הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מתי להתמתח?

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
אני אחד הלא גמישים, לא מצליח לשבור מקביל בסקוואט, לא מצליח ללחוץ מעל הראש בקו ישר בלי לעגל את הגב כמו לא יודע מה, מתקשה מאוד להיכנס לדדליפט (אבל מצליח. סטיף לג לא ניסיתי אף פעם אבל די בטוח שלא מצליח). בקיצור אני כולי לא גמיש ותמיד הייתי, וזה רק מתבקש להתחיל לעשות מתיחות.
אלן ת'רול, אדם שאני מאוד מעריך ממליץ ועושה בעצמו מתיחות ממש לפני האימון, הבעיה שאחרי מתיחות בא לי רק לישון ואני מרגיש כאילו כל הגוף שלי התפרק, אחר כך באימון זה ממש דופק אותי. אחרי האימון אין לי כל כך כוח למתיחות (למרות שעשיתי את זה כבר כמה פעמים וזה היה לי יותר נוח מלפני האימון), וגם אלן אומר שלדעתו זה הרבה פחות אפקטיבי בגלל הפאמפ (לא יודע עד כמה זה נכון, אשמח לאישור או סתירה וסיבות אם מישהו יודע על זה משהו). כנראה שהכי נוח בימי מנוחה, אבל השאלה אם יש בזה בעייתיות, כי אני ממש מכווץ ומתיחות דורשות ממני הרבה.
מה אתם אומרים? מתי הזמן הכי טוב להתמתח? וכמה פעמים בשבוע? ויש לכם המלצה על מתיחות ספיציפות (אם לא אמצא משהו יותר טוב כנראה שאלך על המתיחות של אלן ואעשה שינויים לפי הצורך)?
תודה רבה!

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לעשות כל יום ולא חייב בסמוך לאימון. זה עדיין יכול לשפר את הגמישות שלך ויעזור לך.
מה זה עדיין? אני לא מחפש לסמן וי, אני רוצה תקופה להשקיע בזה כדי שאוכל לבצע טוב את התרגילים.
לדעתך לעשות כל יום זה לא יפגע באימון וזה יותר טוב לגמישות מרק כמה פעמים בשבוע? שואל על ניסיון שלך או של קרובים אליך

• פותח/ת השרשור
איך נראה סשן מתיחות אצלך? זה לא אמור להיות מעייף.
מאוד קצר. עד עכשיו עשיתי רק מתיחות להמסטרינג, עכשיו אני רוצה כבר להוסיף לכל הגוף לתקופה עד שאצליח להגיע לגמישות מספיקה לפאוורליפטינג (אם אפסיק בשלב הזה תלך הגמישות?).
פשוט לנסות להגיע כמה פעמים עם הידיים לאצבעות ברגליים כשהרגליים נעולות (בחיים לא הצלחתי), כמה פעמים בישיבה, כמה פעמים בעמידה, וכמה פעמים בעמידה עם גב תחתון מכווץ. את זה עשיתי 3 פעמים בשבוע. מאוד קצר וגומר את ההמסטרינג לכמה שעות-יום.

אני הייתי לעשות סשנים רציניים בימי מנוחה, ולפני האימון אתה צריך לעשות רק מספיק מתיחות כדי להצליח לבצע את התרגילים, לא מעבר, המינימום של המינימום, אולי אפילו לבצע את התרגילים עם משקלים נמוכים מאוד כדי לאלץ את הגוף להיכנס לתנוחות הנכונות

• פותח/ת השרשור
אני הייתי לעשות סשנים רציניים בימי מנוחה, ולפני האימון אתה צריך לעשות רק מספיק מתיחות כדי להצליח לבצע את התרגילים, לא מעבר, המינימום של המינימום, אולי אפילו לבצע את התרגילים עם משקלים נמוכים מאוד כדי לאלץ את הגוף להיכנס לתנוחות הנכונות
וזה עבד לך טוב?

מאוד קצר. עד עכשיו עשיתי רק מתיחות להמסטרינג, עכשיו אני רוצה כבר להוסיף לכל הגוף לתקופה עד שאצליח להגיע לגמישות מספיקה לפאוורליפטינג (אם אפסיק בשלב הזה תלך הגמישות?).
פשוט לנסות להגיע כמה פעמים עם הידיים לאצבעות ברגליים כשהרגליים נעולות (בחיים לא הצלחתי), כמה פעמים בישיבה, כמה פעמים בעמידה, וכמה פעמים בעמידה עם גב תחתון מכווץ. את זה עשיתי 3 פעמים בשבוע. מאוד קצר וגומר את ההמסטרינג לכמה שעות-יום.

אוקיי, זה לא אמור להיות מעייף בכל מקרה.

מצטרף להמלצה של קוצר לעשות את המינימום שצריך.
ֿ.
תזכור שמתיחות במקרה שלך זה סוג של חימום לאימון, והמטרה של חימום זה להיות כמה שיותר ספציפי לתרגילים שאתה עומד לבצע, ועם זאת עדיין מינימלי בשביל שלא תתעייף לפני שאתה בכלל מתחיל את האימון עצמו.

אז אני מצטרף להמלצה להחליף את המתיחות בביצוע של התרגילים במשקל נמוך.

• פותח/ת השרשור
אז אני מצטרף להמלצה להחליף את המתיחות בביצוע של התרגילים במשקל נמוך.
אבל אני לא מצליח לעשות את התרגילים בטכניקה טובה. אני בכל מקרה אוהב לעשות חימומים ארוכים כי לוקח לגוף זמן להבין שהוא באימון ולהיזכר בטכניקה, עד עכשיו זה לא עזר לגמישות, אז זה כנראה לא יכול להיות במקום.
לי אישית לא היה צורך בזה, אבל זו הדרך שאני ממליץ למתאמנים שלי
אז אם הבנתי אותך נכון: לעשות מתיחות רציניות בימי המנוחה ורק חימום מושקע בימי אימון?

2 אופציות עומדות בפנייך,

-לשלב אימוני גמישות (לא מתיחות), כמה פעמים בשבוע.

-עבודה בתרגילים שיש בהם בעיה בעצימות נמוכה וטווח תנועה מלא.

• פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת?

זה בכל מקרה חלק מהחימום.

אוקיי אנסה להיות יותר ברור.

-אימון גמישות- אימון בו מבוצעות מתיחות סטטיות, מתיחות דינאמיות, PNF.
(שוב, לא מדובר על מתיחות של דקה-שתיים אחרי אימון או בין סטים)

-אימון התנגדות- אימון בטווח תנועה מלא, יש אפילו עדיפות לאימון עם דגש לחלק האקצנטרי.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
-אימון גמישות- אימון בו מבוצעות מתיחות סטטיות, מתיחות דינאמיות, PNF.
(שוב, לא מדובר על מתיחות של דקה-שתיים אחרי אימון או בין סטים)
מה dnp? וכמה סטים/חזרות מומלץ לעשות באימון כזה? יש העדפה לתרגילים מסוימים? כמה פעמים בשבוע? בימי אימון או מנוחה?
או שיש לך איזה סרטון טוב או משהו כזה שאתה מכיר שמסביר הכל?

סליחה על החפירה, פשוט אין לי שום ידע בפיתוח גמישות.

• פותח/ת השרשור
בכללי מתיחות קרסול ותאומים לקראת סקוואט היה עוזר לי אישית

מעבר לזה לא סגור לגבי מה התשובה שאתה מחפש או מה השאלה בידיוק, אתה יכול לבצע מתיחות מתי שאתה רוצה בגדול (לקראת אימון מתיחות סטטיות עלולות לפגוע בביצועים)

• פותח/ת השרשור
ועוד שאלה שקצת קשורה לנושא- מתאמני הכוח, אתם עושים אירובי קל לפני האימון בתור חימום או לא? ואם כן איזה, כמה זמן וכמה קשה זה צריך להיות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית