הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טיפים לשיפור השינה + שאלה על שינה

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
בתקופה האחרונה, אני מתעורר כמעט כל לילה בין 1-3 פעמים, בערך אחרי 6 שעות של שינה רצופה, וזה *מאוד* מעצבן, בלשון המעטה.

בשבוע האחרון, אני מתחיל אפילו להתעורר יותר (3-5 פעמים), ואפילו 1-2 פעמים ממש באמצע הלילה (מרגיש כמו אחרי 3-4 שעות שינה,לא בדקתי), לפעמים אני מצליח לחזור תוך 2 דק לישון, ולפעמים רק אחרי 5-10 דק(אולי נשמע קצת, אבל זה מרגיש המון כשאתה פשוט שוכב במיטה מנסה להרדם אחרי שקמת באמצע השינה), בנוסף, אני תמיד הצלחתי להרדם מהר(5 דק בערך), ובשבוע האחרון היו לי גם חלק ימים שממש שכבתי חצי שעה עד שנרדמתי, ואתמול זה הגיע עד לכדי שעה(סיוט).

רציתי לשאול, מה יכולה להיות הסיבה לזה? ואיך אפשר לפעול כדי לשפר את השינה? אני מקפיד לא לאכול ולשתות 3 שעות לפני השינה, אני מחשיך את החדר עד כמה שאפשר, אני הולך לישון בערך באותה שעה כל יום בין 12:00-1:00(לפעמיםמוקדם יותר ב11:30), התזונה שלי היא מצוינת(כרגע במסה),עם אטמי אוזניים, ואני לא מבין מה לא בסדר. אשמח מאוד שתעזרו לי.

השערות שיש לי:
לפני שקניתי אטמי אוזניים(חודש+), לפעמים בבוקר היה רעש בבית, וזה העיר אותי(אני לרוב מתעורר מכל דבר קטן) ואז היה קשה לי לחזור להרדם(כי עדיין היה רעש( אבל הצלחתי לפעמים ישר לחזור ולפעמים אחרי 5-10 דק. יכול להיות שכבר התרגלתי לקום כמה פעמים לקראת סוף השינה אז הגוף אוטומטית מעיר אותי? כי כביכול עכשיו עם אטמי אוזניים אני מסודר אבל עדיין מתעורר לקראת הסוף. איך אפשר לתקן את זה?

האם אוברטריינינג/אובררייצ'ינג, משפיע על שינה בצורה לא טובה? ספציפית לגבי השבוע הזה שואל, שזה היה השבוע האחרון בבלוק שלי אז העלתי משקלים כמה שאפשר ואולי הגעתי לנקודה שלovertraning, וכמו שאמרתי בשבוע הזה הסימפטומים של האיכות שינה הירודה רק עלו.
אני ממש מצטער שיצא ארוך, אהיה אסיר תודה למי שיעזור, אפילו אם אתם יכולים לקרוא בחלקים רק ולענות על מה שאפשר
@kotzer @Whale @MasterSplitter @elchonon @yanivgoft @yujinius

סקס פותר הכל אצלך..

בתכלס.. כן.
אני חושב שאנשים ממעיטים ביתרונות של יחסי מין.. בקירבה , במגע , אינטימיות... חושבים שזה צריך להיות תהליך של 5 דקות וזהו...
אני חושב שתסכול של הרבה אנשים בארץ וגם בעולם בא מחוסר סיפוק מיני או חוסר יכולת לבטא את עצמם מינית.
ותסכול בסופו של דבר הופך לשנאה ואלימות.
אינסלים וכדומה..

בתכלס.. כן.
אני חושב שאנשים ממעיטים ביתרונות של יחסי מין.. בקירבה , במגע , אינטימיות... חושבים שזה צריך להיות תהליך של 5 דקות וזהו...
אני חושב שתסכול של הרבה אנשים בארץ וגם בעולם בא מחוסר סיפוק מיני או חוסר יכולת לבטא את עצמם מינית.
אינסלים וכדומה..

PEACE AND LOVE

אינסלים וכדומה..

זה למה אין שלום בעולם

• פותח/ת השרשור
אני אשמח לראות מחקר כזה.
אני קראתי מחקר אחד על קבוצה של 40 חולי טרשת נפוצה, שנטלו מעל 4000 יחידות מדי יום במשך שנה, ולקבוצה הזו היו רמות נמוכות יותר של מלטונין. אבל זה בכלל לא מתקרב למה שאתה תיארת, לא במינון ולא במצב הבריאותי.
Vitamin D Supplement Reviews & Information | ConsumerLab.com
זה האתר שממנו לקחתי את המידע הזה. בכל מקרה אני כנראה לקחתי 2000IU ליותר זמן מהחצי שנה הראשונה, אלא משהו בסגנון 8-9 חודשים. בכל מקרה גם אם זה נכון וגם אם לא, אני כן הרגשתי שיפור בשינה משמעותית ברגע שהפסקתי לתסף, אז אולי זה גם נובע מגורם אחר בעקבות הפסקת התיסוף.

נערך לאחרונה:
Vitamin D Supplement Reviews & Information | ConsumerLab.com
זה האתר שממנו לקחתי את המידע הזה. בכל מקרה אני כנראה לקחתי 2000IU ליותר זמן מהחצי שנה הראשונה, אלא משהו בסגנון 8-9 חודשים. בכל מקרה גם אם זה נכון וגם אם לא, אני כן הרגשתי שיפור בשינה משמעותית ברגע שהפסקתי לתסף, אז אולי זה גם נובע מגורם אחר בעקבות הפסקת התיסוף.
לא מצאתי שם שום רפרנס שרלוונטי למה שכתבת.
אין שום בעיה עם התיסוף עצמו כל עוד הוא במינונים מתאימים, בהרבה מקרים זה אפילו כדאי.
נהפוך הוא, קיימים מחקרים שהציגו ראיות של פגיעה באיכות השינה במקרים של חוסר.
תיסוף בוויטמין D לא עובד כמו אור השמש, שמעכב ייצור מלטונין, זה שונה.
בשעות הלילה בתאורה חשוכה המוח מייצר מלטונין (בלוטת האצטרובל) והרמה עולה, ככה שקצת קשה לומר שחשיפה לשמש מזיקה לשינה מפני שזה יחסי.

אני לא הולך למסיבות של עופרה..
כנראה שאת פה מפוצצת באסטרוגן ופרולקטין 🙄

לפני 15 שנה בערך הייתי נכנס חינם לכל המסיבות של עופר, אבל לא לאלה של ה-FFF והליינים של הגייז

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית