאידאולוגיה של אביו.

התיישבות אידאולוגית
מתנחלים רבים (בהם תמכו גם אנשי שמאל וקיבוצים מתנועת ארץ ישראל השלמה כמו יצחק טבנקין, מנהיג הקיבוץ המאוחד) רואים את עצמם כממשיכי דרכם של הקיבוצים ושל יישובי חומה ומגדל המממשים את הקריאה הציונית להתיישב בכל ארץ ישראל, אף בלב יישוב ערבי (כדוגמת תל חי שהייתה דגל הציונות וחניתה שהייתה סמל ליישובי חומה ומגדל), שכן "במקום בו תחרוש המחרשה היהודית את התלם האחרון שם יעבור גבולנו" (יוסף טרומפלדור. חרף זאת, לא זכתה תנועת "גוש אמונים" לתמיכה רבה בקרב אנשי ההתיישבות העובדת.

חלק מהמתנחלים ראו בהתנחלויות בחבלי ארץ התנ"ך הזדמנות להקים חברת מופת המשלבת תורה ועבודה, יהדות וציונות. כך, למשל, נטען על ידי המתנחלים שדגם היישוב הקהילתי, השכיח באזורים רבים בארץ, הומצא לראשונה ביישוב עפרה. רבות מההתנחלויות הן בעלות אופי של יישוב קהילתי-דתי, ובלא מעט מהן הוקמו מוסדות חינוך ממלכתיים-דתיים ותורניים, לרבות ישיבות, ישיבות הסדר ומכינות קדם-צבאיות (המכינה הקדם צבאית הראשונה, מכינת בני דוד, הוקמה בהתנחלות עלי). רבים מתושבי גוש קטיף התגאו בקהילה שהקימו ובנווה המדבר הירוק שהקימו בלב החולות של רצועת עזה. רוב היישובים הללו היו יחסית סגורים ואפשרו הקפדה על אורח חיים דתי אדוק, ובמקומות מסוימים אף חרדי.

אחרים רואים בשטחים הזדמנות להתחבר לטבע ולהתנתק מהעיר והעולם המערבי המתועש. כתוצאה מכך, בהתנחלויות ובמאחזים פרחו ענפים של חקלאות אורגנית, ובהרבה מאחזים יש תושבים העוסקים בחקלאות ולעיתים אף ברעיית צאן. חלק מתושבי המאחזים הם נוער הגבעות, וכן חסידי ברסלב וחוזרים בתשובה המחפשים אחרי הארה רוחנית בנוף שמציעים מדבר יהודה וגבעות השומרון, עם ההיסטוריה רבת השנים שלהם, עוד מתקופת התנ"ך.

התיישבות חרדית
ברחבי יהודה ושומרון קיימים מספר יישובים עירוניים בעלי אוכלוסייה חרדית: ביתר עילית ומודיעין עלית (קריית ספר) שהן שתי ההתנחלויות הגדולות ביותר, עמנואל ותל ציון (שכונה של כוכב יעקב). האידאולוגיה של התנחלויות אלה מבוססת על הרצון לחיות ביישוב שיהיו בו חרדים בלבד, והקמתן נבעה כפתרון דיור ולא ממניעים אידאולוגיים לאומיים. בחלק מיישובים אלה פועלת ועדת איכלוס, אשר תפקידה לדאוג לצביונה החרדי של אוכלוסיית העיר. התיישבות החרדים איננה זוכה להדים רבים בשיח אודות ההתנחלות, אף על פי שהם מהווים חלק לא מבוטל מאוכלוסיית ההתנחלויות. בחלק מיישובים אלה קצב גידול האוכלוסייה הוא המהיר ביותר, הן מילודה והן ממעבר ממקומות אחרים
יונתן, הטענה שלך שביבי הפך את הימין והשמאל לעניין זהותי שגויה. ביבי בעצמו אמר שהוא בעד שלום.. אם ביבי אכן היה מאמין והופך את כל מי שיש לו דעה אחת שהיא לא ימנית לשמאלני גמור אזי גם ביבי היה נקרא שמאלני מפני שהוא אמר שהוא בעד שלום. ולפני שאתה קופץ ורץ לומר "נו בדיוק.. ביבי אמר שהוא רוצה שלום.. גם גנץ אמר וקראת לו "שמאלני" אז אל תשכח שביבי אמר שהוא בעד שלום, וגנץ אמר שהוא מתכוון לממש את האג'נדה של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה שבמפלגות אלו העמדה המדינית מפרטת היטב איך "תהליך השלום" אמור להיראות, מא' עד ת'.
יש רצון בטובת המדינה, ויש את טובת המדינה. כמו שאם אני אבצע פיגוע ואחסל 150 פלסטינים ואגיד שזה היה לטובת המדינה ואני באמת ובלבב שלם מאמין שעשיתי זאת לטובת המדינה.. זה אומר שבאמת עשיתי משהו טוב בעבור המדינה? כמו שמישהו שחושב שלגרש מתנחלים מבתיהם רק כי הוא פוחד שארה"ב תפסיק לתמוך בנו זאת טובת המדינה, והוא בטוח שזאת טובת המדינה (למרות שההיסטוריה מראה שהערבים לא יפסיקו עד שכל הארץ תהיה בידיהם) אז הוא באמת עשה טובה למדינה?
אם המפלגות החרדיות היו עושות הכל בשביל כוח הן היו בוגדות בביבי וחוברות לגנץ כשזה הזמין אותם לאחר הבחירות, וכעת היו מחזיקות בכוח הרבה יותר גדול. מה לעשות? המציאות מראה אחרת.
קוצר, אנא שים לב לדבריי. כתבתי שאני לא מסכים עם רוב העמדה הכלכלית-חברתית של המחנה הדמוקרטי (מרצ) והעבודה.. לא כתבתי שאני לא מסכים עם שום דבר.
אגב, אני כן נגד תחבורה ציבורית בשבת

מוניטין!!!

שמע, אני משקיע הרבה זמן בדיון הזה ותמיד רוצה לקרוא את הטיעונים של הצד הנגדי. אבל בחיאת, נסה להבהיר את הנקודה שלך בצורה יותר מסודרת ועל גבי פחות עמודים... אני חושב שגם שאר האנשים פה קצת חיפפו בלקרוא את זה.

אני אומנם בצד שלך בדיון הזה, אבל אתה מגזים. לא כל השטחים זהים, יש לי משפחה שגרה באלפי מנשה, שתכ׳לס זה התנחלות אבל לא מרגיש שום פחד לגור שם ולהסתובב שם ב2 בלילה.

יצא לי בצבא לעשות אבט״שים וכו׳ במקומות אחרים, יותר עמוק בשטחים, כולל לשרת בבקעה, זה לא כמו שאתה מתאר. אנשים חיים שם די בשלום ושלווה.
זה נכון, זה תלוי מאוד באיזה איזור של השטחים וגודל ההתנחלות, אני מדבר יותר על ההתנחלויות הקטנות, לא על ערים גדולות, למרות שגם הן דורשות יותר שמירה מערים מחוץ לרצועה ללא שום הצדקה

תפסיק להכליל.
יש לך ערבים נוצרים
יש לך ערבים מוסלמים
יש לך ערבים שמזדהים כפלשתינאים
יש לך ערבים יהודים

לא כולם חושבים אותו דבר, בדיוק כמו שלא כל היהודים חושבים אותו דבר (הנה תראה אנחנו מתווכחים כאן וחושבים אחרת...)
אני חייב לציין שזה לא נכון
מעבר שעדות כמו פרס וטרוקיה אינם כלל ערבים. היהודים שחיו במדינות הערב הגדירו את עצמם כיהודים בראש לראשונה ואף כך תושבי המדינה שהם גרים בה
זה כמו שאני יגיד שהיהודים באירופה היו יהודים סלבים או נורדים

אח יקר, אנחנו כבר עכשיו מדינת יהודים וערבים. יש למעלה מ20% ערבים במדינה.

מעבר לכך, יהדות המזרח הם גם ערבים. זה אולי ישמע כמו משהו נוראי להגיד עליהם, אבל מי שהגיע מעיראק, תימן וכו׳ - ערבי.

ככה שמשעשע אותי לשמוע חברה מזרחיים שהם ״נגד ערבים״.

ערבים זה לא לאום, זה שיוך גיאוגרפי. יהודים זה לאום.
צר לי בשבילך, אבל הערבים נחשבים מיעוט במדינה שלנו. זה נחמד שאתה רוצה את הדברים אחרת, אבל בפועל זה לא ככה.
איך בדיוק הסקת שאני נגד ערבים? זה שאני נגד לחלק למדינות האויביות שלנו את הארץ שלנו (העמדה המדינית של מרצ והעבודה, ולהזכירך גנץ אומר שיממש את האג'נדה של מרצ והעבודה) לא אומר שאני נגד לאום/ עם כלשהו - זה פשוט אומר שאני בעד מדינת ישראל.
אגב - מצחיק שניסית להוציא אותי גזען וחשוך אבל כתבת:
איך הסקת שאני מזרחי? מעולם לא ציינתי אם אני תימני, מזרחי, אשכנזי, ערבי, צ'רקסי, בדואי וכו' וכו'
מטרתך בלכתוב "ככה שמשעשע אותי לשמוע חברה מזרחיים שהם "נגד ערבים" היתה להציג את המזרחים כגזענים חשוכים, חסרי השכלה וטיפשים ושרק מזרחים יהיו גזענים וחשוכים כלפי ערבים.. ואני בכלל לא מדבר על זה שאמרת דברים בשמי בלי שכתבתי משהו כזה כמו "נגד ערבים"
אח יקר, אנחנו כבר עכשיו מדינת יהודים וערבים. יש למעלה מ20% ערבים במדינה.

מעבר לכך, יהדות המזרח הם גם ערבים. זה אולי ישמע כמו משהו נוראי להגיד עליהם, אבל מי שהגיע מעיראק, תימן וכו׳ - ערבי.

ערבים זה לא לאום, זה שיוך גיאוגרפי. יהודים זה לאום.
צר לי בשבילך, אבל הערבים נחשבים מיעוט במדינה שלנו. זה נחמד שאתה רוצה את הדברים אחרת, אבל בפועל זה לא ככה.
איך בדיוק הסקת שאני נגד ערבים? זה שאני נגד לחלק למדינות האויביות שלנו את הארץ שלנו (העמדה המדינית של מרצ והעבודה, ולהזכירך גנץ אומר שיממש את האג'נדה של מרצ והעבודה) לא אומר שאני נגד לאום/ עם כלשהו - זה פשוט אומר שאני בעד מדינת ישראל.
אגב - מצחיק שניסית להוציא אותי גזען וחשוך אבל כתבת:
איך הסקת שאני מזרחי? מעולם לא ציינתי אם אני תימני, מזרחי, אשכנזי, ערבי, צ'רקסי, בדואי וכו' וכו'
מטרתך בלכתוב "ככה שמשעשע אותי לשמוע חברה מזרחיים שהם "נגד ערבים" היתה להציג את המזרחים כגזענים חשוכים, חסרי השכלה וטיפשים ושרק מזרחים יהיו גזענים וחשוכים כלפי ערבים.. ואני בכלל לא מדבר על זה שאמרת דברים בשמי בלי שכתבתי משהו כזה כמו "נגד ערבים"

אני חייב לציין שזה לא נכון
מעבר שעדות כמו פרס וטרוקיה אינם כלל ערבים. היהודים שחיו במדינות הערב הגדירו את עצמם כיהודים בראש לראשונה ואף כך תושבי המדינה שהם גרים בה
זה כמו שאני יגיד שהיהודים באירופה היו יהודים סלבים או נורדים
גם זה יהיה נכון לומר. זה לא סוד שהיהודים התערבבו עם האוכלוסייה המקומית, זה למה יהודי ארצות ערב נראים כמו ערבים, ויהודי אירופה נראים כמו אירופאים.

20% זה בהחלט מיעוט, אבל לא מעט, מדובר על בערך 2 מיליון, ועוד 2 מיליון שנמצאים בגדה שיכולים בקרוב מאוד להפוך לאזרחי ישראל.
טענת שאתה לא בעד לתת להם מדינה, אז בוא תגיד לי מה אתה רוצה לעשות עם אותם 2 מיליון ועוד לא יודע כמה בעזה? האופציות שלך הן או לתת להם מדינה משלהם, או להפוך אותם לאזרחי ישראל. לרוע המזל אין אופציה שלישית. מה אתה בוחר?

ממש ממש לא הבנת את מה שהוא ניסה לומר.
הוא לא דיבר עליך, הוא דיבר על מזרחים בכללי, והוא לא ניסה להוציא אותם טיפשים וגזענים, אלא הוא ניסה להציג את האירוניה בדבר שמזרחים מסוימים הם נגד ערבים, כשהם ערבים בעצמם

בתור אחד שבילה זמן מה במדינות שבהן אין רווחה בכלל ( יפן וארצות הברית) אני יכול להגיד שלפי דעתי הגישה הזאת שגויה זה נחמד לחשוב בתיאוריה שהעשירים המלמדים יעסיקו ויתרמו לנכים כי בא להם אבל שיש לכם נכים שפשוט אין להם יכולת תפקוד אז אתה מוצא אותם במוסדות עניים שבקושי משאירים אותם בחיים, מעבר לכך בתור אחד שעובד במסגרת שיקום אני יכול להגיד לך שהרבה מחברות שמקבלים מענקים מהמדינה פשוט מנצלים אותם להטבות עם טריקים מלוכלכים כמו לתת להם שעה אחת של עבודה ביום ולשלוח אותם ''להפסקות"" ארוכות כדיי לקצץ להם בשכר.

גם אם היית חי באנקפיסטן זה לא אומר שאתה יודע אם זה עובד או לא, כי כבר כמה אנשים ראית?
העובדות הן שככל שיש יותר חירות כלכלית במדינה ככה המדינה יותר משגשגת ולהפך, במקום שהמדינה מנהלת את השוק, המדינה ענייה יותר. עובדות. ממליץ לך לקרוא את את הספר של תומאס סאוול "יסודות הכלכלה" בשביל הבנה הבסיסית ביותר.

אבל איך זה קשור למה שאמרתי?
אמרת שרק מתקופת החסינות של ביבי מתחילים לדבר על הבעיות במערכת המשפט, הראתי לך שזה לא נכון.

מה לא נכון? הוצאתי את הנתונים האלה מהאתר של ביטוח לאומי

אמרת שזה חצי לכן אמרתי שזה לא נכון עובדתית.

ולפני כמה שנים זה היה? מאז הוא לא ניסה לקדם הרבה

הפלסטינים לא מראים שום רצון למו"מ, שום מחווה לרצון טוב, למה שנמשיך להתרפס?

ומאז מה הוא עשה אשכרה כדי להוביל מילים למעשים? כלום. אפילו עושה את ההפך שהוא מוביל אותנו לסיפוח

ניסה, לא הצליח.
מאז ברוך ה' הוא מחק כליל את רעיון המדינה הפלסטינית.

זה מעולם לא היה מכוונות טובות

אז בשביל מה? שהתקשורת תאתרג אותו?

עם המצב היום אי אפשר לעשות הרבה, אבל זה בידיוק למה צריך להמשיך לחתור לשינוי, כי אפשר אפשר לשמור על הסטטוס קוו הזה

איזה שינוי? אנחנו מנסים תמיד לתת להם עוד קצת ועוד קצת מרחב עצמאות שיוכיחו את עצמם והם כל הזמן יורקים לנו בפנים.

התקשורת לא עוינת כלפיו, לא טענו נגדו שום טענה שהיא לא נכונה.
והוא מוזמן לעלות לשידור ולהפריך את הטענות, עובדה שהוא לא עושה את זה, ושולח אנשים כמו מירי רגב, מיקי זוהר, וישראל כץ שידברו בשמו, אנשים שחוץ מלעשות רוח ולשקר לא יודעים לעשות כלום, אז ברור שהתקשורת תהיה קשוחה

אתה אמיתי? כבר שהוא היה רה"מ בקדנציה הראשונה התקשורת תוקפת אותו ואת משפחתו אישית.
בנוסף של היה מבוטלפ אחרי שעשו עליו כתבה והוא שלח את תגובתו התקשורת בחרה של לשדר אותה!

צר לי לומר לך, אבל אף אחד מהשטחים לא חוקית שלנו. מעולם לא סיפחנו את השטחים. הם נמצאים תחת שלטון צבאי של מדינת ישראל, אבל הם לא נחשבים חלק מהמדינה.
יש פרצות בחוק שמאפשרות הכשרה רטרואקטיבית, אבל זה הכל.

זה הכל וזה מספיק.
אנחנו בדרך האיטית אך הבטוחה לספח את שטחי c.

עד שיהיה להם מספיק כוח כדי לעשות משהו עם צבא משלהם יעברו עשרות שנים, מספיק זמן כדי לקדם תהליך שלום.

למה אתה חושב ככה? על סמך מה? הרי הדוגמה הקרובה לזה ביותר היא רצועת עזה ששלוש שנים אחרי שעזבנו יצאנו לעופרת יצוקה.

אני מקווה שבאמת לא יקרה לך יותר מזה, אבל אתה יודע טוב בידיוק כמוני שדברים הרבה יותר גרועים קורים באיזור.

אז בוא נברח כמו כלבלבים? שיטת הדיפלומטיה הגרועה ביותר.

ועדיין הם חלק ממפלגה גדולה יותר שמכילה אנשים מכל המפה הפוליטית.

לפחות 2 מהחמישייה הראשונה הם שמאל הזוי-ניסנקורן ולפיד. בוגי ימין מדיני אך כלכלי-חברתי-משפטי הוא לא. אשכנזי וגנץ עד כה לא הביעו שום דעה.

ברגע שיש להם צבא זה משנה את כל התמונה, לישראל הרבה יותר קל להילחם מול צבא ממחבלים בודדים

אתה באמת רוצה שלוחה עצמאית של איראן עשר דקות מנתבג?

היום זה כבר לא שוליים אנטישמיים, זה הופך לאט לאט למיינסטרים.
ומספיק נשיא אחד לא טוב כדי לגרום המון נזק.
תחשוב שעכשיו אין יותר מימון לכיפת ברזל, כבר יש לך נזקים במרכז הארץ.

אל תחשוב שארה"ב לא מרווחים מההסכם הזה לפחות כמונו. סהכ ממנים בפחות מ4 מיליארד בשנה, והם זכאים לכל החידושים הישראלים בתעשיית הביטחון(אחד מהתעשיות ביטחון הטובות בעולם). בנוסף לתחושת "תודה" שיש לנו אליהם.

והנה בידיוק מה שאני אומר. עד לפני כמה שנים להיות שמאל הייתה פשוט דעה פוליטית שונה מהימין, חלק הסכימו איתה וחלק לא, היום להיות שמאל שם אותך אשכרה בסיכון.

פעם מנהיג השמאל קרא למנהיג הימין "טיפוס היטלראי", אתה באמת רוצה להשוות?

ופסלה למה? כי הם לא התאימו לתפקיד

מתאימים לתפקיד, לא מתאימים להם.
קרא מה עשו למבקרת הילה גרסטל.

היום זה 12 שנה, כשהתחילו החקירות זה היה הרבה פחות, וזה לא אומר שזה פחות רלוונטי היום מפעם.
אם ראש הממשלה היה משמאל, אז היית משאיר אותו בכסאו מחזקת החפות? קשה לי להאמין. ואין לך את הזכות לבחור האם כדאי להשאיר אותו או לא רק בגלל שאתה מאמין בדרכו, לא ככה

9 שנים.
חד משמעית כן. בגלל שאני לא קצר רואי ואני יודע שיום אחד זה יכול לקרות גם אצלי. לכן לדוגמה בבית המשפט העליון אני לא רוצה שיהיה מועדון סגור של הימין כי יום אחד השיטה יכולה להתפוצץ לי בפרצוף, רוצה שבית המשפט ישקף את רצון הריבון שזה אתה ואני.

אוקי, ואיך רבין קשור למה שביבי עושה עכשיו

סהכ הראיתי לך שפולטיקאים יכולים לשנות את דעתם.

מתי הוא התרפס בפניהם? למיטב ידיעתי הוא אפילו לא הציע להם להצטרף לקואליציה, או מקסימום הזמנה רשמית רגילה

הוא הציע להם את השארת הסטטוס קוו בניגוד מוחלט לכל מה שהבטיח.

הבעיה שאין הגבלה כהונה. מבחינתי במצב דומה אם מחכים לסוף הקדנציה (נגיד 4 שנים) ואז שופטים - זה בסדר גמור כל עוד אין סכנה לבטחון המדינה (בתיקים 1000,2000,4000 אין סכנה).

הבעיה היא שאין הגבלת כהונה ויש סיכוי ריאלי שביבי ימשיך להיות רוה״מ ב10-20 שנה הבאו

מסכים איתך שצריך לעשות שינוי בשיטת הממשל שלנו.

אתה מתבלבל עם נמל אשדוד וחברת חשמלי אחשלי.

היועמ״ש, מפכ״ל ופרקליט המדינה - זה מינוי של ביבי. שום מועדון סגור.

מה ההבדל? בכל המקומות שציינת לא בודקים את הכישורים שלך, רק את הקשרים.
אותו דבר בדיוק לצערנו.
כתבתי פה כבר איזה חמש פעמים שאלה לא מינויים של ביבי והראתי למה.
מפכל-גל הירש, יועמש ופרקליט המדינה לא היו לו אפשרויות אחרות.

כן. קונספירציה. בכל ארץ מערבית לבית המשפט העליון יש כוח מאוד מאוד משמעותי. ממליץ לך לעקוב אחרי הסיקורים התקשורתיים כל פעם שיש מועמד לשופט עליון בארה״ב.

עוקב מקרוב
בכל ארץ מערבית הפרלמנט ממנה את השופטים לבית המשפט העליון, אתה לא תומך בזה?

סבבה דיון בין קפיטליזם וסוציאליזם הוא מאוד לגיטימי וסוף סוף מישהו מהצד הימני של המפה הביא דוגמא רצינית למה זה ״שמאל״.

גם שהעבודה היו בשלטון, לא הייתה לך מדינה סוציאליסטית פה. כרגע שביבי בשלטון, ההסתדרות חזקה, הועדים חזקים, ברכבת עושים מה שרוצים, עסקים קטנים לא שורדים בגלל הגבלים ורגולציות, ביטוח לאומי גוזל לך כסף כל חודש ומביא לך יריקה בפרצוף אם אי פעם תבקש, המיסים לא הגיוניים (מע״מ 17%, מיסים על דלק, על רכב, מס הכנסה...) ציבור שלם (חרדים) מקבלים קצבאות על כלום ושום דבר, אברכים מרוויחים יותר מחיילים, ישיבות מקבלות תקציבים ומלמדות דין שור שהרג שור בשבת...

אז תמשיך לצעוק השמאל יהרוס את המדינה, ביבי עשה הרבה דברים, מדינה קפיטליסטית ושוק חופשי - לא היה אחד מהם.

בשנת 2008 עמד התמ”ג הממוצע לנפש בישראל במונחי שווי קנייה על 27.3 אלף דולר. ב-2016 עמד הנתון הזה על מעל 37 אלף דולר. בשנת 2009 הייתה הצמיחה במשק ברמה של 1.9%, בעוד שרק שנה לאחר מכן, עמדה על 5.6% ומאז לא ירדה מרמה של 2.5 אחוזים.
נצאס לי שאומרים שביבי לא עשה כלום.
הוא הרפורמטור הכי גדול בתולדות המדינה.
עשה רפורמות ענק למרות כל הוועדים הגדולים, כל זה שהוא מנווט את הספינה לאט ובזהירות חרף לחץ אדיר.
דרך אגב, נראה שאתה מונע משמאל חרדים ודת, ואני אתאיסט בכלל.

יש עתיד (כחול לבן) הם המפלגה הכי גדולה בכנסת, נעים מאוד.

כמו שאמרתי, הציבור בוחר במפלגות אווירה לצערנו ובתוך כל זה ביבי עושה מה שאפשר לעבר חופש ועוצמה כלכלית.

איזה כוח מידי המדינה? היו בחירות ומה לעשות לא הצליחו להקים ממשלה. זה גרוע אבל דווקא בזה אני לא ממש יכול להאשים את נתניהו.

מה אתה רוצה שלא תהיה ממשלה באופן רגיל?

שתהיה ממשלה כמה שיותר מינמלית. שלב סופי מדינת "שומר הלילה"

יועמ״ש, פרקליט מדינה ומפכ״ל - כל אלא מינויים של נתניהו.

על מה אתה מדבר תגיד לי?

עניתי על זה כבר.

מה שרבין עשה זה היה בהחלט לא בסדר, אבל להגיד שזה יותר חמור מביבי? הצחקת אותי.

ביבי מסריח מנהנתנות ושכרון כוח בלי מוגבל, אסור להגיד לו לא. הוא חייב לקבל כל מה שהוא רוצה או ששוברים את הכלים. איזה מיליונר מוציא הזמנה חודשים ל״מתנות״ מ״חברים״? את פאקר הוא בכלל לא מכיר. איש עסקים אוסטרלי שבקושי פגש והוא שולח לו מתנות במאות אלפי שקלים.

תיק 1000 הוא פשוט בדיחה. בכתב האישום כתוב שבמשך 5 שנים נתניהו קיבל "טובות הנאה בסדר גודל גבוה מאוד". כמה גבוה? 650 אלף שקלים. זה לא גבוה מאוד.
כתוב שם שנתניהו "התנהל באופן חריג" מול הממשל האמריקאי בנושא מילצ'ן. זה ממש לא חריג וזה נעשה בעבר על ידי ראשי ממשלה וחברי כנסת אחרים לטובת מילצ'ן, שכן ההתערבות לטובתו לא נעשתה בגלל היותו מיליאדר אלא בגלל היותו תומך מובהק של ישראל בחול. גם פרס, גם שרון, וגם ברק סייעו לו בעבר. מן הראוי שיקראו לפחות לחקירה כנגד ברק, לא? הרי גם הוא היה ראש ממשלה.

לא יודע אם אתה מכיר את זה, יאיר לפיד הודה שהוא קיבל ממילצ'ן מיליון וחצי שקל
והעלים פגישות עם פאקר.
אבל את נתניהו מאשימים ב"קשר פסול".

האופציות שלך הן או לתת להם מדינה משלהם, או להפוך אותם לאזרחי ישראל. לרוע המזל אין אופציה שלישית. מה אתה בוחר?

עשרות שנים שטוענים שזה האופציות היחידות שלנו. איך אנחנו מסתדרים בינתיים אה?

גם זה יהיה נכון לומר. זה לא סוד שהיהודים התערבבו עם האוכלוסייה המקומית, זה למה יהודי ארצות ערב נראים כמו ערבים, ויהודי אירופה נראים כמו אירופאים

אז מה אם הם נראים כמו ערבים או אירופים ? יש ערבים שנראים כמו שוודים זה הופך אותם לשוודים?, זה לא משנה את העובדה שהם הגדירו את עצמם גם במדינות ערב וגם באירופה בתור ייהודים שפשוט חיים במקום מחיה.

ם אם היית חי באנקפיסטן זה לא אומר שאתה יודע אם זה עובד או לא, כי כבר כמה אנשים ראית?
העובדות הן שככל שיש יותר חירות כלכלית במדינה ככה המדינה יותר משגשגת ולהפך, במקום שהמדינה מנהלת את השוק, המדינה ענייה יותר. עובדות. ממליץ לך לקרוא את את הספר של תומאס סאוול "יסודות הכלכלה" בשביל הבנה הבסיסית ביותר.
להתחשב בעובדה שאני עובד בתחום החינוך המיוחד שהוא דרך אגב 90 אחוז מופרט בארץ וגם אחד הכושלים ביותר בעולם אני חושב שראיתי מספיק.
כמה אתה ראיתה חוץ מלקרוא ספר שימשהו אחר כתב?
פעם הייתי מאוד דומה לך חשבתי שצריך להפריט הכול ושתלך לעזאל הממשלה(לעומת היום שאני חושב שרק הדברים הכי פחות נחוצים צריכים להיכנס לידיים פרטיות,) אך עם הזמן הבנתי שיש כמה מקצועות שישארו תחת ידה של הממשלה. כי קפילזם מושלם זה חלום חצות כמו קומינזם מושלם
דרך אגב זה לא עובדה , היו גם מדינות רבות שסבלו ממשברים כלכלים גדולים בעידן הקפטילזם בידיוק כמו מדינות בעידן הסצויאל דמקורט (ראה יפן העבר ובעתיד הקרוב)

גם זה יהיה נכון לומר. זה לא סוד שהיהודים התערבבו עם האוכלוסייה המקומית, זה למה יהודי ארצות ערב נראים כמו ערבים, ויהודי אירופה נראים כמו אירופאים.

20% זה בהחלט מיעוט, אבל לא מעט, מדובר על בערך 2 מיליון, ועוד 2 מיליון שנמצאים בגדה שיכולים בקרוב מאוד להפוך לאזרחי ישראל.
טענת שאתה לא בעד לתת להם מדינה, אז בוא תגיד לי מה אתה רוצה לעשות עם אותם 2 מיליון ועוד לא יודע כמה בעזה? האופציות שלך הן או לתת להם מדינה משלהם, או להפוך אותם לאזרחי ישראל. לרוע המזל אין אופציה שלישית. מה אתה בוחר?

ממש ממש לא הבנת את מה שהוא ניסה לומר.
הוא לא דיבר עליך, הוא דיבר על מזרחים בכללי, והוא לא ניסה להוציא אותם טיפשים וגזענים, אלא הוא ניסה להציג את האירוניה בדבר שמזרחים מסוימים הם נגד ערבים, כשהם ערבים בעצמם
קוצר, את הנעשה והנאמר אין להשיב.
אני אענה לך בערב כל כל מה שציטטת אותי בהודעה זו, ובהודעה האחרת.
שבוע טוב ומבורך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית