הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לג פרס VS סקוואט

איזה ידע יש לך בכלל לצורך העניין?

מה הצורך? ואיזה עניין?

קצת התבלבלת במושגים אני חושב.
תרגיל מורכב הוא תרגיל המערב 3 מפרקים. תרגיל פשוט הוא תרגיל חד מפרקי.
לג פרס הוא תרגיל מורכב המערב את מפרק הירך ברך וקרסול.

מורכב מספיק שמערב שני מפרקים 😃
לא תמצא הרבה תרגילים שמערבים שלושה מפרקים יחדיו.

כפיפות מרפקים גם מורכב?
מרפק מפרק כף היד וכתף (כפיפה בכתף נכון? 😛 )

אני מתאמן FBW בימי ראשון ושלישי אני עושה סקוואט עם כפיפת ברכיים באימון ובימי חמישי אני עושה לג פרס , אני חייב לציין שבלג פרס אני מרגיש חזק מאוד את הרגליים עובדות וזה תרגיל מצויין אם עושים אותו בצורה איטית ונכונה ולכן אני ממש מעדיף את תרגיל הלג פרס על תרגיל הדד ליפט .

כפיפות מרפקים גם מורכב?
מרפק מפרק כף היד וכתף (כפיפה בכתף נכון? 😛 )

אם אתה מזיז את מפרק כף היד ועושה כפיפה בכתף אז כדאי שתוריד משקל.
ולא, צ'יטינג לא הופכים תרגיל פשוט למורכב.

העניין הוא להבין שלא כולם בנויים אותו דבר ולכן עדיף שאנשים שונים יחזקו\יגדילו את הרגליים בצורה שונה.

עדיין לא הסברת למה רגליים ארוכות עדיף לחזק בלג פרס ולא בסקוואט ...

חשבתי שהסברתי בהודעה 17...

אחלה הסבר ...
ביומכניקה זה לא מילת קסם שאתה יכול לזרוק באוויר , יש לך טיעון תנמק אותו .
סקוואט לבד הוא די והותר לפיתוח כח ומסה ברגליים , אם אתה רוצה דוגמאות אני יכול לתת לך במאות אם לא באלפים...

באמת שאני לא מסוגל להסביר דרך המדיה הזו, מעבר ללהגיד שזה ענין של עדיפות מכאנית, מנופים וכיוצ"ב.
אין לנו וויכוח על זה שסקוואט הוא תרגיל מעולה, לרוב עדיף ולפעמים גם אפשר להסתפק בו בלבד.

העניין הוא להבין שלא כולם בנויים אותו דבר ולכן עדיף שאנשים שונים יחזקו\יגדילו את הרגליים בצורה שונה.

כמו שאמרתי. "יש לך רגליים ארוכות ולכן עדיף לך לעשות לג פרס בגלל ביומכניקה" = אני מאמן גרוע ואין לי מושג איך לגרום לך לעשות סקוואט נכון.

אבל אמרתי את מילת הקסם, ביומכניקה ולכן אני תותח.

כמו שאמרתי. "יש לך רגליים ארוכות ולכן עדיף לך לעשות לג פרס בגלל ביומכניקה" = אני מאמן גרוע ואין לי מושג איך לגרום לך לעשות סקוואט נכון.

אבל אמרתי את מילת הקסם, ביומכניקה ולכן אני תותח.

מכניקה כפרה.
ובכל האשכול אני מתיחס לסקוואט כ"סקוואט נכון". אם תרצה, ריפטו סטייל 😃

באמת שאני לא מסוגל להסביר דרך המדיה הזו, מעבר ללהגיד שזה ענין של עדיפות מכאנית, מנופים וכיוצ"ב.
אין לנו וויכוח על זה שסקוואט הוא תרגיל מעולה, לרוב עדיף ולפעמים גם אפשר להסתפק בו בלבד.

שמע יש לי מספיק ידע במכניקה.
להגיד מנופים או עדיפות מכנית אתה יכול אבל לכתוב דעה מנומקת מראה שאתה לא מבין באמת על מה אתה מדבר .
אני אשמח אם תוכיח שאני טועה ותביא איזה גיבוי .

נערך לאחרונה:
שמע יש לי מספיק ידע במכניקה.
להגיד מנופים או עדיפות מכנית אתה יכול אבל לכתוב דעה מנומקת מראה שאתה לא מבין באמת על מה אתה מדבר .
אני אשמח אם תוכיח שאני טועה ותביא איזה גיבוי .

אתה אומר שלמבנה הגוף אין השפעה על אייך נראה הסקאווט ואייך מתחלק העומס על השרירים?

אתה אומר שלמבנה הגוף אין השפעה על אייך נראה הסקאווט ואייך מתחלק העומס על השרירים?

לא אמרתי את זה , אמרתי שאין סיבה טובה לעשות לג פרס .

שמעת פעם על straw man argument?

למדתי משהו חדש.

אם נחזור לטענה המקורית, ריפטו קצת מתיחס לזה ב ‎Starting Strength שהוא מדבר על זוויות הגב השונות בסקוואט בעקבות השוני באורך הרגליים.

Back
למעלה תחתית