תחליף לSS, רקע ועזרה.

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
שלום לכם. ממש השקעתי בכתיבה הזו, אעריך מאוד אם תוכלו לענות לי.
"מזהיר", זה יהיה קצת ארוך. מבקש שאם אתם מתכוונים לעזור לי (תודה רבה!) אנא קראו עד הסוף.
אני מתאמן כשנה וחצי, בוא נגיד שלא ידעתי כ"כ מה עשיתי, לא ידעתי דבר על PROGRESSIVE OVERLOAD\תזונה\גרעון קלורי עד לא מזמן. התחלתי SS לפני כחודש. עברתי שבועיים על הטכניקה שלי. גם פרסמתי כאן סרטונים אם אתם זוכרים, רציתי את דעתכם. למדתי את הברייסינג, למדתי LOW BAR, אני עדיין לוקה בסקוואט (התרגיל האהוב עלי) בקריסת ברכיים פנימה ובהבאת האגן קדימה. הפאק שלי, היה כאשר העליתי בתרגילים המורכבים יותר ממה שהייתי צריך. למזלי, פרסמתי כאן על מה אני עושה לפני כשבוע - שבוע וחצי וגיליתי שאני טועה. אני אמור להעלות משקלים בקצב נמוך יותר. לאחר חודש לערך, הגעתי למצב שהגוף כבר לא יכול יותר (היום). עכשיו סיימתי אימון, לא היה משהו. ניסיתי לעשות סקוואט, עשיתי 3-4-2. לא משהו בכלל. תחשבו שמהשבועיים הראשונים שבהם על כל בר היה 40 קילו, הגעתי לסקוואט של 80 לפני שני אימונים. הקצב היה מהיר מדי. ככל הנראה במצב המדינה היום, הולך להיות סגר כללי, כך שהקפאתי את המנוי שלי לאחר האימון של היום. אני חושב שהקורונה באה לי בדיוק בזמן, אני ארד במשקלי העבודה שלי אבל אני אגיע חכם יותר לאחר התקופה הזו. אני אתרגל טכניקה, אני אעלה משקלים בדיוק כפי שריפטו מספר. רק מה? צריך לחזור קצת על הזמני מנוחה בין תרגיל לתרגיל, לאחרונה אני לוקח אפילו 5 דק' בין סט לסט בסקוואט, מצד שני במתח, פרס ובנצ' אני יכול לקחת 4 בגג. בקיצור, אני צריך את עזרתכם. אני רוצה לבנות לי תכנית ביתית שמדמה את הSS עד כמה שניתן. אני צריך שתעזרו לי עם הPROGRESSIVE OVERLOAD בכל תרגיל ושתתנו דעתכם על התוכנית המדומה. אתחיל בכך שהציוד שברשותי הוא: מוט מתח, גומיית התנגדות בינונית מינוס ומשקולות מתברגות, סה"כ 12.5 קילו של פלטות. חשבתי להעביר את המתח לתרגיל הפותח, שיחליף את הסקוואט. אני חושב שזה רעיון טוב, אשמח לקרוא דעתכם.
דבר אחרון לציון לגבי המתח, אני כרגע עושה 5-5-5 בחד"כ. לא כ"כ משתפר בזה, זאת לאחר שהבנתי את הטכניקה הנכונה יותר, בה צריך לקרב את החזה אל המוט ולמשוך את הגוף כלפי מעלה בעזרת האצבעות הצדדיות.
אני אתחיל:

מתח - 5-5-5. איזה התקדמות במשקלים אוכל לצרף לכאן? משקולת בין הרגליים? האם משנה שאני אצטרך להשאיר את הרגליים מקופלות אחורה? אני גבוה מדי בשביל ליישר את הרגליים.

שכיבות סמיכה - עד כשל-עד כשל-עד כשל. איזה התקדמות במשקלים אוכל לצרף לכאן? במילא, בטכניקה נכונה אני במקס לא מצליח יותר מ13 ביום טוב.

לחיצת כתפיים בעמידה עם דאמבל של 12.5 ק"ג יד יד: 5-5-5. חושב שזה אחלה, ההתקדמות לכאן יכולה להיות חזרה אחת כל אימון יותר. לא?

לאנצ'ים עד כשל עם משקולות יד של 4.5 ק"ג: חושב שזה יכול להעמיס על הרגליים וזה טוב, מה דעתכם על כך? יכול לתת גירוי טוב לא? לא חושב כאן על התקדמות במשקלים כ"כ. עולה לכם משהו?

לא מצאתי תחליף לדדליפט. אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנוגע לכך. אני יכול לעשות דד. רומני עם משקולת יד של 12.5 ק"ג אבל זה יהיה לי קל מדי.

מה לגבי זמני מנוחה? כמה לנוח בין סט לסט?

*למנהלים שכאן, אני מכיר את האנשים שנמצאים כאן והייתי רוצה שיעזרו לי, אשמח לא להעביר את האשכול למקום אחר, השקעתי.

אם הגעת עד לכאן, תודה רבה. מצפה לתשובה. תודה:).

אם לא כתוב אחרי חודש(וגם זה יותר מידי מוגזם) לשנות ולאוסיף עוד נפח לפלג גוף עליון אז התוכנית פח

ואם הוא מוותר על בנצ' עדיין המצב גרוע לעבוד רק על כתפיים ורגליים?
אי אפשר להגיד אחרי כמה זמן להחליף, זה תלוי ביותר מידי דברים.
אם זה אדם זקן, שמן, ילד או כל אחד וההתאוששות והתזונה שלו זה שונה.

תגיד מה שתרצה על התוכנית, אנשים הוכיחו שאפשר להתחזק מהר מאוד איתה, ובתור אחד שלא קרא את הספר או מכיר את החזקים שעשו את התוכנית בצורה נכונה ועיקבית דעתך לא מי יודע מה רלוונטית כאן.

אליהו הנקין התחיל עם SS והביא תוצאות מפוארות מאוד, והבנץ' שלו גם הוא היה די טוב.
והוא גם אימון את בוכניק והבנצ'רים הכי חזקים בארץ.

בנץ' זה לא תרגיל הכרחי לכוח, בתור מאמן כוח אתה לא צריך לבודד כל שריר ולהביא אותו למקסימום כוח. בנץ' זה יחסית מאוד מבודד ביחס לפרס.
אבל הוא משתמש בזה כי פרס לא מפעיל את החזה מספיק, ושילוב שני התרגילים מביא תוצאות בינוניות בסגנון שהוא עושה את זה.
אני לא אתן בייספס למתאמן מתחיל למרות ששום תרגיל מורכב כמעט לא נוגע בזה ברצינות.
אבל אני כן אתן פרס.

אני מאמן אדם מבוגר עם סקוואט, דדליפט חתירה ופרס, זה מה שהוא צריך והכי יעזור לו.
זה לדעתי הכי אידיאלי כדי לסדר את הגוף שלו, להביא אותו לכוח בסיסי והרגשה יותר טובה.

אולי בהמשך אוסיף בנץ', אבל זה מגיע הרבה אחרי פרס בסדר עדיפויות שלי. אלא אם כן אתה מתחרה בפאוורליפטינג.

ריפטו מאמן כוח, ולא פווארליפטינג, ולכן הוא מאמין בפרס כתרגיל טוב יותר לפיתוח כוח, בגלל שהוא מתבצע בעמידה ועם טרנספר יותר טוב לחיים האמיתיים. בנוסף, הוא אומר שהבנץ חשוב מאוד כי המשקלים שאתה יכול להרים הם כבדים הרבה יותר, ולכן פוטנציאל פיתוח הכוח בפלג הגוף העליון הוא גדול יותר. במה להתמקד זה כבר עניין אחר, ומגיע לאחר שלב המתאמן המתחיל ולאחר התוכנית SS NLP.

ובקשר לתוכנית, אני מאמן כוח ומשתמש בSS עם מרבית המתאמנים המתחילים שלי. אני מכיר את התוכנית ואת המתודה על בוריה ויודע איך להשתמש בה, ותתפלא לשמוע שמתאמנים מסיימים אחרי כמה חודשים עם ממוצע בנץ פרס של 1.3-1.5 ממשקל גוף לסטים של חמישיות או שלשות, לאחר שכל מה שעשו זה 30 חזרות בנץ בשבועיים לאורך התוכנית.

אם לא כתוב אחרי חודש(וגם זה יותר מידי מוגזם) לשנות ולאוסיף עוד נפח לפלג גוף עליון אז התוכנית פח
נראה לי כתוב להוסיף מקבילים, לא זוכר אם זה אחרי חודש והאמת לא זוכר אם לקחתי את זה מהספר, אבל הוספתי והגעתי ב ss מבערך 85 ל 117.5 לחמישיות ובפרס מ 45-50 ל 75 לחמישיות. כן, נסיון של אדם יחיד זה לא דוגמה אבל התכנית עובדת לפלג גוף עליון לפחות לחלק מהאנשים.

נראה לי כתוב להוסיף מקבילים, לא זוכר אם זה אחרי חודש והאמת לא זוכר אם לקחתי את זה מהספר, אבל הוספתי והגעתי ב ss מבערך 85 ל 117.5 לחמישיות ובפרס מ 45-50 ל 75 לחמישיות. כן, נסיון של אדם יחיד זה לא דוגמה אבל התכנית עובדת לפלג גוף עליון לפחות לחלק מהאנשים.
כמה שאלות
1. כמה זמן לקח לך
2. האם זה היה פעם ראשונה דרכת במכון או שזה היה בחזרה מהפסקה או משהו בסגנון?

ובקשר לתוכנית, אני מאמן כוח ומשתמש בSS עם מרבית המתאמנים המתחילים שלי. אני מכיר את התוכנית ואת המתודה על בוריה ויודע איך להשתמש בה, ותתפלא לשמוע שמתאמנים מסיימים אחרי כמה חודשים עם ממוצע בנץ פרס של 1.3-1.5 ממשקל גוף לסטים של חמישיות או שלשות, לאחר שכל מה שעשו זה 30 חזרות בנץ בשבועיים לאורך התוכנית.
אתה אומרים כמה חודשים אבל כמה חודשים זה גם חודשיים וגם 24 איך אני יכול להגיב על זה?
ובבקשה תתחיל לצטט
כמה חודשים, לא זוכר בדיוק.
חודשיים 3 או יותר בכיוון של 8 חודש?
לא זה ולא זה. כשהתחלתי התאמנתי מלא זמן לפני זה בלי לדעת איך מתכננים תכנית וכו'

לא בדיוק ברור לי למה אתה מתכוון
התאמנת כמה שנים ואז עשית SS או התאמנת כמה שנים הפסקת ואז עשית SS (בכמה שנים האלו התאמנה בלי לדעת כלום)

כמה חודשים זה בין 3-5 פחות או יותר, זה הזמן בדרך כלל שלוקח תקופת המתאמן המתחיל הממוצעת.
לא בקטע רע אבל נשמע כמו זיון שכל רציני יותר מזה אני מוכן לעשות התערבות ולהביא לך חברים שלא מתאמנים מתחילים עם 90 בנצ' ואני רואה לראות אותך תוך 3 חודש מביא אותם ל120 (שוקלים בערך 80) לחמישיות

אין לי אינטרס לזיין את המוח בפורום באינטרנט, זאת האמת. SS עובדת כשעושים מה שצריך. לשכנע אותך כנראה לא אצליח וגם לא כזה משנה לי, אבל אולי אחרים שקוראים פה.

ואם הם לא מתאמנים מתחילים, אז SS לא תעבוד פה, כי זו תוכנית למתחילים, שלפי הגדרה אלה מתאמנים שמסוגלים להתקדם מאימון לאימון. כשזה לא עובד כבר, עוברים להתקדמות בשיטה אחרת.

לצורך העניין יש לי כרגע שני מתאמנים שממש בסוף התוכנית, אחד שוקל 82 וסיים אותה עם 5 סטים של 3 בנץ' עם 103 ק"ג וקרוב ל70 פרס לשלשות, והשני שוקל 74 וכרגע בשבועות האחרונים, יסיים עם איזור ה90 לשלשות בנץ' פרס ואיפשהו סביב ה60 פרס.

לא מספרים וואו, אבל לכמה חודשים של תקופת מתאמן מתחיל זה עושה את העבודה, ולדעתי אין צורך לדחוף סתם נפח.

אין לי אינטרס לזיין את המוח בפורום באינטרנט, זאת האמת. SS עובדת כשעושים מה שצריך. לשכנע אותך כנראה לא אצליח וגם לא כזה משנה לי, אבל אולי אחרים שקוראים פה.

ואם הם לא מתאמנים מתחילים, אז SS לא תעבוד פה, כי זו תוכנית למתחילים, שלפי הגדרה אלה מתאמנים שמסוגלים להתקדם מאימון לאימון. כשזה לא עובד כבר, עוברים להתקדמות בשיטה אחרת.

לצורך העניין יש לי כרגע שני מתאמנים שממש בסוף התוכנית, אחד שוקל 82 וסיים אותה עם 5 סטים של 3 בנץ' עם 103 ק"ג וקרוב ל70 פרס לשלשות, והשני שוקל 74 וכרגע בשבועות האחרונים, יסיים עם איזור ה90 לשלשות בנץ' פרס ואיפשהו סביב ה60 פרס.

לא מספרים וואו, אבל לכמה חודשים של תקופת מתאמן מתחיל זה עושה את העבודה, ולדעתי אין צורך לדחוף סתם נפח.
מרשים ביותר , 2 המתאמנים מעונינים בפיתוח כוח או שאתה רואה את זה כתוכנית התחלתית טובה גם לפיתוח גוף ?

גם לפיתוח גוף, הייתי מתחיל עם מתאמן חלש בתוכנית לפיתוח כוח.

ובקשר אליהם, אחד יותר לכיוון הכוח והשני מכוון לשלב ביניהם. זה לא משנה ברמה הנוכחית, כאמור, כששניהם חלשים. המטרה הראשונה היא לצבור כוח שיהיה אפשר לעבוד איתו.

ואלו לא תוצאות מרשימות בכלל, פשוט רוב האנשים בארץ שמריצים את התוכנית לא קראו את הספר, לא עברו על סרטוני טכניקה, לא קראו מאמרים, לא עבדו עם מאמן ומצפים שהמשקלים יקפצו פי 3. והם לא, אז ריפטו אשם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית