טקסס מת'וד 5X5

פתית, לדעתי אצלך זה שונה כי אתה עושה סומו דדליפט, שזה די מזכיר את הסקוואט הרחב שלך, אז שהדדליפט יתחזק מהסקוואט בטקסס ככה זה הגיוני מאוד.
זה לא קשור אב'לה
אני הייתי בטקסס עושה דדליפט קונבנציונלי .. החלפתי השנה לסומו

פשוט צריך לדעת לעשות את התוכנית..

זה לא קשור אב'לה
אני הייתי בטקסס עושה דדליפט קונבנציונלי .. החלפתי השנה לסומו

פשוט צריך לדעת לעשות את התוכנית..
הקלאסי שלך היה חלש,
ואל תגיד לי שלא התכוונת בתגובה הקודמת לסומו שלך.

• פותח/ת השרשור
בס"ד

אימון עצימות:

בנץ' פרס 3 סינגלים 135 ק"ג.
RDL (דדליפט רומני) 10,10,8 100 ק"ג.
חתירה בדמבל 20 ק"ג 4X10 (לכל יד 4 סטים).
מוט W.

שוב, אותו סיפור עם הבנץ', תחילת האימון לא הצלחתי 135 וגם לא 132.5 . המשכתי לשאר התרגילים ובין הסטים של המוט W חזרתי לבנץ'.
אני מרגיש שהבעיה היא שאני מגיע בהתחלה לבנץ' אז אני לא מחומם מספיק ולכן יש כשלים. כאשר אני באמצע האימון,אז אני מה שניקרא "מרגיש" את הידיים (סוג של הרגשה של הפאמפ) ואז האחיזה במוט מרגישה לי חזקה, מאסיבית יותר ואז יותר קל. מעניין...

החתירה בדמבל זה משהו חדש בשבילי, פעם ראשונה. היה מעולה, ממש הרגשתי את המאחור של הכתף. אולי זה נקרא כתף אחורית?

RDL. התרגיל המושלם ל...אמות! האמות פשוט בערו לי, הרגשתי אותם בצורה חזקה כך שבסט האחרון הידיים לא עמדו בעומס ולכן סגרתי בו רק 8 חזרות.
הרגשתי את המתיחה בהאמס אבל לא בצורה מספקת, לאחר ה 3 סטים הורדתי משקל ואז הטכניקה השתפרה ואכן האזור הגיע למתיחה. אולי שבוע הבא נעשה משקל נמוך יותר גם ללימוד הטכניקה וגם להוריד עומס מהאמות...

אז בעצם הבנץ' היה בסוף האימון?
אתה עובד בו עם עצירה, נכון?
תמיד תעשה אותו בתחילת האימון, תעשה מספיק חימום (מוט ריק 20, 40 ל-15, 60 ל-2X5 ואז 100 ל-2, זה מה שאני עושה למשל)
בחתירה אתה יכול הרבה יותר משקל, 20 קטן עליך.
אין הרבה מה ללמוד בRDL, זה די פשוט, צריך לרדת כשהמוט צמוד לגוף ויש מתיחה חזקה בהאמס'. אתה יכול לצלם שבוע הבא.
אם האחיזה מגבילה אותך, תשתמש ברוצעות, חבל להפסיד חזרות בגלל זה.

• פותח/ת השרשור
הבנץ׳ היה בסוף האימון.
כן, בגדול אני עובד עם עצירה. היום סינגל אחד היה בלי.
אני אנסה לעשות עם החימום שאמרת ונקווה שזה יעזור. עשיתי חימום כנראה שלא מספיק. אני צריך להרגיש את הפאמפ בידיים וזה ״נותן״ אחיזה חזקה יותר. אולי ה 15 חזרות שהצעת יעזרו... ננסה.

בחתירה, יש דמבל אחד יותר גדול אולי 30 ק״ג, לא בטוח. נלך על גדול יותר שבוע הבא. מה שהרגשתי זה כתף אחורית?

צילמתי סט אחד של rdl להראות לך, מחר בעז״ה אעלה אותו. אפשרי לעשות עם אחעזה משולבת?

תודה רבה!!!

מהחתירה אתה אמור להרגיש גם את הכתף אחורית, כן.

לגבי הRDL, אתה יכול לעשות אחיזה משולבת, אבל זה ניראה לי מיותר.

• פותח/ת השרשור
בס"ד

אימון עצימות (אתמול):

דדליפט 5X5 200.
בנץ 117.5X5,4,5
פרס 72.5X3,4,4

הדדליפט ברוך ה' היה מעולה. גם הבנץ'. (הסט השני היה 4 מטכניקה שגויה). הפרס קצת נאלצתי למהר ולא הספקתי לנוח כמו שצריך. כנראה שאחזור על הפרס הנ"ל שבוע הבא.

סירטונים של הדדליפט
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=41139&p=517069#post517069

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בס"ד

אימון התאוששות:

סקאווט 120 2X5
פרס 60 2X5
תרגיל התאוששות לזוקפים 2X20 משקל גוף.
מתח 9,5,7

הקלאסי שלך היה חלש,
ואל תגיד לי שלא התכוונת בתגובה הקודמת לסומו שלך.
סיימתי טקסס על 240 קלאסי לסינגל
בכל מקרה משקלים זה לא העניין .. זה ההתקדמות הלינארית פשוט צריך לדעת לעשות תתוכנית

• פותח/ת השרשור
בס"ד

אימון עצימות:

בנץ' פרס 2X1 135
1X1 137.5

RDL 3X10 100 KG

חתירה במוט 4X8 90

התיכנון לבנץ' היה לחזור על ה 135 ל 3 סינגלים עם עצירה, מאחר ושבוע שעבר לא כל החזרות היו עם עצירה.
שני הסינגלים הראשונים היו ממש טובים ולכן בסינגל השלישי הלכתי על 137.5 שהיה טוב ברוך ה'.

שאלה אתה לא פוחד שהסקוואט שלך יפגע בגלל שאתה מזניח אותו ?
או אולי אפילו מתחזק הכל זאת אתה עובד על אותם שרירים אם הדדילפט ותרגלי עזר ?

למה גם אני רוצה לעבוד חזק על הדדליפט שלי אבל פוחד להזניח את הסקוואט

• פותח/ת השרשור
בסופו של דבר כאשר הדליפט יתחזק אז הוא יגרום שנקודות חלשות בסקוואט יתחזקו גם הם. מעבר לכך, לא ניראה לי שיש אפשרות לחזק את הדדליפט ע״י הגדלת הנפח ובד בבד לבצע סקאווט כבד.

ובלי קשר, ניתן לחזור לסקאווט יחסית בקלות, כמו אדם שהפסיק להתאמן, ברגע שהוא יחזור להתאמן הוא יגיע בקלות יחסית למשקלים שאיתם עבד.

• פותח/ת השרשור
בס"ד

אימון נפח:

דדליפט 205 4X5 2X3

בנץ' 120 3X5

פרס 72.5 3X5

מוט W .

אימון מתיש.

3 סטים ראשונים בדדליפט מעולים ללא חגורה. ברביעי שמתי חגורה והרגשתי שאני מקיא, הורדתי אותה אחרי 3 חזרות. סט חמישי 5 חזרות ללא חגורה. ואז כפיצוי על הסט הרביעי עשיתי עוד 3 חזרות ללא חגורה. צריך לראות מה לעשות עם החגורה, מרגיש שהיא עוצרת את זרימת הדם לרגליים.

בנץ פרס קשה וטוב.

פרס, היה שם הרבה רבאק וברוך ה' הכל עלה. 2 סטים אחרונים עם רצועות כף היד (כפפות עם רצועות).

נערך לאחרונה:
מוזר העניין עם החגורה, לי אישית היא ממש עוזרת.

בכל מקרה,
שבוע הבא אין מצב שאתה לא סוגר 5X5 כמו שצריך עם 210. סומך עליך.

• פותח/ת השרשור
מוזר העניין עם החגורה, לי אישית היא ממש עוזרת.

בכל מקרה,
שבוע הבא אין מצב שאתה לא סוגר 5X5 כמו שצריך עם 210. סומך עליך.

ייתכן וסגרתי אותה חזק מדאי, או שפשוט לחזרות היא מקשה עליי. כל זמן שהחגורה עליי זה לא מאפשר לקחת נשימות עמוקות, לעומת בלי החגורה שאז בהפוגה שבין החזרות ניתן לקחת נשימות בקולות יותר. אתה מצליח לקחת נשימות בין החזרות עם החגורה, באותה מידה כמו בסטים ללא החגורה?

תודה רבה, י'אח! בעז"ה לא נאכזב אותך... 😉

ייתכן וסגרתי אותה חזק מדאי, או שפשוט לחזרות היא מקשה עליי. כל זמן שהחגורה עליי זה לא מאפשר לקחת נשימות עמוקות, לעומת בלי החגורה שאז בהפוגה שבין החזרות ניתן לקחת נשימות בקולות יותר. אתה מצליח לקחת נשימות בין החזרות עם החגורה, באותה מידה כמו בסטים ללא החגורה?

תודה רבה, י'אח! בעז"ה לא נאכזב אותך... 😉
כן, היא לא מפריע לי בנשימה

• פותח/ת השרשור
בס"ד
: אימון התאוששות (אתמול):

סקאווט 2X5 120.
פרס 2X5 60.
תרגיל לזוקפים. 2X20 מ.ג.
מתח 10,8,6

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית