אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,432
מנהל
נק' מוניטין:
58,709
103,293
12,432
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

המשך לאשכול: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=5979

קראתי איפשהו שכשעושים כל סוג של כפיפות בטן צריך לשמור על מרווח בין החזה לסנטר(כאילו אתה מחזיק תפוז מתחת לסנטר).

האם זה נכון?

מה שחשוב זה מספר החזרות בסט נתון. ההבדל בין 5 סטים של 3 חזרות ל 3 סטים של 5 חזרות היא עבודה על מרכיבים שונים באימון (לדוגמה, 3 חזרות זה יותר כוח ו 5 חזרות זה יותר לעלייה במסת השריר [היפרטרופיה]).

אבל אמרו לי כאן שאני אעלה בכוח שלי רק אם אני אעלה במסת השריר.

???

נערך לאחרונה:
קראתי איפשהו שכשעושים כל סוג של כפיפות בטן צריך לשמור על מרווח בין החזה לסנטר(כאילו אתה מחזיק תפוז מתחת לסנטר).

האם זה נכון?

אבל אמרו לי כאן שאני אעלה בכוח שלי רק אם אני אעלה במסת השריר.

???

לגבי שאלה א'.
התעסקות בקקה גדולה מאוד,עדיף שהצוואר לא יהיה קיצוני לצד כלשהו כי זה סתם יכול לתפוס אותו.

אתה יכול להעלות בכוח גם בלי לגדול בגלל גיוס יחידות מוטוריות,אבל זה יבוא ביחד במידה ותאכל נכון כי כל עוד יש התנגדות לשריר הוא יגדל

מה שחשוב זה מספר החזרות בסט נתון. ההבדל בין 5 סטים של 3 חזרות ל 3 סטים של 5 חזרות היא עבודה על מרכיבים שונים באימון (לדוגמה, 3 חזרות זה יותר כוח ו 5 חזרות זה יותר לעלייה במסת השריר [היפרטרופיה]).

למה?
ההבדל בין הסטים זה שהוספתה נפח לאימון...

נכון שגם ב 5 חזרות כל סיבי השריר יתגייסו כבר מהחזרה הראשונה, אבל ב 3 חזרות העלייה במשקלי עבודה תיהיה יותר גבוהה. אז איך אפשר לקבוע מי עדיף להיפרטרופיה? סביר להניח שהנפח יכריע...

ובוא נאמר ואתה צודק אז לא הייתי מיחס את 5 חזרות לטווח האידאלי להיפרטרופיה.
גם ריפ כותב ש5 זה האיזון בין היפרטרופיה לכוח וביכלל בספר הראשון דיבר על טווחים יותר גבוהים למתמקדים בהיפרטרופיה.
אבל שוב פעם- אני חושב שאתה לא צודק...

בקובץ אקסל של הלינארית צריך לרשום את המשקלים בפאונדים? אפשר איך שהוא לשנות לק"ג?
אם אני מעוניין לבצע פאוור קלין ולא חתירה, מה כמות החזרות, סטים וקצב התקדמות יהיו?

ידוע שבזמן עליה במסה חשוב לישון כמו שצריך. האם בחיטוב החשיבות היא זהה?(ואו השאלה נשמעת לי יותר מדי מפגרת)

מה מהשפר הכי הרבה את הביצועים במיטה 😃

א)סקוואט
ב)דדליפט
ג)חתירה
ד)פוואר קלין

חחח אמרתם שאלות מפגרות

אני יודע מזה קיגל אבל אני מרגיש שדדליפט מחזק לי את התנועה של זוקפי הגו שהולכים אחורה וחוזרים קדימה .

סקוואט מחזק את אזור האגן שכמובן משפר את ריצפת האגן שזה במקרה שריר ה PC שעליו מדברים כשעושים קיגלים .....

חתירה ,משיכה ... אין צורך בלהסביר

פאוור קלין - סתם צחקתי למרות שאולי אם היא מעצבנת אותך אז אפשר לזרוק אותה .

בונה יחבורה של טרולים 😃

תענו ברצינות . כתבתי לכם הסבר מפורט למה כל אחד מהם הוא פוטנציאל רציני חוץ מהפוואר קלין שזה היה בצחוק .

הריצפת האגן שעובדת כשעושים קיגלים עובדת גם בדדליפט וסקוואט רק עם משקל . אז באמת אני רוצה לדעת איך ומה הקשר ....

עריכה :
ולזה שמעלי להגיע ל 700 כיווצים זאת בדיוק המטרה . ולעצור את השפיכה זה לא בעיה אתה פשוט מכווץ חזק את השריר לפניי שאתה גומר חזק חזק . ואם התאמנתה מספיק על סטטי אתה תיהיה מסוגל להיות מספיק מרוכז כדי לא לשחרר אותו.

נערך לאחרונה:
אם במסה התוכנית שלי כללה 2 סקוואטים ופרונט סקוואט באמצע שבוע,
אפשרי בחיטוב לרדת לסה"כ של 2 סקוואטים בשבוע (פעם אחת LB ופעם שנייה פרונט ס.)?
הייתי נשאר עם אותה תוכנית אבל אני משלב גם ריצות,
ככה שבגלל הגרעון קשה לי להאמין שאני ימשיך להסתדר עם 3 סקוואטים וגם 2-3 ריצות בשבוע.
ד"א השאיפה היא רק לשמור על המשקלים ולא להתקדם או לשפר את הסקוואט.

אם במסה התוכנית שלי כללה 2 סקוואטים ופרונט סקוואט באמצע שבוע,
אפשרי בחיטוב לרדת לסה"כ של 2 סקוואטים בשבוע (פעם אחת LB ופעם שנייה פרונט ס.)?
הייתי נשאר עם אותה תוכנית אבל אני משלב גם ריצות,
ככה שבגלל הגרעון קשה לי להאמין שאני ימשיך להסתדר עם 3 סקוואטים וגם 2-3 ריצות בשבוע.
ד"א השאיפה היא רק לשמור על המשקלים ולא להתקדם או לשפר את הסקוואט.

בהתחלה של החיטוב אין טעם בהרבה אירובי....הלוואי שאנשים בפורום יבינו את זה לעזאזל...
תתחיל לשלב אירובי בשלב מאוחר יותר. ולאט לאט לקראת סוף החיטוב שתרגיש תשוש אתה יכול להוריד ל2 סקוואטים ואולי אפילו ל1 (תשאיר את הלואובר לדעתי)
ואם אתה ממש גמור בסוף החיטוב תוותר על סקוואט (לא להרבה זמן אבל,אתה תתגעגע)

הריצות זה אותו אירובי שעשיתי במסה :
פעמיים אינטרוולים - 10 עליות של 70~ מ'(בחיטוב אני רוצה להחליף פעם אחת ל5X400)
פעם אחת ריצה של לא יותר מ25 דקות
לדעתי זה לא כ"כ הרבה אירובי,סך הכל המטרה הייתה לשמר ומעט לשפר מהירות
ועכשיו זה יכול גם לעזור בחיטוב
המחשבה לעשות שינוי באימוני רגליים לא באה בפעם אחת(כלומר לא החלטתי להוריד סקוואט ולהתחיל עם אירובי רק בחיטוב).
אבל תודה על התשובה.
לגבי פאוור קלין - אני עושה 4 סטים של 3,
הורדתי 5 קילו מהמשקל עבודה במסה ועדיין כל חזרה לא הולכת חלק ואני מרגיש סחרחורות וחולשה לפעמים(רק בתרגיל הזה)...
כדאי לשנות סטים וחזרות,להוריד משקל או שזה יסתדר עם הזמן ?

בקובץ אקסל של הלינארית צריך לרשום את המשקלים בפאונדים? אפשר איך שהוא לשנות לק"ג?
אם אני מעוניין לבצע פאוור קלין ולא חתירה, מה כמות החזרות, סטים וקצב התקדמות יהיו?

אצלי אני רושם בק"ג . מקסימום פשוט תכפיל את המשקלים ביחס בין פאונד לקילו ותציב בדיוק שתי שניות. לגבי פאוור קלין תשתמש בו לדעתי כמו תרגיל מהמנין כמו כולם קצב התקדמות אחיד כמובן תוך כדי שמירה על טכניקה טובה

---------- התגובה התווספה ב 14:56 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:55 ----------

אם הדדליפט שלי הוא 80 קילו ויש לי רק פלטה אחת של 20 על המוט. איך אני צריך לעשות חימום?
כי אם אני אוריד משקל הגובה של המוט יהיה נמוך מדי.
בכלל צריך חימום לכזה משקל? עד עכשיו לא עשיתי ולא הרגשתי צורך(עושה חימום אירובי 10 דקות בתחילת אימון ומיד לאחריו דדליפט)

ומצד שני בסקוואט אני לא יכול בלי חימום.

תעשה עם פלטה של 15 או שפשוט תתחיל את החימום עם פלטה של 20 ואז תיגש לסט הכבד .

---------- התגובה התווספה ב 14:58 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:56 ----------

שלום,
תהיתי האם אימון AB בתוצרת הבאה: ABABAXX
A= אימון גוף עליון ( ללא תרגילים המפעילים שרירי פלג גוף תחתון)
B= אימון גוף תחתון (ללא תרגילים המפעילים שרירי פלג גוף עליון)
X=יום מנוחה פסיבית.
האם אימון שכזה עלול לגרום לתופעות אימון יתר/פגיעה במטרה שלשמה אני מבצע את האימון (היפרטרופיה)
האם עדיף לבצע בתוצרת הבאה: ABXABAX ?
עד היום נתיתי לעבוד ככה: AXAXAXX רק על פלג גוף עליון אבל אני רוצה להכניס גם עבודה על פלג גוף תחתון מבלי לעבור את השעה אימון ולכן אני רוצה לחלק את זה לימים.
תודה

עדיף לך לעבוד לפי הסדר השני כשאר יש מנוחה בין סבב של AB לשני כדי שיהיה לגוף שלך יותר זמן להתאושש ותוכל לשפר משקלים

---------- התגובה התווספה ב 15:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:58 ----------

אני לא מתאמן במשקולות. אני משחק כדורעף.
כמה גרם חלבון אני צריך לאכול ביום? 2 לכל קילו?

כדורעף מקצועי? במה האימונים שלך כרוכים בכל זאת כדאי שתקפיד על 1.8 חלבון פר קילו לפחות לדעתי

יש לי שאלות קטנות-
כשאני עושה כפיפות מרפקים בעמידה ודאמבל ארנולד פרס לכתפיים בישיבה, צריך משענת לגב? אפשר לעשות אותם בלי משענת או שצריך? ואם צריך, אז לגב התחתון, לעליון או לשניהם?
ועוד שאלה, כפיפות בטן לעשות 3 סטים כפול המקסימום או לעשות אותו מספר חזרות בסטים?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית