Resource icon

הלוג של פומפה השמן - החזרה מהצללים

כי הוא יודע שהCNS לא קיים, חוץ מזה הוא מבין בCNS והוא לא מפספס אימון או שתיים.
אני מקווה שאתה לא מסתלבט כן? אבל איך תסביר את הדבר הזה שנקרא בעצם "כאב", הרי הוא שם בשביל להודיע לך שמשהו לא בסדר.איך תדע אם פרצת דיסק אם לא תרגיש כאבים בלתי פוסקים שימנעו ממך ללכת?

אני מקווה שאתה לא מסתלבט כן? אבל איך תסביר את הדבר הזה שנקרא בעצם "כאב", הרי הוא שם בשביל להודיע לך שמשהו לא בסדר.איך תדע אם פרצת דיסק אם לא תרגיש כאבים בלתי פוסקים שימנעו ממך ללכת?
לא חשוב אתה לא מבין

ג'רי רייס לא אומר, הוא עושה.
🥷 יש לי חדשות טובות.. הייתי אצל הפיזיוטרפיסט היום, הסברתי לו את המצב ואז התחילה הבדיקה
הוא בדק את היציבות שלי על רגל אחת, כשעמדתי על רגל ימין הייתי מאוד יציב אבל כשהייתי על שמאל היה חוזר איזון מטורף. אחר"כ הוא בדק כמה נקודות בגוף ובסוף הגיע לפיריפורמיס ששם כן כאב, הוא הסביר לי שמה שקרה זה שכשעשיתי דדליפט, הגלוטאוס מדיוס היה כנראה חלש בחזרה האחרונה ואז הלחץ נפל על השריר שאיתו ברוטציה - הפיריפורמיס, מה שגרם לסוג של טראומה ובגלל זה הוא לוחץ לי את העצב הסיאטיקה. מה שצריך לעשות זה להחזיר את המדיוס להיות השריר העיקרי שעובד בסקוואט, אפשר להגיד "להפיל עליו את האחריות" ולחזק אותו כמו שצריך. אז הוא עשה לי קליקים באגן, דיקור ואז נתן לי גומיה, שאותה אני קושר מסביב לברכיים ואז היא מקשה עליי להוציא ברכיים החוצה בזמן הסקוואט. אני אתחיל עם איזה 80 קילו סקוואט ל10 חזרות ואעלה משקלים עד שאחזיר עטרה ליושנה! ✌️ 21/6/14
אימון B
(עם גומיות לברכיים) Squat 40KG 1x5
כן, זאת לא בדיחה, זה היה הסקוואט הכי קשה שהיה לי בחיים 🤣
עוד משלשום היה לי דומס כל כך מפחיד שכל צעד שהייתי הולך הייתי מרגיש את ההמסטרינגס צועקות לי, אני יכול לשבת רק כשאני נעזר עם הידיים קודם ועוד כל מני בעיות של נכי יום רגליים, עשיתי 2 סטים עם מוט ריק ובקושי הצלחתי להגיע למקביל, ב40 קילו הרגשתי שהשרירים האחוריים לא עומדים בכאבים והמשקל עובר לברכיים וזה היה הסימן שלי להפסיק עם הסקוואט.
Press 50KG 3x5
Weighted pullups 10KG 3x6
אחר"כ הליכה מהירה של איזה 5 דקות בהליכון בשביל להזרים דם

אימון בבסיס 25/6/14
Squat 65kg 3*8 עם גומיה לברכיים, הרגיש טוב , לא בטוח אם זה בגלל במשקל הנמוך או הגומיה.
Press 30kg 8*10
Bent over raw 40kg 3*10

קצת נפח גבוה בפרס, עדיף מכלום

אימון 27/6/14
Squat עם גומיה 70kg 1*8
Bench press with stop 55kg 6*8
Half sumo deadlift 105kg 1*5

אימון נופש! 2/7/14
Squat עם גומיה 85kg 3*5
Bench press with stop 83.5kg 3*5
Half sumo deadlift 142.5kg 1*5
ללא חגורה ומגנזיום.

אימון B
Squat עם גומיה 90KG 3*5
Press 55KG 3*5
Weighted pullups 15KG 3*5
לא רוצה לפתוח פה, יכול להיות שעליתי על הטריגר של הפציעה ואולי הסוף נראה באופק.

אימון A
Wide-stance Squat 100KG 3x5
Bench press with stop 75KG 3x5
Half sumo Deadlift 130KG 1x5
עבר עליי שבוע מאוד קשה בלי שינה ובלי אוכל בגלל המצב הבטחוני במדינה, ירדתי ל76 קילו 😱, בגלל זה כל האימון היה קשה. אגב עברתי לסקוואט בעמידה רחבה וזה פי 1000 יותר קשה מהדבר הרגיל, מצד שני גם לא הרגשתי כואב בפציעה (לא יודע אם יש קשר)

איזה אח.

מבחינת עמידה רחבה אתה מערב יותר את המקרבים, אבל התנועה בקוואדס לא משתנה.
לפי מה שאני יודע בגלוטס עמידה רחבה תערב יותר את הגלוטס אבל כניראה שהרבה יותר את המקסימוס ולא את המדיוס ומינימוס....

איזה אח.

מבחינת עמידה רחבה אתה מערב יותר את המקרבים, אבל התנועה בקוואדס לא משתנה.
לפי מה שאני יודע בגלוטס עמידה רחבה תערב יותר את הגלוטס אבל כניראה שהרבה יותר את המקסימוס ולא את המדיוס ומינימוס....
כל עוד זה מערב פחות את הפיריפורמיס, יותר טוב

אימון A, אימון מוצלח שכזה
Squat 130KG 1x3, 145KG 1x1
ניסיתי קצת לעבוד כמו @הקובה , אחרי שבועיים ללא סקוואטים אפשר לומר (אני לא מחשיב 50 קילו סקוואט בחדר כושר הצבאי) הגעתי היום וניסיתי לשנות כמה דברים. קודם כל התחלתי את התנועה במשיכת הטוסיק אחורה, דבר שני לא הוצאתי את הברכיים קדימה כמו שהייתי עושה. עוד דבר שניסיתי לעשות זה לעבוד עם טווחי חזרות נמוכים ומשקלים גבוהים (סוג של בולגרי) ואני מרוצה מעצמי שהצלחתי לעשות סינגל של 145 אחרי תקופה ללא סקוואט כבד + ירידה ממושכת במשקל (פאקינג 75 קילו כבר), הכי חשוב שלא הרגשתי פיפס קטן של כאב

Bench press with stop 80KG 1x3 - לא מעניין

Half sumo deadlift 150KG 1x5
האמת שניסיתי בהתחלה קלאסי, עשיתי 90 קילו והרגשתי את המקום אז משם הבנתי את הרמז

אימון B
Squat 110KG 1x5, 135KG 1x3, 150KG 1xF, 90KG 1x8
נכשלתי בסינגל ואני יודע איפה אני עומד כרגע.. בכל מקרה אני אתקדם בחמישיות מאיזור ה130 קילו. אחרי ה150 הרגשתי טיפה תפוס באיזור הפיריפורמיס, הוספתי סט אחרון לשחרור, עשיתי קליקים בגב וזה עבר כלא היה.
Press 50KG 3x5
Weighted pullups 20KG 5,5,4

אימון A
Squat 130KG 1x5
Bench press w/o stop 85KG 1x4
(אני רוצה קצת יותר משקל על המוט אז אני חוזר לבנץ' בלי עצירה)
Power snatch 50KG 1x3
Power clean & Push press 60KG 1x3

אימון B
Squat 135KG 1x5
Press 55KG 1x5
half sumo deadlift 150KG 1x1
חזרתי לתקופה שהסקוואט מזיין לי את הדדליפט, אני פשוט מגיע לחימום בלי אנרגיה למשוך בכלל, רק שפעם הייתי עושה דדליפט ביום התאוששות של הסקוואט ופה זה קצת בעייתי.. נראה לי שאחלק את יום חמישי לסקוואט כבד ושבת לדדליפט כבד.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית