הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

התחלת עבודה- בקשה לתגובות

איך נראה התפריט עם כל המרכיבים שלו + ערכים סופיים של חלבון פחממה ושומן?

• פותח/ת השרשור
היי משה תודה על הכל
זה התפריט שלי פחות או יותרו אני גם לא אוכלת בזמנים קבועים בד"כ

תפריט בוקר -(קבוע)
לחם שיפון 2 פרוסות
כפית טחינה מלאה+ כפית דבש
קפה+חלב סויה

צהריים:
200-150 גרם חזה עוף/ פסטרמה דל שומן/ כתף בקר מעושן/סלמון מעושן
סלט ירקות+כפית שמן זית

2 פרוסות לחם שיפון
טונה במים 80 גרם/ ביצה שלמה +חלבון
ירקות

לחם שיפון 2 פרוסות
טחינה
קפה +חלב סויה

קלוריות- 1200
פחמימות- 120 גרם
חלבונים- 100 גרם
שומנים- 35 גרם
כמובן שהתפריט לא קבוע הוא משתנה מדי יום לא משמעותי אבל הערכים התזונתיים
נשארים קבוע כמו שכתבתי לעיל . בימים של אימון אני מוסיפה את הקלוריות ששרפתי
תלוי באימון כוח(+150 קלוריות) או אירובי(+400 קלוריות) ואז הערכים משתנים כמובן
אני מחלקת אותם שווה בשווה
דרך אגב סתם שאלה : יש מצב שהגוף שלי לא מגיב טוב לחלבונים כי תמיד תמיד בכל דיאטה או תפריט שלא אכלתי חלבונים פשוט לא משביעים אותי וזה דווקא אמור להיות בדיוק ההיפך לא?
וכשאני אוכלת פחמימות אני יורדת במשקל וכשאני אוכלת חלבונים כאילו לגוף יותר קשה לרדת במשקל לא יודעת להסביר את זה או שזה פסיכולוגי כי קצת קשה לי לאכול כל כך הרבה חלבונים
המון המון תודה משה
ולילה טוב
דנה

תנסי להתרגל, זה הרגלי אכילה שונים אני מניח ממה שאת רגילה אליהם.

• פותח/ת השרשור
אכן כן Dark Muse מבחינה קלוריות לא הייתי צורכת יותר קלוריות מזה ביום אבל הייתי רגילי לצרוך אותן יותר מפחמימות
אם כך אני מבינה שהתפריט הוא בסדר פשוט הגוף עוד לא רגיל לכך
תודה רבה
דנה

נראה בסדר מעט קלוריות אבל בהתחשב בתחזוקה שהיא 1700 אז אין הרבה מה לעשות.

איך נראה האימון האירובי שלך /כמה פעמים בשבוע / משך /עצימת ?

אם תורידי מעט פחמימות ותעלי את השומן את תרגישי פחות רעב, אותי אישית פחמימות עושות מאוד רעב.
כרגע אני אוכל פחמימות רק בסופ"ש ומרגיש מצויין, לא רעב אף פעם באמצע השבוע.

אם תורידי מעט פחמימות ותעלי את השומן את תרגישי פחות רעב, אותי אישית פחמימות עושות מאוד רעב.
כרגע אני אוכל פחמימות רק בסופ"ש ומרגיש מצויין, לא רעב אף פעם באמצע השבוע.

מסכים, תנסי להוריד טיפה פחמימות ולעלות במקום שומן

חלבון דווקא הכי משביע, במיוחד קזאין, תנסי הרבה חלבוני-ביצה\קוטג?

• פותח/ת השרשור
שלום לכולם
מבחינת כמות האוכל לא הייתי אוכלת יותר מזה ביום יום ולפעמים אפילו פחות רק שכמות החלבונים שהייתי אוכלת קטנה בהרבה מזו שאני צריכה לאכול בתקופה של החיטוב .
מבחינת האירובי אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע בעצימות של 80%- 70% מדופק מירבי למשך שעה נטו ( בלי חימום וגמישות וכו'- זה בנפרד) לדוגמא : דקה מדרגה - דקה טרמפולינה .
הליכון- דקה ריצה- דקה הליכה מהירה , או הליכה במהירות בינונית בשיפוע גבוהה
כל דבר שמגיע לדופק הרצוי ותוך כדי אני בודקת דופק ואם צריך מעלה עצימות .
עכשיו שאלה מבחינת התזונה מז'תומרת לעלות בשומנים ולהוריד בפחמימות הרי כל התהליך של החיטוב בנוי ככה שאני צריכה לאכול x שומנים x פחמימות ו x חלבונים לא ?
ברגע שחורגים מהכמויות זה משפיע על כל התהליך - תקנו אותי אם אני טועה !!!
ואם אני טועה 😃, אז כמה פחמימות להוריד וכמה שומנים להוסיף ?
תודה לכולכם
דנה

היחסים לא ממש משנים, מה שחשוב הוא לאכול 1.5 גרם חלבון פר קילו ולפחות 20% שומן בתפריט בשביל התפקוד התקין היומיומי ולפעמים גם מומלץ הרבה יותר מזה (אני ממליץ, אחרת אין מחזור/לחבר'ה שמוליק לא עומד).
בכל מקרה אפשר לנסות את ההצעה של האנשים כאן זה יכול לעזור אבל השאלה אם לא יהיו נפילות סוכר/דאונים במשך היום זה קורה הרבה לאנשים שמורידים פחממות מהתפריט צריך לראות מה משפיע עליך הכי טוב, לי אישית אין בעיה אבל אם אני בתקופת לימודים קשה לי להתרכז לדוגמא במבחנים בלי פחממות אז כל אחד ומה שטוב לו.
אפשר להוריד לדוגמא 50 גרם פחממה ובמקום זה לעלות 22~ גרם שומן

• פותח/ת השרשור
תודה מושיק אין עליך 🙌🙌🙌
אני אנסה את ההצעה שלך ממחר למשך כמה ימים , ואראה איך הולך
מניסיון קשה לי בלי פחמימות אבל אולי הגוף צריך ככה איזו " גמילה "
אני אנסה מה יכול להיות , מקסימום אתה פה 😉
שוב -
תודה תודה תודה !!!
דנה

• פותח/ת השרשור
שוב שאלה על פחמימות

לא יודעת למה אבל אני פשוט כנראה פיספסתי פה משהו ובגדול!
שוב - לגבי פחמימות מדברים פה על ירקות על סיבים על אללה ודוניה ....
פחמימות = סוכרים לא? פחמימה שווה 4 קלוריות לגרם ,אמת?
אז אם מותרת לי כמות מסויימת של פחמימות ליום אוקי, מה זה משנה מאיזה מזון אני צורכת אותן
ירקות לחם , פייבר וכו' ברגע שאני לא מחשבת מוצר מסויים במצטבר יוצא שצרכתי יותר מהסה"כ הכללי כלומר אכלתי יותר ממה שהייתי צריכה אז איפה פה הגירעון הקלורי בעצם?!
בשורה התחתונה החיטוב לא יהיה מושלם.
מישהו מוכן להסביר לי את העניין הזה פעם אחת ולתמיד כי זה די מבלבל כל העניין הזה.
תודה
דנה

לא יודעת למה אבל אני פשוט כנראה פיספסתי פה משהו ובגדול!
שוב - לגבי פחמימות מדברים פה על ירקות על סיבים על אללה ודוניה ....
פחמימות = סוכרים לא? פחמימה שווה 4 קלוריות לגרם ,אמת?

כן
אז אם מותרת לי כמות מסויימת של פחמימות ליום אוקי

לא, אין דבר כזה כמות פחממות מותרת ליום או אסורה, אפשר לאכול כמה שרוצים בסופו של דבר זה מסתכם בקלוריות

, מה זה משנה מאיזה מזון אני צורכת אותן

בדיוק זה לא משנה העיקר הקלוריות, העיקרון אבל אומר ש1.5 גרם חלבון פר קילו זה כדי שלא תאבדי מסת שריר ו15-20% לפחות מסך הקלוריות שומן זה בשביל התיפקוד התקין של הגוף (הורמונים וכו')

ירקות לחם , פייבר וכו' ברגע שאני לא מחשבת מוצר מסויים במצטבר יוצא שצרכתי יותר מהסה"כ הכללי כלומר אכלתי יותר ממה שהייתי צריכה אז איפה פה הגירעון הקלורי בעצם?!

נכון, לכן עושים תפריט ומחשבים קלוריות.

בשורה התחתונה החיטוב לא יהיה מושלם.
מישהו מוכן להסביר לי את העניין הזה פעם אחת ולתמיד כי זה די מבלבל כל העניין הזה.
תודה
דנה
אנחנו רוצים שתורידי 50 גרם פחממה ותוסיפי 22 גרם שומן, לדוגמא להוריד 3 לחם שיפון ולהוסיף אגוזים/אבוקדו/שמן זית/טחינה/ וכו'

דנה, הייתי מציע לך לפתוח לוג. תאכלי לעקוב אחרי ההתקדמות שלך, יותר משמעת וגם נוודא שלא תעשי טעויות.

• פותח/ת השרשור
שינוי תכנית

יום טוב לכולם
טוב היום בבוקר נשקלתי - לא ירדתי גרם!!!
וההיקפים חלקם עלו (בינהם הידיים שציינתי שהידיים שלי גדלות עם משקלים גבוהים)
והשאר נשארו כמו שהיו .לא יודעת אם לצחוק או לבכות , אני מודעת לכך שזה רק השבוע הראשון אבל ...
בכל מקרה אני היום יעבור לתכנית ב' כמו שהצעתם להוריד 50 גרם פחמימה ולהוסיף 22 גרם שומן
ואני אפתח לוג היום בערב , למרות שהתבאסתי היום וירד לי כל האוויר מהמפרשים.
בכל מקרה תודה לכולם אני אעדכן בהמשך
המשך יום טוב
דנה
נ.ב - מושון אז לספור ירקות או לא ?😃

תלוי לכמה ירקות את מגיעה ועד כמה זה משמעותי.. הייתי אומר בתפריט שלך שהוא ממש דל בקלוריות ירקות דיי יכול לפגוע אם לא מחשיבים אותם..

• פותח/ת השרשור
תפריט חדש

היי לכולם
טוב בניתי תפריט תזונה חדש על פי ההמלצות שלכם והנה הוא לפניכם:

בוקר:
2 פרוסות לחם חיטה מלאה
10 גרם טחינה מלאה
כפית דבש
קפה +חלב סויה 200 מ"ל משקה סויה דיאט

צהריים:
200 גרם בשר הודו צלוי
30 גרם טחינה מלאה

ערב:
פרוסת לחם חיטה מלאה
30 גרם טחינה מלאה
ביצה קשה- מס' 2(m-l)
200 מ"ל משקה סויה דיאט
ירקות לא החשבתי אבל בערך 6 ירקות גודל בינוני
סה"כ

פחמימות - 68.9 גרם
חלבונים- 101.4 גרם
שומנים-57.2 גרם
קלוריות- 1196
האם זה בסדר ככה ? או לשנות ,
משה דעתך חשובה לי כאן - במיוחד

תודה לכולם , דנה

את יכולה לנסות את התפריט הזה אבל אני חושב שאין שם מספיק אוכל. אף אחד לא צריך לחיות על 1100 קלוריות ביום, גם לא בחיטוב, גם אם הוא שוקל 66 קילו ובטח אם הוא מזיז את התחת מדי פעם.
אני לא מנסה לבאס, אבל זאת דעתי. בכל מקרה אם לא תנסי לא תדעי. יכול להיות שאני טועה ותוך שבוע את נרשמת לתחרות פיטנס.

את יכולה לנסות את התפריט הזה אבל אני חושב שאין שם מספיק אוכל. אף אחד לא צריך לחיות על 1100 קלוריות ביום, גם לא בחיטוב, גם אם הוא שוקל 66 קילו ובטח אם הוא מזיז את התחת מדי פעם.
אני לא מנסה לבאס, אבל זאת דעתי. בכל מקרה אם לא תנסי לא תדעי. יכול להיות שאני טועה ותוך שבוע את נרשמת לתחרות פיטנס.
גם אני חשבתי ככה אבל אז חישבתי וזה באמת יוצא כך, התחזוקה שלה היא 1700, אם היא אוכלת 1200 היא בגירעון של 500 בלבד, אם היא עושה 40 דקות אירובי שזה נגיד 500 קלוריות אז הגירעון כבר 1000 קלוריות.
בכל מקרה הגירעון שלה פה יכול להיות עצום כי היא בחורה = יותר אחוזי שומן = יותר גירעון.
מה שכן לא צריך להיות סדיסט ולהרעיב את עצמך למוות.
בקשר לתוצאות שלך וכך שההיקפים עלו, הם עולים בהתחלה ואז מייצבים, שבוע זה כלום זמן לחיטוב, באחד המאמרים באתר רשמתי גם שאנשים יכולים לא לראות תוצאות במשך 3 שבועות אפילו (בין אם זה העלאה במסה או הורדה בשומן - מסה/חיטוב) ואחרי 3 שבועות הם יורדים בבום 2-3 ק"ג או מנגד עולים.
תריצי את זה כמה זמן במתכונת שנוחה לך יותר, תשקלי אחת לשבועיים ותראי מה קורה,
בהצלחה. (בקשר לירקות כמו שאמרתי פה לפני כן, אם את לא ארנב ואוכלת ירקות בכמות סבירה אין צורך להחשיב, אם את מגזימה לדוגמא כמו מישל שיכול לשבת על 2 ראשי כרוב שלמים ביום כי הוא "רעב" אז כן תחשבי את זה)

Back
למעלה תחתית