הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אם אין פרוגרסיב אוברלואד

• פותח/ת השרשור Mejor
  • פורסם בתאריך

Mejor

משתמש מתחיל
76
20
נק' מוניטין:
27
76
20
פתאום חשבתי על משהו.. אם אני תקוע ולא יהיה פרוגרסיב אוברלואד לאימון שלי, מה יקרה לפלוס קלוריות שאני צורך? יהפכו לשומן?

אמת, עדיף להתרכס בשריר עובד להרגיד אותו מתי הכי מתאמץ באיזה חלק מהתנועה ולשחק על זה על הגעה לכשל לא חייב משקלים בכלל אפשר לפתח את כל הגוף עם משקלים עד 20 קילו
לפתח את הגוף זו הגדרה מאוד מאוד כללית.
אפשר סתם להתאמן ולראות תוצאות בהתחלה.
אני אשמח לקרוא מה ל @kotzer יש לחדד בעניין.

תן ספרינטים בעלייה מתי שאתה מחזיק 20 ק"ג בכל יד, תספר לי אם אתה מצליח ללכת אחרי זה או אם בכלל אתה מצליח לתת שם ספרינט
חזק שלך:193ek:
לפתוח האשכול-
סייסילטלפון ואני צוחקים אל תנסה לעשות את זה

אמת, עדיף להתרכס בשריר עובד להרגיד אותו מתי הכי מתאמץ באיזה חלק מהתנועה ולשחק על זה על הגעה לכשל לא חייב משקלים בכלל אפשר לפתח את כל הגוף עם משקלים עד 20 קילו

אפשר לפתח את השריר עם 20 קילו, כול עוד נפח העבודה עולה.
אתה יכול לבצע לחיצת חזה במשך 10 שנים עם 20 קילו אבל ללא התקדמות בנפח העבודה לא תפתח שום גוף.

סייסילטלפון
צחוקים צחוקים אבל בתחילת הדרך מטעמי לוגיסטיקה ותוואי הקרקע באיזור בו הייתי מתאמן הייתי נותן ספרינט בעלייה מאוד מאוד תלולה גם אחרי אימון רגליים כבד, שהגעתי לחלק שהוא כבר מישור בקושי גירדתי את עצמי לאיפה שהייתי צריך להגיע, ספרינטים מפעילים את כל סיבי השריר ובעלייה עוד יותר, שרירי הישבן והבטן שלי חייבים הרבה הרבה תודה למנהג הזה, מה שבטוח שזה עזר לוודאות שגם אם באימון לא נתתי הכל, שהוצאתי עוד טיפה מיץ מהשרירים שם..

בין היתר זה עזר למנטליות, כי אחרי אימון רגליים שאתה בקושי הולך, להוציא מעצמך ספרינט, מבחינתי כל פעם מחדש זה היה אימון בשביל התגברות הרוח על הגוף או משהו מפוצץ כזה או אחר רוחני מנטלי איך שלא תבחר לקרוא לזה

את ה ספרינטים עם המשקלים בעלייה שמרתי למתי שהייתי עם קניות בידיים בתור סטודנט במעונות...

לא יכול לעלות עלייה תלולה או מדרגות בעלייה שלא בספרינט מאז... הרגל שכזה..החלק המצחיק זה ה להתנשם אחר כך שאתה כבר במישור ואנשים ברחוב לא מבינים מה נסגר איתך חחחח

צחוקים צחוקים אבל בתחילת הדרך מטעמי לוגיסטיקה ותוואי הקרקע באיזור בו הייתי מתאמן הייתי נותן ספרינט בעלייה מאוד מאוד תלולה גם אחרי אימון רגליים כבד, שהגעתי לחלק שהוא כבר מישור בקושי גירדתי את עצמי לאיפה שהייתי צריך להגיע, ספרינטים מפעילים את כל סיבי השריר ובעלייה עוד יותר, שרירי הישבן והבטן שלי חייבים הרבה הרבה תודה למנהג הזה, מה שבטוח שזה עזר לוודאות שגם אם באימון לא נתתי הכל, שהוצאתי עוד טיפה מיץ מהשרירים שם..

בין היתר זה עזר למנטליות, כי אחרי אימון רגליים שאתה בקושי הולך, להוציא מעצמך ספרינט, מבחינתי כל פעם מחדש זה היה אימון בשביל התגברות הרוח על הגוף או משהו מפוצץ כזה או אחר רוחני מנטלי איך שלא תבחר לקרוא לזה

את ה ספרינטים עם המשקלים בעלייה שמרתי למתי שהייתי עם קניות בידיים בתור סטודנט במעונות...

לא יכול לעלות עלייה תלולה או מדרגות בעלייה שלא בספרינט מאז... הרגל שכזה..החלק המצחיק זה ה להתנשם אחר כך שאתה כבר במישור ואנשים ברחוב לא מבינים מה נסגר איתך חחחח
טוב הגזמת הוא כבר יתחיל לחשוב שאתה רציני...🤡
אפשר לפתח את השריר עם 20 קילו, כול עוד נפח העבודה עולה.
אתה יכול לבצע לחיצת חזה במשך 10 שנים עם 20 קילו אבל ללא התקדמות בנפח העבודה לא תפתח שום גוף.
בכפוף לגבול מסוים

טוב הגזמת הוא כבר יתחיל לחשוב שאתה רציני...🤡
בילדות שלי הייתי אצן, היו שולחים אותי לתחרויות, אני וריצה, במיוחד מאוד מהירה זה חלק ממני

להתחיל חדר כושר ולעשות סקוואטים היה מעבר מכוח הוריזנטלי ברגליים לכח ורטיקלי, שינוי בתפיסה של איך לעבוד עם השרירים

הסקוואטים שלי היו חזקים אבל הפעלתי את הכוח בציר הלא נכון בהתחלה וזה גרם לסקוואטים שלי להיראות טיפה מצחיקים/מסוכנים ועם הזמן למדתי לתקן את זה... ומשם המשקלים רק טיפסו וטיפסו..

אני לא בטוח שכול כך הבנתי..
תחשוב על עצמך בתור נער בן 15 שמשקולת של 10 ק"ג ל בייספס קורלס הייתה עבודה מאוד סיזיפית ליד.. שהגעת לגיל 20, ה10 ק"ג כבר לא מזיז לך ומשחקי הנפח למינהם עם משקל שכזה הופך להיות מייאש כבר.., ותרצה 20 קג כעבודה בשביל גירוי כלשהו לשריר.. ועל זה הדרך.. מקווה שתבין את המשל

מי אמר שחייב 60% מ-RM1???
זה עניין של גירוי תעלה את נפח העבודה בצורה הדרגתית השריר יגדל.
זה נכון במידה מסוימת כי גם לעצימות יש משקל במשוואה שם, חשוב להעלות את העצימות עם הזמן, או לגרום לשריר לחשוב שהעצימות עולה על ידי משחקים כאלו ואחרים כמו שינוי גירוי מעבר מבנץ לבנץ באחיזה צרה או הפוך וכדומה

תחשוב על עצמך בתור נער בן 15 שמשקולת של 10 ק"ג ל בייספס קורלס הייתה עבודה מאוד סיזיפית ליד.. שהגעת לגיל 20, ה10 ק"ג כבר לא מזיז לך ומשחקי הנפח למינהם עם משקל שכזה הופך להיות מייאש כבר.., ותרצה 20 קג כעבודה בשביל גירוי כלשהו לשריר.. ועל זה הדרך.. מקווה שתבין את המשל

אני חושב שלא הבנתם אותי לא נכון, אני ממש לא חושב שכול המשחקי נפח האלה זה הדרך הכי יעילה להיפרטרופיה. (זה גם דרך אבל לא הכי יעילה)
אבל בהנחה שאין לך דרך לעלות משקלים, כמו שהוא ציין 20 ק"ג זה הדרך הכי יעילה בשבילו להתקדם בנפח העבודה.

זה נכון במידה מסוימת כי גם לעצימות יש משקל במשוואה שם, חשוב להעלות את העצימות עם הזמן, או לגרום לשריר לחשוב שהעצימות עולה על ידי משחקים כאלו ואחרים כמו שינוי גירוי מעבר מבנץ לבנץ באחיזה צרה או הפוך וכדומה

אתה טועה.
עצימות = מידת המאמץ\מרחק מכשל.

קח לדוגמא 2 מתאמנים:

מתאמן X שמבצע סקוואט במשקל 100 ק"ג ל-10 חזרות והוא במרחק 2 חזרות מכשל.

ומתאמן Y שמבצע סקוואט במשקל 30 ק"ג ל-60 חזרות והוא במרחק 2 חזרות מכשל.

אצל שניהם מידת העצימות שווה.

מידת העצימות שווה
אצל שניהם הנפח אולי דומה אבל העצימות שונה, האימון עצמו אולי עצים בצורה כזאת או אחרת אבל בעצימות הכוונה למשקל איתו אתה עובד

נפח=עצימות*חזרות

יש עוד פרמטרים למשוואה אבל בגדול זה זה

עצימות זה המשקל אותו אתה מרים או המשקל שהגוף חושב שאתה מרים כי אם צריך 70 ק"ג ב וריאציה אחרת זה יהיה לגוף יותר מאתגר מ וריאציה יותר קלה, מקודם הבאתי את ה דוגמא של הבנץ לצורך העניין, כך לפחות אני מסתכל על זה
לצורך ההסבר שלי לגבי מהי עצימות, תוכל להסתכל במאמר הנל שנכתב באתר ואיך הם מסתכלים על מהי עצימות, אתה יכול להסתכל ברפרוף עד שאתה נתקל בחלקים בהם כתוב סטיםxחזרותxעצימות

מה זה נפח? למי זה טוב? וכמה צריך?

אצל שניהם הנפח אולי דומה אבל העצימות שונה
נפח=עצימות*חזרות

עצימות זה המשקל אותו אתה מרים או המשקל שהגוף חושב שאתה מרים כי אם צריך 70 ק"ג ב וריאציה אחרת זה יהיה לגוף יותר מאתגר מ וריאציה יותר קלה, מקודם הבאתי את ה דוגמא של הבנץ לצורך העניין, כך לפחות אני מסתכל על זה

אתה צוחק נכון?

נפח עבודה = משקל * חזרות * סטים

עצימות = מידת המאמץ\ מרחק מכשל

זה אפילו רשום במאמר שהבאת בפסקה השלישית

אתה צוחק נכון?

נפח עבודה = משקל * חזרות * סטים

עצימות = מידת המאמץ\ מרחק מכשל

זה אפילו רשום במאמר שהבאת בפסקה השלישית
בגדול, המושג נפח מתייחס לכמות האימונים שמתבצעים בפרק זמן מסויים.
ברזולוציה נמוכה יותר,הכוונה היא למספר החזרות שהושלמו במהלך אימון כלשהו (סטים X חזרות).

משזה נכתב, ההגדרה הזאת לא לוקחת בחשבון פרמטר חשוב כמו המשקל שהורם באותו אימון, ולכן הדרך הטובה ביותר להתייחס לנפח שהושלם באימון היא באמצעות הסתכלות על עומס הנפח (סטים X חזרות X עצימות).

--אחשלי זה מה שכתוב וזה המשמעות של עצימות.

עצימות זה המשקל שהורם, וזה מה שכתוב במאמר שהבאתי..

--אחשלי זה מה שכתוב וזה המשמעות של עצימות.

לפני הכול אני מדגיש שאין לי שום דבר נגדך זה רק דיון.

אני אנסה להסביר את עצמי עוד פעם.

מתאמן X מרים לחזרה אחת בסקוואט 200 ק"ג.

הוא יכול לבצע סט אחד של סקוואט ל-3 חזרות במשקל 190 ק"ג, ולהיות מאוד קרוב לכשל (עצימות גבוהה, נפח נמוך)
והוא יכול לבצע 5 סטים של 5 חזרות ל-150 ק"ג ולהיות רחוק מאוד מכשל (נפח גבוה,עצימות נמוכה)

זה ממאמר של "barbell logic"
Intensity vs Volume - Programming for Strength | Barbell Logic

Intensity simply means “how heavy?” typically organized as the “magnitude” of weight on the bar (in pounds or kilos) or as a percentage of your one repetition maximum. If your absolute best squat for one repetition is 500 lbs, for example, then 375 is 75% of your 1RM. An intensity of 80% of your 1RM is greater than an intensity of 50% of 1RM.

וזה דוגמא שתנסה להסביר את הטענה שלי צורה יותר טובה.

Intensity

Intensity is often defined as a percentage of your one rep max (the maximum weight you can lift for one rep) for that exercise.

• High intensity could be lifting 85% of your 1RM (1 rep max)
  • Low intensity could be lifting just 40% of your 1RM (1 rep max)

Volume
Volume is the total amount of weight lifted per exercise or muscle group – it takes into account the number of sets and reps.

It is simply calculated by the total number of reps multiplied by the average weight.

For Example: 5×5 (5 sets of 5 reps) of bench press at 80kg the volume would be:

Volume = 5 x 5 x 80 = 2000kg

נפח = עצימות * חזרות, זו טענה לא נכונה.
עצימות = המרחק מכשל. יש קשר בין משקל כבד לעצימות אבל לא תמיד.
יכול להיות שה-RM1 בדדליפט הוא 220 קילו, ואני מרים 150 קילו ל-5 חזרות ואני לא מתקרב אפילו לכשל בדדליפט. נכון 150 קילו זה משקל "כבד" אבל ממש לא עצים כול עוד לא התקרבתי לכשל.

או שאני יכול לעבוד ב-105% מה-RM15 שלי בכפיפת מרפקים ולהגיע לכשל בחזרה ה-9.
מידת המאמץ שלי\מרחק מכשל תהיה יותר גדולה ממידת המאמץ שלי בדדליפט.
למרות שהמשקל קטן בהרבה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית