אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,432
מנהל
נק' מוניטין:
58,709
103,293
12,432
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

המשך לאשכול: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=5979

אני מתאמן AB ארבע פעמים בשבוע, בדרך כלל זה יוצא: XABXABX.

אם יצא לי שהפסדתי אימון אחד זה בסדר להשלים אותו בצורה כזאת, XAXBABX
או שעדיף לוותר על האימון?

אני מודע לעובדה שזה בסדר להפסיד אימון מדי ולא קורה כלום, סתם רוצה לדעת אם זה בסדר לעבוד גם בצורה כזאת חד פעמית או שזה יעשה יותר נזק מתועלת

עדיף שלא, תספוג את היום "שהפסדת" ותמשיך כרגיל. כי לא להתאושש מאימון מביא ליותר נזק מתועלת.

זה כבר תלוי באיך שהתכנית שלך בנוייה ואיך אתה מתאושש ממנה - הרעיון עצמו מיותר.

השריר של הכתפיים ביד שמאל תפוס לי מיום שני ובאותו יום בכל זאת התאמנתי ועבדתי גם על הכתפיים וזה הפריע. עד עכשיו השריר עדיין מרגיש תפוס כשאני עושה תנועות מסויימת ביד שמאל. מה ניתן לעשות?

אם הדדליפט שלי הוא 80 קילו ויש לי רק פלטה אחת של 20 על המוט. איך אני צריך לעשות חימום?
כי אם אני אוריד משקל הגובה של המוט יהיה נמוך מדי.
בכלל צריך חימום לכזה משקל? עד עכשיו לא עשיתי ולא הרגשתי צורך(עושה חימום אירובי 10 דקות בתחילת אימון ומיד לאחריו דדליפט)

ומצד שני בסקוואט אני לא יכול בלי חימום.

היפרטרופיה מושלמת תתקיים כאשר מאמנים שריר כל 48 שעות...
נכון או לא נכון?

זו אחת הטענות של מישהו שאמר שאימוני FBW יעילים יותר

טוב אז ככה אני באמצע עיצומה של מאסה ואני גם מעשן וחוץ מזה לא פעיל גופנית ובחודש האחרון אני כבר מתקשה לנשום לא באמת מתקשה אבל שם לב שזה נהיה כבד יותר ויותר ומדדו לי דופק ופעם יצא 85 ופעם 90,אירובי יכול לעזור? אני במצב מסוכן? (כן אני יודע שאלה מפגרת אבל אין מה לעשות). אם זה נחוץ אז אני מעשן קופסא ביום.

איך הייתם מגדירים "מתאמן בינוני" מבחינת משקלי עבודה באימונים?
כלומר , לפי יחס של משקל עבודה לעומת משקל גוף ? אם כן אז כמה.
או לפי הגדרה אחרת. למשל, ותק אימונים/או בכלל 1RM בתרגילים המורכבים ?
מסקרן אותי לדעת .

יש את הטבלה הזו:
http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/StrengthStandards.html

בגדול - סקוואט 1.5XBW, דדליפט 1.8XBW (יש שיגידו אפילו 2), בנץ' 1.25XBW, פרס 0.8XBW אלו היחסים ש"מבטאים" סוף מתאמן מתחיל/תחילת מתאמן בינוני. זו רק סטטיסטיקה, ובסופו של דבר זה תלוי בהרבה מאוד פרמטרים - גנטיקה, תזונה, אחוז שומן, וכו' וכו'., כך שאפשר להשתמש בה, אבל לא להיתפס עליה.

אני מתכוון להעלות סרטון שיבדקו איך אני עושה את הסקוואט שלי ואת הדדליפט. אני מתכוון לעשות סט אחד של שניהם.
איזה משקלים אתם אומרים שכדאי לי להשתמש בצילום? אני מתחיל.

משקל שאתה מסוגל לעמוד בו בטכניקה טובה, זאת אומרת המשקל המציאותי שאתה מסוגל להרים כרגע.

האם יש יחס מסוים במשקלי העבודה ב-SS?
כלומר, האם יש יחס כלשהוא שנחשב תקין מבחינת פרופורציה בין הסקוואט : בנצ' פרס : דדליפט : פרס : פאוורקלין?

שלום,
תהיתי האם אימון AB בתוצרת הבאה: ABABAXX
A= אימון גוף עליון ( ללא תרגילים המפעילים שרירי פלג גוף תחתון)
B= אימון גוף תחתון (ללא תרגילים המפעילים שרירי פלג גוף עליון)
X=יום מנוחה פסיבית.
האם אימון שכזה עלול לגרום לתופעות אימון יתר/פגיעה במטרה שלשמה אני מבצע את האימון (היפרטרופיה)
האם עדיף לבצע בתוצרת הבאה: ABXABAX ?
עד היום נתיתי לעבוד ככה: AXAXAXX רק על פלג גוף עליון אבל אני רוצה להכניס גם עבודה על פלג גוף תחתון מבלי לעבור את השעה אימון ולכן אני רוצה לחלק את זה לימים.
תודה

שאלה שמעניינת אותי כבר הרבה זמן.
האם מה שמשמעותי יותר הוא כמות חזרות בסט ספציפי או כמות חזרות כללית?
לדוגמא: מה ההבדל בין 3 סטים של 5 חזרות לבין 5 סטים של 3 חזרות או 2 סטים של 5 חזרות
ועוד סט של 2 חזרות ואחריו 1 של 3 חזרות?(בכל החזרות משקל זהה)
מקווה שהייתי ברור בשאלה, תודה.

שאלה שמעניינת אותי כבר הרבה זמן.
האם מה שמשמעותי יותר הוא כמות חזרות בסט ספציפי או כמות חזרות כללית?
לדוגמא: מה ההבדל בין 3 סטים של 5 חזרות לבין 5 סטים של 3 חזרות או 2 סטים של 5 חזרות
ועוד סט של 2 חזרות ואחריו 1 של 3 חזרות?(בכל החזרות משקל זהה)
מקווה שהייתי ברור בשאלה, תודה.

מישהו?

מה שחשוב זה מספר החזרות בסט נתון. ההבדל בין 5 סטים של 3 חזרות ל 3 סטים של 5 חזרות היא עבודה על מרכיבים שונים באימון (לדוגמה, 3 חזרות זה יותר כוח ו 5 חזרות זה יותר לעלייה במסת השריר [היפרטרופיה]).

מה שחשוב זה מספר החזרות בסט נתון. ההבדל בין 5 סטים של 3 חזרות ל 3 סטים של 5 חזרות היא עבודה על מרכיבים שונים באימון (לדוגמה, 3 חזרות זה יותר כוח ו 5 חזרות זה יותר לעלייה במסת השריר [היפרטרופיה]).

אחי, אני חולק על דעתך! מה שחשוב זה הנפח (בהנתן שהעצימות היא משהו הגיוני ולא 50%).

תודה על התשובה.
שאלתי כי לפעמים קורה לי מצב(בד"כ כשאני מעלה משקל בסקוואט/דדליפט) שאני לא מצליח לסיים
5 חזרות(נגיד סט של 4 באחד הסטים) אז אני משלים בסוף את החזרות שלא הצלחתי להשלים תוך כדי הסט.
לדוגמא סט אחרון של 2 חזרות כדי להשלים.
לפי מה שאני מבין אז אין שום טעם להמשיך עם זה

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית