הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך הטכניקה?

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
חבר התחיל SS, יהיה נחמד אם תוכלו לבדוק את הטכניקה שלו בסקוואט בדדילפט ובבנצ. הסרטון הוא דקה וחצי.
אם זה בסדר, תגיבו ואשלח קישור ליוטיוב.
תןדה

• פותח/ת השרשור
לא חייב לעשות לואו באר, תלוי נטו בך. ואפשר לחתוך קצת מהעומק בסקוואט כי יש באט ווינק מיותר, והעצירה בתחתית גם מיותרת. מציע גם להצר טיפה את האחיזה על המוט ולשמור יותר על מרפקים נמוכים.

אם כבר עושים SS, נראה לי עדיף לאו באר סקוואט על פני היי באר סקוואט. העומק שהוא יורד מיותר וגם מעיד על חוסר כיווץ אני חושב.
הוא צריך ללמוד על ברייסינג, ולעצור מעבר למקביל, ולא לצנוח למטה.

מה שהגיבו לי. מה אומר?

סגור. בגדול אתה ראית שהכיוון טוב אבל יש מקום לשיפור בעיקר בסקוואט (לשנות ללו בר) ואת הברייסינג.
בסקוואט כדי להיות טוב צריך לעשות את זה אלף פעמים וכל פעם לרשום נקודות לשיפור וגם לא לשכוח לשפר

כיוון טוב זה נחמד אבל אם באמת הוא יהיה טוב זה תלוי בנכונות שלך לשפר עמדות ולהתמיד
אם כבר עושים SS, נראה לי עדיף לאו באר סקוואט על פני היי באר סקוואט. העומק שהוא יורד מיותר וגם מעיד על חוסר כיווץ אני חושב.

מה שהגיבו לי. מה אומר?
הכל נכון, לגבי היי באר או לואו באר בסופו של דבר זה החלטה שלך

מה שהגיבו לי. מה אומר?
כמו שאמרתי, תלוי בך. בסופו של דבר אתה יכול להיות מאוד חזק גם בהיי באר, אני באופן אישי ניסיתי לואו באר מספר פעמים ולא התחברתי, לעומת זאת היי באר מרגיש לי מאוד טבעי.

לגבי דד, קיו טוב שתמיד עוזר לשפר עמדות הוא לנסות עד שאתה עובר את הברכיים לחשוב על התנועה כמו לג פרס, לדחוף את הרצפה בכוח, משם אתה כבר דוחף את האגן קדימה במקביל ללמשוך את הכתפיים(כל הפלג העליון) אחורה ולהוציא חזה החוצה
שאתה למעלה שנייה 2 להישאר עם המשקל למעלה לחייך לקהל ואז להוריד

כמו שאמרתי, תלוי בך. בסופו של דבר אתה יכול להיות מאוד חזק גם בהיי באר, אני באופן אישי ניסיתי לואו באר מספר פעמים ולא התחברתי, לעומת זאת היי באר מרגיש לי מאוד טבעי.
אף אחד לא מתחבר ללאו באר, ולכולם היי באר מרגיש טבעי.
אבל שאלה לי אליך, כמה הסקוואט שלך? וכמה אתה שוקל?

SS זה תוכנית של ריפטו, והוא יתגלגל במיטה שלו אם ישמע שעושים היי באר בתוכנית שלו, הוא שונא את זה, וטוען בצדק שזה לא הדרך האפקטיבית להרים את המשקל הכבד ביותר.

SS זה תוכנית של ריפטו, והוא יתגלגל במיטה שלו אם ישמע שעושים היי באר בתוכנית שלו, הוא שונא את זה, וטוען בצדק שזה לא הדרך האפקטיבית להרים את המשקל הכבד ביותר.
לגבי ריפטו אני מניח שאתה צודק, זה ה'תורה' שלו

אבל לגבי היי באר ולואו באר יש אנשים ב'עלית' שמרימים משקל מאוד מאוד מכובד, חלקם בוחרים לעשות את זה בהיי באר חלקם בלואו באר כך שאין 'אמת' אחת מוחלטת בנושא...

משער גם שיש עניין של מבנה אנטומי שיגרום לך להיות מסוגל להרים יותר בהיי מאשר בלואו לחלק מהאנשים, אני רק משער אז אל תתפוס אותי במילה, ולחלק מהאנשים מאידך כנראה שלואו באר יאפשר להם להרים יותר משקל

העובדה שיש אנשים בעלית שמרימים מאוד מאוד כבד והסגנון שלהם הוא היי באר מראה שזה לא מחייב בהכרח

לגבי ריפטו אני מניח שאתה צודק, זה ה'תורה' שלו

אבל לגבי היי באר ולואו באר יש אנשים ב'עלית' שמרימים משקל מאוד מאוד מכובד, חלקם בוחרים לעשות את זה בהיי באר חלקם בלואו באר כך שאין 'אמת' אחת מוחלטת בנושא...

משער גם שיש עניין של מבנה אנטומי שיגרום לך להיות מסוגל להרים יותר בהיי מאשר בלואו לחלק מהאנשים, אני רק משער אז אל תתפוס אותי במילה, ולחלק מהאנשים מאידך כנראה שלואו באר יאפשר להם להרים יותר משקל

העובדה שיש אנשים בעלית שמרימים מאוד מאוד כבד והסגנון שלהם הוא היי באר מראה שזה לא מחייב בהכרח
99% מהאנשים צריכים לאו באר.

ריפטו דיבר הרבה שטויות במשך כל הקריירה שלו כמאמן, עם לואו באר כנראה שתרים יותר בSS אבל לא רואה איך זה משנה אם בסופו של דבר אתה משיג את המטרה של התוכנית שזה פשוט להתחזק.

ריפטו דיבר הרבה שטויות במשך כל הקריירה שלו כמאמן, עם לואו באר כנראה שתרים יותר בSS אבל לא רואה איך זה משנה אם בסופו של דבר אתה משיג את המטרה של התוכנית שזה פשוט להתחזק.
אין ספק שהוא דיבר שטויות, אבל בזה הוא צודק.

אין ספק שהוא דיבר שטויות, אבל בזה הוא צודק.
כי תרים יותר עם לואו באר? אוקיי, ובמה זה עוד יכול לעזור לך בSS או בכל תוכנית כוח אחרת? מה אם המטרה שלי זה להתמקד יותר בקוואדס ופחות בשרשרת האחורית בסקוואט?

כי תרים יותר עם לואו באר? אוקיי, ובמה זה עוד יכול לעזור לך בSS או בכל תוכנית כוח אחרת? מה אם המטרה שלי זה להתמקד יותר בקוואדס ופחות בשרשרת האחורית בסקוואט?
אז תקרא לזה תוכנית קוואדס, לא תוכנית כוח.

תוכנית כוח לוקחת את התרגיל בווריציה שמרימה הכי הרבה משקל, כי כוח זה להרים משקל כבד, לא הכי נוח. סקוואט הכי נוח, זה לא סקוואט בכלל.

אם אתה כבר מנסה לעשות קוואדס חזקות, תעבור לפרונט סקוואט.

אין מה לעשות שהווריאציה להרים את המשקל הכבד ביותר ל99% מהאנשים היא לאו באר שמשלבת יותר שרשרת אחורית.

אז תקרא לזה תוכנית קוואדס, לא תוכנית כוח.

תוכנית כוח לוקחת את התרגיל בווריציה שמרימה הכי הרבה משקל, כי כוח זה להרים משקל כבד, לא הכי נוח. סקוואט הכי נוח, זה לא סקוואט בכלל.

אם אתה כבר מנסה לעשות קוואדס חזקות, תעבור לפרונט סקוואט.

אין מה לעשות שהווריאציה להרים את המשקל הכבד ביותר ל99% מהאנשים היא לאו באר שמשלבת יותר שרשרת אחורית.
אבל המטרה בתוכנית כוח זה להתחזק, אז באותה מידה אני יכול לעשות פרונט סקוואט בשביל להתחזק בקוואדס ותרגילי עזר לשרשרת האחורית כמו דדליפט וכ'ו, אז מה ההבדל? בסופו של דבר אני מתחזק ומשיג את המטרה של התוכנית, למרות שיש אחלה עבודה על השרשרת האחורית בהיי באר.

ואם תמשיך להתקדם ולהרים משקל כבד אבל פחות 30 ק"ג מאשר היית יכול בלואו באר בהנחה ולואו באר מאפשר לך יותר, אבל עדיין להתקדם בכוח, האם זה הופך את זה פתאום מתוכנית כוח לתוכנית קוואדס, אתה עדיין מתקדם בכח זה שבווריאציה אחרת היית יכול להרים טיפ טיפה יותר לא מבטלת ווריאציה זו..

אבל המטרה בתוכנית כוח זה להתחזק, אז באותה מידה אני יכול לעשות פרונט סקוואט בשביל להתחזק בקוואדס ותרגילי עזר לשרשרת האחורית כמו דדליפט וכ'ו, אז מה ההבדל? בסופו של דבר אני מתחזק ומשיג את המטרה של התוכנית, למרות שיש אחלה עבודה על השרשרת האחורית בהיי באר.
זה בדיוק הנקודה. פרונט סקוואט והיי באר וכל הווריאציות השונות הם תרגילי עזר לעזור לווריאציה שמרימה את המשקל הכבד ביותר. לכן הלאו באר הוא התרגיל האולטמטיבי לסקוואט עם המשקל הכבד ביותר, ובמקרה שיש חולשה ואתה זקוק לתרגיל עזר, אז לפעמים היי באר או פרונט סקוואט יהיה יעיל.

אבל הווריציה הכי טובה לכוח, זה מה שמרים את המשקל הכבד ביותר. כי זה כוח.

השאלה כאן, זה מה המטרה שלך? כוח בפורנט סקוואט או היי באר סקוואט, או הכוח המקסימלי בסקוואט נקודה.
הדרך להשיג את הסקוואט הכי כבד, זה להתאמן בווריאציה עם פוטנציאל התקדמות הכי גדולה, וזה לאו באר.

אבל עזוב תאוריות למינהם, מה הסקוואט שלך? וכמה אתה שוקל?

מה דעתך אם אעבור ללו בר? Low
האמת שבבדליפט קצת קשה לי להבין את מה שכתבת לעומת הסקוואט שהגב התעגל ואז זה כן ראיתי.
בדדליפט אמורים לבנות מתח בשרשרת האחורית, כלומר כל החלק האחורי של הגוף שלך אמור להיות מתוח לפני שאתה מתחיל לדחוף עם הרגליים כמו שאתה כבר עושה
ויכול להיות ש_LB יהיה סבבה לך, שווה ניסיון

זה בדיוק הנקודה. פרונט סקוואט והיי באר וכל הווריאציות השונות הם תרגילי עזר לעזור לווריאציה שמרימה את המשקל הכבד ביותר. לכן הלאו באר הוא התרגיל האולטמטיבי לסקוואט עם המשקל הכבד ביותר, ובמקרה שיש חולשה ואתה זקוק לתרגיל עזר, אז לפעמים היי באר או פרונט סקוואט יהיה יעיל.

אבל הווריציה הכי טובה לכוח, זה מה שמרים את המשקל הכבד ביותר. כי זה כוח.

השאלה כאן, זה מה המטרה שלך? כוח בפורנט סקוואט או היי באר סקוואט, או הכוח המקסימלי בסקוואט נקודה.
הדרך להשיג את הסקוואט הכי כבד, זה להתאמן בווריאציה עם פוטנציאל התקדמות הכי גדולה, וזה לאו באר.

אבל עזוב תאוריות למינהם, מה הסקוואט שלך? וכמה אתה שוקל?
160 על 90 קילו פחות או יותר

160 על 90 קילו פחות או יותר
אז אולי תיקח את העיצה שלי ותעבור ללאו באר, זה יכול לעזור לך, לא כדאי?
אני 84 ק"ג עם 220 בערך אולי טיפה יותר אפילו.

מה המטרה שלך? סקוואט כבד, או היי באר הכי כבד אתה יכול.
ואם כן מה שמעניין אותך זה רק היי באר, השאלה למה?

אז אולי תיקח את העיצה שלי ותעבור ללאו באר, זה יכול לעזור לך, לא כדאי?
אני 84 ק"ג עם 220 בערך אולי טיפה יותר אפילו.

מה המטרה שלך? סקוואט כבד, או היי באר הכי כבד אתה יכול.
ואם כן מה שמעניין אותך זה רק היי באר, השאלה למה?
ניסיתי מספר פעמים, תמיד הרגיש לי פשוט מוזר, כאילו שהתנועה לא שייכת לגוף. אני גם בחור עם רגליים ארוכות, אז יש לי נטייה להישען קדימה באופן טבעי ובלואו באר סקוואט זה נהיה מוגזם במשקלים כבדים, אני יודע שזה משהו שאפשרי לתיקון, אבל כרגע מעדיף שלא להתעכב על זה. והמטרה שלי זה פשוט כוח כללי בטווח תנועה גדול, אז תמיד התחברתי להיי באר יחסית עמוק, ודדליפט קלאסי כדי לאזן את העבודה על השרשרת האחורית. בבנץ' לדוגמא אני עובד עם אחיזה שהיא לא צרה ולא רחבה, גם כדי לעבוד בטווח תנועה גדול.

ניסיתי מספר פעמים, תמיד הרגיש לי פשוט מוזר, כאילו שהתנועה לא שייכת לגוף. אני גם בחור עם רגליים ארוכות, אז יש לי נטייה להישען קדימה באופן טבעי ובלואו באר סקוואט זה נהיה מוגזם במשקלים כבדים, אני יודע שזה משהו שאפשרי לתיקון, אבל כרגע מעדיף שלא להתעכב על זה. והמטרה שלי זה פשוט כוח כללי בטווח תנועה גדול, אז תמיד התחברתי להיי באר יחסית עמוק, ודדליפט קלאסי כדי לאזן את העבודה על השרשרת האחורית. בבנץ' לדוגמא אני עובד עם אחיזה שהיא לא צרה ולא רחבה, גם כדי לעבוד בטווח תנועה גדול.
לרגליים ארוכות אני ממליץ עמידה רחבה בדדליפט אולי קצת פחות מסומו. וקל וחומר בסקוואט. ובעמידה רחבה יותר נוח לאו באר. ואין בעיה להתכופף קדימה.

אבל באמת שאין בעיה להיות חזק בטווח תנועה שמתחשק לך בווריאציה שמתחשק לך, רק שאם בא לך לראות את המשקל הכבד ביותר שאתה מסוגל להניח על מוט, עם טכניקה בטוחה, יש ווריאציות טובות יותר לזה.

ואין בעיה לעשות בנץ' עם יד אחת או אחיזה ממש צרה כדי להקשות על עצמך, באמת, אבל זה כך לא תהיה הכי חזק שאתה יכול בבנץ'.
אם תבחר ווריאציות קשות יותר, זכותך, ואולי זה מה שאתה רוצה, אבל לעולם לא תניח על המוט את המשקל הכבד ביותר עבורך אם לא תבחר בווריציה הכי חזקה שלך.

אבל שובף לא כולם מחפשים להיות הכי חזקים שהם יכולים, תסתכל על מפתחי גוף, כוח זה לא מה שמעניין אותם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית