הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טקסס מת'וד 5X5

• פותח/ת השרשור
אימון עצימות:

בנץ' 3 סינגלים 130 ק"ג.
תרגיל לזוקפים 4X20 משקל גוף.
חתירה 2X15 60 ק"ג.
2X10 80 ק"ג.
ידיים מוט W 4X12.

האימון היה קצר וטוב, היה סיבוך עם הבנץ': בהתחלה ניסתי 132.5 ק"ג (שזהו השיא שלי) ולא עלה, ניסתי 3 נסיונות כושלים. הורדתי ל 130ושוב כשל. הורדתי ל 127.5 ו...כשל. הגעתי למסקנה שזה בגלל המוט שהוא עקום במקומות שבהם מניחים את הפלאטות, וזה גורם שהמוט מסתובב לי ביד ומקשה מאוד. החלפתי למוט אחר (שקצת שבור באחד הצדדים אבל בסדר) וברוך ה' הסתדר.

החתירה הייתה מעולה, עדיין מחפש על איזה טווח ללכת, עשיתי 'מיקס' קטן.

בטח כל הסיפור הזה בבנץ' קצת החליש אותך לסטים הטובות. שבוע הבא יהיה קל.
איזה תרגיל לקחת לזוקפים בסוף?
חתירה במוט? (פנדליי)
תיסגר על טווח החזרות ותתחיל להעלות את המשקל, יש לך יותר מזה.

• פותח/ת השרשור
בטח כל הסיפור הזה בבנץ' קצת החליש אותך לסטים הטובות. שבוע הבא יהיה קל.
איזה תרגיל לקחת לזוקפים בסוף?
חתירה במוט? (פנדליי)
תיסגר על טווח החזרות ותתחיל להעלות את המשקל, יש לך יותר מזה.

תודה רבה על התגובה העניינית!
כן, אני מאמין שזה פגע מעט. כנראה ששבוע הבא נעשה את 132.5 בסינגל הראשון, ואם ילך טוב בשני הסינגלים האחרים אלך על 135 כדי שלא נבזבז זמן.

לזוקפים,האמת שרציתי לצלם, אבל משום מה המצלמה לא עבדה. מה שאני עושה זה אני שוכב על הבטן על ספת הבנץ' כך שהרגליים מתלפפות על תחתית הספה, והפלג גוף העליון נמצא מחוץ לספה, באויר. ואז אני פשוט מעלה ומוריד את הפלג גוף העליון בדומה למה שאתה עושה במכונה הייעודית. מקווה שהבנת. בכל מקרה אצלם ביום א בעז"ה.
האם כדאי להוסיף משקל משבוע לשבוע או שהעניין הוא להישאר במשקל גוף?

לגביי החתירה, כן זה במוט- פנדליי. הטווח שהמלצת הוא 10-15 חזרות 4 סטים. על איזה טווח כדאי להינעל? האם גם בתרגיל הזה כדאי להוסיף משקל משבוע לשבוע?

תודה רבה!

אני אשמח לראות סרטון של התרגיל המדובר.
כן, להוסיף משקל, זה המטרה בתרגיל עזר של יום חמישי.

לגביי החתירה, אני הייתי מחליף כל שבוע תרגיל ולפי זה משתנות החזרות. בחתירה במוט אולימפי הייתי נותן 5-8 חזרות, חתירה בדאמבל הייתי נותן 10-15. תמיד ארבעה סטים. להשתדל לעבוד כמה שיותר כבד, כי זה לא תמיד אותו תרגיל אז אין כאן התקדמות שבועית.

אין לי הסבר ממש למה...אחרי נפח של סקוואטים בא לי למות, נפח של דדליפט לא מרגיש לי מי יודע מה קשה. ב-SS יש רק סט אחד של דדליפט בעיקר בגלל הנפח של הסקוואטים, פחות בגלל כל המיתוסים של דדליפט זה עומס יתר על ה-CNS, וכל הבולשיט הזה. ב-SS גם הנפח של הדדליפט מספיק ברוב המקרים. טקסס במתכונת הסטנדרטית היא תכנית גרועה לדדליפט.
בטקסס "קלאסי" הדדליפט קפץ ב40 קילו ככה שאני לא בטוח שהתוכנית גרועה והסקואט קפץ ב30 קילו

בטקסס "קלאסי" הדדליפט קפץ ב40 קילו ככה שאני לא בטוח שהתוכנית גרועה והסקואט קפץ ב30 קילו

אז זה מקרה של "ניסוי וטעייה" או שיש מותר ואסור או יותר נכון משהו נכון ומשהו מפגר לעשות?

פתית, לדעתי אצלך זה שונה כי אתה עושה סומו דדליפט, שזה די מזכיר את הסקוואט הרחב שלך, אז שהדדליפט יתחזק מהסקוואט בטקסס ככה זה הגיוני מאוד.

• פותח/ת השרשור
בס"ד

אימון נפח:

דדליפט 5X5 195 ק"ג.
בנץ' 3X5 115 ק"ג.
פרס 3X5 70 ק"ג.
ידיים מוט W.

אימון מתיש, בסוף האימון הידיים פשוט גמורות. כל האימון הם עובדות בשלושת התרגילים.
הדדליפט היה ב"ה טוב, ללא חגורה. הסט האחרון היה מעייף במיוחד. בשונה משבוע שעבר, הגב לא כאב, ולא הורגש מאמץ מיוחד בגב התחתון כמו בשבוע שעבר. כנראה שהגוף מתרגל.

עוד מעט בעז"ה סירטונים של הדדליפט.

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד !
למה ללא חגורה אגב?

תודה אושר! הרבה פה זה בזכותך!!!
האמת שהתיכנון היה עם חגורה מהסט השלישי ואז אמרתי ניסחוב עוד אחד וכך גם באחרון. אימון הבא אני משער שאשתמש בחגורה לפחות בסטים האחרונים...
לגבי הכאב, צדקת זה פשוט כנראה היה חדש לגוף המציאות הזאת.

תודה רבה!!!

- - - Updated - - -

פשייייייייייייי סחתיין על הדדליפט!!! 🙌

תודה רבה ליאור!

• פותח/ת השרשור
דדליפט סט 1

סט 2

סט 3

סט 4 ו 5 לא היה מי שיצלם אותי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
בס"ד

אימון התאוששות:

סקאווט 2X5 125 ק"ג.
פרס 2X5 62.5 ק"ג.
תרגיל לזוקפים 2X20 משקל גוף.
מתח רחב 9 6 5

קליל וטוב ברוך ה'.

הסקאווט קל, יותר משבוע שעבר. יש צורך להוסיף משקל?

בס"ד

אימון התאוששות:

סקאווט 2X5 125 ק"ג.
פרס 2X5 62.5 ק"ג.
תרגיל לזוקפים 2X20 משקל גוף.
מתח רחב 9 6 5

קליל וטוב ברוך ה'.

הסקאווט קל, יותר משבוע שעבר. יש צורך להוסיף משקל?
אני הייתי נישאר על 120 קבוע, בכל זאת זה התאוששות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית