שוק ההון

P-a-n-1-c

משתמש משקיע
4,641
4
נק' מוניטין:
2,512
4,641
4
אשמח לקבל אתרים [אנגלית או עברית לא משנה] ללימוד בסיסי ומתקדם של שוק ההון.
לינקים לספרים גם יעזרו.
תודה

http://www.tase.co.il/TASE/TargetGroups/Basics/

בנוסף: בכל חנות ספרים יש לך מדף של כלכלה, תחפש שם ספרים למתחילים.

בהצלחה ✌️

עריכה: חפש את הספרים של צביקה ברגמן.

וגם תקרא את אבא עשיר אבא עני. הוא סתם חרא אבל בשביל בשביל שתגיד שקראת.

נערך לאחרונה:
שוק ההון הכוונה השקעות בבורסה? אם כן, אז יש שתי דרכים עיקריות להשקעות, ניתוח טכני וניתוח פונדמנטלי.

ניתוח טכני הכוונה ניתוח של גרפים, וניתוח פונדמנטלי זה השקעה לפי הדוחות של החברה ודברים כאלו (אני לא מבין בפונדמנטלי ממש). יש כאלו שמשלבים בין השניים

הספר "הבורסה" של צביקה ברגמן הוא התחלה טובה.
אין ממש מדריך How to
זה לא עובד ככה.
הספר שלו זה גם לא ממש מדריך, למרות שזה מצטייר ככזה, אבל זה בהחלט יתן לך מושג טוב יותר מה שלהרבה אנשים אין.
תמיד יהיה אלמנט של הימור ומזל, אבל משקיע חכם יכול בהחלט לעשות כסף. זה תלוי בך, כמה אתה יכול להשקיע זמן בלקרוא באתרי כלכלה, בעיתוני כלכלה, ואם יש לך יכולת לעשות 1+1 תוכל לתת את המכה בזמן.

רוב המשיקעים יגידו לך שלא כדאי וכמט אי אפשר לעשות קצת כסף בקצת זמן (יחסית).
לדעתי הכל אפשרי, אבל זה דורש למצוא מניות ולראות מגמות מסויימות של דשדוש ועלייה.
בגדול תחשוב ככה, האפשרויות שם הם בלתי מוגבלות, כמעט כל חברה נמצאת שם, ויש לך כמעט את כל המידע שאתה צריך באינטרנט. אתה רק צריך לדעת לחבר את פיסות המידע השונות ולנסות לנחש מה יביא לעלייה ומה לא, וכמובן שתמיד צריך לדעת מתי לצאת ומתי לא לצאת למרות שיש ירידה.

בגדול אני חושב שתמיד טוב להשקיע תמוד סכום שתיהיה מוכן להפסיד (למרות שגם אם תפסיד אותו זה עדיין יהיה כואב... אבל מה לעשות) ולחלק חלק גדול ממנו להשקעה יחסית בטוחה וחלק אחר לסוג של "הימורים" וניסויים בשביל ההתחלה.

כל הניתוחים של האנליסטים השונים לא ממש מדוייקים, תכלס כשזה מגיע לבורסה הכי טוב לעשות מחקרים בעצמך ולסמוך על עצמך.

עריכה: וכמובן שתמיד אפשר להפסיד, למרות שאני חושב שהסיכון הוא לא כזה גדול כמו שחושבים כל עוד אתה זהיר ואתה יודע מתי לצאת. אני לא מדבר על מקרים של קטסטרופה כלשהיא שתשפיע על הבורסה תוך כמה ימים או משהו כזה.

אני בתקופת הצבא לקחתי את ה10 אלף שח שהיו לי ויש לי מהם 30+. אם הייתי יודע שזה יעלה הייתי שם הרבה יותר :-P
זה רק הראה לי שבהחלט אפשר לעשות כסף. אני לא מבין בזה מספיק כדי לייעץ לגבי מניות. מה גם ש"אסור" לי על פי החוק אבל לאחרונה התחלתי כן לחקור את הנושא.
אישית מה ששמתי לב שלפעמים המניה עולה מבלי שתשים לב וזה נראה שהיא יורדת. יש יותר מגמות של ירידה על פני עליה ואתה יוצא יותר משאתה נכנס (או מוכר יותר מאשר קונה) וכשאתה מסתכל אחרי שנה אתה רואה שהמניה עשתה עליה של יותר מ50 אחוז ופספסת חלק מאוד גדול מזה כי כל הזמן פחדת שאתה מפסיק ומכרת את המניה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני מטומטם כי לפני כמה חודשים רציתי להשקיע ברציו, אבל לא היה לי זמן כדי להיות מול המחשב וכשמדובר במניות חובה גישה למחשב ובכללי לא היה לי את הזמן פנוי ואת הראש לזה.. היום אני מצטער על זה ברמות מטורפות. רק היום רציו עלו ב10%.

אתה משקיע במניות קטנות או גדולות?

משקיע במניה אחת כרגע.
מניה סינית בשם BAIDU
זה כביכול הגוגל של הסינים.
היא נסחרת בוולסטריט.
שוב אני לא יכול להמליץ לגביה, אין לדעת ב100 אחוז אם היא תעלה מחר או עוד שבוע. וכזה מגיע לכסף של אחרים אני לא חושב שאני האיש להמליץ לגבי זה. אני גם לא יודע באמת מה יהיה איתה. היא ירדה קצת כרגע, כנראה שזה קשור איך שהוא לחגים וזה שזה סוף שנה אצלהם. אולי זה קשור למימוש רווחים, וואלה לא יודע.

בצבא השקעתי בBAC שזה בנק אוף אמריקה. זה היה אחרי המשבר ובהמלצה של מישהו ההורים שלי שמו לי שם את הכסף. בגלל שהיה משבר אז עשו מאמצים לעלות אותה שוב, היא ממש התרסקה. כנ"ל לגבי AIG שהיו לה זמנים טובים.

• פותח/ת השרשור
אני מנוי לדה מרקר, ממש ממליצים שם להשקיע בפז, אני חושב להשקיע האמת - מה דעתך?
דרך איפה אתה משקיע? דרך הבנק?

אני מטומטם כי לפני כמה חודשים רציתי להשקיע ברציו, אבל לא היה לי זמן כדי להיות מול המחשב וכשמדובר במניות חובה גישה למחשב ובכללי לא היה לי את הזמן פנוי ואת הראש לזה.. היום אני מצטער על זה ברמות מטורפות. רק היום רציו עלו ב10%.

אתה משקיע במניות קטנות או גדולות?

באותה מידה שרציו עלתה היא יכלה גם לרדת, השקע במניות נפט וגז זה פחות או יותר הימור כי הן מושפעות כל הזמן מהודעות שמקפיצות או חותכות אותן.

משקיע דרך הבנק.. באינטרנט

לא יודע לגבי פז.
תראה בגדול יש המון דרכים לדעת איפה להשקיע.
תמיד יהיה אלמנט של הימור כזה או אחר, אין מה לעשות.

אבל אפשר פשוט לחפש מניות באתרים השונים ולראות את הגרפים החודשיים ולראות אם יש מגמת עלייה. לרוב זה יהיה עלייה, דשדוש במקום ושוב עלייה. אתה לא יכול ממש לדעת אם באמת תספיק לתת מכה בעליה הבאה, אם תיהיה אחת בכלל, אבל שוב... אני לא חושב שאפשר לנטרל פה את ההימור
ואפשר לעשות ממש בדיקה מעמיקה ולקרוא על חברה שאתה רוצה להשקיע ולראות אם היא הולכת לפתח משהו חדש, או אם יש שינויים בחברה עצמה בקרוב וכו...
תחשוב שברגע שאתה קונה מניה יש לך ממש חלק בחברה ותמיד טוב לקרוא איפה אתה משקיע.

• פותח/ת השרשור
דרך גרפים זה לאו דווקא חכם. יכול להיות שתהיה עליה מתונה ואז בבת אחת תהיה נפילה רצינית.
בגלל זה הדרך השניה יותר רצינית וככה מן הסתם צריך לעשות.
פתחת חשבון חדש להשקעות או איך זה עובד בדיוק?

ועוד שאלה - מה דעתך על חברות השקעה שמשחקות בשבילך?

אגב רציו עלו בכמעט 400% בקצת יותר מחצי שנה.. טירוף.

נערך לאחרונה:
ממש ממש לא.
לפי מה החלטת שניתוח של גרפים לא יכול להכין אותך לירידות? ולפי מה החלטת שניתוח פונדמנטלי כן? ירידות קיצוניות לרוב קורות במניות יתר ובמניות שמושפעות מהודעות (גז ונפט לדוגמא). אני לא אומר שמניות אחרות לא מושפעות מהודעות, אבל בדרך כלל זה לא עד כדי כך קיצוני, אבל כמובן שכדאי לעקוב.

ואיך החלטת שניתוח טכני זה לא רציני? זה אחד הכלים היותר טובים שיש, הרבה יותר מאשר לקרוא כתבה בעיתון ולהחליט להשקיע, ואני לא סתם אומר את זה. אם תשקיע במנייה שהומלצה בעיתון, איך תדע מתי לצאת? סביר להניח שאת זה לא יכתבו בעיתון. איך תדע מתי לממש רווחים? איך תדע אם ירידות הן שינוי מגמה או תיקון?

אם אתה רוצה ללכת לכיוון הפונדמנטלי שזה לגיטימי לגמריי, זה לא כולל רק קריאת עיתונים. כנס לפה, זה כתבה דיי נחמדה על פונדמנטלי מול טכני
http://www.reader.co.il/article/9306/%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%97-%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%9E%D7%A0%D7%98%D7%9C%D7%99-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%97-%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%91%D7%97%D7%95%D7%A8

נערך לאחרונה:
ספר טוב להתחלה זה "הבורסה לניירות ערך ושוקי ההון בישראל ובעולם" של דורון שלפר.
הוא מסביר ממש הכול מהבסיס ומעלה, ויש גם קצת נגיעות בפמוטים יפניים.
לגבי ניתוח ע"י פמוטים יפניים הספר הכי טוב זה Japanese Candlestick Charting Techniques של סטיב ניסון.
מעבר לזה יש גם ספרים בסיסיים שטוב לקרוא על השקעות, כמו "המשקיע הנבון" "wealth of nations" "החוק" וכו' וכו'.

לא יודע לגבי חברות השקעה, אבל אני די בטוח שהם לא יסכנו את התיק השקעות שלך והם ילכו על ממש ממש בטוח.
זאת אומרת השקעות לטווח הנורא ארוך. לא שזה רע, אבל הם בחיים לא יכניסו אלמנט של סיכון גבוה מדי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית