הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנץ' לא רוצה לעלות

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני כבר במסה מתחילת יוני כשהתחלתי שקלתי 54.5 היום אני 63.5 התחלתי בתוכנית הלינארית של קנדיטו ושם באמת שום דבר לא עלה רק הדדליפט וגם לא במלא (פשוט הייתי די חדש בדדליפט ובגלל זה העליה), כשנאי אומר לא עלה הכוונה עלה בממש קצת נגיד סקוואט ב7.5 קילו (וגם בוא ני די חדש) ובנץ' 2.5 קילו (עושה בנץ' מאז שהתחלתי להאתמן לפני שנה וחצי), עברתי לפני חודשיים+ לתוכנית AB רגילה ופתאום בום בסקוואט עלה כבר ב15 קילו! הדדליפט ב15 גם כן ופתאום גם ממש על ההתחלה הצלחתי לעלות את הבנץ' ב2.5 תוך פחות מחודש ל67.5 וחשבתי שעליתי על דרך המלך, אפילו הפרס עלה בחודשיים האלה ב5 קילו אחרי שעלה רק ב2.5 קילו בחצי שנה שלפני, אבל פתאום בחודש האחרון הבנץ' נתקע מחדש ושוב פעם נראה שהוא לא עומד להתקדם ואני כבר אבוד.. עליה מ60 ל67.5 ב7 חודשי מסה ועליה בשמקל גוף של 9 קילו, איך זה הגיוני שהוא פשוט לא עולה אם פתאום כן עליתי בסקוואט שגם בו הייתי תקוע מלא זמן
אני נותן מספיק נפח עושה 3 סטים בנץ' 3 משקולות חופשיות בשיפוע ועוד 3 סטים פרפר

תראה תמונות השוואה שלך עם אלן תראל ואולי תבין למה אני מתכוון.

Screenshot_20200201-144018.jpg
Screenshot_20200201-143903.jpg

המרפקים שלך רחוקים לגמרי מהגוף וזה גורם לכל הלחיצה לא להתבצע טוב

• פותח/ת השרשור
תראה תמונות השוואה שלך עם אלן תראל ואולי תבין למה אני מתכוון.

צפה בקובץ המצורף 53037 צפה בקובץ המצורף 53038
המרפקים שלך רחוקים לגמרי מהגוף וזה גורם לכל הלחיצה לא להתבצע טוב
אני מבין לגמרי למה אתה מתכוון פשוט לא מצליח לעשות את זה, בסרטון שהעליתי ניסיתי כמה שיותר להצמיד אותם ושהם לא יהיו פליירינג ולא עבד, יש לך קיו או טיפ לזה?
להרחיב בהדרגה במשקלים שנוח לך. אני זוכר שאתה חייל אז פיזיו זו לא אופציה, אולי פיזיו מהצבא?
עכשיו הייתי במכון נתתי בנץ' עשיתי 2 סטים ראשונים עם אחיזה קצת יותר רחבה ובאמת הרגשתי אי נוחות בכתף ימין כמו פעם, סט שלישי עברתי לאחיזה הרגילה והרגיש טוב וגם היה לי יותר קל, ופרוזן ניסיתי להכניס מרפקים ולדעתי הצלחתי יותר אבל לא הרגיש לי שינוי כאילו המשקל יותר קל או משהו הרגיש לי כרגיל

אני מבין לגמרי למה אתה מתכוון פשוט לא מצליח לעשות את זה, בסרטון שהעליתי ניסיתי כמה שיותר להצמיד אותם ושהם לא יהיו פליירינג ולא עבד, יש לך קיו או טיפ לזה?
לדעתי זה בעיקר נובע מרוחב אחיזה, מאוד צר אצלך.
כף היד צריכה להיות מעל המרפק, אצלך היד היא פנימה והמרפק החוצה, זה הרבה פחות יעיל.

עכשיו הייתי במכון נתתי בנץ' עשיתי 2 סטים ראשונים עם אחיזה קצת יותר רחבה ובאמת הרגשתי אי נוחות בכתף ימין כמו פעם, סט שלישי עברתי לאחיזה הרגילה והרגיש טוב וגם היה לי יותר קל, ופרוזן ניסיתי להכניס מרפקים ולדעתי הצלחתי יותר אבל לא הרגיש לי שינוי כאילו המשקל יותר קל או משהו הרגיש לי כרגיל
לאט לאט תרחיב אותה, לגבי הכאבים בכתף תוודא שהשכמות מכווצות טוב אחורה ולמטה.
קשה לשפר טכניקה במשקלים גבוהים בעיקר כי אתה מנסה רק להרים את המשקל ואין לך את הזמן לחשוב, מורידים משקלים למשקל שנוח יותר ועובדים על הטכניקה שם ועולים משם בהדרגה.

אין לי הרבה מה להוסיף. תעבור על כל סרטוני הטכניקה ותנסה לתקן את הבעיות בבנץ' שלך.

הבעיה הכי בולטת אצלך, זה שאתה מסתכל אל הטעות שלך בבנץ' כבעיה קטנה שעם רק יהיה לך מספיק ידע תוכל לתקן את זה.
המצב לא כך.
אתה צריך להוריד משקל של בערך 40 ק"ג ולוודאות שאתה עושה טכניקה מושלמת.
וכל שבוע להוסיף 5 ק"ג עד שתחזור למשקלים שלך ותעבור אותם.

אין מצב שעכשיו פשוט תשפר את הטעויות שלך ופשוט תמשיך להתקדם במשקלים עד 150 ק"ג.
אתה חייב לתקן את היסוד במשקל ראוי, ועליה הדרגתית, וכנראה תרגילי עזר, אני חושב שצריך לחזק את הגב, ואולי גם לעבוד חזה תחתון.

אני חושב שהסט אפ שלך לא טוב ובגלל זה גם המרפקים יוצאים החוצה... הגוף שלך תמיד ינסה למצוא את הדרך הכי יעילה ללחוץ, כנראה עם הסט אפ שלך זה הכי טוב שהוא יכול לעשות. כשהרחב גבי מכווץ כמו שהוא אמור להיות אז המרפקים נשארים בפנים באופן אוטומטי כי קירוב המפרקים לגוף זאת אחת הפונקציות של הרחב גבי... גם בתמונה זה נראה שהוא רפוי ולא מבצע קירוב מרפקים.

זה לא רק להכניס את השכמות, זה לדחוף את המשקל שלך אחורה על הטרפזים ולכווץ את כל מה שמתחת, ככה שהזרועות מתחת למוט תורמות לכיווץ והוא נשמר לאורך כל התנועה, כשתעשה את זה נכון אתה פשוט תרגיש שהחזרות הראשונות עולות בקלות יחסית (עם המשקל שאתה עובד איתו עכשיו.)

אני דווקא כן חושב שזה משהו שאפשר לתקן בלי להוריד משקל, ככה אני עשיתי את זה. כדי לדעת בוודאות שאתה עושה סט אפ טוב, תוודא שלפני שאתה מוציא את המוט המשקל שלך על הטרפזים וכל מה שמתחתם מכווץ, שכמות בפנים וכל שרירי הגב מכווצים, וכל זה נשמר גם כשאתה מוציא אותו, החזרות הראשונות אמורות להרגיש כאילו יש לך קפיץ באזור בית השחי (זה הרחב גבי שיוצר סינרגיה עם החזה).

ועם האחיזה הצרה הזאת המוט אמור לרדת יותר נמוך לאזור הצלעות, גם זה אמור לקרות באופן אוטומטי עם סט אפ טוב, כי זאת הופכת להיות הדרך הכי יעילה ללחוץ. וברגע שהסט אפ שלך יהיה טוב גם תוכל ללחוץ באחיזה קצת יותר רחבה בלי לדאוג לכתף, עכשיו זה נראה כמעט כמו אחיזה של פרס.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהסט אפ שלך לא טוב ובגלל זה גם המרפקים יוצאים החוצה... הגוף שלך תמיד ינסה למצוא את הדרך הכי יעילה ללחוץ, כנראה עם הסט אפ שלך זה הכי טוב שהוא יכול לעשות. כשהרחב גבי מכווץ כמו שהוא אמור להיות אז המרפקים נשארים בפנים באופן אוטומטי כי קירוב המפרקים לגוף זאת אחת הפונקציות של הרחב גבי... גם בתמונה זה נראה שהוא רפוי ולא מבצע קירוב מרפקים.

זה לא רק להכניס את השכמות, זה לדחוף את המשקל שלך אחורה על הטרפזים ולכווץ את כל מה שמתחת, ככה שהזרועות מתחת למוט תורמות לכיווץ והוא נשמר לאורך כל התנועה, כשתעשה את זה נכון אתה פשוט תרגיש שהחזרות הראשונות עולות בקלות יחסית (עם המשקל שאתה עובד איתו עכשיו.)

אני דווקא כן חושב שזה משהו שאפשר לתקן בלי להוריד משקל, ככה אני עשיתי את זה. כדי לדעת בוודאות שאתה עושה סט אפ טוב, תוודא שלפני שאתה מוציא את המוט המשקל שלך על הטרפזים וכל מה שמתחתם מכווץ, שכמות בפנים וכל שרירי הגב מכווצים, וכל זה נשמר גם כשאתה מוציא אותו, החזרות הראשונות אמורות להרגיש כאילו יש לך קפיץ באזור בית השחי (זה הרחב גבי שיוצר סינרגיה עם החזה).

ועם האחיזה הצרה הזאת המוט אמור לרדת יותר נמוך לאזור הצלעות, גם זה אמור לקרות באופן אוטומטי עם סט אפ טוב, כי זאת הופכת להיות הדרך הכי יעילה ללחוץ. וברגע שהסט אפ שלך יהיה טוב גם תוכל ללחוץ באחיזה קצת יותר רחבה בלי לדאוג לכתף, עכשיו זה נראה כמעט כמו אחיזה של פרס.
למה אבל זה כזה קריטי להחזיק יותר רחב? אם ככה נוח לי ולא כואב מה הבעיה?

קריטי זה לא, אבל אני לא חושב שזה יעיל מבחינת המומנט על מפרק הכתף... כרגע אתה מוציא את המרפקים החוצה וזה מאזן את זה, כשתסדר את הסט אפ סביר להניח שזאת לא תיהיה הדרך הכי טובה ללחוץ, זווית של 45~ מעלות אמורה להיות הכי ידידותית. אני לא אומר שאתה צריך לאחוז רחב (נגיד פי שתיים מרוחב הכתפיים או יותר כמו הרבה אנשים), אבל בדרך כלל פחות מ-1.5 * רוחב כתפיים (זה לא רחב) זה לא הכי יעיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית