הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריכוז באימונים

• פותח/ת השרשור Biggg
  • פורסם בתאריך

Biggg

משתמש משקיע
2,320
2,251
נק' מוניטין:
1,715
2,320
2,251
ערב צח
אשמח לשמוע איך אתם שומרים על 100% ריכוז בשעה וחצי של האימון - יותר נכון איך אתם מנצלים כל אימון בדגש על כל אימון וסוחטים 100 אחוז ממנו.
הרבה דברים מוציאים אותי מריכוז, המראה, דאגות אחרות בחיים, בנות והמוזיקה לפעמים ואני מרגיש שאני הרבה פעמים מפספס עוד קצת התקדמות ששבטווח הארוך תצטבר להרבה.
אם יש לכם טיפים ממרום הוותק בתחום חוץ מ"פשוט להתרכז" אשמח לשמוע. מדובר גם על כל האימון בגדול וגם על תרגילים מורכבים שדורשים הרבה ריכוז

פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד
קראתי דעתו בעניין לימודים קיב
@Yonatann אני סתם סקרן להבין את השקפת עולמך. פגשתי כמוך כנראה סוגי דתיים וחרדים רבים. אני סקרן להבין את השקפת עולמך בעניין גברים ונשים, שהרגשתי שיש בה הקלה גדולה מידי בציבור הדתי הכללי שאינה מסתמכת על הלכה או אפילו הרבנים שלה.

מה דעתך בנוגע למגע בין גברים לנשים?
חדר כושר מעורב?
ובילוי מעורב בסגנון בני עקיבא?

אני חושב שאתה טועה בהגדרה שלך.
אני אומר שוב , שאני אומר חרדי אני מתכוון לאדם שחרד לדבר השם כמו שכתבתי למעלה , ולא מה שנראה חרדי הזה הכוונה לשחור לבן , ושוב פעם שלא תטעה אני שחור לבן ואני אדם שאמת חי עם הציבור החרדי אבל הכוונה שלי פה בשיח הייתה משהו אחר .

ותקרא את דעת הרב מלמד שהוא הביא למעלה לגבי לימוד מקצוע וכו' אתה תקבל סחרחורת מהרעיון . כמו שרשמתי למעלה יש לי בעיה מאוד קשה עם ההשקפה שלו . בא להגיד שיותר חשוב מקצוע מלהתחתן כי אחריזה יש בעיה של פרנסה עם משפחה ואדם יכול להגיע למצב שהוא גוזל וכו' לפרנס את בני משפחתו , שהגמרא אומרת שם מחלוקת באיזה גיל להתחתן עד 24 נראה לי הכי מאוחר אם לא חי את כל חייו בעבירה . אבל הוא תלמיד חכם עצום פשוט השקפתו שונה משלי .

ודרך אגב השאלות ששאלת את הבחור קצת מתחברות עם כל הדברים הארוכים שכתבתי פה .

קראתי דעתו בעניין לימודים קיב

אני אומר שוב , שאני אומר חרדי אני מתכוון לאדם שחרד לדבר השם כמו שכתבתי למעלה , ולא מה שנראה חרדי הזה הכוונה לשחור לבן , ושוב פעם שלא תטעה אני שחור לבן ואני אדם שאמת חי עם הציבור החרדי אבל הכוונה שלי פה בשיח הייתה משהו אחר .

ותקרא את דעת הרב מלמד שהוא הביא למעלה לגבי לימוד מקצוע וכו' אתה תקבל סחרחורת מהרעיון . כמו שרשמתי למעלה יש לי בעיה מאוד קשה עם ההשקפה שלו . בא להגיד שיותר חשוב מקצוע מלהתחתן כי אחריזה יש בעיה של פרנסה עם משפחה ואדם יכול להגיע למצב שהוא גוזל וכו' לפרנס את בני משפחתו , שהגמרא אומרת שם מחלוקת באיזה גיל להתחתן עד 24 נראה לי הכי מאוחר אם לא חי את כל חייו בעבירה . אבל הוא תלמיד חכם עצום פשוט השקפתו שונה משלי .

ודרך אגב השאלות ששאלת את הבחור קצת מתחברות עם כל הדברים הארוכים שכתבתי פה .
אני מבין את כוונתך, אבל זה כמו להגיד שאני שחקן טניס כי אני מגדיר משקולות טניס.

אני לא חושב שאני מסכים עם ההשקפה של אותו רב בכלל, אבל לא קראתי או בחנתי מספיק כדי להביע דעה.

@Yonatann אני סתם סקרן להבין את השקפת עולמך. פגשתי כמוך כנראה סוגי דתיים וחרדים רבים. אני סקרן להבין את השקפת עולמך בעניין גברים ונשים, שהרגשתי שיש בה הקלה גדולה מידי בציבור הדתי הכללי שאינה מסתמכת על הלכה או אפילו הרבנים שלה.

חדר כושר מעורב?

אני חושב שאתה טועה בהגדרה שלך.

לא מכיר אותו, אבל אני סומך עליך.
מעניין, לא ידעתי.
דרך אגב לגבי שירת נשים מה שרשמתי לך למעלה אם אני זוכר נכון זה גם דעת הרב עובדיה שאפשר להקל אם לא ראה את האישה ולא יודע איך היא ניריאיית והשיר הוא לא שיר מלוכלך אז דרך רדיו יהיה מותר .

דרך אגב לגבי שירת נשים מה שרשמתי לך למעלה אם אני זוכר נכון זה גם דעת הרב עובדיה שאפשר להקל אם לא ראה את האישה ולא יודע איך היא ניריאיית והשיר הוא לא שיר מלוכלך אז דרך רדיו יהיה מותר .
מכיר, זה לא מה שידידנו כתב.
שירת נשים מותרת, רק לא בהופעה חיה משום צניעות.

הרבה מהציבור הדתי חוטאים בזה, בוודאי שזה אסור, שאלה יותר עמוקה היא מגע בין המשפחה בין המעגל השני (בני דודים, דודים אחיינים וכו)
אני מבנות הדודות בנות 10-30 כן שומר נגיעה. אני מאמין שכך צריך לעשות. אמנם לא תמיד נהגתי כך.

. באופן כללי זה לא ברוח ההלכה בכלל וברור שלא חיובי, השאלה אם זה אסור.
אם יש התנדבות משותפת (והיה לנו המון) או עשייה חשובה גם מבחינה דתית אני חושב שזה יוצא מן הכלל וכן זה חיובי. (מה גם כשיש בנות יותר בנים מתנדבים לעזור 😁)
סתם לצאת ביחד וכו לא למטרות נישואין זה בוודאי לא חיובי, האמת לא בדקתי אם אסור או לא, פשוט לא יוצאים.

מה דעתך על העניין הזה?
אבל בני עקיבא לא מייצג את הציבור הדתי הרציני.. במחנה של 400 איש, בקושי היה לנו מניין.

חדר כושר מעורב

נקודה רגישה מאוד.. אענה בפרטי
ותקרא את דעת הרב מלמד שהוא הביא למעלה לגבי לימוד מקצוע וכו' אתה תקבל סחרחורת מהרעיון . כמו שרשמתי למעלה יש לי בעיה מאוד קשה עם ההשקפה שלו . בא להגיד שיותר חשוב מקצוע מלהתחתן כי אחריזה יש בעיה של פרנסה עם משפחה ואדם יכול להגיע למצב שהוא גוזל וכו' לפרנס את בני משפחתו , שהגמרא אומרת שם מחלוקת באיזה גיל להתחתן עד 24 נראה לי הכי מאוחר אם לא חי את כל חייו בעבירה . אבל הוא

לא פוסקים הלכה מהגמרא ככה, ובטח שלא פוסקים מדברי אגדה בגמרא

מסכת קידושין להתחתן או ללמוד תורה - מה קודם?
סידרתי לך סוגייה לאימון..
רוצה את המסקנה? או את שיטת התוס שבכלל אהובה עלי

הרבה מהציבור הדתי חוטאים בזה, בוודאי שזה אסור, שאלה יותר עמוקה היא מגע בין המשפחה בין המעגל השני (בני דודים, דודים אחיינים וכו)
אני מבנות הדודות בנות 10-30 כן שומר נגיעה. אני מאמין שכך צריך לעשות. אמנם לא תמיד נהגתי כך.

אם יש התנדבות משותפת (והיה לנו המון) או עשייה חשובה גם מבחינה דתית אני חושב שזה יוצא מן הכלל וכן זה חיובי. (מה גם כשיש בנות יותר בנים מתנדבים לעזור 😁)
סתם לצאת ביחד וכו לא למטרות נישואין זה בוודאי לא חיובי, האמת לא בדקתי אם אסור או לא, פשוט לא יוצאים.

מה דעתך על העניין הזה?
אבל בני עקיבא לא מייצג את הציבור הדתי הרציני.. במחנה של 400 איש, בקושי היה לנו מניין.

לא פוסקים הלכה מהגמרא ככה, ובטח שלא פוסקים מדברי הגדה בגמרא
מחילה שעונה לך בצורה שמכוונת לתשובה שלך , אבל לדוגמא לשאלות ששאלת אותי ועניתי לך שים לב לתשובות שלך --
אני מאמין שכך צריך לעשות -- לא כדאי לשאול רב ? לבדוק את ההלכה ? מזה אני מאמין שכך צריך לעשות , אתה פוסק לעצמך?

באופן כללי זה לא ברוח ההלכה בכלל וברור שלא חיובי , השאלה אם זה אסור ? אני עונה לפי המונחים שלך לא נכנס להלכה נטו לפי התשובות שלך , אם זה לא ברוח ההלכה ולא חיובי למה לעשות בכלל , מזה משנה אם זה מותר או אסור ??

עשייה חשובה גם מבחינה דתית אני חושב שזה יוצא מן הכלל וכן זה חיובי - מזה חיובי ? מזה אני חושב שזה יוצא מן הכלל ? לא כדאי לברר ולשאול רב ? מישהו מוסמך רציני שהיית שם את כל העולם הבא שלך על הכתפיים שלו .

סתם לצאת ביחד וכו לא למטרות נישואין זה בוודאי לא חיובי , האמת לא בדקתי אם אסור או לא -- פה לא יכולתי להתאפק ברור שזה אסור ואיסור חמור מאוד !!! מה עם לא תתורו , מה עם לא להרבות שיחה עם האישה וכו' וכו' וכו' .

בציבור החרדי לדוגמא בכלל ההדרכה היא שרב לא יעביר שיעור תורה שמיועד רק לנשים .

כתבתי את הדברים לא כדאי להשמיץ חלילה או לדבר נגדך או משהו , רק כדאי להסביר את ההבדלים , שוב פעם לא נותן ציונים או משהו לא מכיר אותך סביר להניח שאתה יותר צדיק מימני ויותר טוב מימני בהכל , רק מדבר על ההשקפה , שאדם חי עם הדת ולא בודק את הדברים ולא מתעניין אם הוא עושה רצון השם או עושה עבירה ורצונו .

מה דעתך על העניין הזה?

יש דיעה לדחות את החתונה עד שימלא את כרסו בשס ופוסקים , אבל לא לדחות את החתונה כדאי שיהיה מקצוע לעבוד בו ... בטח לא עד גיל שאתה נכנס להרהורי עבירה , הגמרא אומרת (אני לא מדייק ) אבל אם אני זוכר נכון , שאוי לו זה שלא התחתן עד גיל 24 וחבל שלא נהפכה שליית אימו שהיה בבטנה . אז לבוא ולדבר בצורה שכאילו זה לא נורא לדחות את החתונה ויש דברים חשובים מידי ועוד בצורה פומבית גורפת כאילו זה לכולם , קשה לי עם זה . מילא פרטני עם בעיה ספציפית .

אני מאמין שכך צריך לעשות -- לא כדאי לשאול רב ? לבדוק את ההלכה ? מזה אני מאמין שכך צריך לעשות , אתה פוסק לעצמך?

זאת צורה מנומסת להגיד שזאת ההלכה.
אם זה לא ברוח ההלכה ולא חיובי למה לעשות בכלל , מזה משנה אם זה מותר או אסור ??
כי אם זה מותר, והעשייה היא חיובית כמו לשפץ בית של זוג ניצולי שואה, אני חושב שזה מה שהיהדות רוצה ממני לכתחילה ולא בדיעבד.

שוב, זאת דרך מנומסת להגיד שאני יודע שזה מותר. (שאלנו רב לגבי פעולות משותפות, אמר לנו שאפשר, קל וחומר התנדבות משותפת אצל ניצולי שואה)

מה דעתך על העניין הזה?

מעריך את תשובתך, בעיני הדברים שציינתי הם נגד ההלכה ממש, שלא ניתן להתפשר עליהם לטובת התנדבות או מה שלא יהיה, וכך גם שמעתי מרבנים דתיים רציניים. מאוד תמוה בעיני חוסר ההקפדה על דברים האלו בקרב הקהילה.

מעריך את תשובתך, בעיני הדברים שציינתי הם נגד ההלכה ממש, שלא ניתן להתפשר עליהם לטובת התנדבות או מה שלא יהיה, וכך גם שמעתי מרבנים דתיים רציניים. מאוד תמוה בעיני חוסר ההקפדה על דברים האלו בקרב הקהילה.

אני שמעתי שמותר פעולה משותפת, האמת על זה אני לא חושב פעמיים. ״ועשיתי ככל אשר יורוך״
סתם לצאת ביחד וכו לא למטרות נישואין זה בוודאי לא חיובי , האמת לא בדקתי אם אסור או לא -- פה לא יכולתי להתאפק ברור שזה אסור ואיסור חמור מאוד !!! מה עם לא תתורו , מה עם לא להרבות שיחה עם האישה וכו' וכו' וכו' .

לא בדקתי אם זה אסור או לא, כי אני גם ככה לא יוצא.
אני ממש רשמתי את זה
סתם לצאת ביחד וכו לא למטרות נישואין זה בוודאי לא חיובי, האמת לא בדקתי אם אסור או לא, פשוט לא יוצאים

סתם דרך אגב מקור סותר לאל תרבה שיחה עם האישה.
״איתתך גוצה גחין ולחיש לה״ בבא מציעא
יש דיעה לדחות את החתונה עד שימלא את כרסו בשס ופוסקים , אבל לא לדחות את החתונה כדאי שיהיה מקצוע לעבוד בו ... בטח לא עד גיל שאתה נכנס להרהורי עבירה , הגמרא אומרת (אני לא מדייק ) אבל אם אני זוכר נכון , שאוי לו זה שלא התחתן עד גיל 24 וחבל שלא נהפכה שליית אימו שהיה בבטנה . אז לבוא ולדבר בצורה שכאילו זה לא נורא לדחות את החתונה ויש דברים חשובים מידי ועוד בצורה פומבית גורפת כאילו זה לכולם , קשה לי עם זה . מילא פרטני עם בעיה ספציפית

אתה מצחיק, אני שמח שאתה לומד ברור, העיקר הלימוד לא ההישגים. אבל צריך להבין שאם לא כתוב במשנה ברורה שצריך להתחתן עד גיל 24 - אז לא צריך להתחתן עד 24 איך שלא תסובב זאת.
ושוב, לא פוסקים הלכה מדברי הגדה זה כלל ברור:

כי אם זה מותר, והעשייה היא חיובית כמו לשפץ בית של זוג ניצולי שואה, אני חושב שזה מה שהיהדות רוצה ממני לכתחילה ולא בדיעבד.
לשפץ בית גם אם הם לא ניצולי שואה , אלא זוג ערבי שחי עם פרות וסוסים מותר .
השאלה אם אפשר לעבוד רק צוות של גברים למה לא ? יש דבר שנקרא כשר אבל מסריח , בכלל האדם צריך להיות פיקח ולשים לב על עצמו , אין אדם שיגיד לי שאסור לעבוד בעבודה בתל אביב סתם לדוגמא אם זה מקום העבודה שמפרנס אותי ואת משפחתי וכו' , אבל רגע מה עם המסביב ? מה עם העבודה בת"א גורמת לי לחלישות הדעת וירידה ברוחניות ופגימה בעיניים ? כמו שיש חוף מופרד בתל אביב , מותר להיות בחוף מופרד ? בטח מצווה , אבל אם בדרך לשם השם ירחם מה אפשר לראות ורואים אז ברור שצריך להימנע .

גם גבר שיגע באישה הדבר אסור (מרן בכלל אוסר את זה אבל הביא את זה כדוגמא בכל אופן) וראינו שנשים הולכות לרופא לפני לידה , או בהמלצה אם זה ניתוח חשוב וכדו' , ברור שאם יש צורך בדבר זה משנה את כל התמונה , אבל להפוך משהו לקבוע שאין צורך בכלל אז למה ? ואם יש צורך מה הצורך שעולה לעומת ההפסד ? מרגיש לי שיש הרבה נושאים שעושים בהם היתרים שלא ראיתי שום בסיס לכך ....

אני שמעתי שמותר פעולה משותפת, האמת על זה אני לא חושב פעמיים. ״ועשיתי ככל אשר יורוך״
יש "ככל אשר יורוך" נגד הלבה ממש? אני לא יודע.
שמעתי גם שטויות יוצאות מפה של רבנים מסוימים, התחלתי לחשוב שאולי אין דין "ככל..." מאדם שלא נכנס לקריטריונים של רב, ואולי יש קריטריונים מסוימים, ולא כל אדם שקיבל משרה.

יש "ככל אשר יורוך" נגד הלבה ממש? אני לא יודע.
שמעתי גם שטויות יוצאות מפה של רבנים מסוימים, התחלתי לחשוב שאולי אין דין "ככל..." מאדם שלא נכנס לקריטריונים של רב, ואולי יש קריטריונים מסוימים, ולא כל אדם שקיבל משרה.
על חינוך מעורב בתנועת נוער / הרב אהרן ליכטנשטיין
הרב אהרן ליכטנשטיין

כי אם זה מותר, והעשייה היא חיובית כמו לשפץ בית של זוג ניצולי שואה, אני חושב שזה מה שהיהדות רוצה ממני לכתחילה ולא
אם בחור רק ישפץ את הדירה אם יש שם בחורה, אין לי ספק שזה אסור, ואפילו חולני.
לא מוזר שהקהילה תומכת במושג עצום שהרבנים וההלכה אוסרת?

אם בחור רק ישפץ את הדירה אם יש שם בחורה, אין לי ספק שזה אסור, ואפילו חולני.

לא אמרתי שהציבור שלי מושלם, אני אפילו מבקר את בני״ע על הרבה דברים, זה באמת חולני לעזור רק אם בת מסתכלת. אבל העזרה כשלעצמה מהבנים שהיו באים בכל זאת - מותרת.

לא בדקתי אם זה אסור או לא, כי אני גם ככה לא יוצא.
אני ממש רשמתי את זה

סתם דרך אגב מקור סותר לאל תרבה שיחה עם האישה.
״איתתך גוצה גחין ולחיש לה״ בבא מציעא

אתה מצחיק, אני שמח שאתה לומד ברור, העיקר הלימוד לא ההישגים. אבל צריך להבין שאם לא כתוב במשנה ברורה שצריך להתחתן עד גיל 24 - אז לא צריך להתחתן עד 24 איך שלא תסובב זאת.
ושוב, לא פוסקים הלכה מדברי הגדה זה כלל ברור:
מה הקשר איתתך גוצה גחין ולחיש לה ?
כתוב מפורש אל תרבה שיחה עם האישה שכל המרבה שיחה עם האישה סופו ירש גיהנם באשתו אמרו קל וחומר באשת חברו , זה לא סותר שצריך להקשיב לאישה ולשמוע אותה ? אל תרבה שיחה עם האישה , אתה אל תרבה לדבר אבל לשמוע ? תשמע כל מה שיש לה להגיד בנושא אשתך כמובן .

לגבי החתונה זכור לי שולחן ערוך שכותב גיל 18 אני לא רוצה לומר שזכור לי גם יזכור לגיל 13 אבל לא משנה נסתפק ב18 .

לא מוזר שהקהילה תומכת במושג עצום שהרבנים וההלכה אוסרת?

מתוך המאמר
מאידך, אינני מקבל את דעת הגורסים כי בכלל לא ניתן להעלות על הדעת היתר פעילות מעורבת. היתר כזה אמנם רחוק מלהיות ברור, אך הוא בהחלט אפשרי.

‏בכל אופן אין לדחותו על הסף, וללא עוד אלטרנטיבות מסוימות. פעילות כזו יכולה להיות פורייה ובונה מצד אחד, ומצד שני, ערובה טובה להרחקה לא רק מעבירה, אלא מהרהורי עבירה. אך הרבה מאוד תלוי באופי הפעילות, ברמת המשתתפים בה, ובתנאי וממדי המסגרת. ואת כל זה צריך לבחון היטב

אין לי רצון להשמיץ מגזרים או אנשים. ברשותכם ארפה מהדיון עכשיו.

אני לא חושב שמישהו לא יודע מה הוא ההלכה, אלא דברים נעשים כי לא מעניין ההלכה.

כל אחד שיתבונן ויחשוב מיד ידע מה לא בסדר במגזר שלו, וטוב יעשה אם יחיה לפי האידיאולוגיה שלו, ולא של המגזר שלו.

מה הקשר איתתך גוצה גחין ולחיש לה ?
כתוב מפורש אל תרבה שיחה עם האישה שכל המרבה שיחה עם האישה סופו ירש גיהנם באשתו אמרו קל וחומר באשת חברו , זה לא סותר שצריך להקשיב לאישה ולשמוע אותה ? אל תרבה שיחה עם האישה , אתה אל תרבה לדבר אבל לשמוע ? תשמע כל מה שיש לה להגיד בנושא אשתך כמובן .

שוב, אתה פוסק מדברי אגדה, זה פשוט לא נכון.
הבנת מה אומר - איתתך גוצה גחין ולחיש לה?

@elchonon בבקשה תוכל להרגיע את הבחור עם הקטע של נשים? הוא לא יתחתן עם הפסיקות האלו..

לא פוסקים הלכה מדברי אגדה זה אשכרה כלל

ואוו מי הוא זה ואיזה הוא שיגיד דברים שכל גדולי עולם יצאו נגד . הנותן מעות לאישה להנות מכף ידה לא ינצל מגיהנם גם אם יש בו תורה ומעשים טובים כמשה רבנו .

איזה אדם יכול להגיד שהוא מסתכל על אישה תדיר ולא קורה לו כלום ? כל היום להיות בסביבה וללמוד יחד ? כל גדולי ישראל יוצאים נגד .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית