אליפות, רק עם מטרות מתקדמים בחייםIlaybenita עדכן/ה את הלוג ״בן 14 מנסה לבנות כוח כי למה לא״:
02/09/20 שבוע 4 יום 3
קרא את שאר עדכון הלוג...
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אליפות, רק עם מטרות מתקדמים בחייםIlaybenita עדכן/ה את הלוג ״בן 14 מנסה לבנות כוח כי למה לא״:
02/09/20 שבוע 4 יום 3
קרא את שאר עדכון הלוג...
באתי בטוב לאימון היום ישר אחרי בית ספר אין הרבה אנרגיה אחרי 8 שעות לימוד אבל זה לא באמת השפיע עליי וזה מה שהייתי צריך, התחלתי לעקוב אחרי האימונים שלי עם מחברת בעיקר בשביל rpe אבל גם כי למי יש כוח לפתוח כל רגע את הטלפון.
משקל גוף - 69.8
ספוטו פרס - 80 ק"ג 6x4
בסט האחרון הרגיש כמו RPE 9 ונראה לי אני מתחיל "להתקע" בבנץ', לא בטוח שאני באמת אתקע אבל מעכשיו אני אעלה 2.5 קילו כל שבוע במקום 5 קילו, ועדיין מכוון ל100 קילו בנץ'.
חתירות עם עצירה למעלה - 62.5 ק"ג 6x4
אין לי כוח לתרגיל הזה אחד המעצבנים בעיקר כי אני נוטה לרמות(לא מלא אבל עדיין אני יותר זקוף ממה שהייתי רוצה) בו ואם אני מוריד משקל זה פשוט קל מיד.
לחיצת כתפיים - 42.5 ק"ג 1x7
סופר סט
מתח - 15 ק"ג 1x10
עשיתי אותם סופר סט כי בכללי זה סט אחד ומהיר כזה אז לא ראיתי סיבה שלא, פשוט הכנתי את החגורה עם המשקל כבק בתוך הכלוב, סיימתי את הפרס וישר עברתי למתח, אגב נכשלתי ב7 חזרות בפרס אז שבוע הבא אני אנסה להשלים ל10.
פייספולס - 16.25 ק"ג 3x~23
סופר סט
הרמות לצדדים - 10 ק"ג 2x8, אחרי זה סט אחד 8 ק"ג 1x20
יד אחורית(סקולקראשרס)
סופר סט
יד קדמית(עם דאמבלים)
עבודה לאמות עם דגש על הכיווץ למעלה
סך הכל היה פאמפ מטורף ואני מרוצה מהמשקלים שאני מעלה.
בכללי אני עוקב אחרי המשקלים של המבודדים במחברת ואני יודע שזה פחות חשוב להתמקד במשקלים שלהם אבל אני עדיין רוצה לוודא שאני עולה.
משבוע הבא זה השבוע החמישי בתוכנית ואני מתכנן לעבור לדדליפט קלאסי(עד עכשיו עשיתי סומו) כדי יותר לשים דגש על הHip Hinge, חוץ מזה שאני רוצה לחזק אותו ולא בא לי שיהיה שינוי דרסטי אחד מהשני, אני ככל הנראה אתחיל מ100 ק"ג ל6 חזרות יום ראשון הזה.
קודם כל תודה, בנוגע לשאלה הראשונה, אני מכוון למשקלים גבוהים אבל יחסית ריאליסטים, אני לא מכוון ל200 קילו דדליפט לעוד שנה, אני רואה שאני מתקדם טוב עם טכניקה טובה ואני משער שאני אוכל להגיע לנגיד 100 קילו בבנץ', אני לא באמת מפחד מהעמסה כי אני יודע שאני לא הולך מ0-100 ישר ואני בונה לאט לאט, ככה שהגוף מוכן למשקלים האלו, וכן אני מוסיף עוד תרגילים מהגרסה המקורית, אבל לא הרבה, נגיד אני מוסיף פייספולס וכתף צדדית, לא משהו שיפגע לי בהתאוששות, ונגיד היום לא הייתה לי בעיה להוסיף עבודה לאמות כי האימון הבא שלי ביום ראשון ויש לי מספיק זמן להתאושש.ואו. משקלים מטורפים לגיל 14 ובטח שהידע והרצינות שלך... אני מתאמן יחסית מתחיל וברשותך כמה שאלות. אליך, וגם לשאר החבר'ה כאן.
שאלה, למה אתה מכוון למשקלים הגבוהים כבר בגיל הזה? אתה לא מפחד שתעמיס על עצמך? בטח שאתה גם מוסיף תרגילים מעבר לגרסה המקורית של התוכנית
עוד משהו, בימי הקונטרול המטרה היא בעיקר ללמוד, לשפר ולחדד טכניקה, לא חושב שכדאי להוריד משקלים בשביל להימנע מצ'יטינג? גם אם זה קל, בסופו של דבר אפילו בתוכנית קנדיטו מדגיש שעדיף לעבוד בימים האלו עם משקלים נמוכים יחסית גם אם הם קלים יותר בשביל לשמור על טכניקה, ואם קשה לך לעבוד במשקל מסויים אולי כדאי להוריד, אפילו קצת, בשביל לעבוד יותר נכון. מה גם שככה אתה מפחית סיכוי לפציעות ויכול לייעל התקדמות.
הכל נראה נחמד ופחות או יותר ריאליIlaybenita עדכן/ה את הלוג ״בן 14 מנסה לבנות כוח כי למה לא״:
02/09/20 שבוע 4 יום 3
קרא את שאר עדכון הלוג...
ממליץ בהחלט לרדת לעלייה של 2.5 בבנצ' במיוחד במשקלים כאלה, עדיף להתקדם לאט מאשר להיתקע או להיפצע.Ilaybenita עדכן/ה את הלוג ״בן 14 מנסה לבנות כוח כי למה לא״:
03/09/20 - שבוע רביעי יום רביעי
קרא את שאר עדכון הלוג...
לא יודע איזה פאק היה לי בכתיבה אבל התכוונתי לפרס, אני אתקן תודה.הכל נראה נחמד ופחות או יותר ריאלי
70קג מתח עליך זה לא אחד מהם
זה בדיוק מה שאני מתכנן לעשותממליץ בהחלט לרדת לעלייה של 2.5 בבנצ' במיוחד במשקלים כאלה, עדיף להתקדם לאט מאשר להיתקע או להיפצע.
אני לא באמת מתאמן קל מידי הייתי שם לב אם הייתי מתאמן ככה, בבנץ' משבוע הבא אני כבר אפסיק להתקדם כל כך מהר אבל אני אשאיר את הקצב התקדמות בסקוואט ובדדליפט עד שאני ארגיש שאני כבר ממש מתאמץ גם שם ואין לי סיכוי להעלות 5 קילו אימון הבא ולהצליח.בהמשך למה שהבחור מעליי אמר, עכשיו שמתי לב שההתקדמות באמת מאוד מוזרה.
אתה עושה את אותם המשקלים בפוזד מובמנטס ומעלה 5 קילו כל שבוע (בסקוואט ובדדליפט זה לא מטורף, בבנץ' זה קצת כן).
לא בטוח אם זה מרשים, או שזה מצביע על כך שאתה מתאמן קצת הרבה יותר קל ממה שאתה באמת יכול, אבל אני מניח שכל עוד זה עובד - המשך כך.
גם פרס הייתי מוריד טיפה, 60 יהיה טוב וריאלי יותר מ70. וגם זה בספקלא יודע איזה פאק היה לי בכתיבה אבל התכוונתי לפרס, אני אתקן תודה.
זה בדיוק מה שאני מתכנן לעשות
אני לא באמת מתאמן קל מידי הייתי שם לב אם הייתי מתאמן ככה, בבנץ' משבוע הבא אני כבר אפסיק להתקדם כל כך מהר אבל אני אשאיר את הקצב התקדמות בסקוואט ובדדליפט עד שאני ארגיש שאני כבר ממש מתאמץ גם שם ואין לי סיכוי להעלות 5 קילו אימון הבא ולהצליח.
היום בספוטו פרס עשיתי אותו המשקל כמו בבנץ' אבל ל4 חזרות, תראה סה"כ היום זה היום שהרגשתי שאני לא יכול להמשיך להתקדם ב5 קילו וזה היה מאוד קשה(סט אחרון איזה RPE 9).
לא יודע למה אבל או שהבנץ' שלי מאוד טוב ביחס לסקוואט והדדליפט או שהסקוואט והדדליפט מאוד גרועים, אני נוטה יותר להאמין שהם אלו שגרועים והבנץ' פשוט ממוצע, אז אני שם יותר דגש עליהם.
אני לפני שבועיים בערך עשיתי 55 קילו לחזרה עם גרינדר של החיים אז 60 קילו נראה לי קצת מידי, בכל מקרה לא כזה משנה לי גם אם אני לא אגיע ל70 אני פשוט אנסה.גם פרס הייתי מוריד טיפה, 60 יהיה טוב וריאלי יותר מ70. וגם זה בספק
יום רגליים, היום האהוב עליי.
הרגשתי היום ששמתי מלא דגש על השרשרת האחורית, אבל אני בסדר עם זה כי אני יודע שהיא דיי מאחור.
בכל מקרה, היום התחלתי מחדש לעשות דדליפט קונבנציונלי, הרגיש טוב סה"כ, אבל הייתה לי קצת בעיה עם להשאיר את הגב שטוח(לא משהו מסוכן, נראה לי, מצרף סרטון ליתר בטחון).
בכיסא רומי התחלתי להשתמש בהמסטרינגס נכון, וזה גרם למשקל להרגיש ממש קל.
חוץ מזה שההתקדמות הלינארית שלי דיי טובה, ואני מרגיש שיעברו עוד כמה חודשים עד אני אתקע לגמרי, עכשיו אני רוצה לעשות מעיין Mock Meet לפני היום הולדת שלי, רק בשביל לראות אם הצלחתי להגיע למטרות שהצבתי לעצמי, בכל מקרה יש עוד 110 ימים עד אז.
הנה האימון של היום:
סקוואט 82.5 ק"ג 3x6.
דדליפט 110 ק"ג 2x6.
דדליפט רומני 60 ק"ג 2x10,8
דדליפט רומני 62.5 ק"ג 1x10
כיסא רומי 24 ק"ג 2x15
כיסא רומי 32 ק"ג 1x12
תאומים בעמידה 60 2x25
תאומים בעמידה 62.5 1x20
משקל גוף 69-70 ק"ג
סך הכל אימון מעולה ודרך מעולה לפתוח את השבוע.
אם אתם שמים לב לטעות בטכניקה שלי אני אשמח שתתקנו אותי.
אני אמשיך עם הדדליפט הוקנבנציונלי לעוד שלושה שבועות ומשם אני אראה אולי אני אמשיך איתו, כי לא ידעתי שאני כזה חזק איתו, אני מניח שפשוט הלכתי לסומו ישר, מה שכן בסומו הרבה יותר קל לי להחזיק את הגב, ככל הנראה כי הסומו משתמש פחות בגב.
תודה רבה על התשובה, באמת שכל מה שאני רוצה זה ללמוד ולתקן מה שאני עושה, אז אפילו אם זה נראה לך חסר חשיבות אני מוכן להקדיש לזה מחשבה כדי ממש להגיע לטכניקה פרפקט.אני ממש אוהב את המרץ שלך והדיוק שלך.
כבר אמרו לפני כמה מרשים הידע והדיוק שלך עם התוכנית והטכניקה שלך.
לא דיברתי על הטכניקה כל כך עד עכשיו, אבל הגיע הזמן.
ניכר שיש לך שליטה ויציבות מאוד טובה בתרגילים, אתה מרגיש את מרכז המשקל במרכז הרגל, זה מעולה.
קשה לחשוב על הערות אפילו, וגם מה שהיה לי, זה לא רלוונטי מספיק, כי אתה בסך הכל עושה מצויין.
אבל הדיבור שלך על הגב וסוף סוף כשאני רואה דדליפט קלאסי שלך, אני חייב לזרוק את החצי שקל שלי.
הקימור שלך בגב בסקוואט ובסומו דדליפט מיותר, ואפילו גובל במסוכן אולי.
המצב של הגב שלך היום בדדליפט הקלאסי היה מעולה, זה סוף סוף היה ישר, ולא עגול לכיוון הנגדי.
אני חושב שתנסה לשמור על הגב בדדליפט במצב הזה, זה בדיוק כמו שזה צריך להיות בדדליפט. שים לב בסומו כמה הישבן שלך בולט (תסלח לי על ההתנסחות) בגלל שאתה מנסה בכוח לעגל את הגב אחורה.
לדעתי בסקוואט ובסומו דדליפט אתה מאבד את הכיווץ בבטן בגלל שאתה רק מכווץ כל כך הרבה בגב. צריך כיווץ שווה משני הכיוונים.
כיווץ גב בלבד גורם לסקוואט להיראות כמו שלך, גב מאוד עגול.
כיווץ חזק בבטן אבל לא בגב, גרום לסקוואט להיות עם גב עגול כלפי פנים בצורה שהחזה קורס, זה גם לא טוב.
אתה צריך שהגב והבטן יהיו מכווצים במידה שווה כדי לייצר חגורה סביב המותן של כוח.
לכן אני מציע לך לכווץ בטן יותר, ולעשות סקוואט יותר דומה לדדליפט שלך.
שים לב כמה הבטן של הבחור בתמונה מכווצת כדי לתמוך במשקל
![]()
כאן הבחור מסביר שצריך לכווץ את הבטן כאילו מישהו הולך לתת לך אגרוף בבטן, ממש להתכופף מעט קדימה
![]()
בדיוק.אגב, יש מצב שבגלל שאני כזה זקוף עם הגב מקומר, אני לא יכול להכניס הרבה אוויר לבטן(אני לוקח נשימה לבטן זה ברור, אבל אני לא יכול לקחת נשימה מלא)?
תקשיב ניסיתי עכשיו בכיסא בישיבה לעשות ואני מבין על מה אתה מדבר, אני אמשיך להתאמן על זה ונראה לי שאני גם אעשה את זה בתור החימום שלי, רק בשביל להבין איפה אני אמור להיות.בדיוק.
הבטן הוא כמו בלון.
אם תמתח אותו לא יכנס בו הרבה אוויר, ואם תכווץ אותו בתוך היד לא יכנס בו אוויר, זה המצב האמצעי שנכנס הכי הרבה אוויר.
תנסה את זה בבית. תעגל את הגב כמה שיותר אחורה ותנסה לקחת הכי הרבה אוויר.
ואז תתכוף לרצפה, וממש תעגל את הבטן פנימה ותנסה לקחת הכי הרבה אוויר.
ואז תעמוד רגיל, ותנסה לקחת הכי הרבה אוויר.
אתה תשים לב שנמצב האמצעי הוא הכי קל לקחת הכי הרבה אוויר.
כאן הבחור מסביר שצריך לכווץ את הבטן כאילו מישהו הולך לתת לך אגרוף בבטן, ממש להתכופף מעט קדימה
![]()
תודה.מסכים עם אלחנן ואני חושב שאפילו כבר אמרתי לך פעם משהו על זה כשהעלית סרטון של סומו.
אתה קצת אובססיבי מדי לגבי הגב, ואני חושב שזה משהו שמעכב אותך (אפילו שאתה מתקדם כן?). מי יודע כמו היית עושה בסומו אם היית משחרר קצת מהקשת הזאת בגב ונותן במקום את הדגש הענק הזה לכיווץ בבטן ולשמירה על מנח ניטרלי.
ממליץ לך לנסות לעשות את זה גם בסקוואט, ששם אתה תרגיש את ההבדל אפילו יותר.
חייב להגיד שמעניין מה שהוא אומר על לנשום ואז לעשות ברייס. אני תמיד מנסה להביא את הנשימה ישירות על ידי ניפוח של הבטן, אבל מצאתי שהרבה אנשים מתקשים לעשות את זה וקצת קשה להסביר את זה.
ההתכופפות קדימה בהחלט עוזרת מאוד, זה גורם לכך שהבטן באמת לא תהיה במצב מתוח, ועוזר "לדחוף את הצלעות על הבטן".
תלמד מהדדליפט שלך, אתה עושה את זה מצויין שם.תודה.
אני דיי מרוצה מההתקדמות שלי עכשיו, אבל אם לתקן את הברייסינג שלי תגרום לי להתקדם אפילו מהר יותר(עדיין באופן בטוח ולא אגו ליפטינג כן?) אז זה נשמע מעולה.
מחר אני עושה pendlay rows אז אני אתנסה
אימון נחמד, לא משהו מיוחד, מרגיש שההתקדמות שלי בבנץ' משבוע לשבוע מתחילה להתקע(הגעתי לRPE 10 בסט השלישי שלי היום), אז אני אעבור להתקדמות כל שבועיים שם.