הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ללא פרוגרסיב אוברלאוד

• פותח/ת השרשור NR100
  • פורסם בתאריך

NR100

משתמש מתחיל
25
23
נק' מוניטין:
33
25
23
היי,
שאלה תיאורטית - אם אהיה בעודף קלורי מאוד מתון, אצרוך לפחות 1.6 גרם חלבון לק"ג, אבצע אימוני כוח עם תחושת מאמץ גדולה ו"ביצוע המקסימום שלי", אבל בלי תוכנית טובה ומסודרת ובלי להצליח להעלות משקלי עבודה (בלי פרוגרסיב אוברלאוד למעשה) - האם עדיין אעלה בעיקר במסת שריר? או שברגע שאין פרוגרסיב אוברלאוד, סביר להניח שאעלה בעיקר שומן?

זו די שאלה תיאורטית כרגע, הייתי בגירעון במשך כמה שנים וירדתי הרבה במשקל, כל הזמן הזה תוך הקפדה על חלבון ואימוני כוח מאומצים, אבל בלי תוכנית מסודרת והדרגתית ובעצם כל הזמן עבודה על המקסימום שלי, שכמובן השתפר בהתחלה, אבל בתקופה האחרונה לא ממש השתנה. כרגע בניטראלי (נראה לי, הייתי בגירעון והעליתי רק 50 קלוריות ביום אבל בחודש וחצי האחרון שומרת על המשקל חוץ מעלייה של חצי קילו-קילו שכנראה מקורה בנוזלים), ומרוצה מהגוף שלי ומשגרת התזונה שלי, אבל מרגישה חלשה ועם בעיות במחזור, ושוקלת את צעדיי בהמשך (הוספה של עוד טיפונת קלוריות ביום, נניח עוד 50? חח, בלי לשנות את שגרת האימונים הנוכחית).

תודה רבה 😃

היא בחרה לעבוד עם גומיות ולא בחדכ. המטרה שלה כרגע היא לא לייעל כמה שיותר היפרטרופיה, אלא לייעל כמה שיותר היפרטרופיה עם אימוני גומיות.
עכשיו לא משנה מה הסיבה שהיא בחרה בזה, יכול להיות נטו מסיבות כלכליות והיא כן רוצה חדר כושר, אבל כרגע זה מה שהיא בחרה, ויש אנשים שגם בוחרים בזה סתם כי זה יותר מעניין אותם. ובגלל זה נתתי לך שלילי, כי אתה אומר למישהו לשנות את הבחירות שלו לפי הטעם שלך.
זה לא הטעם שלי, יש דברים שעובדים ויש דברים שלא וזה מגובה במחקר וכנראה גם בניסיון של הרבה אנשים
יכול להיות נטו מסיבות כלכליות

איזה שטויות יש היום חדרי כושר ב 100 שקלים לחודש וגם אם זה מספיק חשוב אפשר לשלם על זה 200 בחודש אם אתה לא ילד בן 15 שצריך לשכנע את ההורים שישלמו
למה? בגלל שנתתי לך שלילי?
בגלל שאתה מדבר שטויות
יש המון דרכים ליישם פרוגרסיב אוברלוד ואפשר גם עם גומיות.
אפשר ליישם את זה השאלה אם זה יעיל ואם יש טעם בכלל, אפשר גם לעשות פרוגרסיב אוברלואד עם שכיבות סמיכה למשל, זה נראה לך יעיל ? אתה ממליץ לה לשמור כוח בטנק כשמראש העבודה היא קלה ואינה מורכבת ובטווח חזרות גבוהה, זה אחלה מתכון לבזבוז זמן ורואים שאתה לא מבין בתחום מצטער
למה שהיא תצטרך לעבוד על מערכת העצבים ומערכת השלד? זה לא קשור למטרות שלה. היא אמרה שהיא רוצה לעלות במסת שריר. פשוט לא קשור.
עלייה במסת שריר אצל מתאמנים טבעיים קורת כשעובדים קשה, פירטתי מה ההגדרות של עבודה קשה בפוסט הקודם ומה האפקטיביות של כל אחת מהאפשרויות, אגב ספציפית בנוגע לגומיות כמו שהסברתי הגירוי לא אחיד, העומס שאתה מקבל בנקודה שהגומיה נמתחת הוא בכמה סדרי גודל גדול יותר מהעומס בקצה השני של התנועה ולכן זה לא אפקטיבי להיפרטרופיה ואתה יותר ממוזמן לעיין בספרות מדעית, זה דיי אינטואיטיבי - זה כמו שתרגילים סטטיים יהיו פחות אפקטיבים מאשר תרגיל בטווח תנועה מלא
זה לא או או, אפשר ורצוי לשלב.
מן הסתם שרצוי לשלב אבל הסברתי מה ההגדרות לעבודה קשה, באופן כללי אתה תרצה לעבוד בצורה אידיאלית לעלייה במסת שריר כי גם ככה זה קשה לבן אדם הטבעי הממוצע ועוד יותר כשמדברים על נשים שאין להן מספיק טסטוסטרון, אם תראה נשים שיש להם גוף "פיטנס" אתה תראה שהן מתאמנות שנים על גבי שנים ומשקיעות רבות בתזונה ובאימונים (ולא הן לא מתאמנות עם גומיות, אולי רק לתקופה שאין ברירה ויש סגר וכו ורק משמרות עם זה מסת שריר) אל תעבוד על פותחת האשכול ותשלה אותה בבקשה, אתה יכול גם להסתכל על עצמך, לא יודע כמה זמן אתה מתאמן אבל כנראה שאתה מרגיש שחיף ובצדק כי מאוד קשה לצבור שריר כטבעי אז כשאתה מנסה לעשות את זה עדיף שזה יהיה בצורה אידיאלית אחרת אתה סתם תראה אותו דבר ולא תראה שיפור ...
תודה על התגובה.
אז ככה,
קודם כל מבחינת נראות גוף ומסת שריר - אני מרוצה מהגוף שלי, מאיך שהוא נראה וממסת השריר שלו - שאגב בעיניי בהחלט מכובדת, וגדלה במהלך השנים שהתאמנתי, גם אם נראה לך שזה בלתי אפשרי באמצעות שימוש בגומיות התנגדות (אז למטרות שלי, השימוש בגומיות כן עונה, אולי לאנשים אחרים עם מטרות שונות זה לא עונה, אבל זה לא רלוונטי לגבי).
בכל מקרה, זה לא העניין, מבחינתי הייתי נשארת לתמיד בניטראלי ורק משמרת את מסת השריר הקיימת ואת מצב הגוף הקיים.
אבל, הגוף שלי מאותת לי שאני שוקלת קצת מדי ו\או מכניסה פחות מדי קלוריות ליום (ולכן מרגישה חלשה ועם בעיות בוסת), אז המטרה שלי היא להרגיש טוב ולסדר את עניין המחזור, ובשביל זה אני צריכה להוסיף מעט קלוריות ביום, מה שאולי יוביל להמצאות במאזן חיובי (ואולי לא, יכול להיות שהוספה של עוד 50 קלוריות [הוספתי כבר 50 קלוריות בחודש וחצי האחרונים] כן תפתור את הבעיה ותשאיר אותי על מאזן ניטראלי. נחיה ונראה), אבל אם זה יוביל אותי להיות במאזן חיובי - אז כבר מעדיפה לוודא שאעלה בעיקר מסת שריר, ולא בשומן, ובגלל זה שאלתי על עניין האימונים. לא כי יש לי מטרה להעלות מסת שריר, כי אני כן מרוצה מהמצב החיצוני הנוכחי, אלא שאם אין לי ברירה ואני צריכה להעלות טיפונת כדי להרגיש טוב, אז מעדיפה להעלות כמה שיותר במסת שריר וכמה שפחות בשומן.

לגבי איפה אני מתאמנת, בשורה התחתונה, לא נוח לי להתאמן במכון משלל סיבות ומאוד נוח לי להתאמן בבית. ולאור זה שאני אכן מקפידה על אימוני כוח בבית כבר יותר מ3 שנים, ומה שהכי חשוב בשגרת אימונים זו היכולת להתמיד בה לטווח ארוך, אז לא מתכוונת לשנות את זה 😃

תודה

כן, זו לגמרי המטרה. המטרה שלי היא לא להעלות מסת שריר אלא להרגיש טוב ולסדר את המחזור. בשביל זה אני צריכה להוסיף מעט קלוריות ביום (ובאופן ספציפי משומן, כדי להגיע לכמות השומן המומלצת ביום), ואם זה יוביל אותי למאזן חיובי קל, אז מעדיפה לוודא שאעלה בעיקר מסת שריר ולא שומן ובגלל זה העלתי את השאלות על אימונים, לפני שעושה שינוי תזונתי. אם הוספת הקלוריות (מתכננת להוסיף עוד 50, לא משהו דרמטי) תפתור את הבעיה ותשאיר אותי על מאזן ניטראלי, בלי לעלות במסת שריר, אז מצוין. העיקר להרגיש טוב, מהגוף אני כן מרוצה בגדול 😃
לא רוצה להעליב או משהו, נשמע שיש לך הפרעות אכילה והייתי בודק את זה עם מיטב אנשי המקצוע
זה לא פשוט לדפוק את המחזור בגלל תזונה לקויה וזה מאוד לא מיטיב עם הבריאות שלך בטווח הרחוק בכל מערכת בגוף
ולעניין המראה - הכי חשוב להיות שלם עם המראה אבל עם הגיל קשה יותר לשמר על המראה ואולי צריך להעלות הילוך באימונים כדי להמשיך לשמר

• פותח/ת השרשור
לא רוצה להעליב או משהו, נשמע שיש לך הפרעות אכילה והייתי בודק את זה עם מיטב אנשי המקצוע
זה לא פשוט לדפוק את המחזור בגלל תזונה לקויה וזה מאוד לא מיטיב עם הבריאות שלך בטווח הרחוק בכל מערכת בגוף
ולעניין המראה - הכי חשוב להיות שלם עם המראה אבל עם הגיל קשה יותר לשמר על המראה ואולי צריך להעלות הילוך באימונים כדי להמשיך לשמר

אין לי הפרעות אכילה. כאמור מרוצה מהגוף שלי, דבר שכמעט לא תראה כשיש הפרעת אכילה 😃
בנוסף, צורכת כ-1500 קל' ביום (ולא המספרים הנמוכים שאתה בטח מדמיין) בתזונה מגוונת ובריאה שמאוד נחמדה וטעימה לי, מלבד כמות שומן שנמוכה מההמלצות ליום. טכנית הייתי יכולה להוסיף עוד קצת שומן על חשבון פחמימה או חלבון, אבל לא מעוניינת בכך כי מאוד אוהבת את הפחמימה בתפריט שלי ולא מעוניינת להפחית ממנה. אז דווקא הגישה שלי בראש מאוד בריאה, ואומרת שאני מעדיפה להוסיף עוד 50 קלוריות נטו משומן במקום לקצץ במקומות אחרים.
שוב, קשה לי לדעת אם מה שגורם כרגע לבעיות במחזור זה באמת כמות השומן המועטה או לחילופין הBMI שעדיין תקין אבל גבולי (וייתכן שבשביל הגוף שלי זה פחות מדי) או אופציה שלישית, שלהיות בגרעון במשך יותר מ3 שנים נותן את אותותיו.

בכל מקרה, אני על זה ויודעת מה אני צריכה לעשות בשביל הגוף שלי בצורה מאוד הדרגתית, וכאמור המטרה העליונה שלי היא להרגיש טוב ולא שימור הגוף הרזה בכל מחיר.

זה לא הטעם שלי, יש דברים שעובדים ויש דברים שלא וזה מגובה במחקר וכנראה גם בניסיון של הרבה אנשים
זה לא קשור לטעם שלך זה קשור לטעם של פותחת האשכול. ברור שעם משקולות הרבה יותר קל להתאמן, אבל היא בחרה עם גומיות וזה מה שהיא מבקשת יעוץ.
איזה שטויות יש היום חדרי כושר ב 100 שקלים לחודש וגם אם זה מספיק חשוב אפשר לשלם על זה 200 בחודש אם אתה לא ילד בן 15 שצריך לשכנע את ההורים שישלמו
אל תיכנס לכיס של אחרים.
אפשר ליישם את זה השאלה אם זה יעיל
התשובה היא כן. יותר יעיל מחדר כושר? לא קשור, מדובר כאן בגומיות.
שכיבות סמיכה
אתה מאוד קטנוני. ברור שעם שכיבות סמיכה זה לא רלוונטי לטווח הרחוק, אבל קודם כל יש לה אפשרות לשחק עם העצימות בניגוד לשכיבות סמיכה, דבר שני היא יכולה להחליף לתרגילים וואריציות אחרות כדי להעמיס יותר.
אתה ממליץ לה לשמור כוח בטנק
לפעמים יותר זה פחות.
אינה מורכבת
מי אמר? אפשר לעשות תרגילים מורכבים עם גומיות.
ובטווח חזרות גבוהה
היא לא חייבת להישאר על הטווח חזרות שהיא אמרה. וגם אם כן היא יכולה להתקדם עם זה. זה יהיה לה יותר קשה אבל אפשרי
עלייה במסת שריר אצל מתאמנים טבעיים קורת כשעובדים קשה
וחכם
אגב ספציפית בנוגע לגומיות כמו שהסברתי הגירוי לא אחיד, העומס שאתה מקבל בנקודה שהגומיה נמתחת הוא בכמה סדרי גודל גדול יותר מהעומס בקצה השני של התנועה ולכן זה לא אפקטיבי להיפרטרופיה
זה שבתרגיל אחד נקודה אחת קצת חלשה זה לא אומר שכל השיטה דפוקה. אם לדוגמא אתה עושה פשיטת מרפקים ומתאמץ בעיקר בנעילה, תעשה גם פשיטות עד החצי.
גם ככה זה קשה לבן אדם הטבעי הממוצע
קשה זה עניין יחסי. ואם אתה משווה אדם טבעי לאדם טבעי אחר, פתאום זה לא כלכך קשה. כמו שתשווה בין אדם מוזרק למוזרק אחר, פתאום זה כן קשה. ותאמין לי שהרבה אם לא רוב המוזרקים עובדים יותר קשה מטבעיים.
אם תראה נשים שיש להם גוף "פיטנס" אתה תראה שהן מתאמנות שנים על גבי שנים ומשקיעות רבות בתזונה ובאימונים
אותו דבר גם עם גברים
אתה יכול גם להסתכל על עצמך, לא יודע כמה זמן אתה מתאמן אבל כנראה שאתה מרגיש שחיף
על פי מה החלטת את זה? ראית אותי פעם? אתה יודע מה הפיזיק שלי? אתה יודע בכלל מה המטרות שלי?
כי מאוד קשה לצבור שריר כטבעי
צריך לעבוד קשה ברמה הטכנית, אבל אם אתה נעול על המטרה אתה מבין שהכל זה אשליה. תראה שדווקא אלה שעובדים הכי קשה הם הכי אלה שלא יוותרו לעצמם. והאמת שכדי להשיג גוף שמרוצים ממנו ולא מתכוונים להתחרות איתו (כמו פותחת האשכול) זה לא כלכך קשה.
עדיף שזה יהיה בצורה אידיאלית אחרת אתה סתם תראה אותו דבר ולא תראה שיפור ...
גם אתה תוכל לראות שיפור מדברים לא אידיאליים, זה פשוט יהיה יותר ארוך וקשה. דבר שני כמו שאמרתי, לא כולם רוצים להוציא מעצמם 100% ויהי מה. פותחת האשכול לדוגמא מעדיפה להסתפק באימון קצת פחות אפקטיבי אבל יותר כיף לטעמה (גומיות בבית). אל תיכנס לסיבות ואינטרסים של אחרים.

אין לי הפרעות אכילה. כאמור מרוצה מהגוף שלי, דבר שכמעט לא תראה כשיש הפרעת אכילה 😃
בנוסף, צורכת כ-1500 קל' ביום (ולא המספרים הנמוכים שאתה בטח מדמיין) בתזונה מגוונת ובריאה שמאוד נחמדה וטעימה לי, מלבד כמות שומן שנמוכה מההמלצות ליום. טכנית הייתי יכולה להוסיף עוד קצת שומן על חשבון פחמימה או חלבון, אבל לא מעוניינת בכך כי מאוד אוהבת את הפחמימה בתפריט שלי ולא מעוניינת להפחית ממנה. אז דווקא הגישה שלי בראש מאוד בריאה, ואומרת שאני מעדיפה להוסיף עוד 50 קלוריות נטו משומן במקום לקצץ במקומות אחרים.
שוב, קשה לי לדעת אם מה שגורם כרגע לבעיות במחזור זה באמת כמות השומן המועטה או לחילופין הBMI שעדיין תקין אבל גבולי (וייתכן שבשביל הגוף שלי זה פחות מדי) או אופציה שלישית, שלהיות בגרעון במשך יותר מ3 שנים נותן את אותותיו.

בכל מקרה, אני על זה ויודעת מה אני צריכה לעשות בשביל הגוף שלי בצורה מאוד הדרגתית, וכאמור המטרה העליונה שלי היא להרגיש טוב ולא שימור הגוף הרזה בכל מחיר.
במקום לפחד לעלות בשומן שזה אמורה להיות הבעיה האחרונה שלך(ה BMI שלך גבולי לכיוון התחתון), את ממשיכה להרוס לעצמך את המערכות בגוף ולעשות נזק שיתכן ובלתי הפיך? אני במקומך הייתי אוכל נורמלי, מפסיק לספור קלוריות והולך לאיש מקצוע
לא יקרה כלום אם תעלי בשומן זה עדיף מאשר לגרום לעצמך נזק שאת מוזמנת לחפש בגוגל לאיזה נזקים זה יכול לגרום
לרדת בשומן זה ממש קל אל תתני לעליה בשומן להפחיד אותך, לרדת בשומן זה הרבה הרבה יותר קל מלעלות בשריר, זה סך הכל תהליך שלוקח שלושה חודשים מקסימום(לרוב האנשים עבור ירידה לאחוז שומן בריא)
התשובה היא כן.
תוכיח
לפעמים יותר זה פחות.
לא במקרה של אימונים כאלה
זה שבתרגיל אחד נקודה אחת קצת חלשה זה לא אומר שכל השיטה דפוקה. אם לדוגמא אתה עושה פשיטת מרפקים ומתאמץ בעיקר בנעילה, תעשה גם פשיטות עד החצי.
ההבדל בעומס של הגומיה הוא אקספוננציאלי זה לא טיפה הבדל
צריך לעבוד קשה ברמה הטכנית, אבל אם אתה נעול על המטרה אתה מבין שהכל זה אשליה. תראה שדווקא אלה שעובדים הכי קשה הם הכי אלה שלא יוותרו לעצמם. והאמת שכדי להשיג גוף שמרוצים ממנו ולא מתכוונים להתחרות איתו (כמו פותחת האשכול) זה לא כלכך קשה.
להגיע לגוף יפה בין אם אתה גבר ובין אם אתה אישה והגנים שלך יחסית ממוצעים זה דורש שנים של השקעה בתזונה ובאימונים וגם אז כמות המסת שריר שתהיה עלייך לא תהיה גבוהה ונגיד עם חולצה גדולה לא בטוח שעין לא מקצועית תראה עלייך שאתה מתאמן. יש גם שמנות שמרוצות מהגוף שלהן וגם שחיפים עם יד 32 שמרוצים מעצמם ואין עם זה בעיה

נערך לאחרונה:
איך אתה רוצה שאני אוכיח? אביא מחקר? תאמין לי יהיו מחקרים שיסתרו אותם, ובכל מקרה מחקרים זה לא הכל. הנקודה היא שהפרוגרסיב אוברלוד אפשרי, תמיד אפשר להוסיף עוד גומיות או נפח, ובמקרה הכי גרוע שכבר לא אפשרי לא את זה ולא את זה אפשר לתפוס את הגומיה יותר קרוב מה שמקשה על התרגיל, אפשר להוסיף עוד תרגילים, לקצר זמני מנוחה, לעשות טמפו, פאוזים וכו וכו.
לא במקרה של אימונים כאלה
אתה יודע כלכך מעט על האימונים שלה ואתה מחליט החלטות כאלה חד משמעיות

"פרוגרסיב אוברלוד.."

מה הבעיה להוסיף משקל ... ולעשות דילוד שאת מרגישה לא בנוח בשריר ..... לא בעיה לעקוב אחרי זה שונא את כל השחיפים חנונים שהופכים פיתוח גוף להנדסת מטוסים... פשוט כל פעם שאת מצליחה לעשות 5x5 תעלי 2.5 קילו...
ושאת מרגישה כאב בשריר תעשי אימון עם משקל נמוך כדי לאפשר לו להתאושש כדי לחזור ל5x5

שאלה תיאורטית - אם אהיה בעודף קלורי מאוד מתון, אצרוך לפחות 1.6 גרם חלבון לק"ג, אבצע אימוני כוח עם תחושת מאמץ גדולה ו"ביצוע המקסימום שלי", אבל בלי תוכנית טובה ומסודרת ובלי להצליח להעלות משקלי עבודה (בלי פרוגרסיב אוברלאוד למעשה) - האם עדיין אעלה בעיקר במסת שריר? או שברגע שאין פרוגרסיב אוברלאוד, סביר להניח שאעלה בעיקר שומן?

לא, אין קשר בין 2 הדברים.
אבל גם אין שום סיבה לעבוד בכול הסטים שלך בכשל מוחלט, תנהלי את העומסים שלך בצורה נכונה.

פשוט לא בהכרח נכון, אתה מנחש.

אין הבדל.

שטויות. עם ניהול עומסים נכון תגיע לזה בצורה בטוחה. בדיוק כמו משקלים.

אתה עושה לתרגיל טווח חזרות. נניח 10-12. אתה מעלה כל אימון חזרה או שתיים, בכל אימון בכל הסטים או בכל אימון בסט אחד, תלוי בתוכנית שלך אתה יכול לעשות את זה במלא דרכים. ברגע שהגעת ל12 אתה מוסיף משקל/סט/מוריד הפסקות/משהו אחר ומוריד חזרות ל10 שוב.

כמו להרים משקל שאנחנו יכולים לעמוד בו. וכמו להרים לנפח שאנחנו יכולים לעמוד בו. ברור שהכל תלוי רמה וצרכים.

דבר ראשון זה תלוי כמה מהר הורדת. אם הורדת דקה מהאימון הקודם או הורדת 10 שניות זה לא אותו מחיר בהתאוששות. שוב, הכל תלוי בניהול עומסים נכון.
דבר שני, בכל עומס בסופו של דבר ניתקע, גם בהוספת משקל, כשנתקעים משנים אסטרטגיה. ואין שום בעיה בלהגיע לכשל אם זה עונה על הצרכים שלך.
עכשיו תראה, לא אמרתי שצריך כל הזמן להשתמש בלקצר הפסקות, אבל זה בהחלט כלי שאפשר להשתמש בו בשביל פרוגרסיב אוברלוד. ולא בצורה חד פעמית.
רוב מה שרשמת לא נכון אבל אין לי כוח להיכנס לזה ידידי , הרגיש לי שסתם חיפשת לסתור במקום להבין מה שכתבתי, אבל בהצלחה.

אם את הולכת לאיש מקצוע ותרצי לשתף מה הוא אמר נשמח לשמוע בשביל להחכים : P
בנוסף לגומיות שזה יכול להיות אימון מעולה אם את כבר עובדת איתם 3 שנים ויש לך ניסיון בתרגילים (בעיקר שהגעת למטרה שרצית) אם את מרגיש שזה כבר "קטן" עלייך , תנסי אולי להוסיף תרגילים ביתיים כמו שכיבות שמיכה / מתח / סקוואט / לאנג'ים .

שיהיה בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית