הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

טיפים לשיפור השינה + שאלה על שינה

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
בתקופה האחרונה, אני מתעורר כמעט כל לילה בין 1-3 פעמים, בערך אחרי 6 שעות של שינה רצופה, וזה *מאוד* מעצבן, בלשון המעטה.

בשבוע האחרון, אני מתחיל אפילו להתעורר יותר (3-5 פעמים), ואפילו 1-2 פעמים ממש באמצע הלילה (מרגיש כמו אחרי 3-4 שעות שינה,לא בדקתי), לפעמים אני מצליח לחזור תוך 2 דק לישון, ולפעמים רק אחרי 5-10 דק(אולי נשמע קצת, אבל זה מרגיש המון כשאתה פשוט שוכב במיטה מנסה להרדם אחרי שקמת באמצע השינה), בנוסף, אני תמיד הצלחתי להרדם מהר(5 דק בערך), ובשבוע האחרון היו לי גם חלק ימים שממש שכבתי חצי שעה עד שנרדמתי, ואתמול זה הגיע עד לכדי שעה(סיוט).

רציתי לשאול, מה יכולה להיות הסיבה לזה? ואיך אפשר לפעול כדי לשפר את השינה? אני מקפיד לא לאכול ולשתות 3 שעות לפני השינה, אני מחשיך את החדר עד כמה שאפשר, אני הולך לישון בערך באותה שעה כל יום בין 12:00-1:00(לפעמיםמוקדם יותר ב11:30), התזונה שלי היא מצוינת(כרגע במסה),עם אטמי אוזניים, ואני לא מבין מה לא בסדר. אשמח מאוד שתעזרו לי.

השערות שיש לי:
לפני שקניתי אטמי אוזניים(חודש+), לפעמים בבוקר היה רעש בבית, וזה העיר אותי(אני לרוב מתעורר מכל דבר קטן) ואז היה קשה לי לחזור להרדם(כי עדיין היה רעש( אבל הצלחתי לפעמים ישר לחזור ולפעמים אחרי 5-10 דק. יכול להיות שכבר התרגלתי לקום כמה פעמים לקראת סוף השינה אז הגוף אוטומטית מעיר אותי? כי כביכול עכשיו עם אטמי אוזניים אני מסודר אבל עדיין מתעורר לקראת הסוף. איך אפשר לתקן את זה?

האם אוברטריינינג/אובררייצ'ינג, משפיע על שינה בצורה לא טובה? ספציפית לגבי השבוע הזה שואל, שזה היה השבוע האחרון בבלוק שלי אז העלתי משקלים כמה שאפשר ואולי הגעתי לנקודה שלovertraning, וכמו שאמרתי בשבוע הזה הסימפטומים של האיכות שינה הירודה רק עלו.
אני ממש מצטער שיצא ארוך, אהיה אסיר תודה למי שיעזור, אפילו אם אתם יכולים לקרוא בחלקים רק ולענות על מה שאפשר
@kotzer @Whale @MasterSplitter @elchonon @yanivgoft @yujinius

אם אתה מרגיש עייף מאוד מהאימונים זה יכול להשפיע על איכות השינה?
כמה קרוב לשינה אתה מתאמן? כמה קרוב לשינה אתה צורך קפאין?

אני לא חושב שאימון יתר הוא הגורם, אבל אם זאת בעיה שהתחילה רק בשבוע האחרון כשהמשקלים כבדים, יכול להיות שההתרגשות והאדרנלין משחקים תפקיד.

נשמע שאתה עושה הכל נכון, אולי מגנזיום, סידן עם וויטמין B6, יכולים לעזור, קנאביס, מלטונין.

כשהיה לי ברזל נמוך היו לי גם הפרעות שינה, אולי בדיקת דם תועיל.

אם אכן זה ההתרגשות מהאימון, אולי מדיטציה ורוגע יכולים לעזור.

• פותח/ת השרשור
מה הסיבה שאתה מתעורר? ממש סתם או שאתה צריך לשירותים או משהו כזה?
ממש סתם ככה. בלי שום סיבה פשוט מתעורר
שירותים כמה דק' לפני השינה, עדיף בלי מכשירים סלולריים בטווח המדובר, זו דעתי בלבד
שכחתי לציין- עושה תמיד שירותים לפני השינה, בכל המכשירים הסלולריים אני משתמש במנטרל אור כחול (אז אני חושב שלא אמורה להיות בעיה אם אני משתמש בהם לפני השינה? עד כמה שידוע לי.)

• פותח/ת השרשור
אם אתה מרגיש עייף מאוד מהאימונים זה יכול להשפיע על איכות השינה?
כמה קרוב לשינה אתה מתאמן? כמה קרוב לשינה אתה צורך קפאין?
אני חושב שכן, לא יודע להגיד בוודאות לגבי תקופות של לפני כמה שבועות, אבל בשבועיים האחרונים אני כן מרגיש יותר עייף/מותש מהאימונים. מתאמן בערך מ5-7, אז זה יוצא 5 שעות רחוק מהשינה

- לא צורך קפאין בכלל
אני לא חושב שאימון יתר הוא הגורם, אבל אם זאת בעיה שהתחילה רק בשבוע האחרון כשהמשקלים כבדים, יכול להיות שההתרגשות והאדרנלין משחקים תפקיד.

נשמע שאתה עושה הכל נכון, אולי מגנזיום, סידן עם וויטמין B6, יכולים לעזור, קנאביס, מלטונין.

כשהיה לי ברזל נמוך היו לי גם הפרעות שינה, אולי בדיקת דם תועיל.

אם אכן זה ההתרגשות מהאימון, אולי מדיטציה ורוגע יכולים לעזור.
אני כבר 3 חודשים+- לוקח מולטיויטמין A-Z Multivitamin Tablets
עשיתי בדיקת דם בחודש האחרון ולא נראו שום חוסרים, למרות שהברסל כן היה נמוך. אני אצרף את התוצאות בהמשך
איזה B קומפלקס איכותי...
מדיטציה במהלך היום וגם לפני השינה.
ותנסה לשים על הכרית כמה טיפות של שמן ארומתי לבנדר.
^^ לוקח מולטיויטמין(קישרתי בתגובה מעליי), אנסה לנסות מדיטציה, בדרכ גם עושה מתיחות 10 דק' לפני השינה.

נערך לאחרונה:
אני חושב שכן, לא יודע להגיד בוודאות לגבי תקופות של לפני כמה שבועות, אבל בשבועיים האחרונים אני כן מרגיש יותר עייף/מותש מהאימונים. מתאמן בערך כל יום מ5-7, אז זה יוצא 5 שעות רחוק מהשינה

- לא צורך קפאין בכלל

אני כבר 3 חודשים+- לוקח מולטיויטמין A-Z Multivitamin Tablets
עשיתי בדיקת דם בחודש האחרון ולא נראו שום חוסרים, למרות שהברסל כן היה נמוך. אני אצרף את התוצאות בהמשך

^^ לוקח מולטיויטמין(קישרתי בתגובה מעליי), אנסה לנסות מדיטציה, בדרכ גם עושה מתיחות 10 דק' לפני השינה.
מגנזיום, וB6 בנפרד יהיו הרבה יותר יעילים ממולטי בשביל השינה, זה מינונים שיעשו הבדל אולי.

חייב לציין שמאז שהורדתי את כמות הקפאין לכמות מינימלית... משהו כמו כוס קפה ביום ,
עברתי לשתות הרבה יותר תה צמחים מסוגים שונים רמות הסטרס שלי השתפרו פלאים וגם האנרגיה עלתה..

• פותח/ת השרשור
יש עודף קטן בmpv שאין לי מושג מה זה
מצרף את הבדיקות:
מגנזיום, וB6 בנפרד יהיו הרבה יותר יעילים ממולטי בשביל השינה, זה מינונים שיעשו הבדל אולי.
הבנתי, תודה!.
אני אשקול לקנות ולנסות.
חייב לציין שמאז שהורדתי את כמות הקפאין לכמות מינימלית... משהו כמו כוס קפה ביום ,
עברתי לשתות הרבה יותר תה צמחים מסוגים שונים רמות הסטרס שלי השתפרו פלאים וגם האנרגיה עלתה..
סבבה תודה שאמרת. קפאין אני לא צורך, אבל יכול להיות שאנסה לשלב תה&דברים כאלה:)

קבצים מצורפים

• 20210104_132004.jpg
    20210104_132004.jpg
    KB 60.4 · צפיות: 60
  • Screenshot_20210104-132057_Drive.jpg
    Screenshot_20210104-132057_Drive.jpg
    KB 88.8 · צפיות: 55
  • Screenshot_20210104-132134_Drive.jpg
    Screenshot_20210104-132134_Drive.jpg
    KB 77.5 · צפיות: 57
  • פותח/ת השרשור
תפקודי כבד קצת מעל הנורמה יש סיבה?
למיטב ידיעתי אם מתאמנים לפני הבדיקת דם אז זה צפוי שהם יהיו למעלה (כי הרי יש נזק לשריר מהאימונים וכו'), אני די בטוח
(והתאמנתי כרגיל לפני הבדיקה)

במקום פלאפון לפני השינה הייתי ממליץ חצי שעה לפחות לא לגעת בו ואם אתה מתחבר לספרים זה גם יעזור מאוד לפני השינה.
מעבר לזה רשמו לך כבר כמעט הכל

• פותח/ת השרשור
במקום פלאפון לפני השינה הייתי ממליץ חצי שעה לפחות לא לגעת בו ואם אתה מתחבר לספרים זה גם יעזור מאוד לפני השינה.
מעבר לזה רשמו לך כבר כמעט הכל
אנסה את זה מתישהו:)
אולי רמת המגנזיום שלך נמוכה, זה יכול לגרום לבעיות שינה
הבנתי, בגדול במולטיויטמין שאני צורך יש 100מג(27%מהיומית המומלצת), ובעקרון אני גם אוכל רק מאכלים "מזינים", אז אפשר להגיד שהסיכוי לא גבוה אבל אני לא פוסל. יש לך במקרה בשלוף עוד סימפטומים לרמות מגנזיום נמוכים?

אנסה את זה מתישהו:)

הבנתי, בגדול במולטיויטמין שאני צורך יש 100מג(27%מהיומית המומלצת), ובעקרון אני גם אוכל רק מאכלים "מזינים", אז אפשר להגיד שהסיכוי לא גבוה אבל אני לא פוסל. יש לך במקרה בשלוף עוד סימפטומים לרמות מגנזיום נמוכים?

בחילות, חוסר תיאבון, חולשה כללית... בהתאם לחוסר גם התכווצויות שרירים, דופק לא סדיר
חוסר יכול להיות לאו דווקא בגלל שלא צורכים מספיק בתזונה

בנוסף להכל הייתי בודק את פוזיצית השינה שלך. יכול להיות שאתה ישן על הבטן או משהו? עדיף לישון על הגב עם ידיים ישרות בצידי הגוף וראש לא מוגבה אם אפשר (כרית אחת רגילה זה סבבה), ואם לא אז על הצד עם ברכיים ואגן ב90 מעלות כל אחד.

בתקופה האחרונה, אני מתעורר כמעט כל לילה בין 1-3 פעמים, בערך אחרי 6 שעות של שינה רצופה, וזה *מאוד* מעצבן, בלשון המעטה.
ישן 6 שעות רצוף ואחרי זה עוד יש לך מספיק זמן שינה בשביל להירדם ולהתעורר 3 פעמים? מה אני אגיד לך, החיים שלך דבש קודם כל 😆
כמה שעות אתה ישן סה"כ, ברוטו? יכול להיות שאתה ישן יותר ממה שאתה באמת צריך ואתה מחפש את הבעיה איפה שאין?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית