Resource icon

מתחזקים

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-12/2/20
  • פותח/ת השרשור
Roeymiz עדכן/ה את הלוג ״לוג SS״:

עדכון לוג: 03/02/20

סקוואט - 105X3X5

פרס - 50X4
47.5X2X5
בפרס בכוונה הורדתי כי שיפרתי את הטכניקה, הייתי נעזר בתנופה עם הרגליים ועכשיו רציתי לעשות כמה שיותר נקי. אימון הבא אשאר עם 47.5.

חתירה - 80X3X5. הרגיש ממש קל הפעם

משקל גוף נוכחי- בדקתי הבוקר 65.
סך הכל מרוצה מאוד מהאימון

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 05/02/20

יש סרטונים בפנים, מבקש ביקרות על הטכניקה!
יום סקוואט קל

סקוואט 82.5X2X5

בנץ' פרס - 82.5X3X5 חזרה אחרונה בסט אחרון הספוטר עזר לי קצת. אימון הבא אשאר אבל עם המשקל.
יכול להיות שSS כבר נהיית לי פחות יעילה לבנץ' פרס? אין סיכוי שאני אצליח לעלות כל אימון שני 2.5 קילו/ כל שבועיים 7.5 קילו, זה הרבה יותר מדי!!)
ואם כן אז כדאי לעבור לטקסס בתרגיל

דדליפט 130X4. סוף סוף פעמיים משקל גוף, שמח שהשגתי את זה 🤩 מעכשיו אתחיל להעלות ב2.5.

סרטונים לבדיקת טכניקה:

של הבנץ' (2 סטים ראשונים):

של הדדליפט: (כמו תמיד,ניסיתי בהתחלה אחיזה רגילה אבל לא הצלחתי,וזה מה שרואים בסרטון.אז עברתי למשולבת)

קרא את שאר עדכון הלוג...

הגיע הזמן לעבור לטקסס בבנץ? ואם כן אז מה לעשות עם הפרס? או שלנסות ריסט בכלל?

אשמח לדעתכם
@Sergio_Katz @White Walker @PowerLifting

וכמובן לכל מי שיכול לעזור 😃

נערך לאחרונה:

קרא את שאר עדכון הלוג...

אשמח לדעתכם

אתה לא אמור להתקדם בבנץ' 3 פעמים בשבוע כשאתה לוחץ 80+.
תעבור לפעמיים בשבוע.
לגבי הסקוואט עושה רושם שאתה יכול להמשיך להתקדם 3 פעמים בשבוע, עם קצת יותר אוכל.

קרא את שאר עדכון הלוג...

אשמח לדעתכם

הטכניקה בבנצ' לא משהו בכלל, תעבור שוב על סרטונים.
הוצאה מהראק, הזווית של המרפקים, מיקום שלהם מתחת למוט, לג דרייב.

הדדליפט פחות נורא אבל קשה לשפוט מהזווית הזאת.

הטכניקה בבנצ' לא משהו בכלל, תעבור שוב על סרטונים.
הוצאה מהראק, הזווית של המרפקים, מיקום שלהם מתחת למוט, לג דרייב.

הדדליפט פחות נורא אבל קשה לשפוט מהזווית הזאת.
מסכים שהוא צריך לעבוד על לג דרייב וכיווץ באופן כללי, אבל מה זאת אומרת הזווית של המרפקים?

קרא את שאר עדכון הלוג...

אשמח לדעתכם

לדעתי בשלב הזה אין טעם לעשות עוד דילואד.
כן, תעבור שווה לעבור לתוכנית כלשהי עם התקדמות באופן שבועי ולא כל אימון, טקסס יכולה להתאים לזה. במידה ותלך עליה תעשה פרס ביום האמצעי וביומיים האחרים בנץ'.

כמה הם צמודים לגוף ואיפה הם נמצאים ביחס למוט.

מרפקים צמודים לגוף זה לא משהו שמתאים לכולם.
לא רק שזה לא מתאים, לפעמים ההפך. אחד ה-cues שאישית ממש עזרו לי להעלות את הבנץ' משמעותית זה דווקא לפתוח מרפקים.

לא רק שזה לא מתאים, לפעמים ההפך. אחד ה-cues שאישית ממש עזרו לי להעלות את הבנץ' משמעותית זה דווקא לפתוח מרפקים.
להצמיד בירידה, לפתוח בדחיקה עצמה, לא לפתוח לאורך כל התנועה

כמה הם צמודים לגוף ואיפה הם נמצאים ביחס למוט.
לא כתבתי שהם צריכים להיות צמודים לגמרי, כתבתי שצריך למצוא את הזווית שלהם, וכן זה משתנה בין אדם לאדם.
מרפקים צמודים לגמרי זה לא ממש יעיל, אמנם זה פחות סיכוי לפציעה לעומת מרפקים ב90 מעלות אבל זה עדיין לא הכי אפקטיבי כי קשה להפעיל את כל השרירים כמו שצריך בפוזיציה הזאת.
הזווית יכולה להשתנות גם בירידה לעומת העלייה.

מרפקים ביחס למוט זה האם המרפק נמצא ישירות מתחת למוט(שזה אחלה), מרפקים מעט לפני המוט, לכיוון הרגליים שלפעמים יכול להיות יותר יעיל במיוחד בעלייה, ומרפקים אחרי המוט, כלומר לכיוון הראש ששם זה כבר שוב הופך לא יעיל כמו ש @Roeymiz עושה כאן.
כאשר המרפקים נמצאים ככה ביחס למוט הרבה כוח הולך כי המרפקים דוחפים את המוט קדימה בזמן שאתה מנסה לדחוף אותו למעלה ואחורה.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על התגובות!
אנסה לעבוד על הטיפים שאמרתם, אני ממש מקפיד על הקשתת הגב וכיווץ השכמות אבל יש לי עוד לעבוד על הלג דרייב!
ולא כ"כ הבנתי מה אני אמור לעשות בקשר למרפקים? לקרב לגוף/להרחיק?

עריכה: עכשיו קראתי את התגובה של @AviAmo בקשר לזה שהמרפקים שלי מאחורי המוט, נשמע לי הגיוני מאוד, אעבוד על זה וגם אצפה בעוד סרטונים, אני כבר צופה בהסברים על הבנץ' של juggernaut בלופים

מסכים שהוא צריך לעבוד על לג דרייב וכיווץ באופן כללי, אבל מה זאת אומרת הזווית של המרפקים?

לדעתי בשלב הזה אין טעם לעשות עוד דילואד.
כן, תעבור שווה לעבור לתוכנית כלשהי עם התקדמות באופן שבועי ולא כל אימון, טקסס יכולה להתאים לזה. במידה ותלך עליה תעשה פרס ביום האמצעי וביומיים האחרים בנץ'.

אז משבוע הבא אעבור לטקסס בלחיצות.
כולם מסכימים?

נערך לאחרונה:
ולא כ"כ הבנתי מה אני אמור לעשות בקשר למרפקים? לקרב לגוף/להרחיק?

כולם מסכימים?
הייתי עובר לעלייה במשקלים פעם בשבוע, אולי לקחת צעד אחורה ואז לעלות פעם בשבוע ואז לעבור תוכנית.
לדעתי כדאי לעבוד על הטכניקה לפני שמתקדמים הלאה.
SS בכללי לדעתי פחות יעילה לגוף עליון, הייתי עושה אולי 2-3 בנצ' בשבוע ופעמיים פרס, אולי עם רוטציה של כבד וקל ביניהם.

לא כתבתי שהם צריכים להיות צמודים לגמרי, כתבתי שצריך למצוא את הזווית שלהם, וכן זה משתנה בין אדם לאדם.
מרפקים צמודים לגמרי זה לא ממש יעיל, אמנם זה פחות סיכוי לפציעה לעומת מרפקים ב90 מעלות אבל זה עדיין לא הכי אפקטיבי כי קשה להפעיל את כל השרירים כמו שצריך בפוזיציה הזאת.
הזווית יכולה להשתנות גם בירידה לעומת העלייה.

מרפקים ביחס למוט זה האם המרפק נמצא ישירות מתחת למוט(שזה אחלה), מרפקים מעט לפני המוט, לכיוון הרגליים שלפעמים יכול להיות יותר יעיל במיוחד בעלייה, ומרפקים אחרי המוט, כלומר לכיוון הראש ששם זה כבר שוב הופך לא יעיל כמו ש @Roeymiz עושה כאן.
כאשר המרפקים נמצאים ככה ביחס למוט הרבה כוח הולך כי המרפקים דוחפים את המוט קדימה בזמן שאתה מנסה לדחוף אותו למעלה ואחורה.

אה, חשבתי שאתה מאלה שממליצים לכולם לקרב מרפקים, טעות שלי:rolleyes-71:
להצמיד בירידה, לפתוח בדחיקה עצמה, לא לפתוח לאורך כל התנועה

הו, רק דיברתי:P:
אז מניסיון אישי, זה מוריד לי 10 קילו אם לא יותר מהבנץ'. זה כמו להמליץ לכל אחד לעשות סקוואט כשהרגליים ישרות ולא בזווית. לחלק יעבוד, לחלק רק יזיק.

כולם מסכימים?
אני לא מסכים.
אתה בכלל לא עושה ss כמו שצריך. אל תצפה להתקדמות אידיאלית. ואתה לא אמור לעשות פעמיים סקוואט כבד בשבוע במקום שלוש בss כשהסקוואט שלך הוא 100 וקצת. ואתה גם לא אמור להתקדם 5 קילו בסקוואט כל אימון שלוש פעמים בשבוע, אלא 2.5 קילו.
אתה גם לא אוכל מספיק. ההמלצה של yuudale לעלות 200 גרם בשבוע בss היא רעיון לא חכם בכלל, בלשון המעטה. פלוס של 200 מתאים לתבניות כמו ab, לא לתוכנית כוח מטורפת שיש בה עלייה מתמדת בכל אימון במשקלי העבודה.

אני לא מסכים.
אתה בכלל לא עושה ss כמו שצריך. אל תצפה להתקדמות אידיאלית. ואתה לא אמור לעשות פעמיים סקוואט כבד בשבוע במקום שלוש בss כשהסקוואט שלך הוא 100 וקצת. ואתה גם לא אמור להתקדם 5 קילו בסקוואט כל אימון שלוש פעמים בשבוע, אלא 2.5 קילו.
אתה גם לא אוכל מספיק. ההמלצה של yuudale לעלות 200 גרם בשבוע בss היא רעיון לא חכם בכלל, בלשון המעטה. פלוס של 200 מתאים לתבניות כמו ab, לא לתוכנית כוח מטורפת שיש בה עלייה מתמדת בכל אימון במשקלי העבודה.

אני מניח שאתה דמיינת תגובה שלי או שבילבלת אותי עם מישהו אחר כי אני לא זוכר שנתתי פה עצות לגבי תזונה.
אבל אם כבר הכנסת אותי לדיון הזה - לדעתי גם בתוכנית כמו SS אין סיבה להיות בעודף קלורי של יותר מ-500, אלא אם ממש בא לך להיות פאט פאק. הפורומים באינטרט מלאים באנשים שבוכים על זה שהם רצו סקוואט חזק ובתמורה רק קיבלו כרס ו-manboobs. כשמגיעים לשלב שאי אפשר להתקדם מאימון לאימון בפלוס קלורי נורמלי כבר עדיף לעבור להתקדמות של פעם בשבוע במקום לנסות לסחוט עוד רבע קילו על המוט בכוח.

ולמה שהוא לא יעבור לשלב הבא של Advanced Novice בתוכנית? אתה רושם שהמשקל גוף שלו רק 100 וקצת אבל הוא גם שוקל 60 וקצת, אז הגיוני שפה הוא יעצר בשלב הזה בתוכנית. מן הסתם ההתקדמות הלינארית של כל אחד בשלב הזה תלוייה במשקל גוף.

• פותח/ת השרשור
בעקרון אני עכשיו עולה כקילו וחצי/ 2 קילו בחודש. התחלתי ב61.5 קילו לפני חודש ווחצי, עכשיו אני שוקל 65 וקצת.
כשאני עושה את הסקוואט קל אז הוא גם מרגיש לי כבד ככה שזה אומר שלא התאוששתי מספיק ואני כבר לא יכול להתקדם 3 פעמים בשבוע, לא?

מה כל כך מטורף בss?
לדעתי התמונות של לפני ואחרי SS שיש ברשת אכן מטורפות ומעוררות השראה:193ek:

part1-before-after.jpg

בעקרון אני עכשיו עולה כקילו וחצי/ 2 קילו בחודש. התחלתי ב61.5 קילו לפני חודש ווחצי, עכשיו אני שוקל 65 וקצת.
כשאני עושה את הסקוואט קל אז הוא גם מרגיש לי כבד ככה שזה אומר שלא התאוששתי מספיק ואני כבר לא יכול להתקדם 3 פעמים בשבוע, לא?

היית תקוע על 102.5 ועכשיו ישר סגרת 105, אז עובדתית זה עזר לך להתקדם.
בקשר להתאוששות - לפי העלייה במשקל נראה שאתה אוכל סבבה, אז זה לא מה שהפריע לך להתקדם במתכונת סקוואט 3 פעם בשבוע. אלא אם השינה שלך הייתה על הפנים בתקופה הזאת אפשר להגיד שעשית מה שאפשר כדי להתקדם בשלב הראשוני כמה שאפשר.

יש אנשים שתקוע להם מספרים מסויימים בראש לכל תוכנית, אבל לא כל אחד מסיים SS בהכרח עם 140 סקוואט ו-180 קילו דדליפט, צריך לתכנן את ההתקדמות לפי מה שעובד במציאות ולא כדי לרצות סטנדרטים דמיוניים מאיזה מישהו רנדומלי באינטרנט.

לדעתי התמונות של לפני ואחרי SS שיש ברשת אכן מטורפות ומעוררות השראה:193ek:

צפה בקובץ המצורף 53186

היית תקוע על 102.5 ועכשיו ישר סגרת 105, אז עובדתית זה עזר לך להתקדם.
בקשר להתאוששות - לפי העלייה במשקל נראה שאתה אוכל סבבה, אז זה לא מה שהפריע לך להתקדם במתכונת סקוואט 3 פעם בשבוע. אלא אם השינה שלך הייתה על הפנים בתקופה הזאת אפשר להגיד שעשית מה שאפשר כדי להתקדם בשלב הראשוני כמה שאפשר.

יש אנשים שתקוע להם מספרים מסויימים בראש לכל תוכנית, אבל לא כל אחד מסיים SS בהכרח עם 140 סקוואט ו-180 קילו דדליפט, צריך להתאים את התוכנית שלך להתקדם למה שעובד במציאות ולא כדי לרצות סטנדרטים דמיוניים מאיזה מישהו רנדומלי באינטרנט.
איך רואים שאתה לא מבין כלום בתוכנית, כי אם היית מבין היית יודע שהשניים האלה מלכתחילה לא אמורים לעשות ss בפלוס קלורי, כך שהטיעון שלך די לא רלוונטי.
קח דוגמה למישהו שעשה ss כמו שצריך:
תמונה - הערכת אחוז שומן? לאחר 13 שבועות במאזן שלילי, תמונות לפני ואחרי.
דוגמאות קיצון גם אני יודע. קח תראה:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.lbs.co.il/forums/5/page-38?direction=asc&ved=2ahUKEwjLvOCp2b_nAhUbQkEAHfn_BVoQFjAAegQIAhAB&usg=AOvVaw1of-Xrj_yqymcUCjg5tpED&cshid=1581087353832
הוכחה: ss מביאה היקף יד 45~
מבין למה אני מתכוון?
נמשיך במוצאי שבת, בעזרת השם
אשמח שלא תענה (בבקשה) עד מוצאי שבת קדש
שבת שלום ומבורך אחי

איך רואים שאתה לא מבין כלום בתוכנית, כי אם היית מבין היית יודע שהשניים האלה מלכתחילה לא אמורים לעשות ss בפלוס קלורי, כך שהטיעון שלך די לא רלוונטי.

רגע רגע רגע, עכשיו אתה אומר שמלכתחילה לא אמורים לעשות SS בפלוס קלורי? בתגובה האחרונה רשמת שהוא לא אוכל מספיק ועלייה של 200 גרם לא מתאימה לתוכנית כוח מטורפת כמו SS.
אני מעדיף לא להבין כלום בתוכנית מאשר לסתור את עצמי לגמרי תוך תגובה אחת 🤣

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.lbs.co.il/forums/5/page-38?direction=asc&ved=2ahUKEwjLvOCp2b_nAhUbQkEAHfn_BVoQFjAAegQIAhAB&usg=AOvVaw1of-Xrj_yqymcUCjg5tpED&cshid=1581087353832
הוכחה: ss מביאה היקף יד 45~
מבין למה אני מתכוון?
נמשיך במוצאי שבת, בעזרת השם
אשמח שלא תענה (בבקשה) עד מוצאי שבת קדש
שבת שלום ומבורך אחי
מאיפה הבאת את החרטוט שהוא עשה SS? הוא פרסם לפני ואחרי של חיטוב מה הקשר SS?

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית