הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תחליף לSS, רקע ועזרה.

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
שלום לכם. ממש השקעתי בכתיבה הזו, אעריך מאוד אם תוכלו לענות לי.
"מזהיר", זה יהיה קצת ארוך. מבקש שאם אתם מתכוונים לעזור לי (תודה רבה!) אנא קראו עד הסוף.
אני מתאמן כשנה וחצי, בוא נגיד שלא ידעתי כ"כ מה עשיתי, לא ידעתי דבר על PROGRESSIVE OVERLOAD\תזונה\גרעון קלורי עד לא מזמן. התחלתי SS לפני כחודש. עברתי שבועיים על הטכניקה שלי. גם פרסמתי כאן סרטונים אם אתם זוכרים, רציתי את דעתכם. למדתי את הברייסינג, למדתי LOW BAR, אני עדיין לוקה בסקוואט (התרגיל האהוב עלי) בקריסת ברכיים פנימה ובהבאת האגן קדימה. הפאק שלי, היה כאשר העליתי בתרגילים המורכבים יותר ממה שהייתי צריך. למזלי, פרסמתי כאן על מה אני עושה לפני כשבוע - שבוע וחצי וגיליתי שאני טועה. אני אמור להעלות משקלים בקצב נמוך יותר. לאחר חודש לערך, הגעתי למצב שהגוף כבר לא יכול יותר (היום). עכשיו סיימתי אימון, לא היה משהו. ניסיתי לעשות סקוואט, עשיתי 3-4-2. לא משהו בכלל. תחשבו שמהשבועיים הראשונים שבהם על כל בר היה 40 קילו, הגעתי לסקוואט של 80 לפני שני אימונים. הקצב היה מהיר מדי. ככל הנראה במצב המדינה היום, הולך להיות סגר כללי, כך שהקפאתי את המנוי שלי לאחר האימון של היום. אני חושב שהקורונה באה לי בדיוק בזמן, אני ארד במשקלי העבודה שלי אבל אני אגיע חכם יותר לאחר התקופה הזו. אני אתרגל טכניקה, אני אעלה משקלים בדיוק כפי שריפטו מספר. רק מה? צריך לחזור קצת על הזמני מנוחה בין תרגיל לתרגיל, לאחרונה אני לוקח אפילו 5 דק' בין סט לסט בסקוואט, מצד שני במתח, פרס ובנצ' אני יכול לקחת 4 בגג. בקיצור, אני צריך את עזרתכם. אני רוצה לבנות לי תכנית ביתית שמדמה את הSS עד כמה שניתן. אני צריך שתעזרו לי עם הPROGRESSIVE OVERLOAD בכל תרגיל ושתתנו דעתכם על התוכנית המדומה. אתחיל בכך שהציוד שברשותי הוא: מוט מתח, גומיית התנגדות בינונית מינוס ומשקולות מתברגות, סה"כ 12.5 קילו של פלטות. חשבתי להעביר את המתח לתרגיל הפותח, שיחליף את הסקוואט. אני חושב שזה רעיון טוב, אשמח לקרוא דעתכם.
דבר אחרון לציון לגבי המתח, אני כרגע עושה 5-5-5 בחד"כ. לא כ"כ משתפר בזה, זאת לאחר שהבנתי את הטכניקה הנכונה יותר, בה צריך לקרב את החזה אל המוט ולמשוך את הגוף כלפי מעלה בעזרת האצבעות הצדדיות.
אני אתחיל:

מתח - 5-5-5. איזה התקדמות במשקלים אוכל לצרף לכאן? משקולת בין הרגליים? האם משנה שאני אצטרך להשאיר את הרגליים מקופלות אחורה? אני גבוה מדי בשביל ליישר את הרגליים.

שכיבות סמיכה - עד כשל-עד כשל-עד כשל. איזה התקדמות במשקלים אוכל לצרף לכאן? במילא, בטכניקה נכונה אני במקס לא מצליח יותר מ13 ביום טוב.

לחיצת כתפיים בעמידה עם דאמבל של 12.5 ק"ג יד יד: 5-5-5. חושב שזה אחלה, ההתקדמות לכאן יכולה להיות חזרה אחת כל אימון יותר. לא?

לאנצ'ים עד כשל עם משקולות יד של 4.5 ק"ג: חושב שזה יכול להעמיס על הרגליים וזה טוב, מה דעתכם על כך? יכול לתת גירוי טוב לא? לא חושב כאן על התקדמות במשקלים כ"כ. עולה לכם משהו?

לא מצאתי תחליף לדדליפט. אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנוגע לכך. אני יכול לעשות דד. רומני עם משקולת יד של 12.5 ק"ג אבל זה יהיה לי קל מדי.

מה לגבי זמני מנוחה? כמה לנוח בין סט לסט?

*למנהלים שכאן, אני מכיר את האנשים שנמצאים כאן והייתי רוצה שיעזרו לי, אשמח לא להעביר את האשכול למקום אחר, השקעתי.

אם הגעת עד לכאן, תודה רבה. מצפה לתשובה. תודה:).

SS היא תוכנית לפיתוח כוח דבר שקשה לדמות אותו לאימונים כנגד משקל גוף / ביתיים , אלא אם כן אתה דואג לכלוב , פלטות וכדו . הייתי מציע לך שאם אתה הולך להתאמן בבית לשנות את התוכנית אימונים , כי SS זה בטוח לא יהיה עם שכיבות שמיכה , מתח ומשקולות של עד 12.5 קילו .

קודם כל, תקדיש את הזמן לקרוא את הספר SS של מארק ריפטו בזמן הסגר, בנוסף לעוד סרטוני טכניקה, וקריאת ספרים נוספים.
לגבי תוכנית בלי חדר כושר, תקרא כאן המדריך השלם לאימון עם משקל גוף
לא הייתי קורא את הספר שלו גם אם היו משלמים לי
SS היא תוכנית לפיתוח כוח דבר שקשה לדמות אותו לאימונים כנגד משקל גוף / ביתיים , אלא אם כן אתה דואג לכלוב , פלטות וכדו . הייתי מציע לך שאם אתה הולך להתאמן בבית לשנות את התוכנית אימונים , כי SS זה בטוח לא יהיה עם שכיבות שמיכה , מתח ומשקולות של עד 12.5 קילו .
SS זה תוכנית לפיתוח כוח ברגליים

לא הייתי קורא את הספר שלו גם אם היו משלמים לי
אם עוד לא קראת את זה, איך אתה יודע שזה לא שווה קריאה?
ואם קראת את זה כבר, מסתבר שהיית קורא את זה גם אם לא היו משלמים לך.
מה רע בכוח ברגליים?
יונתן עזריאלי הגיע לסקוואט דדליפט ובנץ' מטורף, והוא אמר לי שהוא בעיקרון רק עשה SS בשביל זה.

אני יודע מי הסופר
אבל אתה לא מכיר את הספר. לא סתם זה הספר כוח הכי פופולרי בעולם.
יותר משל לואי סימונס, בוריס שייקו, צ'אד סמית' והמאמנים הכי מפורסמים.
זה לא סתם, תקרא ותבין.
שום דבר רק חושב שלהזניח פלג גוף עליון זה לא רעיון טוב
זה לא מזניח, זה המתאמנים הגרועים שמזניחים אותם.

אם לעשות 4.5 סטים לבנצ' בשבוע זה לא הזנחה אז מה כן

90% מכל מי שהגיע לתוצאות מדהימות בSS מסתבר שהוא עשה את זה כשהוא חזר להתאמן אחרי שקרה לו משהו וכבר היה בסיס ולא רע
גם למצוא מקרה בודד לא שווה הרבה או

• פותח/ת השרשור
קודם כל, תקדיש את הזמן לקרוא את הספר SS של מארק ריפטו בזמן הסגר, בנוסף לעוד סרטוני טכניקה, וקריאת ספרים נוספים.
לגבי תוכנית בלי חדר כושר, תקרא כאן המדריך השלם לאימון עם משקל גוף

רעיון טוב לקרוא את הספר. שנית, אני מכיר את המדריך ששלחת. הוא לא מתאים לי בשום צורה. לצערי כמובן.

זה סוג של הדמייה, שכיבות סמיכה - בנצ, מתח גם בתוכנית, לחיצת כתפיים גם בתוכנית, רק סקוואט ודדליפט חסרים לי כאן. בסגר הקודם עברתי כמעט בכל היוטיוב ולא מצאתי תוכנית שמתאימה לי. רוב הדברים היו לי קשים.

זה סוג של הדמייה, שכיבות סמיכה - בנצ, מתח גם בתוכנית, לחיצת כתפיים גם בתוכנית, רק סקוואט ודדליפט חסרים לי כאן. בסגר הקודם עברתי כמעט בכל היוטיוב ולא מצאתי תוכנית שמתאימה לי. רוב הדברים היו לי קשים.
לעניות דעתי זאת לא הדמייה נכונה - SS נועד לפיתוח כוח שנעשה על ידי הוספת משקל והתקדמות מאימון לאימון , דבר שלא ניתן לעשות כנגד משקל גוף בשכיבות שמיכה למשל , הוספת חזרות וסטים לא בהכרח דומה לעליית משקלים . לדוגמא בכתפיים ודדליפט אתה כבר רושם לכתחילה שאין לך לאיפה להתקדם במשקלים .

אם לעשות 4.5 סטים לבנצ' בשבוע זה לא הזנחה אז מה כן

90% מכל מי שהגיע לתוצאות מדהימות בSS מסתבר שהוא עשה את זה כשהוא חזר להתאמן אחרי שקרה לו משהו וכבר היה בסיס ולא רע
גם למצוא מקרה בודד לא שווה הרבה או
זה מספיק סטים למתחיל, בהמשך גם מארק ריפטו מציע תוכניות אחרות.

• פותח/ת השרשור
חברים אני אשמח אם נתמקד במטרת הפוסט:37mv:
לעניות דעתי זאת לא הדמייה נכונה - SS נועד לפיתוח כוח שנעשה על ידי הוספת משקל והתקדמות מאימון לאימון , דבר שלא ניתן לעשות כנגד משקל גוף בשכיבות שמיכה למשל , הוספת חזרות וסטים לא בהכרח דומה לעליית משקלים . לדוגמא בכתפיים ודדליפט אתה כבר רושם לכתחילה שאין לך לאיפה להתקדם במשקלים .

מה אתה מציע לי לעשות אם ציינתי את הציוד שברשותי? תרגילים מבודדים? פחות בקטע של זה

מה אתה מציע לי לעשות אם ציינתי את הציוד שברשותי? תרגילים מבודדים? פחות בקטע של זה
SS לא מתאים לאימון לא מורכב בלי ציוד המדובר בתוכנית.
תצטרך להשתמש ביותר תרגילים, והתקדמות בחזרות\סטים. ולהכיר את העיקרון של תוכנית בסגנון, והקישור שצירפתי עושה את העבודה לדעתי.

• פותח/ת השרשור
SS לא מתאים לאימון לא מורכב בלי ציוד המדובר בתוכנית.
תצטרך להשתמש ביותר תרגילים, והתקדמות בחזרות\סטים. ולהכיר את העיקרון של תוכנית בסגנון, והקישור שצירפתי עושה את העבודה לדעתי.

אני אסתכל שם שוב. למיטב זכרוני, יש שם דברים רבים למתקדמים. פיסטול סקוואט לדוגמא או שכיבות סמיכה מצד לצד. סרחיו כתב שם על איך להתקדם?
או אפילו מקבילים שהלוואי והייתי עושה יותר מ1.5

הייתי מציע לבנות תוכנית שהשינוי התקדמות יהיה פחות זמן מנוחה / הוספת חזרות / הוספת סטים - תוכנית של FBW .
סווקאט עם 12.5 קילו X מספר חזרות שאתה מרגיש שעובד גם אם זה 20 מנוחה קצרה ככה 5 פעמיים . (לשחק עם המספר חזרות ומנוחה)
שכיבות שמיכה כנל לשחק עם המספר חזרות והמנוחה
יכול להוסיף דחיקה עם המשקולות שיש לך או פרפר עם המשקולות בשיפוע חיובי אם יש ספה מתאימה .
מתח כמו הסקוואט והבנץ שרשמתי .
יכול להוסיף חתירה כנגד משקולת בודדת .
כתפיים - לחיצה X 3
הרחקה לצדדים X 1
כפיפת מרפק X 2
פשיטת מרפק מעל הראש כנגד משקולת X 2 / שכיבות שמיכה צמוד .

משהו בסגנון הזה

אני לא מבין בss אבל אין תחליף לסקוואט ודדליפט, בעיקרון הסגר יהיה חודש בערך (מקווה) אתה יכול לעשות תרגילים שונים למטרות היפרטרופיה כי אין שום דרך לאתגר את עצמך ברגליים (במספר חזרות נמוך) ועם מעט ציוד.

במקום סקוואט - ספליט סקוואט 5×8-12
במקום דדליפט - דדליפט רומני 4×10-12

יש לא מעט דרכים להגביר אינטנסיביות מעבר לזה
אל תעשה פיסטול סקוואט

• פותח/ת השרשור
הייתי מציע לבנות תוכנית שהשינוי התקדמות יהיה פחות זמן מנוחה / הוספת חזרות / הוספת סטים - תוכנית של FBW .
סווקאט עם 12.5 קילו X מספר חזרות שאתה מרגיש שעובד גם אם זה 20 מנוחה קצרה ככה 5 פעמיים . (לשחק עם המספר חזרות ומנוחה)
שכיבות שמיכה כנל לשחק עם המספר חזרות והמנוחה
יכול להוסיף דחיקה עם המשקולות שיש לך או פרפר עם המשקולות בשיפוע חיובי אם יש ספה מתאימה .
מתח כמו הסקוואט והבנץ שרשמתי .
יכול להוסיף חתירה כנגד משקולת בודדת .
כתפיים - לחיצה X 3
הרחקה לצדדים X 1
כפיפת מרפק X 2
פשיטת מרפק מעל הראש כנגד משקולת X 2 / שכיבות שמיכה צמוד .

משהו בסגנון הזה

יכול לעבוד טוב?
אני לא מבין בss אבל אין תחליף לסקוואט ודדליפט, בעיקרון הסגר יהיה חודש בערך (מקווה) אתה יכול לעשות תרגילים שונים למטרות היפרטרופיה כי אין שום דרך לאתגר את עצמך ברגליים (במספר חזרות נמוך) ועם מעט ציוד.

במקום סקוואט - ספליט סקוואט 5×8-12
במקום דדליפט - דדליפט רומני 4×10-12

יש לא מעט דרכים להגביר אינטנסיביות מעבר לזה
אל תעשה פיסטול סקוואט

מה הולך אביב?
ספליט סקוואט יכול להיות תחליף טוב לסקוואט עם שתי משקולות יד של 4.5 קילו? עד כשל 3 סטים? יכול לגרות מספיק את הרגליים?

יכול לעבוד טוב?

מה הולך אביב?
ספליט סקוואט יכול להיות תחליף טוב לסקוואט עם שתי משקולות יד של 4.5 קילו? עד כשל 3 סטים? יכול לגרות מספיק את הרגליים?
סבבה, עומד לנסות prs לפני שיום הדין מגיע תאחל לי בהצלחה 😭

ספליט סקוואט זה בין התרגילים היחידים שאני רואה שתצליח להפיק מהם משהו מבחינת היפרטרופיה כרגע. תנסה להתקדם במתח מקבילים שכיבות סמיכה, יכול גם להוסיף פאוז סקוואט עם ה5 קילו האלה אבל לא יודע עד כמה יהיה אפקטיבי

בדיוק
לא רק
אם עוד לא קראת את זה, איך אתה יודע שזה לא שווה קריאה?
ואם קראת את זה כבר, מסתבר שהיית קורא את זה גם אם לא היו משלמים לך.
"רק לא ריפטו" זה ה"רק לא ביבי" של עולם האימונים מסתבר:
אני יודע מי הסופר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית