הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טיפים לשיפור השינה + שאלה על שינה

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
בתקופה האחרונה, אני מתעורר כמעט כל לילה בין 1-3 פעמים, בערך אחרי 6 שעות של שינה רצופה, וזה *מאוד* מעצבן, בלשון המעטה.

בשבוע האחרון, אני מתחיל אפילו להתעורר יותר (3-5 פעמים), ואפילו 1-2 פעמים ממש באמצע הלילה (מרגיש כמו אחרי 3-4 שעות שינה,לא בדקתי), לפעמים אני מצליח לחזור תוך 2 דק לישון, ולפעמים רק אחרי 5-10 דק(אולי נשמע קצת, אבל זה מרגיש המון כשאתה פשוט שוכב במיטה מנסה להרדם אחרי שקמת באמצע השינה), בנוסף, אני תמיד הצלחתי להרדם מהר(5 דק בערך), ובשבוע האחרון היו לי גם חלק ימים שממש שכבתי חצי שעה עד שנרדמתי, ואתמול זה הגיע עד לכדי שעה(סיוט).

רציתי לשאול, מה יכולה להיות הסיבה לזה? ואיך אפשר לפעול כדי לשפר את השינה? אני מקפיד לא לאכול ולשתות 3 שעות לפני השינה, אני מחשיך את החדר עד כמה שאפשר, אני הולך לישון בערך באותה שעה כל יום בין 12:00-1:00(לפעמיםמוקדם יותר ב11:30), התזונה שלי היא מצוינת(כרגע במסה),עם אטמי אוזניים, ואני לא מבין מה לא בסדר. אשמח מאוד שתעזרו לי.

השערות שיש לי:
לפני שקניתי אטמי אוזניים(חודש+), לפעמים בבוקר היה רעש בבית, וזה העיר אותי(אני לרוב מתעורר מכל דבר קטן) ואז היה קשה לי לחזור להרדם(כי עדיין היה רעש( אבל הצלחתי לפעמים ישר לחזור ולפעמים אחרי 5-10 דק. יכול להיות שכבר התרגלתי לקום כמה פעמים לקראת סוף השינה אז הגוף אוטומטית מעיר אותי? כי כביכול עכשיו עם אטמי אוזניים אני מסודר אבל עדיין מתעורר לקראת הסוף. איך אפשר לתקן את זה?

האם אוברטריינינג/אובררייצ'ינג, משפיע על שינה בצורה לא טובה? ספציפית לגבי השבוע הזה שואל, שזה היה השבוע האחרון בבלוק שלי אז העלתי משקלים כמה שאפשר ואולי הגעתי לנקודה שלovertraning, וכמו שאמרתי בשבוע הזה הסימפטומים של האיכות שינה הירודה רק עלו.
אני ממש מצטער שיצא ארוך, אהיה אסיר תודה למי שיעזור, אפילו אם אתם יכולים לקרוא בחלקים רק ולענות על מה שאפשר
@kotzer @Whale @MasterSplitter @elchonon @yanivgoft @yujinius

ישן 6 שעות רצוף ואחרי זה עוד יש לך מספיק זמן שינה בשביל להירדם ולהתעורר 3 פעמים? מה אני אגיד לך, החיים שלך דבש קודם כל 😆
כמה שעות אתה ישן סה"כ, ברוטו? יכול להיות שאתה ישן יותר ממה שאתה באמת צריך ואתה מחפש את הבעיה איפה שאין?

לדעתי הוא מוכן להקים משפחה.

• פותח/ת השרשור
בנוסף להכל הייתי בודק את פוזיצית השינה שלך. יכול להיות שאתה ישן על הבטן או משהו? עדיף לישון על הגב עם ידיים ישרות בצידי הגוף וראש לא מוגבה אם אפשר (כרית אחת רגילה זה סבבה), ואם לא אז על הצד עם ברכיים ואגן ב90 מעלות כל אחד.
הבנתי:), בגדול אני ישן על הבטן,קצת קשה לי יהיה להתרגל לתנוחה אחרת אני מניח, אבל אם הבעיות ימשיכו אני אתחיל לנסות תנוחות אחרות, תודה.
ישן 6 שעות רצוף ואחרי זה עוד יש לך מספיק זמן שינה בשביל להירדם ולהתעורר 3 פעמים? מה אני אגיד לך, החיים שלך דבש קודם כל 😆
כמה שעות אתה ישן סה"כ, ברוטו? יכול להיות שאתה ישן יותר ממה שאתה באמת צריך ואתה מחפש את הבעיה איפה שאין?

מכוון לישון 8 שעות כל יום. אני לא יודע מה ההפרש זמן בין כל התעוררות להתעוררת אבל אני מניח ש20-30 דק, יכול להיות פחות יכול יותר. אני נכנס למיטה רבע שעה לפני השעה שאני קם כדי לתת לי זמן להרדם כדי לישון באמת 8 שעות. לדעתי, אני חושב ש6 שעות לא מספיקות לי ואני צריך יותר(8+-)
בכל מקרה אני גם בן 17 אז מן הסתם שיהיה לי קצת יותר זמן פנוי:s49: (למרות שאגיד שזה עדיין לא בא מכלום וזה תופס זמן אחר, אז אני כן משקיע ומפנה זמן)

הבנתי:), בגדול אני ישן על הבטן,קצת קשה לי יהיה להתרגל לתנוחה אחרת אני מניח, אבל אם הבעיות ימשיכו אני אתחיל לנסות תנוחות אחרות, תודה.

מכוון לישון 8 שעות כל יום. אני לא יודע מה ההפרש זמן בין כל התעוררות להתעוררת אבל אני מניח ש20-30 דק, יכול להיות פחות יכול יותר. אני נכנס למיטה רבע שעה לפני השעה שאני קם כדי לתת לי זמן להרדם כדי לישון באמת 8 שעות. לדעתי, אני חושב ש6 שעות לא מספיקות לי ואני צריך יותר(8+-)
בכל מקרה אני גם בן 17 אז מן הסתם שיהיה לי קצת יותר זמן פנוי:s49: (למרות שאגיד שזה עדיין לא בא מכלום וזה תופס זמן אחר, אז אני כן משקיע ומפנה זמן)
אז אני חושב שיכול להיות שמצאנו את שורש הבעיה, שינה על הבטן יכולה לגרום לזה כי אתה מעמיס על הריאות כשאתה נשען עליהן ואתה נושם פחות טוב. במיוחד אם אתה במסה ועולה במשקל ואז זה הולך ומחמיר. תנסה לישון על הגב כמה ימים ולדעתי אתה תראה שיפור באיכות השינה שלך

• פותח/ת השרשור
אז אני חושב שיכול להיות שמצאנו את שורש הבעיה, שינה על הבטן יכולה לגרום לזה כי אתה מעמיס על הריאות כשאתה נשען עליהן ואתה נושם פחות טוב. במיוחד אם אתה במסה ועולה במשקל ואז זה הולך ומחמיר. תנסה לישון על הגב כמה ימים ולדעתי אתה תראה שיפור באיכות השינה שלך
אוקי. אני חושב שיהיה לי קצת קשה להתרגל לזה, אבל אני בהחלט אנסה. אני רק אגיד אבל שהבעיות היותר חמורות של השינה שקרו בשבוע האחרון(שהצלחתי להרדם רק אחרי הרבה זמן&התעוררות באמצע הלילה וכו) הפסיקו. - אני ממש חושד שזה היה בגלל overtraning (כרגע אני חצי שבוע לתוך הדילואד שאני עושה), בנוסף, אני חושד גם שהבעיות שינה האחרות שקרו לי בחודשים האחרונים (רק להתעורר 1-3 פעמים בערך לפני סיום השינה), הסיבה להם יכולה להיות עדיין רעש, כי למרות האטמים שאני שם, אני לפעמים שם לב שכן יש יחסית רעש מתי שאני מתעורר ויכול להיות שזה קורה בגלל זה.(למרות שאגיד שגם יש פעמים שאני מתעורר ואין שום רעש,- פה אני חושד שזה בגלל שכבר הגוף "התרגל" להתעורריות האלו.

אני אקח את כל מה שאמרתם איתי ואשים לב גם לדברים שאני חושד בהם, ומקווה שאצליח לתקן את הבעיה.

תודה לכולם!!

חייב לציין שמאז שהורדתי את כמות הקפאין לכמות מינימלית... משהו כמו כוס קפה ביום ,
עברתי לשתות הרבה יותר תה צמחים מסוגים שונים רמות הסטרס שלי השתפרו פלאים וגם האנרגיה עלתה..

נשמע מעניין מאוד, אתן לזה צ׳אנס.

קומפלקסים, ורדים על הכרית, פוזיציות אופטימליות על מנת שלא תמחץ את הריאות. כמו שאתה בטח יודע, בגדול בולשיט.
לא היית צריך אף אחד מהדברים הללו כדי להירדם בעבר, כנראה תקופה שכזו. אני בכלל חושב שכל הניסיון הזה למקסם כמה שיותר
את איכות השינה שלך רק פוגע בך, אתה רק נותן דגש לבעיה ומוסיף בלוק מנטלי. תישן כפי שישנת בעבר. רוב הסיכויים שהבעיה
נמצאת מחוץ לשעת השינה, משהו שמתרחש ביום עצמו. או שפשוט אין סיבה וזו תקופה כזו שתעבור.

קומפלקסים, ורדים על הכרית, פוזיציות אופטימליות על מנת שלא תמחץ את הריאות. כמו שאתה בטח יודע, בגדול בולשיט.
לא היית צריך אף אחד מהדברים הללו כדי להירדם בעבר, כנראה תקופה שכזו. אני בכלל חושב שכל הניסיון הזה למקסם כמה שיותר
את איכות השינה שלך רק פוגע בך, אתה רק נותן דגש לבעיה ומוסיף בלוק מנטלי. תישן כפי שישנת בעבר. רוב הסיכויים שהבעיה
נמצאת מחוץ לשעת השינה, משהו שמתרחש ביום עצמו. או שפשוט אין סיבה וזו תקופה כזו שתעבור.
אני נזכר בכמה חברים שטענו שADHD זה ילד שלא חטף כאפה במקום הנכון.

אני נזכר בכמה חברים שטענו שADHD זה ילד שלא חטף כאפה במקום הנכון.
גורם לך לתהות.
נתחיל מההתחלה.
האם אני לא הייתי מרוכז, בתור ילד,
או לא רציתי להתרכז?
אם הייתי רוצה,
הייתי מצליח?
אם הייתי מנסה בתור ילד להתרכז יותר,
לא הייתי מי שאני היום,
בעייתי בכל הקשור לריכוז?
האם כל מה שאני צריך כיום זה לומר שאין שום בעיה,
ואין שום בעיה?
האם אפשר לשפר את זה משמעותית בכל תחום מבלי ליטול תרופות? האם כדאי?
האם אני לא אוהב תחום כלשהו,
או שאני בכלל לא מצליח להתרכז בו, ולהנות ממנו.
האם יש תחומים שאני אוהב, ויכול להתרכז, ונשאר רק לגלות?
האם אני פחות מרוכז כיום
או אני מנסה להיות מרוכז יותר
אז אני שם לב לבעיה?

יאללה אלחונון,
תקרא כמה מחקרים, אולי גם ספרים, ותיידע את כולנו.

גורם לך לתהות.
נתחיל מההתחלה.
האם אני לא הייתי מרוכז, בתור ילד,
או לא רציתי להתרכז?
אם הייתי רוצה,
הייתי מצליח?
אם הייתי מנסה בתור ילד להתרכז יותר,
לא הייתי מי שאני היום,
בעייתי בכל הקשור לריכוז?
האם כל מה שאני צריך כיום זה לומר שאין שום בעיה,
ואין שום בעיה?
האם אפשר לשפר את זה משמעותית בכל תחום מבלי ליטול תרופות? האם כדאי?
האם אני לא אוהב תחום כלשהו,
או שאני בכלל לא מצליח להתרכז בו, ולהנות ממנו.
האם יש תחומים שאני אוהב, ויכול להתרכז, ונשאר רק לגלות?
האם אני פחות מרוכז כיום
או אני מנסה להיות מרוכז יותר
אז אני שם לב לבעיה?

יאללה אלחונון,
תקרא כמה מחקרים, אולי גם ספרים, ותיידע את כולנו.
אבל לנקודה העיקרית לצערי לא התיחסת.
האם היית מקבל כאפה במקום הנכון איך החיים שלך היו נראים?

אבל לנקודה העיקרית לצערי לא התיחסת.
האם היית מקבל כאפה במקום הנכון איך החיים שלך היו נראים?
אולי כאפה זה לא משהו פיזי,
אולי כאפה זו התעוררות.
חלק מאלו כן מדברים על התעוררות מסוג כלשהו.

מהמורים כל הזמן נענשתי,
כל הזמן גרמו לי להרגיש לא בסדר,
ניסו לדחוף לי(ובסוף גם הצליחו) ריטלין בשביל שאהיה רגוע(כלומר כלומר, מרוכז),
כל הזמן ניסו לתת לי סטירה מחשבתית.
בסוף זה רק אתה שמצליח. לפחות אני.

אם אבא שלי היה נכנס לי לחדר/כיתה ונותן לי סטירה תוך כדי שאומר "תתעורר"
אז היום הייתי... מי לעזאזל יודע
ומה לעזאזל זה משנה.

תודה אלחנן, ותודה גם לי,
הייתי צריך לכתוב ולקרוא את המשפט האחרון.

• פותח/ת השרשור
לא היית צריך אף אחד מהדברים הללו כדי להירדם בעבר, כנראה תקופה שכזו
מסכים
אני בכלל חושב שכל הניסיון הזה למקסם כמה שיותר
את איכות השינה שלך רק פוגע בך, אתה רק נותן דגש לבעיה ומוסיף בלוק מנטלי. תישן כפי שישנת בעבר
לא מסכים לצערי. אני לא ניהיה אובססיבי ברמה כזאת שאני מעלה לחץ/סטרס כדי להשיג שינה איכותית ואז זה בעצם יפגע בי

מצטרף לנושא גם אצלי זה ככה בשבוע האחרון התחלתי להתעורר בערך לכמה דקות ואז לחזור לישון אבל בזמן האחרון כבר כמה ימים שאני מתעורר באמצע ומאוד מתקשה לחזור לישון היום אפילו התעוררתי פעמיים ולקח לי חצי שעה להירדם אחרח כל אחת מהן סיוט
מקווה שלא מוריד אותי בתוצאות כח בסופו של דבר כמה ימים של שינה לא טובה יכולים להוריד בתוצאות אתמול באימון הייתי עייף מאוד ואני חושב שזה קשור לשינה בכללי יוצא לדילואוד ואז מפצל את האימון

יש ספר מרתק על שינה בשם "למה אנחנו ישנים", מציע לך לקרוא אותו 😃
בכל מקרה אסכם טיפים מרכזיים:
חדר חשוך וקר - ההמלצה זה לכוון את הטמפרטורה ל18 מעלות בממוצע
לא לשתות מים או לאכןל ארוחה כבדה סמוך לשינה
לא לשים לידך שעון
לשמור על קצב שינה קבוע - ללכת לישון בשעה מסוימת ולקום בשעה מסוימת
בלי מסכים שעה לפני
תעמעם את האורות לקראת השינה
להימנע מחרדת שינה - כשאתה מתעורר תחשוב על זה שהכל טוב וזה טבעי ולא להלחץ להירדם שוב כי תכף צריך לקום
בלי קפאין אחרי 5
בלי אלכוהול / סמים קלים סמוך לשינה
אמבטיה חמה יכולה לעזור להירדם.

אלו הטיפים המרכזיים

יש ספר מרתק על שינה בשם "למה אנחנו ישנים", מציע לך לקרוא אותו 😃
בכל מקרה אסכם טיפים מרכזיים:
חדר חשוך וקר - ההמלצה זה לכוון את הטמפרטורה ל18 מעלות בממוצע
לא לשתות מים או לאכןל ארוחה כבדה סמוך לשינה
לא לשים לידך שעון
לשמור על קצב שינה קבוע - ללכת לישון בשעה מסוימת ולקום בשעה מסוימת
בלי מסכים שעה לפני
תעמעם את האורות לקראת השינה
להימנע מחרדת שינה - כשאתה מתעורר תחשוב על זה שהכל טוב וזה טבעי ולא להלחץ להירדם שוב כי תכף צריך לקום
בלי קפאין אחרי 5
בלי אלכוהול / סמים קלים סמוך לשינה
אמבטיה חמה יכולה לעזור להירדם.

אלו הטיפים המרכזיים
חדר קר לא מסכים בכלל, לך צריך להיות חמים ונעים לא קר.
לגבי מסכים אפשר להתווכח על זה ולגבי סמים דווקא יש כאלה שעוזרים לישון(בלי קשר לפוסט)

חדר קר לא מסכים בכלל, לך צריך להיות חמים ונעים לא קר.
לגבי מסכים אפשר להתווכח על זה ולגבי סמים דווקא יש כאלה שעוזרים לישון(בלי קשר לפוסט)

חחחח אני מת.
אתה טועה ומטעה.

כאשר הגוף נכנס למצב שינה הטמפרטורה צריכה לרדת במעלה, ולכן מומלץ חדר קר.
18 זה מספר ממוצע, יש כאלה שיתאים להם יותר 19 ויש כאלה שיתאים להם יותר 16. - זה עובדה מדעית אין מה להתווכח.

לגבי סמים - סמים יכולים לגרום לך להירדם, עם זאת ההשפעה שלהם תפגע לך באיכות השינה בכל מיני וריאציות שונות, כנ"ל לגבי אלכוהול.
לגבי מסכים - אי אפשר להתווכח, כנל לגבי כל מה שרשמתי פה. כי הכל מגובה מדעית - ייקח לך בכ-20% יותר זמן להירדם לאחר שהייה מול אור כחול.

בבקשה לא לרשום בולשיט באינטרנט, אתה מטעה אנשים שסובלים פה מהפרעות שינה.
לפותח הפוסט - אם המצב ממשיך ככה ליותר מידי זמן ממליץ לך ללכת לרופא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית