הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Protection Squadron is on the move - Log SS

Dr. Doom

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
גובה: 1.85.
משקל נוכחי: 78.
אחוז שומן נוכחי: 15%.

רקע כללי:
לפני שנה וחצי הגעתי למשקל של יותר מ 95 קילו, של שומן, אחרי שנים של פעילות גופנית מנימאלית וזלילת שטויות מקסימאלית.
ירדתי כ 10 קילו במשך חצי שנה רק בגלל שהפסקתי לאכול שטויות, עדיין בלי פעילות גופנית בכלל (טעות קשה, כנראה איבדתי לא מעט מהמעט שריר שהיה לי).
ואז (לפני שנה) התחלתי להתאמן במכון כושר, גם כוח וגם אירובי, וירדתי ב 8 חודשים עוד 10 קילו עד שהגעתי למשקל של 75, על כ 13% שומן.
בשלב הזה (לפני 4 חודשים) החלטתי שאני רוצה להתחיל להעלות מסה, ומאז ועד לפני כשבועיים התאמנתי 4 פעמים בשבוע בתוכנית AB מרובת נפח (בלי אירובי בכלל). עליתי 3 קילו, חצי מהם שומן. בחודשיים האחרונים אני שומר כמעט כל יום על 2 גרם חלבון לקילו.

לפני שבועיים החלטתי לעבור ל SS, קראתי את המאמר הגדול פה באתר, ראיתי את ה DVD, הורדתי את הספר ועדיין לא קראתי אותו.
בהודעות הבאות אפרט את שלושת האימונים שעשיתי בשבוע שעבר (השבוע הראשון כבר לא ייכנס ללוג), והבעיות שנתקלתי בהן.

אני רוצה להשקיע בתוכנית הזו, לעשות אותה כמו שצריך, לגדול ולהתחזק (בלי לחזור להיות שמן בדרך) ואחר-כך לעשות חיטוב (בלי לאבד יותר מידי מהשריר שצברתי).

מטרות לטווח הקצר:
ללמוד לעשות את התרגילים נכון.

מטרות לטווח הבינוני:
להגיע לדד-ליפט של פעמיים משקל גוף, סקוואט של פעם וחצי משקל גוף, לחיצות חזה של פעם אחת משקל גוף.

מטרות לטווח הארוך:
להיות גדול ומפחיד, על אחוז שומן נמוך, לאורך זמן.

---------- התגובה התווספה ב 16:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:46 ----------
3/10
Squat: 47Kg 3X5 PR
Press: 29Kg 3X5 PR
Rows: 38Kg 3X5 PR
Pull-Ups: BW 7/4/1

קצת מצחיק אותי לציין שיא אישי על תרגילים שרק התחלתי לעשות וכל אימון בהם הוא שיא, אבל ראיתי שככה עושים אז אני זורם 😃

הסיבה למספרים המוזרים של המשקלים היא שאין לי במכון מוט אולימפי (המוט שוקל 10.6 קילו) וכל הפלטות הם בפאונדים, אז כשאני שם משהו עגול בפאונדים ומתרגם את זה לקילו זה מה שיוצא.

בעיות:
1.ממש כאב לי הגב התחתון בזמן ואחרי הסקוואט. אני לא יודע אם זה בגלל שאני עושה משהו לא בסדר, או בגלל שהגב שלי פשוט חלש.

2.אני לא מסוגל לשמור על יציבות של הכף רגל על הריצפה אפילו בסקוואט עם מוט ריק, בינתיים אני שם הגבהה מתחת לעקב שפותרת את זה, הבנתי שזו בעיה של גמישות ואני עושה כל יום מתיחות להאמסטרינג בשביל לעבוד על זה.

3.הגעתי למתח כבר לגמרי מותש, אתם חושבים שעדיף לעשות רק אחד מבין המתח והחתירה? אם כן, איזה?

נערך לאחרונה:
שיהיה בהצלחה. אם אתה רק מתחיל את התוכנית ולא התאמנת לפני כן, ברור שכל משקל יהיה PR 😃

קודם כל שיהיה לך בהצלחה.

אתה יכול לרשום את המשקלים בלוג של בפאונדים במקום להתעסק בבררה, זה לא שאנחנו נתחיל לחשב כמה אתה מרים בשביל לדעת אם אתה חזק או לא, המשקלים זה מדד להתקדמות (וכמובן כמה שיותר, יותר מבורך 😛)

בנוגע לבעיות:
1) יכול להיות שהגב התחתון שלך חלש \ לא רגיל לסקוואטים. מצד שני יש מצב די גדול שהטכניקה שלך לא 100%, תעלה סרטון ויתנו לך ביקורת על כמה הטכניקה שלך טובה.
2) אל תשים הגבהה מתחת לעקב, זה הרגל רע. פשוט תמשיך לעבוד על זה עד שזה יסתדר.
3) הדעה של ריפ היא שחתירה זה דבר די מיותר, ומתח תהיה האלטרנטיבה היותר טובה.

• פותח/ת השרשור
5/10
Squat: 51.5Kg 3X5 PR
Bench: 51.5Kg 3X5
Deadlift: 51.5Kg 3X5 PR
הבנץ' זה לא PR כי אני עושה את התרגיל הזה כבר שנה (בלי טכניקה בכלל - לשכב על הגב ולדחוף), והורדתי קצת את המשקל בשביל ללמוד לעשות את זה בטכניקה נכונה ובשביל לא להתחיל ישר מ RM5 ולהיתקע.

בעיות:
1.אותן שתי בעיות של הסקוואט מהפעם הקודמת.
2.אני לא ממש מצליח לשמור על הכיווץ בגב העליון בבנץ', עד שאני מוריד את המוט מהמתקן ומתחיל את תנועה הכיווץ כבר הולך.
3.בדד-ליפט, אני בקושי מצליח להגיע לעמידת מוצא כשהמוט על הרצפה עם גב ישר במשקל עבודה (עם הפלטה הכי גדולה), וגם זה לא בטוח שאני עושה נכון, בסטים של החימום, עם פלטות קטנות יותר, אני בכלל לא קרוב לגב ישר, ולא ברור לי איך זה אפשרי.

---------- התגובה התווספה ב 17:20 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:42 ----------

7/10
Squat: 56Kg 3X5 PR
Press: 31.5Kg 3X5 PR
Rows: 42.5Kg 3X5 PR
Pull-Ups: BW 7/4/2
בעיות:
1.כל הבעיות מהפעם הקודמת...
2.בעקבות הוידאו של ריפטו הבנתי שמה שניסיתי לעשות עד עכשיו היה HB, אז הפעם ניסיתי לעשות LB, זה מאוד מאוד לא נוח. בנוסף לכאבים בגב התחתון, הפעם כאבו לי גם מפרקי הידיים, הידיים עצמן (בעיקר יד אחורית), החלק האחורי של הכתף, ובאופן כללי כל האזור של המוט.

ביקרתי לפני כמה ימים בגו אקטיב בת"א (וויצמן), אמרתי להם שאני מתעניין בנוגע למנוי, וקיבלתי שתי כניסות חינם.
הבנתי שיש אנשים רציניים שמתאמנים שם וגולשים פה, אז אני מחפש עכשיו אם יש מישהו שיודע מה הוא עושה ומוכן להסתכל עלי עושה סקוואט ולתת לי הערות בזמן אמת.

פתחתי דיון בשביל זה:

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=16418

---------- התגובה התווספה ב 17:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:20 ----------

Dave Grohl, מר לטיסימוס

תודה.

נערך לאחרונה:
בקשר לכיווץ אחרי שאתה מוציא את המוט, אתה כנראה מוציא אותו לא נכון, שים לב לחלק השני בסרטון הבא:

יש הדגמה על איך אמורה להתבצע הוצאה של מוט שלא תוציא אותך מכיווץ. (הוא מדגים בעזרת פולי)

ובדדליפט אם אתה חייב לעבוד עם פלטות קטנות כי המשקל לא מספיק, שים פלטה גדולה מתחת למוט שתוסיף למוט גובה ככה שידמה כאילו יש פלטות גדולות.

מעבר לבעיות של קושי בכניסה \ אחיזה אי אפשר לדעת מה אתה לא נכון בלי סרטון.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
1.ממש כאב לי הגב התחתון בזמן ואחרי הסקוואט. אני לא יודע אם זה בגלל שאני עושה משהו לא בסדר, או בגלל שהגב שלי פשוט חלש.

2.אני לא מסוגל לשמור על יציבות של הכף רגל על הריצפה אפילו בסקוואט עם מוט ריק, בינתיים אני שם הגבהה מתחת לעקב שפותרת את זה, הבנתי שזו בעיה של גמישות ואני עושה כל יום מתיחות להאמסטרינג בשביל לעבוד על זה.

3.הגעתי למתח כבר לגמרי מותש, אתם חושבים שעדיף לעשות רק אחד מבין המתח והחתירה? אם כן, איזה?

4.אני לא ממש מצליח לשמור על הכיווץ בגב העליון בבנץ', עד שאני מוריד את המוט מהמתקן ומתחיל את תנועה הכיווץ כבר הולך.
5.בדד-ליפט, אני בקושי מצליח להגיע לעמידת מוצא כשהמוט על הרצפה עם גב ישר במשקל עבודה (עם הפלטה הכי גדולה), וגם זה לא בטוח שאני עושה נכון, בסטים של החימום (עם פלטות קטנות יותר אני בכלל לא קרוב לגב ישר, ולא ברור לי איך זה אפשרי.
1.כמו שכתבו לך יכול להיות שיש לך עוד גב חלש,אבל בכל זאת כדאי שתוודה אתה עושה כמו פה:
Squat_Hip_Drive.jpg

2.העקבים שלך צריכות להיות ברוחב בכתפיים בזווית של בערך 35 מעלות,בירידה למטה נסה להישען על העקבים טיפה(לא יותר מידי אתה תאבד יציבות),כמו כן יכול להיות שאתה דוחף ברכיים יותר מידי קדימה\תחת יותר מידי אחורה ולכן מאבד יציבות.

4.כבר ענו לך על זה אבל אני רק רוצה להוסיף שבזמן התרגיל תשתדל לבצע נשימה ארוכה כדי להשאיר את הכיווץ.
בהצלחה:)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
10/10
Squat: 60.5Kg 3X5
Bench: 54Kg 3X5
Deadlift: 51.5Kg 3X5
האימון היום לא היה ממש מוצלח.

סקוואט
עשית את הסקוואט בלי תמיכה מתחת לעקבים, והתפלאתי לראות בסטים של החימום כמה זה נהיה יותר קל מהפעם הקודמת שניסיתי לעשות את זה לפני כ 10 ימים. היו לי כמה חזרות שקצת איבדתי את היציבות, אבל חזרתי אוטומטית מייד לשיווי משקל וזה היה סביר סך הכל.

בסט עבודה הראשון, בחזרה השניה, איבדתי את היציבות בנקודה הכי נמוכה, ונפלתי קדימה. המוט נעצר על עמודי הבטיחות של המתקן, שלמרבה המזל זכרתי לכוון לגובה הנכון, כך שהם היו ממש איזה 3 ס"מ מתחת לנקודה הכי נמוכה שאליה הגעתי.

זה היה ממש מפחיד, אבל לא נגרם שום נזק.

אחרי שנרגעתי כמה דקות המשכתי וסיימתי 3 סטים של 5, אבל בכל חזרה וחזרה היה לי פחד אינסטנקטיבי כזה מלרדת יותר מידי ונראה לי שלא ירדתי מספיק (בטוח שירדתי פחות מבאימון הקודם), ולכן אני לא מחשיב את זה כ PR חדש, ואני מתכוון לחזור על אותו משקל באימון הבא, ולנסות לעשות את זה יותר טוב.

הפעם התרכזתי פחות בלהקשית את הגב, ויותר בלכווץ את הבטן, ולא נשמתי בכלל בזמן כל חזרה, והגב התחתון לא כאב לי, להפך, הוא כזה השתחרר אחרי שבמהלך היום הוא היה טיפה כואב. (אבל אולי גם זה קשור לזה שלא ירדתי מספיק, כי הוא תמיד הכי כואב בנקודה הכי נמוכה).

בנץ
ראיתי את הסרטון על הבנץ', ועוד איזה סרטון של אותו בחור, אבל עדיין לא ממש השתלטתי על הקטע הזה של לשמור את הגב מכווץ.

דד-ליפט
כשעשיתי את הדד-ליפט, עבר לידי מדריך ואחרי החזרה השניה הוא אמר לי לעצור, אמר לי שאני מעגל את הגב, והדגים לי איך לעשות את זה עם גב ישר.
ניסיתי עוד חזרה אחת, והוא אמר לי ש"המשקל כבד מידי והגב קורס תחת העומס" ואמר לי להוריד משקל, אז הורדתי בחזרה למשקל של האימון הקודם והשלמתי סט של 5.

הקטע שאני בכלל לא חושב שזה קשור למשקל, אלא לגמישות. אני לא ממש מצליח אפילו סתם להיות בעמידת מוצא עם גב לגמרי ישר, בלי להזיז את המוט בכלל (וכמובן בלי קשר לכמה משקל יש עליו). :🙁

עכשיו שוב כואב לי הגב התחתון, הפעם מהדד-ליפט, אני מקווה שזה רק מהמאמץ של השריר ולא גרמתי איזה נזק.

הכי טוב שתצלם ותעלה לפה, כי אי אפשר להגיד יותר מידיי על פי הסברים באוויר.

לגבי הדדליפט ->

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
12/10
Squat: 60.5Kg 3X5 PR
Press: 33.3Kg 3X5 PR!!
Pull-Ups: BW 5/4/3

סקוואט

הפעם נראה לי שירדתי מספיק נמוך, אז אני מחשיב את זה כשיא חדש ומתכוון להעלות משקל בפעם הבאה, אבל אני עדיין לא מצליח לשמור כל הזמן על העקבים צמודים לרצפה, אני מידי פעם נוטה קדימה והם קצת עולים באוויר.

הגעתי לאימון עם גב תפוס מהדד-ליפט של יום ראשון, ובסטים של החימום של הסקוואט הרגשתי איך מסט לסט הגב "משתחרר" ונהיה פחות תפוס. גם שני הסטים הראשונים של העבודה היו בסדר, ובקושי הרגשתי את הגב. ואז בסט השלישי הוא שוב נתפס לי חזק, לא יודע למה.

אחר-כך כשעברתי מול מראה בלי חולצה בדרך למקלחת, פתאום אני קולט שממש אפשר לראות שהשריר תפוס לגמרי, יש לי פס כזה עמוק לאורך הגב (דווקא באמצע הגב אבל, ולא בחלק הכי תחתון איפה שזה הכי כואב), כמו שאפשר לראות כשאנשים עושים שריר בכוונה בשביל להראות את זה....רק בלי שאני עושה שריר בכוונה, וגם אם אני מנסה לעגל את הגב בכוונה זה נשאר מכווץ ורואים את הפס ממש חזק בבירור:O
לפחות זה אומר כנראה שכל הכאבים שלי זה משריר שעבד קשה ונתפס, ולא מאיזה נזק שעשיתי לגב.

לחיצות כתפיים

זו היתה הפעם הראשונה מאז שהתחלתי את התוכנית שהרגשתי שמשהו ממש ממש קשה לי מבחינת כוח נטו, בכל שאר הדברים יש לי בעיות של טכניקה, של גמישות, של שיווי משקל, פה זה פשוט היה פאקינג כבד.

בחזרות האחרונות המוט זז ממש ממש ממש לאט, ובין הסט השני לשלישי חיכיתי 7 דקות, ובחלק מהחזרות עצרתי כמה שניות "לנוח" עם מרפקים נעולים (עד כמה שזה נקרא "לנוח" כשיש לך מעל הראש משקל שבקושי הצלחת להביא לשם), זה נחשב רמאות? (כל חזרה וחזרה התחילה מזה שהמוט נוגע בחזה ונגמרה במרפקים נעולים, ולא נעזרתי ברגליים בשום צורה שהיא).

אני לא בטוח אם להעלות משקל בפעם הבאה, או לעשות עוד פעם אחת על אותו משקל בתקווה שהפעם המשקל יעוף ולא יעלה כאילו הוא הולך ליפול כל רגע.

מתח

עשיתי פחות מפעם קודמת (ועוד פעם קודמת זה היה אחרי חתירה והפעם לא). לא יודע. הייתי מותש.

והחלטתי להעיף את החתירה לגמרי מהתוכנית, ואחרי שארגיש ביטחון עם הדד-ליפט והסקוואט אני מתכוון להחליף את המתח בפאוור-קלין.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
17/10
Front Squat: 35Kg 3X5
Press: 35Kg 5/4/3
Dead-Lift: 40Kg 1X5

ביום חמישי דילגתי על האימון בגלל שהגב התחתון כאב לי יותר מידי, וגם רציתי לראות אם זה יעבור אם אני נח כדי לראות שזה באמת רק כאבי שרירים ולא פציעה.

זה אומנם נחלש מיום ליום, אבל לא עבר לגמרי, וביום ראשון בכל זאת עשיתי אימון, הפעם הלכתי למקום עם מדריך מקצועי (ומוט אולימפי...) שנתן לי דגשים לתרגילים, הוא המליץ לי לעשות בהתחלה פרונט סקוואט בגלל שיש לי בעיה עם השיווי משקל (אני לא מצליח לשמור את העקבים על הרצפה), ואחרי שזה יסתדר לחזור לסקוואט רגיל.

בדד-ליפט ירדתי ל 40 קילו (המינימום שאפשר לעשות ככה שהמוט לא מתחיל נמוך מידי), ושוב הגב התחתון נתפס לי ממש ממש חזק.
המדריך הסתכל תוך כדי שעשיתי, ואמר לי שהטכניקה שלי סבירה והסיבה שזה נתפס זה לא כי עשיתי משהו לא בסדר אלא פשוט כי הגב שלי מאוד חלש, ושאני צריך להישאר בינתיים על המשקל הזה ולא להעלות עד שזה יסתדר.
אני חושב אולי לנסות בפעם הבאה לעשות את ההדד-ליפט לא ממש מהרצפה, אלא מהגבהה כלשהי, ובהמשך להוריד אותה, כדי להוריד את העומס (בגלל שבמשקל אני לא יכול לרדת מתחת ל 40).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית