ייעוץ פציעה היום באימון

liavsg

משתמש קבוע
1,223
0
נק' מוניטין:
477
1,223
0
היי, טוב אני מתאמן SS, והיום נפצעתי באימון בסט השני של הסקוואט.
בחזרה השניה, הרגשתי כאב חד בגב התחתון ומיד הפסקתי את הסט, עכשיו חזרתי הביתה ואני שם קרח בנתיים.
במקרה צילמתי את זה וראיתי שבעליה (אני עושה HB ד"א) בסקוואט אני נשען כזה על העקבים והגב בשיפוע גדול יותר מבירידה, מקווה שתבינו, אני לא יכול עלות את הסרטון כי מעצבים מחקתי אותו.
מה לעשות בנתיים?

טוב קמתי היום בבוקר אחרי שאתמול הייתי די פעיל, ובאמת יש שיפור, אין טעם ללכת לאורטופד נכון?

כל עוד המצב משתפר, אין טעם לדעתי.
ממילא רוב האורטופדים יגידו לך משהו כמו "תנוח 3 חודשים".
את זה גם פה יכולים להגיד לך ובחינם.

כמו שאלכס אמר , תמשיך להפעיל את המקום , אפילו ע"י הליכה מרובה , אל תכנס לכאב. תמשיך עם הקרח. שבוע לאחר הטראומה , תוכל להתחיל מתיחות עד גבול כאב+שילוב חום. שבועיים אחרי , תוכל לנסות לחזור לתוכנית אימונים אבל עם משקלים קלים בהתחלה והרבה חזרות. אם תצלח את 3 השבועות האלה תוך שיפור משמעותי והעלמות הכאבים , זה אינדיקטור לכך שאתה יכול לחזור ושבסה"כ הייתה לך מתיחה קלה.

• פותח/ת השרשור
כל עוד המצב משתפר, אין טעם לדעתי.
ממילא רוב האורטופדים יגידו לך משהו כמו "תנוח 3 חודשים".
את זה גם פה יכולים להגיד לך ובחינם.

כמו שאלכס אמר , תמשיך להפעיל את המקום , אפילו ע"י הליכה מרובה , אל תכנס לכאב. תמשיך עם הקרח. שבוע לאחר הטראומה , תוכל להתחיל מתיחות עד גבול כאב+שילוב חום. שבועיים אחרי , תוכל לנסות לחזור לתוכנית אימונים אבל עם משקלים קלים בהתחלה והרבה חזרות. אם תצלח את 3 השבועות האלה תוך שיפור משמעותי והעלמות הכאבים , זה אינדיקטור לכך שאתה יכול לחזור ושבסה"כ הייתה לך מתיחה קלה.

סבבה אני יעשה את זה תודה.
בקשר לאימונים אני יכול לעשות תרגילים שלא מערבים את הגב תחתון?
לחיצת רגליים לדוגמא, אני פשוט לא אוהב לשבת בבית ולא לעשות כלום.
או שעדיף פשוט לעשות הרבה הליכות וזהו?

תתחיל ממשקלים נמוכים כל מה שאתה רוצה לנסות ואל תכנס לכאב

זה בהחלט יעזור כי זה מזרים דם למקום מה שמזרז את תהליך ההחלמה

סבבה אני יעשה את זה תודה.
בקשר לאימונים אני יכול לעשות תרגילים שלא מערבים את הגב תחתון?
לחיצת רגליים לדוגמא, אני פשוט לא אוהב לשבת בבית ולא לעשות כלום.
או שעדיף פשוט לעשות הרבה הליכות וזהו?

אתה יכול לעשות כל מה שלא כואב, ועם הזמן גם מה שכואב אבל משתפר עם החימום. אפילו מומלץ.

אתה דביל רציני, הא?

אני עדיין לא מבין למה בגלל מתיחה כזאת אתם אומרים לנוח לא פחות משלוש שבועות???
היה לי אותו דבר ואחריי שלוש ימים התחלתי לאמן דווקא את המקום שפצעתי (עם משקלים נמוכים כמובן) וזה עזר לי מאד אחריי שבוע וחצי חזרתי להיתאמן עם משקלים מקסימאליים ואני לא מרגיש כאבים בכלל...

• פותח/ת השרשור
קיבלתי את העצות
אני הולך לאימון בילדינג מטורף =]
פעם ראשונה שאני הולך לגעת במכונות במכון..

אני בטוח שיש סטודנטים שתרגמו את הכל לעברית. (מבוסס על מקרה אמיתי בספר אחר)

• פותח/ת השרשור
חזרתי מהאימון
לא עשיתי סקוואט/דדליפט
החלטתי להתחיל מ-0 בסקוואט וללמוד את הטכניקה ב-LB כמו שצריך
ובקשר לדדליפט, אני ימשיך עם סט אחד כבד, ואני יעשה בנתיים משהו כמו AB כזה, אני מתחיל חיטוב מיום ראשון, הגב תחתון בשיפור עצום, עשיתי פשיטת גו ובקושי כאב.

חזרתי מהאימון
לא עשיתי סקוואט/דדליפט
החלטתי להתחיל מ-0 בסקוואט וללמוד את הטכניקה ב-LB כמו שצריך
ובקשר לדדליפט, אני ימשיך עם סט אחד כבד, ואני יעשה בנתיים משהו כמו AB כזה, אני מתחיל חיטוב מיום ראשון, הגב תחתון בשיפור עצום, עשיתי פשיטת גו ובקושי כאב.

משמח לשמוע
אתה לא רוצה לסחוב עוד קצת בנייטרלי כדי לוודא שאתה יכול לעבוד עצים בתרגילים המורכבים במהלך החיטוב?

• פותח/ת השרשור
אין לי כוח לזה כבר, התייאשתי, גם אם זה על חשבון איבוד קצת שריר וכוח, כבר לא אכפת לי, כרגע מעניין אותי לעןף על החיטוב הזה ולראות את הריבועים בפעם הראשונה בחיים, בשביל עצמי אני חייב את זה.
אני בערך על 1.75 שוקל 79 (התחלתי SS לפני 3 חודשים על 70) ואחוז שומן 16 ככה, אז אם אני רוצה אחוז שומן 11-12 או אולי 10 אני ישקול 70 ככה..?

לא משנה, בכל מקרה יהיה לי את הזמן הזה בחיטוב ללמוד LB כמו שצריך בלי לדאוג להעיף את המשקלים קדימה.

ד"א אני הולך לעשות פלג גוף עליוןXספרינטיםXפלג גוף תחתוןXספרינטיםX
(X זה מנוחה)
זה נראה לך בסדר?
מעניין אותי רק לשמור על הכוח לא להתחזק בחיטוב, אחר כך אני יחזור ל-SS ואני יהיה יותר רציני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית