הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלי בולשיט: המסע לברזל כבד

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
אני כל כך עצבני, זה לא יאומן.
הגב התחתון עושה לי בעיות כבר תקופה ארוכה, תפוס, קצת כואב.

הלכתי לאימון היום והרגשתי דווקא בסדר עם הגב.
עשיתי 3-4 סטים של חימום לסקוואט
מוט * 10
43 * 7
60 * 3
75 * 1

עשיתי סט עבודה אחד
80 * 5 - שיא אישי
בחזרה השנייה הרגשתי כאב בגב התחתון, סיימתי את הסט יחסית בסדר וכשהחזרתי את המוט לראק הבנתי שממש כואב לי.
נחתי 4 דקות וניסיתי להוציא את המוט לסט, כבר בהכנה הרגשתי שאין מצב. הוצאתי את המוט ופשוט החלטתי שזהו, נגמר האימון.
מקלל, עצבני, אין לי איך להגדיר מה שאני מרגיש עכשיו. זעם טהור.
הטכניקה שלי מצויינת, יש כמה אנשים רציניים אצלנו שאומרים לי שהסקוואט שלי עכשיו ברמה טובה. אפילו צילמתי, אין לי כבל להעביר מהפלאפון למחשב...

בקיצור, מנוחה עד לפחות יום ראשון, עם אופציה גם עד לשלישי. אני מקווה שזה שומדבר רציני.
😡

החלמה מהירה.
העיקר אל תהיה פזיז ותמהר להתאמן.

בחיים לא קרה לי שלא יכולתי להמשיך להתאמן בגלל סט בסקוואט, תעלה סרטון כמה שיותר מהר, ואל תהיה בטוח שהטכניקה שלך טובה.

אתה בטוח שאתה שומר על הגב?
יכול להיות שאתה יורד נכון אבל לא שומר על הגב...

• פותח/ת השרשור
אני אעלה את הסירטון כשיהיה לי איך, דווקא נראה בסדר חוץ מהחזרה השנייה שלא רואים כל כך (וזה חבל כי זאת החזרה שכאב לי) כי איזה אידיוט עבר בדרך לסמית משין.

אני אעלה את הסירטון כשיהיה לי איך, דווקא נראה בסדר חוץ מהחזרה השנייה שלא רואים כל כך (וזה חבל כי זאת החזרה שכאב לי) כי איזה אידיוט עבר בדרך לסמית משין.

חזרה אחת לא נכונה יכולה לעשות את כל ההבדל

בשעה טובה נגמרה העבודה לשבוע הזה
אני יתן את דעתי

קח שבוע הפסקה אפילו, תעשה ריסט לראש שלך, מנטלית ופיזית, אתה כל הזמן בתזזית עם האימונים וחבל

בקשר לכאב, אלא אם המוט נופל על בן אדם או משהו בסגנון, אני לא חושב שחזרה אחת יכולה לגרום להפסקה כללית של האימון, אתה כנראה לא הגעת מוכן (לא בהכרח ברמה של לאכול ולישון טוב לפני, אלא אולי משהו מתמשך), לא אמורים להתקל בבעיות כאלה בשבוע ראשון (או שני? תקן אותי) בעיקר בגלל שההתקדמות רק התחילה והמשקלים עוד נמוכים

הצגעתי לך 200 פעם ואני יציע שוב, קח שבוע שבו אפילו לא תחשוב על האימונים, זה יעשה לך רק טוב פיזית ומנטלית

• פותח/ת השרשור

רואים שאחרי החזרה השנייה אני מתקשה להמשיך, אפילו העומק לא טוב אחריה פשוט רציתי לסיים את הסט, אחרי הסט הכאב התגבר כנראה האדרנלין זרם טוב

בכל מקרה עד יום ראשון אני רק נח, בראשון נראה מה קורה איתי עם כיוון אפילו לשלישי, תלוי בהרגשה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לפי דעתי שמת יותר מידי משקל.
הירידה שלך לפי דעתי לא רעה אבל העלייה שלך על הפנים :|

אני טועה?

• פותח/ת השרשור
אני חושב שמה שקרה זה שפשוט הייתי מודאג בקשר לסירטון (רואים שהסתכלתי ימינה כמה פעמים לבדוק שלא חוסמים לי את הצילום) ולא התרכזתי בתנועה ולכן פיספסתי בתנועה ועליתי ברבע גודמורנינג

המשקל מן הסתם לא קל לי, הוא לא אמור להיות, זה משקל של 5 חזרות

לא טוב
עלית עם הגב פחות עם הרגליים

גם בנושא של המשקל כבר אמרתי את דעתי, אתה צריך להתחיל עם משקלים נמוכים בעיקר בסקוואט, כי סקוואט אתה עושה כל אימון.. אבל אתה אוהב להכניס נגיעות שלך בכל תכנית, פה זה בא לרעתך

המשקל לא אמור להיות קל, אבל גם לא אמור להיות קשה
כמו שריצת 2000 אתה מתחיל לאט, לאט מאוד אפילו, וככל ששמתקדמים ככה מגבירים את הקצב
העניין פה הוא להחליט כמה זמן תארך התכני ולפי זה לשים משקלים.....
כי כמו בריצה... תתחיל מהר מדי אתה לא תוכל להמשיך לרוץ (להתקדם)

נערך לאחרונה:
טכניקה נוראית אחי, אין פלא שהגב שלך כואב, מהחזרה הראשונה רואים שאתה לא עושה את זה כמו שצריך.

הברכיים יוצאות קדימה, אתה לא יורד בצורה ישרה, הגוף יוצא קדימה כתוצאה מכך הגב מתעקם וכשאתה עולה בחזרה אתה עושה שילוב של גוד מורנינג, כשאתה בעלייה של הסקוואט אתה נועל את הברכיים במהירות וזה לא נכון. ואני חושב שיש לך בעיה במיקום של המוט על הכתפיים, אולי לא הנחת בצורה שווה, אולי הוא נמצא נמוך מדיי על הטרפזים, אם הייתה זוית ישרה הייתי יכול לעזור יותר.
בהצלחה אחי רק בריאות 😃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא טוב
עלית עם הגב פחות עם הרגליים

גם בנושא של המשקל כבר אמרתי את דעתי, אתה צריך להתחיל עם משקלים נמוכים בעיקר בסקוואט, כי סקוואט אתה עושה כל אימון.. אבל אתה אוהב להכניס נגיעות שלך בכל תכנית, פה זה בא לרעתך
אני ארד בחזרה ל65 ביום ראשון\שלישי

בקשר למה שאני חושב שהייתה הבעיה שלי היום:
אני חושב שמה שקרה זה שפשוט הייתי מודאג בקשר לסירטון (רואים שהסתכלתי ימינה כמה פעמים לבדוק שלא חוסמים לי את הצילום) ולא התרכזתי בתנועה ולכן פיספסתי בתנועה ועליתי ברבע גודמורנינג
בדרך כלל לא כואב לי הגב אחרי סקוואטים, זאת הפעם הראשונה

למה אתה לא עושה בוקס סקוואט?
כי זה לא חלק מהתוכנית

אני חושב שכדאי לך לעבוד בטווח חזרות גבוה יותר, להתמקצע בטכניקה ואחר כך לחזור למשקלים הכבדים בהדרגה.

מה זה לא חלק מהתוכנית? אז תעשה את זה בתור חלק מהתוכנית. הרי כמה וכמה פעמים נאמר כאן שבוקס סקוואט יש לו יותר יתרונות מאשר הסקוואט הרגיל

• פותח/ת השרשור
יש לי זמן עד האימון הבא לנוח, אני מקווה גם להעלות את הוידיאו של יום שלישי שם הכל הלך לי חלק, אולי רק באימון הזה הטכניקה הייתה פחות טובה בגלל הסיבות שציינתי למעלה.

אם אתה עובד בתוכנית של ריפטו תעשה סקוואט ריפט 🙄
ואם אתה עושה סקוואט ריפטו אתה יורד עם התחת והבירכיים לא צריכות ללכת קדימה אחרי השלב הראשוני.

ואתה לא מוציא תחת מספיק וזה אחד הסיבות למה כואב לך בגב ולמה הוא מתעקם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית