Resource icon

הלוג של פומפה השמן - החזרה מהצללים

ברוך השב. 😃
הלוואי, יש עוד חודשיים לפחות. כרגע אני לא מוצא שום מכון שמתחשב בחיילים ועושה מנוי זול לסופש (רוצים ממני 180 שקל לחודש ל12 חודשים רק לחמישי שישי שבת)
בגלל זה אני מאלתר כל מני כניסות לאימונים חד פעמיים עד סוף הקורס ובמידה ואני אעשה יומיות בסדיר אז אני חוזר להתאמן באופן סדיר, אם חמשושים אז אני אתאמן בחדר כושר בצבא כנראה.
יאללה פומפיה, נצל את הזמן לחטב 🤘
חלילה, אני ארד באחוזים של מסת שריר טהורה!

אגב סיפור מצחיק, אמרתי לרופאת הבסיס על הדלקת בפיריפורמיס ושלחו אותי לאורטופד כדי שיבדוק מה יש לי שם. הקיצר הוא רצה לעשות CT ואמרתי לו שום דבר, עשיתי מספיק צילומים בחיים שלי ואני לא עושה סתם צילומים מיותרים. הקיצר הוא שאל אותי מה אני מציע לעשות אז אמרתי לו שאני רוצה ללכת לפיזיוטרפיה. (אני יודע שאותו פיזיוטרפיסט מהחדר כושר שבהתחלה אמר שהוא יודע איך לטפל בדלקת וסינן אותי נמצא שם) אז הוא אמר תלך, די בזלזול, אבל הלכתי בכל מקרה. ואת מי אני רואה באגף הפיזיוטרפיה? מי אם לא את הפיזיוטרפיסט גיל חח
הקיצר הזכרתי לו מי אני ושאני עדיין פצוע ולא יכול לעשות סקוואטים ודדליפטים והוא אמר לי להרשם אליו לתור.. הקיצר נרשמתי, חזרתי לאורטופד ובסוף הוא הלך הביתה בלי להביא לי המלצה לפיזיוטרפיה:152on: . הפכתי שם את כל המרפאה ובסוף האחראית באה ודברה איתי והתקשרה לאורטופד ההוא לשאול איפה ההמלצה שלי והוא אמר שהתוכנה לא עבדה ושהוא לא רשם כלום. אז הוא אמר לאחראית שתקבע לי תור לאורטופד אחר בשם יניב שנמצא שם לעיתים רחוקות (כנראה שהוא יותר מקצועי או בולשיט אחר) ונראה מה יהיה, התור עוד כמה ימים. זה כבר לא עיניין של לעקוץ את המערכת בפטורים וגימלים, רק לחזור לעשות שוב סקוואטים ודדליפטים ואני מאושר

נערך לאחרונה:
אימון כלשהוא 20/7/13
Bench press 85KG 1x4
הדומס הקשו עליי מאוד מהאימון שעבר, הגעתי לכשל בחזרה החמישית
Power clean & jerk 60KG 1x3
Power clean 73KG 1x3
Deadlift 100KG 1x5

בכללי אני חושב שעד שאני נפטר מהפציעה אני עובד עם קלין וג'רק כי זה גם פאוור קלין וגם עושה סוג של פרס ואז זה חוסך ממני את התרגיל.

אימון 1/8/13
משקל גוף 77

Bench press 83KG 3,2, 73KG 8,7,4
ה83 קילו היה כבד, אמרתי נעשה שמיניות עם 73 קילו, סט ראשון היה סבבה, שני רץ אליי מישהו מהאיזור הרחוק של ההליכונים כדי לעזור לי בן זונה.. שלישי כבר עשיתי אותו איזה 30 שניות אחרי השני ולא היו לי בכלל כוחות
Power clean 73KG 1x3
Deadlift 100KG 3x5

וזהו אני יחסית נהנה מהמתכונת הזאת של האימון עד שאני אסיים את הקורס ואז אני אכנס לסדיר ובתקווה שאהיה במקום עם חדר כושר נורמלי אני אתן הכל במכון.

קצת רענון, למי שמשעמם אפשר לקרוא :D

בסופש האחרון לא התאמנתי בבית. קבלתי ריתוק.. ויודעים מה? אני צריך להודות לצהל
הייתי לבד במגורים, לקחתי 10 ארוניות שכל ארונית שוקלת +-15 קילו. סדרתי אותן בשורה והתחלתי לדחוף לאורך כל המסדרון חח
עשיתי בערך 5 פעמים את המסדרון בצורה שבה אני דוחף את הארוניות בלי להשתמש בכוח מהרגליים, הכוונה שפשוט לא נשענתי קדימה עם הגוף, דחפתי רק עם הפלג גוף עליון, איזה 20-30 שניות בין סט לסט. אחר"כ עשיתי עוד 4 סטים של דחיפה בכל הכוח עם כל הגוף ובלי הפסקות בכלל
קצת "פרס" עם ארונית אחת וזהו.🤡

ומשהו קצת יותר מעניין.. היום זה קרה סוף סוף, הצלחתי להגיע לגיל הפיזיוטרפיסט שברח לי בזמנו. הזכרתי לו שאני ילד הפיריפורמיס והוא אמר הא כן כן, בוא.. התחיל בטיפול, נגע לי בנקודות באיזור ולא הצלחנו לאתר אותן כי לא ממש הצלחתי לתת לו הכוונה, ממזמן לא הרגשתי את הכאב הזה אז אני לא זוכר איפה הוא בדיוק, אבל הוא יחזור ברגע שאתאמן.. ביקש ממני לעשות סקוואט ואחרי 40 חזרות בערך עדיין לא הרגשתי כלום. בסוף הוא אמר שיש לו כיוון ושהוא מציע לעשות דיקור. הוא התחיל לדקור לי איזה כמה נקודות ולא הרגשתי כאב מיוחד.. בסוף הוא אמר "טוב עכשיו ננסה את הפיריפורמיס" ואז איך שהוא נגע הרגשתי את השריר קופץ (כי מין הסתם הוא רגיש בגלל הדלקת) והוא התחיל לדקור כלפי מטה יותר וזה המשיך לקפוץ. הוא הסביר לי שהדיקור לא רק מאתר את הבעיה אלא גם במידה והשריר היה מכווץ, הוא מרפא אותו ויכול להיות שזאת הייתה הבעיה שלי. בסופו של דבר הוא אמר לי להמנע ממאמץ ביומיים הקרובים ובסופש להתאמן ולעשות דדליפט עם עצימות נמוכה(חחח איפה עוד תראו רופאים כאלו בארץ)
כל דבר רע שאמרתי עליו אני לוקח בחזרה, הוא בן אדם מאוד סימפטי ומקצועי. ממליץ בחום.

נערך לאחרונה:
אימון נפלא, אבל הקורס הזה פשוט מונע ממני לאכול כמו שצריך.. משקל גוף 76 :(
Squat 80KG 4x5
4 סטים עצימות נמוכה יחסית, והאמת שהיה לי קצת קשה ואחרי הסט השני כבר לא הצלחתי בכלל ללכת, עד עכשיו.. מה שכמה חודשים בלי סקוואט יכולים לעשות
Bench press 75KG 5-4-4
מאשים רק את הצבא הארור הזה!
Deadlift 120KG 1x5

לגבי הפציעה.. לא הורגשה כלל בסקוואט. בדדליפט היא הורגשה ממש טיפה עוד בחימום וב120 לא הורגשה כלל. לדעתי צריך לדקור בעוד מקומות דלקתיים כי השריר הזה יחסית ארוך (לאורך כל הרגל אבל הכאב מורגש רק בהמסטרינג ולא בטוסיק)

נשאר לחכות לשלישי לפגישה עם הפיזי'

אימון נהדר 1/9/2013
חזרתי הביתה לאפטר, באותה שניה הזמנתי פיצה משפחתית והגעתי למכון.
Squat 85KG 3x5
0 pain
Bench press 70KG 3x5
היה על הגבול, ממש ממש ממש נחלשתי בלחיצה וכרגע אני שוקל 76.
Deadlift 130KG 1x5
0 pain

שמח מאוד שלא מרגיש את הדלקת בכלל.

סוף סוף!
בלי ריתוקים, בלי מסגרת מטומטמת ולא ברורה של שבתות, סוף סוף אני נכנס לסדיר וזה אומר גם אימונים סדירים!
כנראה אני בבסיס סגור ואעשה חמשושים, כולי תקווה שבבסיס יהיה כלוב או לפחות דרך כלשהיא לעשות סקוואט אבל עד אז יש לי את חופש סוכות כדי להחזיר לעצמי קצת מהשומנים. נרשמתי לחודש לחדר כושר שבו הכל התחילת (ממש כמו בסיפורים) והמקום הפך ממש להיות אולד סקול-הארד קור, הביאו כלוב שאפשר לסדר אותו בדיוק בשלבים שרוצים, הבנץ' הכי נוח שיצא לי להתאמן איתו עד עכשיו כי הוא קרוב לרצפה והשלבים בבנץ' מתאימים לי בול. הדדליפט קצת בעייתי כי המקום ממש קטן. מצאתי את הפינה שלי וטכנית אפשר לעשות בה דדליפט בלי להתקע בשום דבר אבל אני ממש צמוד למראה ואין לי יותר מדי מרחב לגלוש אליו אבל בסדר, נסתדר.

אגב הקעקוע הפריע לי קצת באימון כי המוט ישב בדיוק עליו ופסיכולוגית ניסיתי לעלות אותו כמה שיותר למעלה אז יצא לי סוג של HB עם טכניקה של LB
אימון A
Squat 83.5KG 3x5
Bench press 60KG 3x8
Deadlift 100KG 1x5, 122.5KG 1x1, 100KG 1x5
המוט ממש החליק לי בחזרה ההיא ולא היה לי מגזיום ולא כלום, אז עשיתי עוד חמישייה עם המאה ולאימון הבא אבוא עם המגזיום.

משקל גוף 75

נערך לאחרונה:
אימון B
Front squat 82.5KG 1x3
בעע תרגיל מעצבן שבר לי את המפרק, מעצבן לעשות FS כשאתה יודע שיש לך הרבה לאן להתקדם בLB. בכל מקרה החלטתי שאני זורק ועושה בראשון LB עם מגבת (סתם סתם), אני אשים חולצה עם שכבה עבה עליי.

Press 55KG 1x3, 50KG 1x5, 1x3
את התרגיל הזה באמת לא עשיתי המון זמן, לפחות 3 חודשים. הייתי יותר אופטימי לגבי המשקלים, אבל בשביל לסיים 3X5 צריך לחזור לאיזור ה45 קילו.

Deadlift 122.5KG 1x5
העפתי את כל המכשירים במרכז המכון ועשיתי לעצמי במה לדדליפט, חח חבל שלא צלמתי את זה. היה אחלה

כרגע אני נח עד יום ראשון כדי לתת לדומס המטורף לעבור, ככה או ככה אני לא יכול להתאמן בשבת.
המטרות: להסקביט 90 קילו 3X5, ללחוץ 65 קילו 3X8 ולדדלפט 130 1X5.

המשקלי מטרה שהצבתי לעצמי הרגישו לי כמו חימום, הוספתי עוד משקל.
אימון A
LB Squat 100KG 3X5
קלי קלות.

Bench press 70KG X 8,7,5
נחתי 30 שניות בין סט לסט כי איזה מישהו ישב לי על הראש. לא נורא, כל עוד לא ירדתי מה5 חזרות, השאר זה בונוס.

Deadlift 130KG 1x5 ללא מגנזיום
לשמור על המוט שלא יחליק זה מה שקשה לי, הניתוק קליל. אני ממשיך כמה שפחות בלי המגנזיום כדי לשפר את האחיזה מין הסתם.

משקל גוף 76~77

הפחדת אותי לרגע עם המגבת בסקוואט..
תפציץ!
מחכה לך בדימונה :sporty019:

הפחדת אותי לרגע עם המגבת בסקוואט..
תפציץ!
מחכה לך בדימונה :sporty019:
חח איפה אחי. אחרי החג אני מתחיל סדיר בבסיס סגור, אין לי מושג איך האימונים שלי יראו. אבל אני אבוא בתור צופה לפחות אני מקווה

אימון A
אימון לא משהו בכלל. אני שונא להתאמן בשעות מוקדמות. החדר כושר נסגר מוקדם, לא הספקתי לאכול הרבה וגם מה שכן לא הספקתי לעכל.

Squat 111.5KG 2X5
הייתה נפילה עם כל הקטע של המשקל, הייתי בטוח שזה 120 קילו (שמתי צלחות של 10 לברות ושכחתי שזה לא קילו) והבנתי את זה אחרי הסט השני. כולי גמור ניסיתי להשים 120 ורק מלעמוד עם המשקל עליי הרגשתי שזה יהיה בלתי אפשרי

Bench press with stop 71.5KG 1x5
Bench press 82.5KG 1x3
Bench press with stop 71.5KG 3X5
מה שקרה זה שעשיתי את כל החימום עם עצירות, ואז אמרתי יאללה נראה אם אני יכול לתת חמישייה ל82 קילו. הצלחתי שלוש בלחץ ואז אמרתי לעצמי שבעצם אם אני כבר בתחתית ומנסה להתקדם, למה לא להתחיל כבר מעכשיו להתאמן על העצירה על החזה, ויצאתי עם הרגשה טובה אחרי ה3X5.

Deadlift 120KG 1x3, 140KG 1x2
לא מספיק שהייתי חלש גם נפלתי על מוט גרוע רצח ולא היה לי בכלל כוח להחליף עם המוט השני.. הגיע הזמן לחגור

אימון עזר
Squat walkout 140KG 30SecX3 - הכוונה להשים את המשקל על הגב ולעמוד איתו, לחיזוק המערכת העיצבית.
Deadlift lockouts 132.5KG 3x5 - שמתי את המוט על המוטות של הכלוב ובצעתי רק את החלק של הנעילה.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית