הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ strongman מישהו ?

• פותח/ת השרשור shiff
  • פורסם בתאריך

shiff

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
יש פה חבר'ה שאוהבים סטרונגמן או אולי אפילו מתאמנים בזה? אני משער שהרוב פה מתאמנים במכון אבל מעניין אותי לדעת אם גם אימונים כאלה באים בחשבון. אני מתכנן לנסות קצת את התחום, יש מצב לבנות ציוד אז אם אתם גם בעניין שתפו בבקשה איך התחלתם.

אני מת להתאמן בסטרונגמן אבל אין לי ממש איפה להפוך צמיגים,לרוץ עם אבנים או ללכת עם מזוודות אז אני עושה מה שאני יכול במכון כמו דאמבל C&J

בגדול אימונים לסטרונגמן מתחיל כמו כל תחום צריכים להיות אימונים לכוח ועליה במאסה- תכנית כמו הליניארית או SS, להגיע למשקלים מכובדים בכל ההרמות ולנצל את ה5-6 חודשים הראשונים שאפשר להתקדם בהם מהר מאוד.

מעבר לזה בתור מתאמן בינוני יש לסטרונגמנים כמה גישות, אני אישית מכיר 2 גישות של תכנון:

1. בניה בצורת "בלוקים": 7-9 שבועות בלוק כוח, 2-3 שבועות בלוק סיבולת, 3-4 שבועות בלוק כוח מתפרץ, 2-3 שבועות דילואד, 2-3 שבועות הכנה לתחרות+תחרות.
לכל בלוק טווח חזרות שונה ותרגילים שונים בדרך כלל- חלק גדול מהתרגילים לא קשור לתרגילים קלאסיים במכון.

2. בניה של "בלוקים" קלאסיים עם יום תחרות- עבודה של 2-3 פעמים בשבוע בחדר כושר בתרגילים הרגילים(סקוואט, פרס, בנץ', דדליפט וכו') ושילוב של יום אחד של אימונים בחוץ עם תרגילים כמו SLED כבד, FARMERS WALK, הרמת אבני אטלס וכו'

יש עוד גישות, אני אישית לא מכיר תכנון ספציפי בתוך הבלוקים/טווחי חזרות/תרגילים.
אם אתה רציני להתחיל הייתי הולך לפורום שיש בו אנשים שמתחרים/התחרו בתחום.
בתור התחלה אתה פשוט צריך לעשות תכנית כוח סטנדרטית כמו כולם בהצלחה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה על התשובות. אני לא מומחה אבל אני אנסה להסביר את עצמי יותר. alikk- כל מה שצריך זה שטח פתוח, אולי חוץ מת"א, יפו, חולון ...יש בכל הארץ וגם שם אפשר למצוא סידור, צריך איזושהי מידה של יצירתיות, חוץ מזה שגם המתחרים שאתה רואה בטלוויזיה לא יכולים להתאמן על הכל, למשל finger fingal's שעליו להרבה מתחרים אין אפשרות להתאמן. smokingsnake- האימונים בסטרונגמן הרבה פחות יציבים נקרא לזה מאשר פאוורליפטינג לדוגמא. הענף מכיל המון דרישות פיזיות שונות והרבה מתחרים באים מרקעים שונים ככה שדרכי האימון שלהם יכולות להיות מאד רחוקות אחת מהשנייה, מה גם שיש מתחרים שממשיכים להתחרות בענפים אחרים במקביל מה שיוצר עוד בילבול בתכנית אימונים. בגדול כולם מתאמנים בתרגילי בסיס כמו שרשמת, זו הדרך המהירה ביותר להתחזק ורוב העבודה השבועית היא מול מוט, ופחות באימוני events. בכל מקרה זאת פחות הייתה הכוונה שלי, אני לא אתחרה בזה ובכוונה שאלתי בפורום ישראלי כי כאן אין מכון ספציפי לתחום. אני מתאמן כבר אימוני כוח(ss), רציתי לדעת אם יש פה אנשים שהתחילו עם זה בתנאים בישראל, כלומר הצליחו לאלתר משהו ואם לא האם יש להם כוונה לנסות.

אני לא מבין הרבה בתחום הזה, אבל גם בקרוספיט - ובטח ובטח שבסטרונגמן, אין משמעות לכמה חזרות אתה יכול לעשות עם דאמבל של 2 קילו בחצי שעה
לפני שיש לך סקוואט ודדליפט עם משמעות (בקרוספיט זה לא לפני ~4 פלטות ובסטרונגמן הרבה יותר) אין חשיבות לשאר המרכיבים, כי אתה פשוט לא מספיק חזק כדי לבצע את העבודה
בשביל לשפר את התוצאה שלך באירוע סטרונגמן, אין לך כל כך מה להתעסק במשהו אחר חוץ מלהשיג משקל על המוט לפני שיש לך את הרבע טון +-
כמובן שזה תלוי ברמה שאליה אתה מכוון וכמובן שאם הסקוואט שלך הוא 180 ואתה בכושר מול מישהו שיש לו 180 ולא בכושר אתה עדיף, אבל אלה הקווים הכלליים

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין הרבה בתחום הזה, אבל גם בקרוספיט - ובטח ובטח שבסטרונגמן, אין משמעות לכמה חזרות אתה יכול לעשות עם דאמבל של 2 קילו בחצי שעה
לפני שיש לך סקוואט ודדליפט עם משמעות (בקרוספיט זה לא לפני ~4 פלטות ובסטרונגמן הרבה יותר) אין חשיבות לשאר המרכיבים, כי אתה פשוט לא מספיק חזק כדי לבצע את העבודה
בשביל לשפר את התוצאה שלך באירוע סטרונגמן, אין לך כל כך מה להתעסק במשהו אחר חוץ מלהשיג משקל על המוט לפני שיש לך את הרבע טון +-
כמובן שזה תלוי ברמה שאליה אתה מכוון וכמובן שאם הסקוואט שלך הוא 180 ואתה בכושר מול מישהו שיש לו 180 ולא בכושר אתה עדיף, אבל אלה הקווים הכלליים

בקרוספיט ראיתי גם נשים בנות 40 שעושות תרגילי סטרונגמן עם 10 קילו ועדיין בטכניקה זוועה, קרוספיט הרבה פעמים זאת בדיוק הדוגמא ההפוכה למה שתיארת (לפחות לפי מה שראיתי, כמובן שיש גם כאלו שמרימים הרבה בטכניקה טובה). אבל זה לא מה ששאלתי. בסה"כ ניסיתי לראות אם יש כאן כאלו עם ניסיון או עניין בתחום, לא תחרויות ולא תכנון שנתי או דברים בסגנון, אני מתכוון להתאמן אך ורק בשביל בכיף. בקשר לסטנדרטים של כוח זה משתנה בין בנאדם אחד לאחר, אני עדיין לא מספיק חזק לעניות דעתי אבל אני גם לא אחכה לרבע טון סקוואט ככה שעכשיו אני רק מכין את הקרקע. פשוט בכותרת של הפורום כתוב גם strongman אז חשבתי לנסות פה לראות אם יש משהו, תודה בכל מקרה:)

לא מדוייק.
מה שאמרת נכון למקצים שדורשים הזזה של דברים כבדים.
אבל הענף הזה יותר מגוון מזה. בשביל להצטיין בתחום האחיזה, למשל, אתה לא צריך סקוואט ודדליפט חזקים במיוחד.
אם נקח לדוגמא nail bending שמזדהה במיוחד עם ה- strongman של פעם- להיות קטן זה יתרון.
בייספס גדול ימנע ממך מלהכנס למצב אידאלי ב- double overhand. כתפיים רחבות יקשו עליך באותה פוזיציה עם ברזלים קצרים.
אם תבחר לכופף ב- double underhand/reverse החוליה החלשה תהפוך להיות ה- wrist, שההתחזקות שלו בסקוואט/דדליפט אפסית.

לא מדוייק.
אבל הענף הזה יותר מגוון מזה. בשביל להצטיין בתחום האחיזה, למשל, אתה לא צריך סקוואט ודדליפט חזקים במיוחד.
אם נקח לדוגמא nail bending שמזדהה במיוחד עם ה- strongman של פעם- להיות קטן זה יתרון.
בייספס גדול ימנע ממך מלהכנס למצב אידאלי ב- double overhand. כתפיים רחבות יקשו עליך באותה פוזיציה עם ברזלים קצרים.
אם תבחר לכופף ב- double underhand/reverse החוליה החלשה תהפוך להיות ה- wrist, שההתחזקות שלו בסקוואט/דדליפט אפסית.

אחיזה לא מתחזקת בדדליפט?
אוקיי 😃
סקוואט נותן בייספ גדולים?
אוקיי:)

בדאבל אובר האנד אסור להשתמש בהוק גריפ?

אחיזה לא מתחזקת בדדליפט?
אוקיי 😃
סקוואט נותן בייספ גדולים?
אוקיי:)

בדאבל אובר האנד אסור להשתמש בהוק גריפ?

אחיזה מתחזקת בדדליפט, אבל לא סוג האחיזה שתעזור לך ב- 2HP או להרים blobים.
בקשר לבייספס, כמובן שלא באופן ישיר, אבל אם תסתכל על רוב האנשים שמחזיקים בסקוואט מפלצתי הם פשוט עצומים, אז בין השאר גם הבייספס שלהם גדול.
ה- double overhand שהתכוונתי אליו הוא בכיפוף של ברזל, לא במשיכה של מוט.

לא מדוייק.
The fuck did I just read?
להיות קטן בזה זה לא יתרון, ולאדם ששוקל 60 קילו יש חיסרון משמעותי בלכופף את זה ביחס לאדם ששוקל 120
יש בזה יתרונות בלהיות קטן אבל זה שגוי להגיד שלהיות קטן זה יתרון בזה
עוד לא ראיתי סטרונגמנים קטנים ו\או חלשים, וגם אתה לא
וגם לא תראה

התחרויות שלהם מתבססות על כוח ואנשים קטנים חלשים לא מנצחים אותן, face it
בקרוספיט ראיתי גם נשים בנות 40 שעושות תרגילי סטרונגמן עם 10 קילו ועדיין בטכניקה זוועה, קרוספיט הרבה פעמים זאת בדיוק הדוגמא ההפוכה למה שתיארת (לפחות לפי מה שראיתי, כמובן שיש גם כאלו שמרימים הרבה בטכניקה טובה). אבל זה לא מה ששאלתי. בסה"כ ניסיתי לראות אם יש כאן כאלו עם ניסיון או עניין בתחום, לא תחרויות ולא תכנון שנתי או דברים בסגנון, אני מתכוון להתאמן אך ורק בשביל בכיף. בקשר לסטנדרטים של כוח זה משתנה בין בנאדם אחד לאחר, אני עדיין לא מספיק חזק לעניות דעתי אבל אני גם לא אחכה לרבע טון סקוואט ככה שעכשיו אני רק מכין את הקרקע. פשוט בכותרת של הפורום כתוב גם strongman אז חשבתי לנסות פה לראות אם יש משהו, תודה בכל מקרה:)
יופי שראית נשים בנות 40 עושות "תרגילי סטרונגמן"
גם אני ראיתי נשים עושות איזבל עם 30 קילו זה אומר משהו?
איזבל זה עם 60 קילו, אבני אטלס זה עם אבני אטלס
אם ה1RM שלך בסנאץ' זה 60 קילו, אין משמעות לשאר היכולות שלך (בנוגע לאיזבל הכוונה)
אם אתה לא יכול להרים אבן אטלס אין משמעות לכמה זמן לוקח לך להרים 5 חצאי אבני אטלס

ככה זה עובד, מצטער

לגביי זה שאתה רוצה לכיף, סבבה, תהנה, אבל אתה צריך לדעת את המצב כמו שהוא. אני באופן אישי לא מאמין בלעשות אלא בלהתקדם, ובשביל להתקדם בענף (גם אם אתה סתם רוצה תוצאה טובה במשהו, בלי לנסות להיות אלוף עולם) אתה חייב קודם כל להיות חזק, בלי זה אתה לא תהיה טוב בענף

The fuck did I just read?
להיות קטן בזה זה לא יתרון, ולאדם ששוקל 60 קילו יש חיסרון משמעותי בלכופף את זה ביחס לאדם ששוקל 120
יש בזה יתרונות בלהיות קטן אבל זה שגוי להגיד שלהיות קטן זה יתרון בזה
עוד לא ראיתי סטרונגמנים קטנים ו\או חלשים, וגם אתה לא
וגם לא תראה

התחרויות שלהם מתבססות על כוח ואנשים קטנים חלשים לא מנצחים אותן, face it

קיימים סטרונגמנים קטנים. ואני אנקוב לך בשמות אפילו, אם תרצה. להיות קטן זה לא שקול ללהיות חלש.
ובתחום של כיפוף ברזלים, unbraced, מתי אתה ראית מישהו גדול? הם נמצאים במיעוט בתחום.

אם תעיף מבט בעמוד סרטונים של אנשים שמחזיקים ב- certification של FBBC (אין שם את כולם) תוכל לראות אנשים לא גדולים משמידים שם דברים מטורפים.

נערך לאחרונה:
קיימים סטרונגמנים קטנים. ואני אנקוב לך בשמות אפילו, אם תרצה. להיות קטן זה לא שקול ללהיות חלש.
ובתחום של כיפוף ברזלים, unbraced, מתי אתה ראית מישהו גדול? הם נמצאים במיעוט בתחום.
כן, קטנים? כמה קטנים, 100 קילו? שהגיעו רחוק בתחום הזה?
ואם לא שמת לב הנושא הוא על סטרונגמן לא על תחרויות לכיפוף ברזלים facepalm

כן, קטנים? כמה קטנים, 100 קילו? שהגיעו רחוק בתחום הזה?
ואם לא שמת לב הנושא הוא על סטרונגמן לא על תחרויות לכיפוף ברזלים facepalm

קטנים אפילו עד כדי פחות מ- 80 קילו.
מה שאתה רואה בתחרויות WSM זה רק חלק קטן ממה שסטרונגמן עושים.
יש תחרויות שמתמקדות בתחום האחיזה בלבד. נערכות מדי פעם אפילו תחרויות של כיפוף ברזלים בלבד! ולאיזה ספורט היית משייך את אותם אנשים? הם סטרונגמן כמובן.

אוקיי, אעזור לך. רשימת האיוונטים בתחרות סטרונגמן "שגרתית":
http://en.wikipedia.org/wiki/Strongman_(strength_athlete)#Events

אתה באמת חושב שלהיות קטן זה יתרון בספורט הזה?
אני לא מדבר על מקצה ספציפי, אלא על הספורט ככלל

אוקיי, אעזור לך. רשימת האיוונטים בתחרות סטרונגמן "שגרתית":
http://en.wikipedia.org/wiki/Strongman_(strength_athlete)#Events

אתה באמת חושב שלהיות קטן זה יתרון בספורט הזה?
אני לא מדבר על מקצה ספציפי, אלא על הספורט ככלל

אם מסתכלים על שכלול של כלל המקצים, אז עדיף להיות גדול.
אבל אם אתה מתכוון להתמקד בכיפוף ברזלים, כמו שהמעט דוגמאות מהלינק שהבאתי מראות, אתה לא חייב להיות גדול כדי להצטיין בזה.

נערך לאחרונה:
אתה לא מאמין שהתחזקות משמעותית בסקוואט גוררת גדילה של הגוף?

כן וגם מגדיל את היד אבל לא באופן קיצוני שיהיה קשה לקפל אותה (למרות שהיה וויטליפטר שבזכות הפרס היה לו ידיים ענקיות והוא רצה להיפטר מהן כדאי לתפוס יותר טוב בקלינים) .

כן וגם מגדיל את היד אבל לא באופן קיצוני שיהיה קשה לקפל אותה (למרות שהיה וויטליפטר שבזכות הפרס היה לו ידיים ענקיות והוא רצה להיפטר מהן כדאי לתפוס יותר טוב בקלינים) .

זה לא עניין של "קשה לקפל אותה", הוא פשוט מונע מהיד להגיע לנקודה מאוד ספציפית.
והבייספס לא צריך להיות עצום כדי שהוא יפריע לך להכנס למצב אידאלי בכיפוף ב- DO, מספיק שהוא גדול מספיק כדי שלא תוכל לגעת בחזה בפוזיציה הזאת ואתה מאבד המון מינוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית