הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריכוז באימונים

• פותח/ת השרשור Biggg
  • פורסם בתאריך

Biggg

משתמש משקיע
2,320
2,251
נק' מוניטין:
1,715
2,320
2,251
ערב צח
אשמח לשמוע איך אתם שומרים על 100% ריכוז בשעה וחצי של האימון - יותר נכון איך אתם מנצלים כל אימון בדגש על כל אימון וסוחטים 100 אחוז ממנו.
הרבה דברים מוציאים אותי מריכוז, המראה, דאגות אחרות בחיים, בנות והמוזיקה לפעמים ואני מרגיש שאני הרבה פעמים מפספס עוד קצת התקדמות ששבטווח הארוך תצטבר להרבה.
אם יש לכם טיפים ממרום הוותק בתחום חוץ מ"פשוט להתרכז" אשמח לשמוע. מדובר גם על כל האימון בגדול וגם על תרגילים מורכבים שדורשים הרבה ריכוז

@אלפא123
@אני=]
@elchonon
@הברווזון המכוער
@Yonatann
בייני"ש עולה לשמים, כמובן שמכניסים אותו לגן עדן, הוא נכנס מריח ריח מטורף של בישול, רואה את כולם יושבים לידם מרקים מכל הסוגים, ניגש אליו מלאך מביא לו כלים לאכול, הבייני"ש מתיישב ופתאום שם לב שהמלאך הביא לו בטעות מזלג, הוא ניגש אל המלאך ומבקש להחליף, אומ לו המלאך: "פתאום אין דבר כזה לבוד הא?"
מתייג אותי עם הדתיים

@elchonon אומר שאתה משק דת וכבר מניחים שאתה דתי או לכל הפחות עם הבנה בסיסית בדת. בני אנוש...

הפאנצ'ים שלו הם לבעלי אינטילגנציה על-אנושית.
@yujinius
הם היו אצלי לא מזמן, ולקח להם זמן מה להבין את הבדיחות שלי.
גם לי לקח זמן להתרגל אליי, אבל בסוף הזמן התרגל.
😁
נראה לי כולם פיספסו את הפאנץ' הזה
שהרי אין אפשרות שאיני מצחיק.
דובי עילאי ומודע 3>
מסכים עם כל הברה.

אני לא מאמין שאני נגרר לזה ...
בנאדם אחד עולה לשמיים , אומרים לו לך אתה בגן עדן הוא עף עם הכנפיים מבסוט מגיע לשער של גן עדן עומד מישהו בכניסה שואל אותו מה שמך ? הוא עונה לו הוא מסתכל ברשימות .. אומר לו לא אתה לא כאן לך לגיהנום , הוא מסתובב צד שני ועם הכנפיים עף לגיהנום מגיע לשם עומד שומר בכניסה שואל אותו מה שמך ? הוא עונה לו הוא מסתכל ברשימות , אומר לו לא אתה לא כאן לך חזרה לגן עדן . וכך הוא עף מצד לצד מצד לצד , כל אחד אומר אתה לא פה אתה אמור להיות בצד השני , לבסוף אותו אדם אומר לשני השומרים , הלו תסתדרו ביניכם , גן עדן גיהנום לא משנה לי , אני לאשתי לא חוזר .

"אני לא יותר טוב מכם אבל אני חייב להישמע כאילו אני כן"

אחלה בדיחה.
כמו שאמרת לקח להם זמן להבין את ההומור שלך , יקח לך זמן להבין מי אני , מה שרשמת כלכך לא קשור לכוונה שלי ברמה של תגובה להודעה שלך מתייג אותי עם הדתיים -- כנראה שאתה דתי בסתר : P

כנראה שאתה דתי בסתר
נתת דוגמה לחוסר הקשר?...

אני יכול לנסות כל חיי ולא להבין מי אתה
וגם אתה יכול לנסות כל חייך ולא להבין מי אני
או אתה.
אעדיף שלא לנסות בכלל.

למקרה וזה לא היה ברור,
למקרה ואני,
דיברתי על זה שלא התחלת ישר בבדיחה,
וגם ציינתי למה.
זו לא חייבת להיות בהכרח האמת,
סתם זרקתי. מתלוצצים, לא?

נתת דוגמה לחוסר הקשר?...

אני יכול לנסות כל חיי ולא להבין מי אתה
וגם אתה יכול לנסות כל חייך ולא להבין מי אני
או אתה.
אעדיף שלא לנסות בכלל.

למקרה וזה לא היה ברור,
למקרה ואני,
דיברתי על זה שלא התחלת ישר בבדיחה,
וגם ציינתי למה.
זו לא חייבת להיות בהכרח האמת,
סתם זרקתי. מתלוצצים, לא?
בוודאי כל מה שאני רושם זה תמיד עם חיוך ולא עם כעס אין לי בעיה עם שום דבר שנאמר עליי או לגביי . רק רשמתי בצורה נעימה לא כועסת שההבחנה שלך לא הייתה נכונה , השאלה לגבי ההבחנה שלי , האומנם ? אתה דתי בסתר ... ? אני בטוח שכן אגב : P

מה שרשמת כלכך לא קשור לכוונה שלי ברמה של תגובה להודעה שלך מתייג אותי עם הדתיים -- כנראה שאתה דתי בסתר : P
אגב,
התכוונת שאתה לא מגדיר את עצמך כדתי או משהו?
בוודאי כל מה שאני רושם זה תמיד עם חיוך ולא עם כעס אין לי בעיה עם שום דבר שנאמר עליי או לגביי . רק רשמתי בצורה נעימה לא כועסת שההבחנה שלך לא הייתה נכונה , השאלה לגבי ההבחנה שלי , האומנם ? אתה דתי בסתר ... ? אני בטוח שכן אגב : P
ואיך אתה כל כך בטוח?
רק רשמתי בצורה נעימה לא כועסת שההבחנה שלך לא הייתה נכונה
ההבחנה של תחילת ההודעה בה נרשמה הבדיחה או לגבי הדת?? או גם וגם?

אגב,
התכוונת שאתה לא מגדיר את עצמך כדתי או משהו?

ואיך אתה כל כך בטוח?

ההבחנה של תחילת ההודעה בה נרשמה הבדיחה או לגבי הדת?? או גם וגם?
וואי בילבלת אותי ברמה שאם אני נכנס לאימון עם השאלות שלך זה גם ישמור לי על הריכוז ...

אני חוזר בתשובה חרדי (אוהב ומכבד את כל הזרמים בדת אבל מאוד מוזר לי דתיים שמכירים שיש את השם בעולם וחוטאים במודע)
ואני בטוח כי לא מאמין שיש יהודי שאין לו אמונה בבורא , או שראה דרך מקולקלת של אנשים שחשב שהם מייצגים את הדת למרות שהם לא , או שקשה לו המחשבה לוותר על ההנהות שלו , או שהוא מרגיש שהוא לא מושלם כלפי השם וקשה לו לקבל את זה שהוא צריך להשתנות וכדו' אבל לא נכנס באשכול הזה לשיחה על הדת .

אז בקשר לאשכול מי שרוצה לשמור על ריכוז באימון יכול לבקש מהברווזון שירשום לו כמה שאלות לא ברורות על משהו שהוא רשם זה גם עוזר : P
הוא ראה אותך מתפלל במקלחת
אסור להתפלל בבית המרחץ שהמים חמים ויש עוד הרבה נידון בנושא .

אני לא מאמין שאני נגרר לזה ...
"תאמין אדון תושיה בלי האמונה עצי עסקה לא היית אוכלת אותה"
בנאדם אחד עולה לשמיים , אומרים לו לך אתה בגן עדן הוא עף עם הכנפיים מבסוט מגיע לשער של גן עדן עומד מישהו בכניסה שואל אותו מה שמך ? הוא עונה לו הוא מסתכל ברשימות .. אומר לו לא אתה לא כאן לך לגיהנום , הוא מסתובב צד שני ועם הכנפיים עף לגיהנום מגיע לשם עומד שומר בכניסה שואל אותו מה שמך ? הוא עונה לו הוא מסתכל ברשימות , אומר לו לא אתה לא כאן לך חזרה לגן עדן . וכך הוא עף מצד לצד מצד לצד , כל אחד אומר אתה לא פה אתה אמור להיות בצד השני , לבסוף אותו אדם אומר לשני השומרים , הלו תסתדרו ביניכם , גן עדן גיהנום לא משנה לי , אני לאשתי לא חוזר .
חשבתי שהפנץ בסוף יהיה שהוא היה פקיד בעברו וזה הגהינום שלו...

ואני בטוח כי לא מאמין שיש יהודי שאין לו אמונה בבורא , או שראה דרך מקולקלת של אנשים שחשב שהם מייצגים את הדת למרות שהם לא
אז אתה מייצג את הדת? קובע לי במה אני מאמין או לא מאמין? מניין לך שזה לא מה שמאוד מוריד לי מהדת, בין היתר?
וזה מבלי לדבר על האמונה שלא קיימת בכלל.
אסור להתפלל בבית המרחץ שהמים חמים ויש עוד הרבה נידון בנושא .
כי זה מה שלא הגיוני בסיטואציה.

אני חוזר בתשובה חרדי (אוהב ומכבד את כל הזרמים בדת אבל מאוד מוזר לי דתיים שמכירים שיש את השם בעולם וחוטאים במודע

מה הופך אותך להיות חרדי ולא דתי?
אגב מה זה המשפט הזה? לאחר שחזרת בתשובה כל החטאים שלך זה בשוגג? כולם חוטאים במודע.

מה הופך אותך להיות חרדי ולא דתי?
אגב מה זה המשפט הזה? לאחר שחזרת בתשובה כל החטאים שלך זה בשוגג? כולם חוטאים במודע.
חרדי זה אמור להיות אדם שברגע שהוא שומע על משהו שהוא אסור מבחינה הלכתית הוא חרד לדבר השם והוא מיד לא עושה אותו אלא אם כן יש לו היתר מרב מוסמך שמודע להכל (בעזרת השם שאזכה להיות אחד כזה עם יראת שמיים אמיתית) , דתי לצערנו זה משהו יותר כללי .
לגבי חזרה בתשובה אם זה באהבה אז העבירות נהפכות לזכויות (אחד התירוצים למה במקום שבעלי תשובה צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד , דרך אגב דעת רבי יוחנן זה ההפך שהצדיקים גדולים יותר מהחוזרים בתשובה זה מחלוקת לגבי הפירוש שלום אמרתי לקרוב ולרחוק ) לגבי החוטאים במודע , אדם שכובש כיפה או טוען שהוא דתי או אישה שטוענת שהיא דתיה ויש משהו שהם יודעים שהוא אסור אבל חיים איתו בצורת שיגרת חיים , אפילו לא מנסים להגיד תקף אותי יצר הרע זה חטאתי פעם אחת יותר אני לא אעשה (לצערנו יש מצב שיפול שוב) אבל לפחות הוא מתכוון לא לעשות ולא חיי עם זה בצורה שזה בסדר לא נורא .
אבל זה נושא מאוד מאוד ארוך ומקיף מבחינת השקפה , דרך אגב שיש רבנים שאומרים שהדבר שהכי הכי הכי חשוב ללמוד ולהבין ולדעת זה השקפה בריאה בתורה . אם אתה עושה תעשה אל תיהיה חצי חצי , זה גם לגבי הסיפור של רבקה עם 2 בנים מתרוצצים בבטנה על עשו ויעקב ועוד ועוד .
אז אתה מייצג את הדת? קובע לי במה אני מאמין או לא מאמין? מניין לך שזה לא מה שמאוד מוריד לי מהדת, בין היתר?
וזה מבלי לדבר על האמונה שלא קיימת בכלל.
.
קודם כל אני לא מייצג כלום , דבר שני אני לא קובע לך כלום . דבר שלישי ניפגש מחר בשחרית הסביר לך על הדבר הרביעי והחמישי : ) סתם צוחק אחי תעשה מה שבא לך ותאמין במה שבא לך

חרדי זה אמור להיות אדם שברגע שהוא שומע על משהו שהוא אסור מבחינה הלכתית הוא חרד לדבר השם והוא מיד לא עושה אותו אלא אם כן יש לו היתר מרב מוסמך שמודע להכל (בעזרת השם שאזכה להיות אחד כזה עם יראת שמיים אמיתית) , דתי לצערנו זה משהו יותר כללי

שמע הלכה, הוצאת שם רע, לא ליחיד רשע, גם לא ליחיד צדיק. לציבור ירא שמיים.
ה׳ ישמור אילו שטויות.
לגבי חזרה בתשובה אם זה באהבה אז העבירות נהפכות לזכויות (אחד התירוצים למה במקום שבעלי תשובה צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד , דרך אגב דעת רבי יוחנן זה ההפך שהצדיקים גדולים יותר מהחוזרים בתשובה זה מחלוקת לגבי הפירוש שלום אמרתי לקרוב ולרחוק ) לגבי החוטאים במודע , אדם שכובש כיפה או טוען שהוא דתי או אישה שטוענת שהיא דתיה ויש משהו שהם יודעים שהוא אסור אבל חיים איתו בצורת שיגרת חיים , אפילו לא מנסים להגיד תקף אותי יצר הרע זה חטאתי פעם אחת יותר אני לא אעשה (לצערנו יש מצב שיפול שוב) אבל לפחות הוא מתכוון לא לעשות ולא חיי עם זה בצורה שזה בסדר לא נורא .
אבל

אם אתה חושב שדתיים הם ציבור שעושה פחות מחרדים הן לגבי שמירה על ההלכה והן לגבי לימוד. אתה טועה בענק.

אם זה מה שאומרים לך, תפתח את הראש תטיל ספק. ובבקשה אל תביא הוכחה מאיזה חבר דתי שאשתו בלי כיסוי ראש...

סתם שתדע חרדים קיים רק 200-300 שנה. כלום. 5000 שנה של יהדות זאת יהדות דתית!

שמע הלכה, הוצאת שם רע, לא ליחיד רשע, גם לא ליחיד צדיק. לציבור ירא שמיים.
ה׳ ישמור אילו שטויות.

אם אתה חושב שדתיים הם ציבור שעושה פחות מחרדים הן לגבי שמירה על ההלכה והן לגבי לימוד. אתה טועה בענק.

אם זה מה שאומרים לך, תפתח את הראש תטיל ספק. ובבקשה אל תביא הוכחה מאיזה חבר דתי שאשתו בלי כיסוי ראש...

סתם שתדע חרדים קיים רק 200-300 שנה. כלום. 5000 שנה של יהדות זאת יהדות דתית!
אני לא מגדיר חרדי לפי כיפה , חרדי יכול להיות אדם עם כובע נייק מצידי , הכללת דברים שאמרתי , שאלת אותי מה ההבדל בעיני בין חרדי לדתי , אז אמרתי שמי שקורה לעצמו דתי ולא חרדי לרוב זה ציבור יותר פשרני , דרך אגב אצל החרדים במקום לקרוא לזה דתי קוראים לזה חרדי מודרני זה אותו דבר בעיני ,בכלל אדם שחור לבן עם חליפה מגבהת ולא יודע מה שלא לומד ויורד ביראת שמיים במה הוא חרדי בדיוק ? בקידוש ? לא עושה עליי רושם לבוש והשתייכות לקהילות מסוימות , יש אנשים עם כיפות סרוגות מדהימים ברמות יצא לי להתארח כמה שבתות נהנתי מאוד יראת שמיים ועמל התורה עם דרך ארץ .
מה שכן אי אפשר להתכחש איפה נמצאים גדולי ישראל ומי שמקשיב להם נקרא חרדי ומי שלא אז לא , וזה לא משנה עם יש לו שטריימל על הראש או כיפה סרוגה או כובע נייק .

יש בעיה של חוסר הקשבה לרבנים היום ושלא נדבר על רבנים שמכתירים את עצמם לרבנים או בונים קהילה לעצמם . אבל לא נכנס לזה שורה תחתונה כואב לי לראות אדם שקורא לעצמו דתי שהוא אוחז לדוגמא במכשיר טמא ללא היתר מרב שכל גדולי ישראל יצאו נגד זה , או לדוגמא הולך למקומות מעורבים או לדוגמא חוסר צניעות , שלא נדבר שמחפפים במקום שנוח להם גזל , הימורים ועוד ועוד . שכחתי מי אותו אחד שאמר את זה אבל היה רב גדול שאמר תדאג לעולם הבא שלך ולעולם הזה של חברך , לכן לא צריך לדון אף אחד לכף חובה ולא לשנוא ולא לפלג , אנחנו אוהבים את כולם מתפללים על כולם והלוואי שאני אזכה לחזור בתשובה ולהיות מתוקן בעצמי .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית